![]() |
***Ağlamayacak Yarın İnsanlar
çağ durmaz yürüyor arayanlara doğru tüm verileriyle ölüme meydan okuyan yiğitleriyle ölüm bir gonca gül bizler için ölümün başladığı yerde artakalanların mutluluğudur bizler için onlar yüzyıl sonra bizim düşlerimizi yaşıyor yüzyıl sonra da olsa sofralarda anılmak ruhlarda sonsuzlaşmak sağlıklı yüzler evrenimizi ve de herşeyiyle kendine sahip kişiler süslüyor _ mustafakemalpaşa ağustos 1968 _köz yt:1973 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Ağlatan *******den Türkü
yürüdük geldik bugüne atladık baykuşlar ülkesi harabelerden yırttık puslu *******in perdelerini mavzer yorgunu yaşamalardayız şimdi kurşun kuşun bakıyoruz yarına ellerimiz gebe bitimsiz mutluluklara _izmir nisan1972 _Çağdaş Türk Şiiri ocak1974 sayı:2 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Akliman Zamanları_1
___''akliman'lılara sevgilerimle'' egenin kıyıcığında ağacımın altındayım buraya her oturuşumda ciğerlerime dolan onlarca çiçek toprak ve de deniz kokusu alır beni 88lere götürür katırtıknakları illa da ben ilk kez burada gördüm kanarya bülbül ve de yalıçapkını ve de bilemediklerimi her şey tamam burda şarap müzik deniz bir eksik var içimdeki yalnızlık _babakale mayıs2003- _sevgiliye isyan yt:haziran2004- Zeki Ergin |
***Akliman Zamanları_2
gün olur acı poyraza karşı yürürüm gün olur dosta düşmana karşı kedilerim yoldaşlık eder yol boyu bir diktiğim ağaçlar bir de sevdalarım zeytin kokuları gelmekte zeytin kokuları gitmekte karşı kıyılara selam götürmekte karşı kıyılardan selam getirmekte göçmen kuşlar konmakta ağaçlarıma kış sonunda sefer sonrası soluklanmakta ___babakale mayıs2003- ___sevgiliye isyan yt:haziran2004- Zeki Ergin |
***Akliman Zamanları_3
güneş tüm sevecenliğiyle okşarken tenimizi eserken güzel ege rüzgarı nedir içimizi ürperten gün düşerken bababurnunda suya renkler okşar bu kez el ele çıkarken sevdalılar çağkent yokuşunu işte kayıklar dönüyor kısmetleriyle kararırken hava sofralardadır rakıya eş ikinci baharlar yaşanıyordur belki de bir yerlerde kumsalda harlanan ateş yüreğimizdedir sevda şarkılarına eş _babakale mayıs 2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Akliman Zamanları_4
sevdaları yorgun olsa da gökkuşağı altındadır bir yağmur sonrası zeytinler ve onlar sevdalarına tuz bassalar da güneş altındadırlar bir yağmur sonrası güneş ve onlar sevdaları deniz üstündedir bir yağmur sonrası umutlarıyla zeytin güneş deniz yağmur ve gökkuşağı sonrası rastgele dediler bir ağızdan _babakale haziran2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Akliman Zamanları_5
güneş egenin lacivert sularını öperken bir ilhan irem şarkısı iyonya lirizmiyle ruhumuzu okşarken dokunuyorken bamtelimize uzaklardan bir dost sesi 'şimdi lektonda olmak var' dese de onlar yanımızdadır kayısı balı zeytin lezzetiyle bize yar sevdalarımız olmasa da bahtiyar şimdi akliman sıcacık kumlarıyla tenimizi okşar ___babakale temmuz2003- ___sevgiliye isyan yt:haziran2004- Zeki Ergin |
***Anlatamam
sitem yüklüdür sevgilimin gözleri oysa anlatamam ben ona yorgun ellerimin anlattığını nereden bilecek benim hergün bin kez ölüp dirildiğimi nereden bilecek ak bulutların karaya boyandığını sitem yüklüdür sevgilimin gözleri oysa anlatamam ben ona doğmadan ölenlerin yetimlerin vede savaştan dönen askerin anlattıklarını _çavuşlu kasım1972 _hamleciler yt:1975 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
***Anlatmalıyım
göğün katmanlarından kopan binlerce yıldız aktı umut denizlerimize ben sokaklarda çile okudum şiir dokudum ben sokakklarda öğrendim dünü bu günü ve de yarını bunun içindir ki ayaz vurgunudur dudaklarım bunun içindir ki günbegün büyür belimin kanburu kolay değil ben çağımın ozanı ben çağımdan sorumlu ve bunun içindir ki kalemimdir silahım barıştan yana sevgiden yana ben çağımın ozanıyım dedim avuçlarımdan kaymadan anlatmalıyım anlatmalıyım almanya yolcularını özlemle yaşaran gözleri anlatmalıyım suya özlemli toprağı anlatmalıyım dünyada olanları savaşların gerçek yüzünü anlatmalıyım ____istanbul temmuz1973- ___SEVGİLİYE İSYAN yt:haziran2004- Zeki Ergin |
***Anlatsaydı
sabah duraklarının telaşı sarar içimi ne zaman güzel bir şiir okusam şiirle alır başımı gider açılırım denizlerime yanımda olsa sorardım hangi sarmalların içindeydi yazarken öfkesini sevgisini anlatsaydı sahilde aynı şişeden şarap içerken _erenköy 1ağustos2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.