![]() |
Dilbilgisi dersinde ögretmen:
"Sarı saçlı kız elleri pencerenin pervazına dayalı halde dışarı baktı ve güldü." cümlesini kim bana kısaltıp söyler?" diye sorunca, Temel;hemen ayaga kalkar ve söyle der: - Orospi |
Cemal Temele sormuş,
-Ayrulduğuni tuydum,çok uzuldum,ne oldi? -Fadimeye çoraplarun çok kirişmiş dedum ,meğer ayağunda çorap yokmuş.. |
Temel Hollandada geneleve gitmiş ama sabaha kadar kapıda beklemiş çünkü evin kapısındaki kırmızı ışık bir türlü yeşile dönmemiş.
|
Tabur´a yeni bir komutan gelmis ve askerleri toplayarak bir konusma yapacagini belirtmis. Bütün askerler toplanmislar ve komutan baslamis konusmaya:
- Bugün tanismak için sizleri buraya topladim. Benim adim Ahmet, soyadim Kırç. Tekrar ediyorum, Kırç. Arada R var. Sakın ola diliniz sürçmesin çok fena yaparim. Herkes iyice ezberlesin hata istemem ! Askerler dagilmislar ve herkes "Arada R var, arada R var" diye içinden ezbere koyulmus. Komutan ise bu konuda ne kadar hassas oldugunu göstermek için sagda solda gördügü askere soruyormus: - Sen - Emredin komutanım! - Soyadim ne benim ?! - Kirç komutanim. - Aferin ! İşinin basina ! Komutan böyle böyle hergün bir kaç kere soyadini soruyor ancak kimse sasirmiyormus. Laz ise bu konuda çok sanciliymis. Ya birgün piyango kendisine çikarsa ve sasirirsa diye daralip dururmus. Nihayet birgün tören esnasinda komutan aniden arkasina dönmüs ve Lazi isaret ederek - Sen ! Soyadim ne benim ?! Laz heyecandan konusamiyor, nutku tutulmus.Yaprak gibi sallanmaya baslamis. Komutan gayet sinirli - Sana söylüyorum, cevap ver, asabimi bozma ! Hemen arkasindaki arkadasi bakmis Lazin basi belaya girecek hemen fisildamis : - Arada R var, arada R var... Bunun üzerine Laz cevap vermis: - Gört !!! |
Temel bir gün trene binmiş.hamsilerini çıkarır kılçıklarını bir yana etlerini bir yana ayırır.etlerini poşete sarıp camdan atar.kılçıklarını ekmeğin arasına koyup yemeğe başlar.karşısındaki adam şaşırır ve niye etlerini attın kılçıklarını yiyorsunder.
Temelde karadenizliler kılçıklarını yedikleri için akıllıdır der. adam imrenir bir tane kılçıklı ekmek ister.Temel olur ama tanesine 500bin isterim der. Adam tamam der ve 5 tane yer. Tabii çok hoşuna gider. Sonrayahu beğendim yedim ama sana 2,5 milyon verdim, hamsinin kilosu zaten o kadarder. Temelin cevabı bak gördün mü? akıllanmaya başladınolur. |
Temel boğazda tekneyle turist gezdiriyor birgün bir Amerikalıyı alıyor başlıyolar gezmeye...Amerikalı bir saray görüyor.
