![]() |
Gazel
Aşk denizinde yüzeli, Gönlüm sevmez her güzeli. Sevdiğim için döktürürüm, Şarkı, şiir hem gazeli… 7 Aralık 2001, Burhaniye Mehmet Bicik |
Geç Kaldın Be Güzelim
Mutlu bir hayat yaşamaya, Aşk denizinde boğulmaya, Sevdâ türküleri dinlemeye, Geç kaldın be güzelim… Seviyordum seni delicesine, Bakmadım güzellerin nicesine, Yaşamaya, hayatının gecesine, Geç kaldın be güzelim… Bunca olaylardan sonra, Dönemem artık geriye, Bana kendini sevdirmeye, Geç kaldın be güzelim… Seni deliler gibi sevdiğimi, İsmine sayfalarca şiir yazdığımı, Senin yoluna baş koyduğumu, Bilmedin be güzelim… 8 Mayıs 1995, Kırca Mehmet Bicik |
Gel-Git
Kara günler kararıp durmaz. Zaman gelir ağarır tan… Unutulur tüm acılar, Hayat başlar yeniden… Tutulursun yeni bir aşka, Uçarsın sevinçten, mutluluktan… Dersin o günleri yaşamasaydım keşke, Geçmişe dönüp baktığın an… Yıkılsa hayaller, yok olsa ümitler, Bazı insanlar gülermiş sonradan… Her ne kadar olsa da gel-gitler, İnsan ibret alır yaşananlardan… 9 Aralık 2001, Burhaniye Mehmet Bicik |
Gel
Gözyaşlarım sel oldu, Neredesin? Gel, gel! Dertli gönlüm del’oldu, Neredesin? Gel, gel! Günlerdir susuzum, açım. Sensin benim tek ihtiyacım. Ağardı, döküldü saçım. Neredesin? Gel, gel! Günlerim elem, ızdırap dolu, Unuttum ben sağı, solu. Bilmiyorum gittiğim yolu. Neredesin? Gel, gel! Almıyorum hiçbirşey tadın. Unuttum, ne idi adın? Huysuz, sevimli kadın, Neredesin? Gel, gel! Ne yapıyorum, ne edeceksin? Biliyorum yine gideceksin. Sen de tükenip biteceksin. Neredesin? Gel, gel! Yeni bir sayfa açalım, Mutluluktan uçalım, Aşk şerbetin içelim, Neredesin? Gel, gel! Gel gidelim evimize, Sevi katalım sevimize, Yazık geçen günlerimize, Neredesin? Gel, gel! 6 Aralık 2001, Burhaniye Mehmet Bicik |
Gel Artık
Gel artık, Gel de Gidişinle götürdüklerin Dönsün bir bir… İnsan, Nasıl öldürürse aşkı Öyle diriltir… Gel ki, Aşkımız tazelensin, Gönlümde ızdıraplar dinsin, Gözlerimin içi gülsün… Güzelim Dön evine, Bir sürpriz yap Sevenlerine… Dön artık, Dön de Dik olsun başımız, Pişsin ocakta aşımız, Dinsin gözyaşımız… Yıkıldı gönül sarayımız, Yarım kaldı balayımız, Kesildi halayımız… Gel artık, Gel de Davullar çalsın, Halaylar kurulsun, Mutluluk bizi bulsun… Gel de Yeniden Bir yuvamız olsun… Gel de Gönlümüz huzur bulsun… 8 Eylül 2005, Burhaniye 07:15 Mehmet Bicik |
Gidenin Ardından
Sevgiler nefrete, Mutluluklar hasrete Döndü… Hayırlar şerre, Kavuşmamız mahşere Kaldı… Güzelim duygular, Tatlı uykular Kaçtı… Önce sen Senle Ahsen Gitti… 30 Ocak 2002, Burhaniye Mehmet Bicik |
Giresun'da
Gidelim gidelim de Eğribel’e çıkalım… Sevelim sevilelim, Kavgayı bırakalım… Yollar hep kapanmış, Duman inmiş Kümbet’e… Gel beraber gidelim, Yârim senle cennete… Gareysar yolları, Kıvrım kıvrım kıvrılır… Kader diyelim gitsin, Sevenler hep ayrılır… Gareysar’da gezmesi, Yârim senle ne hoştur… Sen hayatımdan çıkalı, Kâlbimin köşkü boştur… Giresun’da, sâhilde, Gezerdik hep el ele… Diz dize otururken, Şimdi benzedik ele… Giresun’da, Kale’de, Sevişirdik günbatımı… Kaçıracağım yâr seni, Alıp tabancamı, atımı… 6 Aralık, 2004 Pazartesi Burhaniye 16:40 Mehmet Bicik |
Giresun
Giresun’da meydanda, Otururduk yan yana… Bir mey sun ellerinle İçeyim kana kana… Giresun’da kalede, Ağaçlarda budaklar… Hiç aklımdan çıkmıyor Öptüğüm bal dudaklar… Giresun, Bulancak Gördüm evlerini… Kim ziyan etti yavrum O içten sevilerini… Oy Giresun Giresun, Yaşanılacak yersin… Sevdiğim sorarsa, O çekip gitti dersin… 11 Eylül 2005, Burhaniye 15:40 Mehmet Bicik |
Girme Hayatıma
Benim hayatımda Umutsuzluk, Tutarsızlık, Ârsızlık Var… Girme hayatıma… Benim aşklarım Anlık, Hayatım karanlık. Savurganlık Var bende. Girme hayatıma… Çektiğim Hep zulüm, Yakın bana ölüm, Acıma bana gülüm. Girme hayatıma… Yaşadığım yer, in. Gönlüm yorgun, bitkin. Yüreğim dolu kin. Girme hayatıma… Ben, sevgi nedir? Bilmem! Ağlarım, hiç gülmem. Seninle ölmeye gelmem. Girme hayatıma… Bırak beni bana, Yâr olmam sana, Döneyim aslî vatana. Girme hayatıma… 22 Ekim 2005, Burhaniye 10:40 Mehmet Bicik |
Git Başımdan Meyhâneci
Kendimde değilim, Git başımdan meyhâneci.. İçmişim, Sarhoşum körkütük… Hâlim perişân, Hâlim bitik… Meyhâneci Git başımdan.. Bırak tek başıma beni Ayrıldığım karımla, Acı, tatlı anılarımla, Kararan yarınlarımla… Meyhâneci İşine bak sen.. Beni rahat bırak.. Ayrılık türküleri söyleyeceğim, Özlem şarkıları dinleyeceğim bu gece… Ağlayıp, İnleyeceğim bu gece… Meyhâneci Dalga da geçme benimle.. Gülme, Ağlanacak hâlime.. Takıldım geçmişe, Söz geçiremiyorum kâlbime… Meyhâneci, Erken kapatayım deme mekânı.. Bir ânda görülmez yılların hesâbı.. Hesaplaşacağım geçmişimle, Dalga geçeceğim geleceğimle… Sanma Bu dertler varken bende Öleceğim ecelimle… Sonra, Bırak meyhâneci Beni tenhâ bir yerde.. Şöyle bir nârâ atayım.. Ortalığı birbirine katayım.. Dünyayı bir pula satayım.. Kararan dünyamı aydınlatayım… Getir hesâbı meyhâneci Ben kalkayım.. Bırak meyhâneci yakamı, Bırak da yarınlara umutla bakayım... 4 Temmuz, 2005 Pazartesi Burhaniye 03:15 Mehmet Bicik |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:48 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.