![]() |
Macaristan'da öğretmen çocuğa soruyordu:
- "Karşında Kennedy'le Kruscef'in durduğunu farzet. Elinde dolu bir tabanca var. İkisinden hangisine ateş edersin ?" Çocuk bir süre duraksar, ardından : - "Şey efendim, siz olsanız hangisine ateş edersiniz ?" - "Elbetteki Kennedy'ye !" - "Öyleyse" der çocuk, "Bana tercih yapacak bir şey kalmıyor, ben de Kruscef'e." |
Öğretmeni ayşe'ye sordu. bebek banyosunda suyun sıcaklığını nasıl ölçersin. ayşe : önce bebeği suya koyarım .bebek kırmızı renk aldıysa su sıcak eğer mor renk aldıysa su soğuk beyaz bir renk alırsa bebeğin bir daha banyo yapmasına gerek yoktur.
|
Birgün üç tane üniversite mezunu gençlerlen yaşlı okumamış bir adam balık tutmaya çıkarlar.
Derken çocuklardan biri konuşmaya başlar(alaycı bir şekilde)ve amcaya der ki : --- amca sensosyooloji biliyomusun? Amca : --- ben yaşlıyım bilmem. demiş. Aradan beş dakika geçtikten sonra diğer çocuk konuşmuş : --- amcajeoloji biliyomusun? Amca : --- ben yaşlıyım onuda bilmem''. Yine çok geçmeden diğer çocukta konuşmaya başlıyor : --- amca sen fizik biliyormusun'' Amca : ---dedik ya ben yaşlıyım onu da bilmem bunuda sonra üzerinde oldukları bot su geçirmeye başlarbu sefer amca gururlu bir şekilde sorar --- peki çocuklar siz yüzmeoloji biliyormusunuz çocuklar : --- yoo hayır neden? Amca : --- o zaman kendinizi olojili şeylerlen kurtarın. |
bir gün çocukları öğretmenleri sınav yapıcakmış çocuklar acayip çalışmışlar sınav günü gelmiş sınıfa giren çocuklar şaşkın şaşkın öğretmene akmış çünkü sıraların üzerinde ne kalem ne kağıt varmış sadece sıra sıra mikroskoplar varmış öğretmenleri kısaca şu sözleri söylemiş
-çocuklar her mikroskopun camında bi böcek bacağı var bu bacaklardan böceği tanıyacaksınız demiş,. çocuklar itiraz etmiş ama fayda etmemiş çocuklar kan ter içiinde kalmış bi çocuk dayanamıyıp kapıyı vurup çıkmış öğretmen arkadan bağırmış, -kimsin ulan sen kimsinde kapıyı vurup çıkıyorsun... hafifçe kapı aralanmış ve aradan bir bacak uzanmış .... -tanısana lan kim olduğumu hadi tanısana... |
Küçük Ali Birinci Sınıfa Daha Yeni Başlamış.Öğretmenleri siz tuvalete gidebilir miyim?demeyin ayıp oluyo demiş.Ve bunun üzerine ıslık çalabilirmiyim deyin demiş.Öğrenciler bunu kafasına iyice yerleştirmiş ve aradan iki gün geçmiş gecenin 1 inde bizim küçük ali dedesine sormuş.Dede ıslıkçalabilir miyim?dedesi bu saatte ıslık çalıp ne yapacaksın demiş?bizim küçük ali ama çok geldi demiş iyi o zaman gel kulağıma çal demiş.Ali'de gitmiş dedesinin kulağına işemiş.
