![]() |
KENDİNDE OLMAYANI
Bektaşi, camide namazdan sonra dua etmiş : -Ey ulu Tanrım, bana bir rakı parası ver! Yanında namazını bitiren softa da, ellerini kaldırmış : -Rabbim, bana iman ver! İki duayı da işiten hoca, Bektaşiye : -Bak, herkes ne isitiyor Tanrı'dan, sen rakı parası. Utanmıyor musun?, demiş . Bektaşi usulca : -Ne yapalım hoca efendi, herkes kendisinde olmayanı ister, demiş. |
Peşin Namaz
Bektaşi ile bir hoca birlikte yola çıkmışlar, bir süre sonra hoca : -Namaz saati! demiş, başlamış kılmaya... Rekat üstüne rekat, selam üstüne selam... Bektaşinin beklemekten canı sıkılmış, hoca namazı bitirince sormuş : -Yahu bu ne uzun namaz böyle? -Kazaya kalmış namazlarım vardı, onları eda eyledim! Bektaşi : -Eh ben de bir namaz kılayım! demiş ve başlamış namaza... Ama ne namaz, bitmiyor, sonunda hoca dayanamamış : -Erenler, senin namaz da uzun sürdü! -Önümüzdeki haftanın namazını kıldım! Hoca şaşırmış : -Yahu olur mu böyle şey? Bektaşi gülmüş : -Yukarıdaki senin veresiyeni kabul ediyor da, benim peşinimi niye kabul etmesin? |
Trafik
Papazın biri bisiklet kullanırken polis bunu durdurmuş. -Ehliyet ve ruhsat lütfen papaz -ehliyetim yok ama cebimde incilim, sağ omuzumda isa, sol omuzumda iyi melek var demiş. polis -hem ehliyetin yok hemde bisiklete üç kişi biniyorsun demiş |
NE KOYSAYDIK?
Vitrinde bir saat varmış, saat tamir ettirmek isteyen biri gelmis. - Burasi sünnetçi, saat tamiri yapmiyoruz, demisler. - Peki vitrine neden saat koydunuz? - Ne koysaydik birader? |
POMPA
Adam bogulmus. itfayenin pompasi agzina dayamislar devamli çekiyorlar.Yosunlar denizanalari falan geliyor. Oradan geçmekte olan ve pompadan anlayan bir adamcagiz uyarmis - Poposunu denizden çikarmazsaniz pompa yanacak |
ANNELER HERŞEYİ BİLİR
Hasan annesini aksam yemeğine davet etmiş. Yemek sırasında anne hep Hasan’ın ev arkadasının ne kadar cekici oldugunu dusunmeden edememis. Yemek boyunca ogluyla kız arasında neler oldugu konusunda meraktan çıldırıyormuş. Bunu farkeden Hasan ‘Anneciğim Ayse ile aramızda inan hicbir sey yok. Biz sadece ev arkadasıyız’ demis.Bir hafta kadar sonra Ayse Hasan’a sormus: ‘ Annenin yemege geldigi geceden beri çorba kepçesini bir türlü bulamıyorum. Nerde oldugu konusunda bir fikrin var mı? Sence annen almış olabilir mi?’ Hasan cevap vermis ‘Aldığını sanmıyorum ama bir e-mail gönderip ona sorayım’ ve annesine şöyle yazmıs: ‘Annecigim, sana aldın demiyorum, almadın da demiyorum ama gercek şu ki bize yemege geldiginden beri çorba kepçesi kayıp’ Bir kac saat sonra annesinden soyle bir e-mail gelmis: ‘ Sevgili oğlum, sana Ayse ile yatıyorsun ya da yatmıyorsun demiyorum. Ama gercek su ki eger o kendi yatagında uyuyor olsaydı simdiye kadar corba kepcesini coktan bulmus olmalıydı |
DEĞİŞMEYEN ŞEY
Genc cocuk babasına ‘ Baba Afrika’nın bazı yerlerinde erkegin evlenene kadar karısını tanımadıgı dogru mu?’ ‘Evet ama oglum bu her ulkede boyle.' |
AKILLICA
Kadın adama ‘ Siz üçüncü kocama ne kadar benziyorsunuz.’ Adam ‘Yaa! Kac kez evlendiniz?’ Kadın ‘İki’ |
MELEK
Birici adam gururla ‘ Benim karım bir melek’ İkinci adam ‘ Şanslısın benimki hala yasıyor.’ |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:27 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.