-Bu ne kadar zamanda yapılmış, diyor Temel : -5 yılda, diye cevap veriyor... Amerikalı : -Yazık bizde olsa 1 yılrda yapılırdı. Biraz sonra bir cami göruyor. -Bu ne kadar zamanda yapılmış,diye soruyor... Temel : -2 yıl, diye cevap veriyor. Amerikalı : -Yazık be bizde olsa 3 ayda biterdi, diyor. Temel uyuz oluyor duruma... Biraz sonra bi tarihi yapı daha göruyolar..gene soruyor Amerikalı... Temel : 2 ay, diyor. Amerikalı yine : -Yazık be bizde olsa 1 haftada biterdi, diyor. Temel iyice kıllanıyor.Tam o sırada Boğaz Köprüsü`nün altına geliyorlar... Amerikalı yukarıyı göstererek : -Bu köprü ne kadar zamanda yapıldı, diyor. Temel şaşkın şaşkın bakışlarla kafayı kaldırıp : -Hangisi? Bu mu? Bu dün burada yoktu daa... |
Temele Dursun Karadeniz sahilinde oturuyorlarmış temel dulsuna demiş ki gel beraber Amerikaya yüzelim iki kafadar karadenizden başlamışlar yüzmeye fıkra ya Amerika yaklaşmışlar özgürlük anıtını görmüşler tam bu sırada bizim Temel:
Dursun ben kesildum geri doneyrum demiş. |
Trafik polisi Cemalin kullandığı aracı durdurur ve gülerek müjdeyi verir:
-Sizi tebrik ederim, bugünkü kontrollerimizde emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz, bu yüzden size 1 milyar lira veriyorum. Bu parayla ne yapmayı düşünüyorsunuz? Cemal: -Hemen gidip ehliyet alacağım... Polis "senin ehliyetin yok mu"demeye kalmadanyandan Fadime: -Siz ona bakmayın memur bey, içince böyle sapitiy. Polis iyice sinirlenmeye başlamış, tam bu arada arka koltukta oturan Dursun atlamış: -Ula ben size demedim mi çalıntı arabayla yola çıkmayalım diye! Trafik polisi iyice zıvanadan çıkmak üzeriymiş ki bagajdan İdrisin sesi gelmiş: -Ne oldu uşaklar, geçtik mi sınırı?... |
Temelin karisi Fadime çok kıskançmış. Temelin elbiselerini kontrol eder saç bulursa cıngar çıkarırmış. Bir gün Fadime saç bulamamış, yine cıngar çıkarmış:
- Uyy Temel, şimtu kel karularla mi oynaşaysun? |
Temel birgün keçinin boynuna tasma takmis gezdiriyormus. Arkadasi Dursun yolda onu görüp, Ula Temel Napiysin demis.
Temel; Ula cörmiymisin Çöpegimi cezdurayrum demis. Idris; Ula bunun boynuzlari var. Temel; Valla ben onin özel hayatina karismayrum demis. |
Bir TIR soförü kaza yapip Temelin evinden iceri girmis.
-Yolumu şaşirdimda... Rizeye nasil cideceğum, demiş. Temel de, -Koridoru geceysun, salondan saga sapaysun, tümdüz cideysun, diye cevap vermis. |
Temel le Dursun İstanbula yeni gelmişler. Sabah erken uyanıp etrafı gezmek isteyen iki kafadar, herkesin spor yaptığı bir yere gelmişler.Adamın birisi şinav çekiyormuş o sırada.. Temel Dursun a dönüp,
-Ula Dursun, adama bak. Kari altından kaymış hala haberi yok. |
Temel yillarca çalistiktan sonra nihayet bir kawazaki sahibi olur motoru alir ve otoyolda denemeye çikar bir süre sonra gerekli hiza ciktinca önünde gitmekte olan mersedes otomobile yanasir cami tiklar söför cami acar ne var der temel abi sen kawazaki biliyonmu diye sorar adam git isine der basar gider temel hizla yetisir tekrar sorar abi sen kavazaki biliyonmu adam basar gider bu olay 3-4 kez devam eder mersedes söförü dayanamaz kenara ceker ve bekler bir süre gittikten sonra ileride bir kaza oldugunu görür iner arabasindan olay yerine yaklasir bide ne görsün temel kanlar içinde yerde yatar yanina yaklasir ne oldu der temel perisan hafif kafasini kaldirir abi sen kavazaki biliyonmu der kizgin adam biliyorum ne olmus der temel abi freninin yerini soracaktim der.
|
Lokanta sahibi,Temeli cebine bir kaşık atarken yakalıyor.temelin savunması şöyle,
-Doktor reçete yazdi,her yemekten sonra bi kaşuk al diye.. |
Temel başındaki kasketi gösterip,
- Bu kasket penu on yas gençlestirdu, demiş. - Kaç yaşindasun, diye sormuş Cemal. Temel, - Kasketli mu, kasketsiz mu, diye yanıtlamış. |
Temel birgün banyo ediyormuş.Anahtar deliğinden kimse bakmasın diye kapıyı sökmüş...
|
Temel ile Dursun ortaklasa bir kola almislar.