|
sınıfta öğretmen öğrencilerinden birine sorar:
-cesaret neye denir? öğrencinin cevabı:, -sorulan şeyi bilmediği halde birşey söyleyecekmiş gibi parmak kaldırmaya denir. |
Nuri okuldan eve bir gözü mosmor dönmüştü. annesi çıkıştı:
"aşk olsun yine mi dövüştün okulda? "şey büyük bir çocuğun küçüğü dövmesine engel olmaya çalıştım da anneciğim." "aferin bak bu cesaret işi. kimdi o küçük?" Nuri gayet sakin; " Ben! " |
Öğretmen,iş bilgisi dersinde afacan Sabri'ye sordu:
-Pastaların bayatlamaması için ne yaparsın? -Yerim efendim... |
Birinci sınıfa başlayan çocuklara öğretmen, babalarının mesleklerini soruyordu :
-Söyle bakalım Tuna, baban ne iş yapıyor? Tuna : -Otobüsleri kaldırıyor efendim, dedi. Bir sıra önde oturan bir çocuk yanındaki arkadaşına yavaşça sordu : -Pekiyi anlayamadım, neymiş babası? Arkadaşı büyük bir saflıkla cevap verdi : -Vinç miş, vinç! |
bir okulda öğretmen çocuklara sözlü yapmaktadır.ilk sorusu:
-istem dışı çalışana ne denir? ve hemen bir çocuk atlar: -tikdir hocam. hoca: -aferin oğlum senin adın nedir bakim? çocuk: -tüleyman |
Bir gün öğretmen ödevleri kontrol ediyordu.Sıra Efeye gelince Efe öğretmeni bu ne biçim ödev demiş.Seni babana söyleyeceğim demiş.Hayır öğretmenim söylemeyin çünkü ödevimi babam yaptı.
|
Öğretmen Hayat Bilgisi dersinde bulutların yeryüzündeki suların buharlaşmasından oluştuğunu uzun uzun anlattıktan sonra ön sıralarda oturan öğrencilerden birine şu soruyu sordu :
-Söyle bakalım oğlum, kara bulutlar neden olur? Çocuk düşündü, yutkundu, birşey diyemedi. Onun yanında oturan küçük kız çocuğu parmak kaldırarak şu cevabı verdi : -Kirli sulardan olur öğretmenim!.. |
bir gün bir adam cennete gitmek için yalan sölemiş karısına
;ben başka karıyı seviyorum demiş oğluna senden başka oğlum var,demiş kızına senden başka kızım var demiş sonra hepsi sinirlenip üstüne atlamış adam ölüp cennete gitmiş |
Öğretmenin biri cebinde sürekli kalem taşırmış. Bir gün öğretmen kalemini unutmuş ve sormuş:
-Çocuklar ben bugün neyi unutmuşum? Sınıf hep birlikte -Femağarınızı kapatmayı demişler |
Öğretmen öğrencilerine soruyordu:
- Fatma, büyüyünce ne olacaksın? - Hemşire olacağım öğretmenim. - Sen ne olacaksın bakalım Mehmet? - Subay olacağım öğretmenim! - Sen Hasan? - öğretmen olacağım. Sıra tayfuna geldi: - Tayfun, sen büyüyünce ne olacaksın? - Ben mi? - Emekli olacağım öğretmenim!!!.. |
Öğretmen matematik dersinde öğrencilere sordu :
- Çocuklar sayılar asla yalan söylemez. Örneğin bir adam tarlayı on günde sürerse, on adam bir günde sürebilir. buna benzer bir örnekte siz bulun bakalım ! Öğrencilerden birisi gülerek cevap verdi: - Örneğin bir vapur Atlantik Okyanusu'nu altı günde geçerse, yüz kırk dört vapur da bir saatte geçer...! |
Bir gün aliye öğretmeni ödev vermiş.Öğretmen demişki:
