![]() |
GÖRÜNMEDİN
Gözüm boşluk, dünya nokta, Görünmedin, görünmedin. Olmuşumda, olacakta, Görünmedin, görünmedin. Kuru taşa renk yürüdü, İpek kurdunu arıdı, Denizde sular çürüdü, Görünmedin, görünmedin. Geceyi dal dal ışıttım, Camda güneşi üşüttüm, Bir ses ki senin, işittim, Görünmedin, görünmedin. Yel yel esen nefesimdi, Boşlukta gezen isimdi, Gel diyen benim sesimdi, Görünmedin görünmedin. Çabam, gücüm kul hükmünde, Boş boş geçti bugün, dün de, Herkes gibi göründün de, Görünmedin, görünmedin... |
KİLİTLERİ KIRILMIŞ KAPILAR
Üşüyorum, Çevir sıcak bakışlarını üstüme Erisin boşluktaki beyazlık. Bu yalnızlık üşütüyor içimi, Oynuyor yerinden köşe taşlarım, Öyle bir gariplik sardı ki yüreğimi, Dokunsalar boşanacak gözyaşlarım. Hiçbir düşünüşe dur diyemiyorum, Ben benim olmaktan çoktan çıkmışım, Kapalı bir kapı sanıyordum kendimi, Meğer ardına kadar açıkmışım. İçimde iki başlı bir adam var, Biri beni, biri seni düşünüyor, Üstelik ben de seni, ben de seni anıyorum, Üç dünya birbiri peşinde dönüyor. Üşüyorum, Hasret ağır bastı üstüme, Oynuyor yerinden köşe taşlarım, Öyle bir gariplik sardı ki yüreğimi, Dokunsalar boşanacak gözyaşlarım... |
RUBAİ
Ocaklar yansın her dem, bacada is olmasın. Gökyüzü mavi kalsın, ufukta sis olmasın. Kötülük yansın yıkılsın, lale gül kesilsin dünya Herşeyde terhis olsun, aşkta terhis olmasın... |
AĞAÇLAR
Kuru dallar uyanmışlar uykuda, Uykular ebedi değilmiş gördüm. Kimi kıyamdadır, kimi rükûda, Kimini secdeye eğilmiş gördüm. Bir çekirdek dağın yamaçlarında, Can bulur toprağın avuçlarında, Çiçekler gülümser dal uçlarında, Kokusu vadiye yayılmış gördüm. İhlas ile göğe kalkmış elleri, Hûşu ile ırgalanır dalları, Hazan iklimine düşmüş yolları, Yaprakların boynu eğilmiş gördüm. Yaşları bellidir budaklarında, Zikir eksik olmaz dudaklarında, Bereket taşırlar kucaklarında, Dalların eli boş değilmiş gördüm. Her bahar bir haşir, her kış kıyamet, Her canlı ölümü tadar nihayet, Yeşil dallar olur birer iskelet, Ağaçlar ayakta ölürmüş gördüm. |
ALLAHIM
Aczimi anlayıp kapına geldim, Ağlayan yüzümü güldür Allahım. Senden başka kim var, kime gideyim, Başka kapı bana züldür Allahım. Emellerim sonsuz, ömrümse çok dar, Mahiyetim ancak bir zerre kadar, Fakat dağdan büyük günahlarım var, Affer, mağfiretin çoktur Allahım Şaşkın ırmak gibi dolanıyorum, Çağlayıp aktıkça bulanıyorum, Kapından hidayet dileniyorum, Şu gönül kâsemi doldur Allahım. Yıllarca dolaştım gurbet elinden, Sürüklenip durdum günah selinden, Bıktım kör olası nefsin elinden, Aradığım nuru buldur Allahım. Gönül erlerinin safına girsem, Muhabbet yoluna postumu sersem, Günah işlemekte devam edersem, Yaşamak istemem, öldür Allahım. |
ASIL GELECEK
Seyir defterine yazılan emir, Kim bilir nerede, nasıl gelecek. Hayat limanından alınca demir, Beklenen son usul usul gelecek. Aradan kalkınca hayat perdesi, Yakın olur ötelerin ötesi, Gördüklerin hakikatın gölgesi, Gölgeler gidecek, asıl gelecek. 'Gelecek' denilen zaman gelince, Ruha yol görünür inceden ince, 'SON' yazar perdeye filim bitince, Perdenin ardında asıl gelecek. Alnına konunca ecel bûsesi, Yüreklere siner sükûtun sesi, Ağıtlarda kalır firak bestesi, Ondan sonra başka fasıl gelecek |
BAHAR
Bahar mevsimlerin nazlı gelini, Cennetten yollanmış bir çiçek gibi, Salkım söğüt suya sokmuş elini, Sanki avuçlayıp içecek gibi. Ağaçlar yollarda zafer takları, Bir kutlu misafir geçecek gibi. Gülerek karşılar gül çocukları, Masum gözlerinden öpecek gibi. Vadiler yeşerip tomurcuklanmış, Renkli bir yelpaze açacak gibi, Kuşlar yapraklarla sohbete dalmış, Çiçekler sevinçten uçacak gibi. Sonsuz bir özgürlük diyarı dağlar, Ufuklara bağlı salıncak gibi, Bağrında şifalı pınarlar çağlar, Şefkatle açılmış bir kucak gibi. |
BAHAR GELİNCE
İlkbahar gelince çıksan bağlara, Bülbül sesi gelir, su sesi gelir. Tefekkür gözüyle baksan dağlara, Dinlesen derinden Hû sesi gelir. Vadileri arındırır sisinden, Yamaçları dumanından pusundan, Uyandırmak için kış uykusundan, Ilık rüzgarların bûsesi gelir. Kuru dallar çiçek açar canlanır, Boz yamaçlar yeşillenir allanır, Sanki cennetten bir çiçek yollanır, Mor menekşelerin kokusu gelir. Her yıl haşrin bir misâli görülür, Sur üflenir cenazeler dirilir, Sanki yeryüzüne mahşer kurulur, Toprakta canlılar ordusu gelir. |
BAHAR GÜZELDİR
Kâinat kitabı herkese açık, Okuyana her hecesi güzeldir. Günde iki sayfa yazılıyor bak, Hem gündüzü, hem gecesi güzeldir. Seherde sallanır dal yavaş yavaş, Esen yelin her nefesi güzeldir. Tekbirle açılır gül yavaş yavaş, Gül kokusu, bülbül sesi güzeldir. Gönül gözünü aç, rahmeti seyret, Hem yağmur güzeldir, hem kar güzeldir. Güzele bakması sevaptır elbet Bak işte bahara, bahar güzeldir. |
BULUTLAR
Rüzgarların kanadına tutunmuş, Bulutlar pürtelâş, nere gidiyor. 'Yağmur başına arş' emrine uymuş, Katar katar, sıra sıra gidiyor. Rahmetini damla damla indirir, Yeryüzünün çehresini güldürür, Bahar vagonuna erzak dolduru, Bir bahardan bir bahara gidiyor. İmdadına koşar ovanın dağın, Dal ucunda titreyen bir yaprağın, Hararetten bağrı yanan toprağın, Yarasını sara sara gidiyor. Bulutlar var, perde olmuş tül olmuş, Bulutlar var, bir vadiye oturmuş, Yamaçların eteğine tutunmuş, Zirvelere doğru kara gidiyor. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.