![]() |
Güvenmiyorum
Tanımazdım insanları, bilmezdim yaşamayı, dolaşırdım yeryüzünde, duygusuz, gamsız. Gözlerim anlamsız bakardı dünyaya, göremezdim güzellikleri. Bir gün, dolaşırken yine pervasız, takıldı kaldı gözlerim, dalmışım… Bu ne güzellikti tanrım. Bir gül bahçesiydi karşımda duran, rengarenk. Ve bülbüller, muhabbetin doruğunda gülün dalında. İşte o an anladım herşeyi. İlk gördüğüm güzele vuruldum. Can dedim, dost dedim, sevgiden bahsettim. Anlatabilmiştim derdimi, şükürler olsun. Yakalamıştım mutluluğu, tutuyordum avucumda, sımsıkı, kaçmasın diye. Her şey ne güzeldi, Güneş daha parlak, yeşil daha yeşil, mavi deniz, mavi gök bir başka maviydi. Yağmur çiselemeye başladı tatlı, tatlı birden sağanak halini aldı, aldırmadım. Islanmıyordum çünkü. Umurumdamı ki, yağsın. Ama; Avuçlarım sırılsıklamdı, şaşırdım. Açtım ellerimi, bakakaldım. Erimişti mutluluk, bir anda. Şimdi, yine yeryüzündeyim, yine duygusuz, yine gamsız eskisi gibi. Tek fark var; İnsanları tanıyorum artık. Ama güvenmiyorum… |
Güzel Sevgili
Sevmek için ille güzel arama Çirkini de veren aynı sevgili İlaç ol sen, gel de gönül yarama Derde derman veren, güzel sevgili Mutluluk ararsan gerçeği ondan Hayatın sefası, cefası ondan Geçemem billahi o sevgiliden Cananı yaratan, güzel sevgili Engin’im gülüne vurulmuşum ben Gelir mi hiç kemlik, gerçek sevenden O’nun hünerleri ebed ezelden Seni, beni veren, güzel sevgili… |
Haberin Olsun
Günüm karanlıktı seni görmeden Boşa avunurdum aşkı bilmeden Gizli sevdim seni sırrım vermeden Seviyorum seni, haberin olsun. Bir güneş gibiydin, doğdun ufkuma Her gece sessizce girdin rüyama Şiirler yazdım hep, sevdadan yana Seviyorum seni, haberin olsun. Sevdan türküm oldu, düşmez dilimden Pınar oldun aktın, taştın gönlümden Aşkın damga oldu, çıkmaz kalbimden Seviyorum seni, haberin olsun. |
Hadi Gel
Haberin var mı? Bahar gelecekmiş buralara En güzelleri açacakmış çiçeklerin Ötmeye başlayacakmış Kuşlar, cırcırböcekleri Herkesin ağzında; Bir başka doğacakmış güneş, Daha parlak görecekmişiz ayı Ne güzel, İlk olacak bu, yıllardan sonra. ?… Laf işte benimkisi Görmüşüm gibi baharı Biliyormuşum sanki önceden. Nasıl birşey olduğunu Baharın, Güneşin, Ayın Olsun, Hayallerim gerçek olacak Uçacağım sevinçten kelebek misali. Kelebek?… Nasıl bir şeyse Hiç görmedim. Olsun. Türkülerimi mırıldanacağım Yıldızların altında, *******i Yine yanık, içli. Bak yıldızı biliyorum işte biraz. Görmedim onu da hiç, Ama parlarmış gökyüzünde binlercesi. Soluk, yırtık bir kağıt parçasında okumuştum. Okumayı?… Çocukken öğretmişti, küçücükken, Bir güzel dost. Gelecekti yine bir zaman, Söz vermişti … Sanadır, Haykırışım, güzel dost. Hayal, kuruntu hepsi anlattıklarımın, Seni düşününce dökülüyor dudaklarımdan. İçim ısınıyor, Gözlerim parlıyor, andıkça ismini. (ismini söylemem, o benim.) Hissediyorum, Hepsi gerçek olacak, Göreceğim baharı, Duyacağım kuş seslerini, Cırcırböceklerini. En parlak yıldızım olacaksın Sen, Gelirsen… Hadigel. |
Hayata Dair