-Ali, defterine bir sıra atsözü yaz demiş. Ali: Tamam öğretmenim demiş. Ali eve gitmiş babasına sormuş Babası:Haddi lan demiş yazmış Anesine sormuş Annesinin mutfakta sana yağı bitmiş Annesi:sana sana demiş yazmış Abisine gitmiş sormuş abiside tarzanın filmini izliyormuş Abisi:tarzan tarzan demiş yazmış.Abalsına sormuş ablası telefonla konuşuyormuş. Ablası:bugün olmaz şekerim yarın gelebilirim demiş yazmış.kardeşine gitmiş kardeşinin arbasının pili bitmiş. kardeşi:Pili bitti pili bitti demiş yazmış.Alinin ödevi bitmiş okula gitmiş.Sıra aliye gelmiş Öğretmeni:Ali söyle bakalım Ali:Haddi lan Öğretmeni:Sen kime diyosun Ali:Sana Sana Öğretmeni:Sen kendini ne zannediyorsun Ali:Tarzan Tarzan Öğretmeni:Anneni ve Babanı buraya çağır gelsin Ali:Bugün olmaz şekerim yarın gelebilirim.Öğretmen bayılmış.Hastaneye gitmiş.Pili bitti Pili bitti demiş |
Ali'nin bir gün ödevi varmış Ali de gitmiş babasına sormuş,babasıda o arada maç seyrediyormuş:
Babasına soruyu sormuş babası: __Defol git başımdan, demiş Çocuk defterine yazmış babasının dediğini. Sonra annesinin yanına gitmiş.Anneside kek yapıyormuş annesi de "sana yağı"nı arıyormuş. __Sana Sana sana , diye söyleniyormuş. Çocuk onuda defterine yazmış ve sonra abisinin yanına gitmiş abiside tarzan'ın filmini seyrediyormuş abiside: __Tarzanım tarzanım tarzanım demiş onuda defterine yazmış ve sonra ablasının yanına gitmiş ablasıda telefonda arkadasları ile konuşuyomuş ablası: __Gelemem şekerim randevum var, demiş.çocuk onuda defterine yazmış ve gitmiş uyumuş. Ertesi gün okula gitmiş öğretmeni ilk Ali yi kaldırmış ve yazdıklarını okumasını istemiş Ali: __Defol git başımdan demiş öğretmeni __sen onu kime dedin çocuk: __Sana sana sana demiş öğretmen : __Sen kimsin demiş çocuk da: __Tarzanım tarzanım tarzanım demiş öğretmen : __Çabuk gel benimle müdüre gidiyoruz demiş çocuk da: __Gelemem şekerim randevum var. |
Sait çok yemin eden ve yalan söyleyen Suat'ı öğretmene şikayet eder.
Öğretmen Suat'a sorar: - Suat sen çok mu yemin ediyorsun? Suat: Vallahi öğretmenim hiçbir zaman etmem. |
Sınıfta öğretmen uyuklayan öğrencisine sormuş, "Roma'yı kim yaktı oğlum?"
Çocuk "Hocam ben yakmadım diye ağlamaya başlamış. Öğretmen sinirlenip sınıftan hızla çıkmış. Karşısına edebiyat öğretmeni çıkmış:"Ne oldu Hocam neye sinirlendin demiş." "Bir çocuğa Roma'yı kim yaktı dedim, ben yakmadım diye ağlamaya başladı." Edebiyat Öğretmeni: "Boş ver hocam bunlar yaparlar yaparlar yapmadım derler." Öğretmen iyice sinirlenmiş.Bu sefer karşısında Müdürü bulmuş. Hocam ne oldu." Hiç sorma hocam sınıfta çocuğun birine sordum Roma'yı kim yaktı diye, çocuk ben yakmadım diye başladı ağlamaya" "Tamam hocam niye sinirleniyorsun ben şimdi bir kağıt yazıp kimin yaktığını bulurum zararı da tahsil ettiririm." |
Kimya dersinde öğretmen,elimdeki metal parayı gösterdi:
_Şimdi bu beşyüzlüğü asite batırıyorum.Nedersiniz eriyecek mi? Nuri parmak kaldırıp cevapladı: _Erimez,öğretmenim: _Evet erimez,neden erimez? _Eriyecek olsa asite atmazdınız da ondan...... |
Temel ünv sınavına girmiş.Her soruda yazı tura atarak cevap vermiş.İki saat sonra ögrencilerin yarıdan çogu kağıtlarını vererek salonu terk etmiş.Temel hala yazı tura ata.Ögretmen gelip başına dikilir:-Temel hala yazı tura atıyosun daha bitiremedinmi der?Temel hocam bir saat önce bitirdimde dogru yanlışarımı kontrol ediyom der...
|
bir gün ali okula müfettiş geleceğini ve soru soracağını öğrenir.