Temel demis ki -"Kolanin yarisu senun, yarisu benimdur." Kabul etmis Dursun.Temel demis ki -"Yanluz ilk pen içecegum haa" Bunada "tamam" demis Dursun.Temel aldigi gibi kolayi likir likir içmeye baslamis. Dursun demis ki: -"Noldi, hacan hepsinu bitirdin?" Temelde: -"Çünkü alttaki yarisu benumdur!!" |
Temel bir gün japonyaya gitmis.Yanindaki rehberle dolasirken japonun biri temele bakip "çan çin çon çin" demis.Temel rehbere ne dedigini sormus.Rehber ona:
-"Senin azina bi gram siçarim dedi.." demis. Temel yapamayacagini söylemis ve iddaya girmisler.Temel yatip azini dikmis havaya, japon götünü Temelin azina dayayip konsantre olmus.Bir dakika sonra "pit!.." diye siçmis, ölçmüsler bir gram.Temel Türkiyeye dönmüs, dursunu yolda görünce; "Senin azina bi gram siçarim" demis.Iddaya girmisler, Temel götünü dursunu azina dayamis konsantre olmaya baslamis.Beklemisler, faaliyet yok. Dursunun altta cani sikilmis, baslamis Temelin tasaklariyla oynamaya.Birden haldir haldir koyvermis Temel.. Ölçmüsler 3 kilo. Dursun : -"Haçan lan bi gram siçacaktun" demis. Temel de: -"Kantarin ayariyla oynarsan haboyle olur.. |
İngiliz,alman,fransiz ve laz bir adaya dusuyolar.
bunlari bir kabile yakaliyor ve bagliyolar direklere. kabile sefi gelip bunlara.. -Benden getiremiyecegim birsey isteyen kurtulur, eger getirirsem derinizden kano yaparim diyor ve suda yuzen kanolari gosteriyor bir yandan -İngiliz: bana manchester united takiminin kalecisinin imzaladigi bir futbol topu getir.. şef cadirdan cikariyo bi top.İngilizin istedigi top. ingiliz daha "ama nasil olur falan" demeye kalmadan yuzuyolar dooru suya -Fransiz:bana 1820 napolyon sarabi getir diyo..ve kis kis guluyo..Şef giriyo cadira bi sise sarapla cikiyo..fransizin istedigi sarap. fransizda aynen oda yuzulup suya. -Alman:bana bir limuzin getir diyor. Bi bes on dakka sonra ormandan bi limuzin gelip parkediyor.Fransizla ayni akibete ugruyor. laza geliyor sira. -Laz diyor "bi cataliniz varmi"? Şef: -Salak mi lan bu herif?İstiycek bisey bulamamis mi diye dusunurken bir yandan da bi catal alip geliyor veriyor laza. Laz catali vucuduna batirmaya basliyo .. biyandan da diyorki. -Aalin lan size kano alin size kano hadi bakiim.. |
Temel Rize den havaleli bir sekilde kamyonuna çay yüklemis ve istanbula yola cikmis istanbul yakinlarinda 2 cm yükseklikle köprüye sikismis muavini cikmis kamyonun uzerine çaylari biraz ezip kamyonu köprüden geçirecekle bunu goren bi vatandas, temele:
-Böyle olmaz bu is az bi fark var zaten lastiklerin havasini indirirseniz geçersiniz köpruden temelde adama: -Ula hiyar kamyon asagidan sikismaduki yukaridan sıkıştu.. |
Temel ve Dursun, Güney Amerikada bir kampa giderler. Rahat olsun diye, karyolada yatmaya baslarlar. Temel üstte, Dursun alttadir. Ilk gün ve ikinci gün kizilderililer gelip Temel i döverler. Fakat Dursun a hiç bir sey olmamistir. Temel, Dursun la yerini degisir. Üçüncü gün de, kizilderililer gelir ve sef:
-"Yahu,biz üstteki adami çok dövdük, bugün de alttakini dövelim" der, ve yine Temel i dövüp giderler. |
Temelle Dursun bir gun kamp yapmak icin ormana giderler. Gece yatarken sinekler isirdiGi icin Temel Dursuna :
- "Ula Tursun battaniyeyi uzerine cekte sinekler isirmasin", der.Bir aralik Temel gozunu acar ve ates boceklerini gorur. Hemen Dursuna seslenir : - "Ula Tursun kalk, sinekler ellerine el fenerlerini almislar bizi arayiler." |
Fıkra bu ya, fadime golfe merak sarmış. Kaybolan topunu aramak için ormanın derinliklerine doğru ilerlerken yolda
tuzağa düşmüş bir kurbağa görmüş. Kurbağa konuşmuş: -"Bayan, beni bu tuzaktan kurtarıirsanız; 3 dileğinizi hemen yerine getireceğim ."Bunu duyan Fadime kurbağayı kurtarıp avucunun icine aldı. "Az kalsın hatırlatmayı unutuyordum." dedi kurbağa. "Dilediğiniz şey ne olursa olsun; kocan Temel bunun 10 kat fazlasına sahip olacak". Fadime: "Önce, dünyanun en güzel kadinu olmak isteyrum" dedi. Kurbağa Fadimeyi uyardı: "Unutma ki; Temel de dünyanın en yakışıklısı olacak" "Olsun. En güzel kaduni da ben olacağuma göre yine benümle evlenecektir." dedi ve devam etti: "İkinci olarak da dünyanun en zengun kadinu olmak isteyrum". Kurbağa iyice sapıttı. "Temelin de senden 10 kat daha zengin olmasına razısın demek ki" dedi. "Evet, o penum kocam. Mallarımuzu ve paramizu ortak olarak paylaşacağuz." Sıra üçüncü ve son dileğe gelmişti. Hiç düşünmeden atıldı.Fadime: -"Şimdi de hafüf bir kalp krizu geçirmek isteyrum!" |
Doktor Temele hastası soruyor:
-Ne zaman kolumu havaya kaldırsam çok büyük ağrılar başlıyor.Ne yapmam lazım. -Kolunuzu havaya kaldurmayın |
Temel,Nazım ve Emre uçak ile yolculuğa çıkıyorlarmış.Uçakta giderken emrenin şehrinden geçiyorlarmış.Emre:
-"Benim şehrim gül gibidir" demiş. Temel: -"Bir otururum söner" demiş ve sonra Nazımın şehrinden geçerken Nazım: -"Benim şehrim gül gibidir" Temel: -"Bir otururum söner demiş" Sıra temelin şehrine gelmiş. Temel: -"Benim şehrim kaktüst gibidir hadi buyurun bakalum.." |
Küçük temel annesine sorar,
- Anne hepimiz laz miyuz? - Öyle - Dedem de laz miydu? - Lazidi. - Onun babasi? - Hepisi lazidi. - Öyle te olsa artik sabah kahvaltilarinda hamsi yemek istemeyrum. |
Idrisle Dursun, kahvede ayri masalarda hafif sikkin oturuyorlar.
Idris sesleniyor: - Bana "ayran" desena... - Ayran! - Uyy, ben da senun karuna hayran! Fena halde bozulan Dursun, biraz sonra Idrise sesleniyor: - Bana "gazoz" desena... - Gazoz... - Uyy, ben da senun karini öptum... Idris, dudak büküyor: - Bu söyledigunun kafiyesi yoktur... Dursun sözü bagliyor: - Kafiyesi yoktur ama asli vardur! |
Bir gün Temel eglenmek için bir yer ariyormus. Daha önceleri barlara gidiyormus fakat simdi gidecek farkli bir yer ariyormus. Bir arkadasi ona Sari Bar adli bir yer önermis.Oda gitmis fakat diger yerlerden hiçbir farki yokmus. Neyse demis içkisini içmis tuvalete gitmis . Bir de ne görsün altin bir pisuvar var.
