![]() |
Bahar
Bu sabah; bir başka doğdu güneş, mevsim bahar. Çiçekli dallarda, aşk şarkıları söylüyor kuşlar. Parkın tenhasına saklanmış, çiçek tutan aşıklar. Sevgilileri baştan çıkartıyor, misk kokulu güller. Çığlık-çığlığa çocuklar, ellerinde şeker. En güzel elbiselerini giymiş, genç kızlar. Delikanlılar, köşebaşlarında onları kollar. Sevgilim yirmi yılı tamamladı,aşkımız bu bahar. Ahmet Bektaş |
Bul Beni
Bir garip sevdadayım, anla beni. Kayboldum yollarında, bul beni. Hasretim bir tek sözüne, duy beni. Belki istemeden kırdım, affet beni. Sana çok yakınım; ne olur, gör beni. Al beni, sevdalara sal beni. İster öldür, ister sev beni. Sevdan içimde kor, yakar beni. Ahmet Bektaş |
Değil mi?
İnsan çok garip değil mi? Asiye ve Musa, Hind de firavun da; İnsan değil mi? ............... 'Aşk' kelimelerle ifade edilebilir mi? 'Özlem'sadece beş harf mi? 'Hasret'çekmeyen bilir mi? 'Can'bize emanet değil mi? Ahmet Bektaş |
Deli mavi (Dörtlük)
Senden ayrı kaldım gülüm,özlemin yüreğimde. Arar gezerim gündüzde,karanlık *******de. Bir umut bildim sarıldım,teselli niyetiyle; Dostluğun mekanı olan,deli mavi sevdama. Ahmet Bektaş |
Dörtlük / Oruç
Nefis terbiyesi açlıkla olur. Oruçlu zekatı gönülden verir. Belayı bedenden sadaka savar. Bereketin dahi sırrıdır oruç. Ahmet Bektaş |
Dörtlük(Bizde Böyle Gelenek)
Aşkımızı yazarız,sevdalanınca yürek. Doğruluktur özümüz,sözler anlamlı gerek. Kıymetini biliriz, kalp kırmayız bilerek. Güzelleri severiz, bizde böyle gelenek. Ahmet Bektaş |
DÖRTLÜK/ 'kadınımıza'
Gönlünün yarası,içimi yaktı. Gözlerinin yaşı,kalbime aktı. Üzerine çöken,üzüntü hak mı? Kurban olayım ben,kadınım/ız/a. Ahmet Bektaş |
El ele
Kırılan bir kalemi yapıştırmaya bile, Birbiriyle karışmalı farklı iki madde. Karışmalı karpit oksijenle, Birleştirmek için demiri de. Çıkmak istiyorsak en yükseğe, Buluşalım ortak bir görüşte. Pekala anlaşıyoruz seninle, Ayrı ayrı olmuyor işte. Dost olmaz namert bize, Yeteriz biz birbirimize. Bu vakit kaybı niye? Tahammül yok beklemeye. Ahmet Bektaş |
Er İşi
Şair bey yazmış, söylemiş, Bazen atıp bazen tutmuş. Bazen üç noktada susmuş, Meydanı hep boş sanırmış. Aşkdan,sevgiden dem vurmuş; Şairlik de er işiymiş. O'nu alt eden kişi de; Betül, rana bir dişiymiş. Ahmet Bektaş |
Gizemli kadın
Gizemli, asil, şerefli, Belli her halinden. Onu ilk gördüğümde etkilendim, Ta derinden. Daha hakkında hiç bir şey bilmezken. Kapıldım, tutuldum, aşık oldum. Aniden. Ahmet Bektaş |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.