ali babasına şöyle der:baba yarın müfettiş geliyor.bize soru soracakmış. ama ben hiç bir şey bilmiyorum. babası aliye:sende serkanındediklerini tekrarla,demiş. yarın olmuş müfettiş gelmiş. serkana sormuş:şuanki cumhurbaşkanı kimdir? serkan:Ahmet Necdet Sezer. müfettiş:Cumhuriyet kaç yılında kuruldu? serkan:1923. müfettiş:aya ilk kim ayak bastı? serkan:bilmiyorum efendim araştırılıyor. sıra ali'ye gelmiş. müfettiş.adın ne? ali:Ahmet Necdet Sezer. müfettiş: kaç yaşındasın? ali:1923. müfettiş:peki oğlum sen salak mısın? ali:bilmiyorum efendim araştırılıyor. |
ogretmen sınıfta ogrencısıne sorar:oglum japonyamı daha yakın bıze yoksa ay mı? ogrencı tabıkı ay cunku ayı aksamları gorebılırız amma japonyayı goremıyoruz...
|
ali babasının yanına elinde bir karne ile gelir.çocuğunun dersleriyle ilgilenmeyen baba hemen kızmaya başlar:
-oğlum bu nasıl karne böyle?matamatik 2,türkçe 1, sosyal 3, coğrafya 0...benim karnelerim her zaman hepsi beş olurdu,der ve çocuğa vurmaya başlar.çocuk ağlayarak: -baba dur -nasıl durayım berbat bir karne bu -baba ne olur dur yalvarırım babası bu yalvarışlara dayanamayıp durur.çocuk: -baba bu karne senin karnen benimki içeride,der. |
okula yeni başlayan emre'ye teyzesi harçlık
verir.emre hiçbir şey söylemeden parayı cebine atınca,annesi: -oğlum,teyzen sana para verdi.ona bir şey de- miyecek misin?hani baban bana para verince ben ne diyordum? emre suratını asarak: -hepsi bu kadarcık mı? -... |
İkİncİ Soru
Bİr ÖĞretmen Sİze Bİr Soru SoracaĞim Bİrİncİ Soruyu Bİlene İkİncİ Soru Sorulmayacak. SÖyle Bakalim Ahmet Bİr Hİndİnİn KaÇ Tame TÜyÜ Vardir?demİŞ. Ahmet 5674 Tane ÖĞretmenİm DemİŞ.ÖĞretmen Nereden ÖĞrendİn Bunu?demİŞ.ahmet ÖĞretmenİm Hanİ İkİncİ Soru Sorulmayacakti DemİŞ. |
Ahmet okuldan eve çok mutlu bir şekilde geldi.
-Okulda ne yaptınız? -Patlayıcı madde imal ettik -Peki yarın ne yapacaksınız okulda? -Hangi okulda? |
Öğretmen bir gün sınıfa girer ve şöyle der :
aranızda salak varsa ayağa kalksın çocuğun biri ayağa kalkar öğretmen deriki çocuğum sen salakmısın çocuk şu cevabı verir hayır öğretmenim sizi yalnız bırakmamak için ayağa kalktım |
Bir gün öğretmen çocuklara;
-Çocuklar kim cennete gitmek ister?demiş. Herkes parmak kaldırmış ama pıtırcık kaldırmamış. Öğretmeni "Sen niye kaldırmadın" deyince; -Öğretmenim, annem okul çıkışı bir yere gitmeme izin vermiyorda ondan demiş. |
Ayşe adında bir öğrenci sınıf öğretmenine her gün zeytin getiriyormuş...
