![]() |
Bir yaş daha büyüdük
Girdik yeni yıllara On iki ay yürüdük Vardık yeni yıllara Koca bir yıl devrildi Takvim başa çevrildi Hoş geldi, safa geldi. Erdik yeni yıla… |
Bir, iki, beş, on derken
Üç yüz altmış beş oldu. Göz açıp kapamadan Koskoca bir yıl oldu. Her gün bir yaprak düştü Takvimden yavaş yavaş. Yıl bitti, şimdi biz de Aldık birer yeni yaş. |
Öyle çok şey değil
Yeni yıldan beklediğim Katta, yatta, arabada Para pulda da gözüm yok. Şans oyunları: Piyango Toto loto çıkmasın, istemem At yarışı zaten oynamam Bir avuç duadadır ümidim |
Benim aydınlık dünyamda serçeler
Bir yaz günü yaşarlar Biri uçtuğu zaman Hep birlikte uçarlar. Benim aydınlık dünyamda kurbağalar Bir yosunlu göl içindedir Ay ışığında türkü söyler Lezzetle çoğalırlar. |
Sizin yaşınızda olmak ne iyi çocuklar
Ne iyi Asıp düşünceyi bulutlara Hür kelebekler gibi Sizin elleriniz ne ince çocuklar Ne ince Solmasın sevinciniz Deli bir rüzgar değince |
Sabah, uyanır çocuklar
Pencereyi açarlar, Ve günü boyarlar, Gözlerinin rengine Güneşe koşarlar… Sabah, uyanır çocuklar Uçurtma uçururlar, |
Sen varınca çocuğum derin uykularına
annen şiirler yazıyor sana. İç çekiyor bir yandan bilmiyorum niçin geleceğini görüyor sanki ağlıyor için-için. Ben de şiirler yazmak isterdim çocuğum dağa-taşa kurda-kuşa, dört renkteki insana… ama bu şiir çocuğum yalnız sana. |
Evimizin çiçekleri,
Mini mini çocuklarız. Fıkır fıkır, neşe dolu, Mini mini çocuklarız. Kıpır kıpır gülüşümüz, Evimize neşe saçar. Gözlerimiz ışıl ışıl, Mutluluğa kapı açar. |
Hangi tanıdık rüzgârla gelir
Bu yeni doğmuş çocuk kokusu İçimizde doludizgin kısraklar Uzaktan uzağa çağıldayan su |
Yağmurlu bir gün
Dışarıda futbol oynuyor çocuklar Uykularından balçık akıyor Umulmadık goller peşinde hepsi Ve yağmur yutuyor bütün golleri Yağmurlu bir gün Dışarda futbol oynuyor çocuklar Karanlık sofalarda morfin alıyor anneleri |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:49 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.