Söylenecek tek söz var, 'Kavga' Sonunu hiç kimsenin göremediği, göremeyeceği, hiç bitmeyecek bir 'Kavga'. Doğar doğmaz taraf olduğumuz, Ölünce kurtulduğumuz. Amansız, acımasız, getirisi olmayan, götürdüğü hesapsız boş, ne dünü var, ne de yarını, ne başı var, ne de sonu, yiyip bitirmede, insanoğlunu, alıp götürmede, doğanın soluğunu. Göreniniz var mı acep? Zamanın yorulduğunu, Suların durulduğunu. Bilmeyeniniz var mı? Bu yolun sonsuzluğunu. |
Hele Nenni, Güzel Nenni
Ben enginim, ya sen nesin Her dem yüksekte gezersin Bil ki ektiğin biçersin Hele nenni, güzel nenni Sen zenginsin, ben fakirim Sen bilmişsin, ben cahilim Olmaya ki ben ermişim Hele nenni, güzel nenni Ben neferim, sen paşasın Sanırsın ki bin yaşarsın Bir gün haline şaşarsın Hele nenni, güzel nenni Sen güzelsin, ben çirkinim Sen tazesin, ben geçkinim Olmaya ki ben seçkinim Hele nenni, güzel nenni |
Her Demet
Anaya hasretim, saz anam benim Babaya hasretim, saz babam benim Her demet, gözümden akar yaş benim Vura vura teller usandı benden Bacıya hasretim, söz bacım benim Kekoya hasretim, söz kekom benim Her demet, başımda kar boran benim Diye diye diller usandı benden Kaldım buralarda, gurbet el benim Nere gitsem ille, gurbet el benim Her demet, sevmiyen zalim yar benim Gide gide yollar usandı benden Görmedim baharı hep kışlar benim Yazlar sizin olsun hep kışlar benim Her demet, ağlatan sevdalar benim Seve seve aşık usandı benden Sevda güllerinde dikenler benim Güller sizin olsun dikenler benim Her demet, terk edip gidenler benim Engin’im ben bile usandım benden |
Hikaye
Gülen gözlerini tarif edemem Ceylan mı, keklik mi acep ne desem? Nasıl gördüm seni kader mi bilmem? Vazgeç, bırak beni seni sevemem Mavi gözlerinle bir meleksin sen Kalbime gir desem gelir misin sen? Seninle her şeye razıyım desem Gülme, boşver beni, seni sevemem Delimiyim çatlak mı, ne oldu bana? Kapıldım gidiyorum, deryalara İçerim sevgini, sunarsan bana Yalan, vallahi yalan, asla sevemem Sevmek ne güzeldir, sevilmek başka Düştüysem ben düştüm sana ne, aşka Aldırma boşver sen, hepsi bir şaka Yasak hikaye bu, seni sevemem |
Hu
Bir de baktım yaş kırk olmuş, saçlarıma aklar dolmuş. Bir söz vardır bilirsiniz. Dedim artık vakti gelmiş, çarşı pazara dolandım dükkan tezgahta arandım biraz keseden zorlandım aldım dergaha yollandım. Dedim pirim işte geldim ben de muradıma erdim artık postu bura serdim göster bana marifeti. Bir söz vardır, bildiniz mi? Kırkından sonra çalınır, tel, tel sevdaya dalınır perde notaya sarılır aşığa haber salınır. Kırkımdan sonra başladım sazı, sözü kucakladım her yarayı bıçakladım derdi, gamı hep boşladım. İşte dostlar, hikayem bu, hepinize gönülden Hu. |
Hu, Çekip Döndüğüm
Aşkı bahş eyleyen güzel sevgili Gönülden sevdiğim, bir tanesin sen Canı coş eyleyen güzel sevgili Gönülden sevdiğim, bir tanesin sen Bülbüle, yiğide gülünü veren Çatlamış toprağa suyunu veren Yetirip yemişi payını veren Gönülden sevdiğim, bir tanesin sen Açarım elimi, her dem aşk ile Seslerim ismini, daim coş ile Anlarım varlığın, uçan kuş ile Hu, çekip döndüğüm bir tanesin sen. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.