Öğretmeni de alışmış hergün bitiriyormuş zeytinleri... Öğretmeni de deliler hastanesinden yeni çıkmış... Her getirdiği zeytini yiyip bitiriyormuş... Birgün Ayşe Zeytin getirmeyince öğretmeni sormuş neden zeytin getirmedin? Ayşe ise: -Bugün evimizin önünden keçi geçmedide ondan, demiş... |
alman rum yunan bir uçakta gidiyorlarmış alman bir elma atmış rum ise bir armut atmış temel ise bir bomba atmış bunlar aşağıya inmişler bir çocuk karşısına çıkmış ona sormuşlar neden ağlıyorsun dıye sormuşlar biri kafama armut attı biraz daha gitmişler bi çocuğa daha rastlamışlar o çocuk da çok gülüyormuş neden gülüyorsun demiş bir osurukta binayı havaya uçurdum demiş
|
Bir gün Ali'nin okuluna yeni bir öğretmen
gelmiş. Ertesi gün öğretmenin okuldan ay- rıldığını duyan babası Ali'ye sormuş: - Hani sizin okula gelen yeni öğretmen var ya o gitmiş.Nasıl gitti? Ali: -okula gelen yeni öğretmenle kavga etti de. |
Temel oğlunun neler öğrendiğini merak ediyormuş.Bir gün oğlunu yanına çağırarak neler öğrendiğini görmek istediğini söylemiş ve defterini getirmesini istemiş.Oğlu defterini getirmiş.Temel oğlunun defterini görünce:oğlum defterinde neden birşey yazmıyor siz defter kullan mıyor musunuz, demiş.oğlan:babacığım öğretmen yazıyor bende yazıyorum öğretmen siliyor bende siliyorum, demiş
|
adamın biri yolda giderken elli binlira bulmuş ama ayaklı binlira bulamamış
|
okul kantinlerindeki menu
kaşarlı tost:dısı ekmege benzeyen çimentodan yapılmıs içinde 0.001 mm kalınlıgında kaşar bulunan diş düşmanı yiyecek kaşarı alıp arkadasınıza bakınca cam etkisi görür karısık tost:içinde bulunan eşek etinden yapılmış sucuk + 10 yıllık salamlarla yapılmıstır ancak tostun içini açınca hiçbirşey gözükmeyen ekmek pizza: hamurunda inşattan çalınma çimento bulunup üstünde pizzaya benzeyen malzemelerle birlikte fırından çıkma tuğla parçası patates:tarladan çalınıp 300 yıllık yağla yapılan kantinin en güzel yemeği kumpir :patatesleri hohlayarak ısıtıp ayaklarıyla ezdikten sonra içinde malzeme koymadan karısık diye satılan yiyecek son dakika tost yiyen ogrencilerin dişleri kırıldı labarotuvarlarda lam ve lameli biten ögretmenler lam ve lamel yerine kaşar kullandı pizza yiyen bir ögrencinin agzına civi battı 30 kişi patatesten zehirlendi 10 kişinin kumpirinden çorap ve tükürük çıktı |
bir gün fizik öğretmeni sınıfa girmiş.sınıfta üç kişi aşırı yaramazlık yapıyorlarmış.hoca da bu üç çocuğa sıfır vermek için bahane arıyomuş.hoca çocuklardan birini kaldırmış;söyle bakıyım sen bir minübüse bindin içerisi çok sıcak oldu ne yaparsın?çocuk;'camı acarım hocam' demiş.hoca hemen o camdan içeri giren havanın hacmini ölç bakalım;der.çocuk itiraz edince hoca otur sıfır der.diğerini kaldırır aynı soruyu sorar,çocuk bilmiyorum deyince hoca hemen otur sanada sıfır;der.neyse öteki çocuğuda kaldırır,aynı soruyu onada sorar;bir otobuse bindin hava sıcak ne yaparsın?ceketimi çıkarırım hocam der!hoca altta kalmaz biraz daha sıcak olsa ne yaparsın?gömleğimi çıkarırım der.hoca kızar daha sıcak olsa ne yaparsın;pantolonumu çıkarırım. diye diye çocuğun üstünde çıkaracak bişey kalmaz.hoca gergin bi şekilde yine sorar.oğlum arabanın içi kavrulsa ne yaparsın?çocuk hemen atlar ve şöyle der.valla hocam hiç boşuna uğraşma,anamı s.ksen o camı açmıyacam.
|
Bir öğretmen kim kendini salak hissediyorsa ayağı kalksın demiş.Bir kişi kalkmış
öğretmen:sen kendini salakmı hissediyorsun öğrenci:hayır teminden beri ayaktasınız size eşlik ediyorum. |
babası altıncı sınıfa giden oğluna yavrum!'' demiş notların nasıl? '' oglu cevap vermiş babacığım 5 aldım matematik 1 türkçe 1 sosyal bilgiler 1 fen bilgisi 1 iş egitimi 1 hepsini toplarsanız 5 eder
|
sınıf da hocası ahmetle kilolarından dolayı dalga gecer:
- ahmet bu kiloların ne oğlum bu göbek ne böyle .diye ahmette hocasına dönerek -hocam hiyar gölgede büyür der |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:33 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.