![]() |
Bana Gel Deme
Ayağım ayağıma dolaşır sonra Gözlerim büyür büyür, kocaman olur Bakarsın dilim tutulur, hiç konuşamam Bana gel deme! Bırak umutsuzluğum bende kalsın Yokluğunda eriyeyim bırak Gözyaşlarım yağmurlaşır diyorum Bana gel deme! İşte resimlerine bakıp avunuyorum Hayallerim yetiyor bana ne güzel İnan dudaklarını ısırabilirim Bana gel deme! Zaten ölesiye hasretim aydınlıklara Ve bitimsiz bir özleyiş bendeki Kanatlanabilirim, uçabilirim belki Bana gel d |
Sen bu şiiri okurken
Ben çoktan bu şehirden gitmiş olacağõm Artõk ne özlemlerimi duyacaksın bıçak yarası Ne de telefonlarõn çalacak gece yarısı Ve bu zavallı yüreğim olmayacak artık Kaprislerinin hedef tahtası... Seni sana Beni bir akıl hastanesine Bırakıp gideceğim bu şehirden Nasılsa kavuşamadım sana Nasılsa dudaklarının kıyısına varamadım Nedense bütün çıkmaz sokaklar adresim oldu Ve nedense bütün kırmızı ışıkları üzerime yaktın Ne yaptımsa Bir türlü sana yaranamad |
Herkes herkesin
İki yüzlüsü Paradoksalı Celladı olmuşsa Nerde insanlık Hani Sevgi Paylaşım Aşk sevda kardeşlik Heryerde sevgisizlik Nefret kin Kan kan akıyor |
Ben böyle değildim önceleri,
Yaşadıklarım bunları öğretti. İnanırdım insanlara, Bir yerlerde mutluluğun var olduğuna, Uğramamış olsa da bizim sokağa. Sevgi vardı,saygı vardı, Özgürlük,cesaret,aşk vardı. Bunu kanıtlardı, Yüzlerce,binlerce şiir. Bir de dilden dile anlatılan masallar. Benim umudum vardı. ''Sevgi'',derdim; ''Alt eder yalanı dolanı.'' Ümitler terk etti. Geride iz bırakmadan gitti; Aşık olduğum insanı bulduğumda, Bana arkasını dönmüş, Sarılmış yılan |
Sevgi bağımızı koparacaksan,
Beni bir başkasıyla aldatacaksan, Yabancı ellere bırakacaksan, Kalbimden vur beni, kıyabilirsen... Sevda ağacımı kurutacaksan, Verdiğin yemini unutacaksan, Beni yaralayıp bırakacaksan, Yarala git canım, kıyabilirsen... Uzattığım ellerimi tutmayacaksan, Seven gözlerle bakmayacaksan, Sevgini benden saklayacaksan, Sakla bir ömür, kıyabilirsen... Aşk bahçemize güller ekmiştik, Sevda bahçemiz diye yemin etmiştik, Terk edişin ile kurutacak |
Ey aşık bekleme, gidenden vefa
Destanlar eskidi, yazılmaz şimdi Çektiğin dert fazla, yeter bu cefa Ölsen, aşk mezarın, kazılmaz şimdi Destanlar değil mi, Aslı ile Kerem Ben desen aşk için, çekerim her hal Süremezsin aşka, bir sıkım merhem Düşündükçe Mecnun, Ah! Leyla hayal Ne beklersin aşık, eyvah etme sen Düşüp, çıkamadın, bataklıktır aşk Geçen ömründü hey! , ne güzel bilsen Sana bu sürünmek, yakışmaz, yazık |
Gözlerinde unutulmuş hatıra iken ,
Kelimelerini yutkunup susma ne olur. Gülüşlerinde tozlanmış, Siyah- beyaz fotoğraf iken, Yaşanmışlıkları susturup Dudaklarında adımı bir kez bile anma ne olur. Beni zamana gömüp Unut hadi her şeyi. Bana dair tek bir hatıra kalmasın senden.. Sen beni yaşarken öldürmüşken, Ben seni sensizlikte yaşatacak kadar sevdim… Sen üzülme diye İsyanlarımı dizlerime büküp Ömür boyu sana susacak kadar sevdim.. Hadi git ne olur. Bir mevsim bile yaş |
Nedense hepimiz iki şeyden çok korkarız
gerçi fıtratımızda korkuyu yaşamak vardır.Ama bertaraf etmekte elimizde iyi ve güzel olan hiç bir şeyde ne korkuya yer var ne edişeye insanın ve diğer canlıların,yararına olan bir hareket,davranış ve söz olsun kafi. Ve iki şeyden en çok korkarız biri 'ölüm' diğeri 'yalnızlık' fakat nekadar kaçarsak kaçalım, mutlaka bir gün bir yerlerde ikisiylede karşı karşıya geliriz. Bu yüzden olsa gerek insanların kalabalıklara karışma arzu |
Zalim
Bu şiir sanadır iyi dinle... Dinle ki, Bana dair ne varsa Ve ne varsa yalan yanlış yaşadığımız Herşey ama herşey yüzleşecek bu mısralarda... Bugün haber aldım senden Defalarca çarpıp nefretin kapılarını Sokaklara vurdum kendimi. Serseri kaldırımlar ayağıma dolaştı, Yalanlarla soğuttum yüreğimi Kahrettim, kan kustum ama hep sustum Bilir misin kaç kereler seni düşünüp de, Gizli gizli ağladım, Sen ki celladı olmuştun hayallerimin Umutlarımın katili. |
Artık gitme demeyeceğim, zaten iyice hazırsın bu sefer.
Herşeyi yanında götür; anılarımızı, umutlarımızı, sevgimi de al belki lâzım olur. Tek kelime etmesem diyorum, ama etmeliyim, sana bilmediğin bir şeyden bahsetmeliyim; kendimden. Evet, onca zaman tanıdığını sandığın benden. Hırçın yanımı gördün daha çok, oysa öyle uysal bir çocukmuşum ki. Neydi beni zaman zaman hoyrat yapan? Sanırım, düşünmedin. Birini ayrı tutsam da renklerin hepsini sevdim, mevsimleri de. Aslında çok şey var sevdiğ |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.