Cok sasirmis daha sonra pisuvara iseyip gitmis. Obür gün yine gelmis ve içkisini içip tuvalete gitmis. Bir de ne görsün altin pisuvar yerinde yok. Barmene gidip "Tek farkunuz altun pisuvardu, sinci o da yok" demis. Barmen barda oturan iri yari adama "Necmi abii senin saksafona iseyen adam geldi" demis. |
Askerlerle birlikte,Temel bos bir arazide mayin olup olmadigini kontrol ediyorlardi.Havadan düsman ucaklari gecmeye baslayinca,komutan emir verdi:
-"Hemen herkes donunu indirsin ve yüzüstü yere yatsin.Böylece Ucaklar burayi kabak tarlasi sanip devam ucarlar!" Bunun üzerine Temel: -"Komitanim,sirtüstü yatipda,hiyar tarlasi sansalar olmazmi?" |
Temel Trabzonun kabadayisiydi.Elinde tesbih cekedi sirtin da kendinden emin olarak dolasip dururdu.Birgün gene bu halde kahvenin önünden geçiyordu.Tam kahvedekilere selam vermisti ki ensesine sert bir tokat yedi.Lan ne oluyoruz diye tam döndü ki o ne karsisinda kendinin iki kati bir adam.Söyle bir kahveye bakti herkes temele bakiyor.Temel yigitligi boka sürmemek adama dönüp;
-Birder gerçekten mi vurdun şkadan mi ? diye sorar. Adam kendinden emin bir sekilde ; -Gerçekten vurdum bilader ..der Bunun üzerine Temel bozuntuya vermeden; -Iyi zatan sakadan hiç hoşlanmam.. |
Üç karadenizli bir aksam meyhanede acaip dertli bir sekilde kafa çekiyorlar.
Kafalar kiyaklasinca Idris basliyor -"Karim nasil beni aldatir ? Hem de bir yazarla " diye söylenmeye. -"Nereden anladin bir yazarla aldattigini?" diye sorunca digerleri -"Nereden olucak bir aksam eve geldigimde yatagin altinda bir roman buldum" der. Biraz sonra Dursun bir of çeker ve o da baslar derdini anlatmaya -"Benim kari da beni bir ahci ile aldatiyor." -"Nasil anladin?" diye sorunca digerleri. Dursun -"Gecen gün gündüz vakti eve geldigimde bizim yatagin altinda bir kepçe buldum" der. Bunlari dinleyen bizim Temel öyle bir of ceker ki masayi titretir. Hayrola der digerleri. Temel: -"Sormayin arkadaslar sizi dinleyince benim derdim on kat daha artti." der. Digerleri buna bir anlam veremez -"Nasil yani?" diye sorarlar. Temel -"Uzun zamandir bizim karidan supheleneydum. Gecen gun gunduz vakti eve bir baskin yapayim dedim. Bi baktim yatagin altinda bir jokey var. Demekkim bu kari beni bir at ile aldatayi." |
Temel ile Dursun askerde ucaktan parasutle atlayacaklardir.Komutan yapacaklarini anlatir.
-Once sol ipi cekin eger parasut acilmazsa sag ipi cekin acilacaktir.Asagi inince bir jip sizi bekliyor olacak ona binip geri donersisiz.der.Temel atlar pes inden Dursun`da atlar. Sol ipi cekerler parasut acilmaz ,sag ipi cekerler parasut yine acilmaz.Temel Dursuna havada iken -Ula Dursun bu komutanin dedigi hersey yalan cikiyor istermisun jipde beklemiyor olsun,der. |
Temel patronundan evlilik izni istemiş.Patron,
-Bu işi tatilde halledemez miydin? -Yani tatilumi zehir mi etsaydum? |
Öğretmeni izci Temelcike sormuş,
-Hergün iyilik yapıp birini sevindiriyor musun? -Tün teyzeme cittum,çok memnun oldi,pu cün ceri celdim taha çok memnun oldi.. |
Temel evleneceğini açıklamış, kiminle diye sormuşlar. Soy lemis. İyi araştırdın mi, sorup soruşturdun mu, evlilik ciddi istir, demişler.
- Valla, demiş, mahallesindeki telikanlilara sordum, tas gibi kizdir, muamelesi çok iyidir, dediler. |
Balığa çıkacak olan Lazlar konuşuyorlarmış :
- Dün balık avladığımız yeri işaretledin mi ? - Evet kayığa işaret koydum - Aptal! Ya bugün başka kayıkla balığa çıkarsak ?! |
Temel bir grup arkadasiyla çukur açiyormus.Bir baska grupda gelip çukurlari kapiyomus.Adamin biri çok merak etmis ve ne yaptiklarini sormus.
Temel: -Bir grup daha fardu,onlarda fidan dikeydu,bucün gelmeduler,piz de pizim isler geri kalmasin diye çalisiyruz... |
Temel trene binmiş, Kontrol gelmiş, biletinin İstanbula olduğunu, trenin Ankaraya gittiğini söylemiş. Temel kendinden emin,
- Peçi maçinist yanlış istikamete cittiğini piliy mi, demiş. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:13 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.