![]() |
Yaşlılık Başa Bela
Saçlar beyaz boyandı Hastalıklar dadandı Ah lar,vah lar çoğaldı Yaşlılık başa bela * * Kalbin ritmi bozuldu Beynin doldu,yoruldu Genç lik senden soğudu Yaşlılık başa bela * * Ayak vücut taşımaz Eller halden anlamaz Mide görev yapamaz Yaşlılık başa bela * * Kulak iyi duymuyor Sözler seni yoruyor Acı öte durmuyor Yaşlılık başa bela * * Bugün,dünü arıyor Her tarafın ağrıyor Gönül yasta,ağlıyor Yaşlılık başa bela (13.11.2007) Şahin Ertürk |
Yaz Boyalı Basın YAZ
Vazgeçin artık,yalandan dolandan Vazgeçin sahtekâr falan filandan Vazgeçin hırsız,arsız yılanlardan Yaz boyalı basın,doğruları yaz Demokrasi şayet yalan değilse Vatandaşın adı ULAN değilse Vicdanınız kökten solan değilse Yaz boyalı basın,doğruları yaz Darbelere karşı duracaksanız Çetelere darbe vuracaksanız Hırsızlardan hesap soracaksanız Yaz boyalı basın,doğruları yaz Kalpleri kararmış,kör değilseniz Tepemizden bakan, Sör değilseniz Millet hayatında kir değilseniz Yaz boyalı basın,doğruları yaz Yahudi dost olmaz,dost değilim de Gavurun altına post değilim de Millet hayatına kast değilim de Yaz boyalı basın,doğruları yaz İşsizlik çoğaldı,enflasyon azdı Asgari ücretse mezarlar kazdı Sizin elemanlar palavra yazdı Yaz boyalı basın,doğruları yaz (14.07.2008) Şahin Ertürk |
Yazdıkların neki Senin?
Öykü desen,öykü değil Şiir desen,şiir değil Masal desen,masal değil Yazdıkların neki senin? Farkın yok ki,soytarıdan Yaşadığın saçmalıktan Bana neki yazıyorsun? Yazdıkların neki senin? Kimse seni okumuyor Okuyan da anlamıyor ŞİİR sana yakışmıyor Yazdıkların neki senin? Eften,püften şeyler yazma Sen sözününü bilmez kazma Sen kaşındın bana kızma Yazdıkların neki senin? Olur,olmaz konuşmasan Bana fazla bulaşmasan Olmaz mıydı? Olmaz mıydı? Yazdıkların neki senin? Ben sustukca kuduransın On la,bun la saldıransın Uyuz gibi kaşınansın Yazdıkların neki senin? Yakışmıyor,yakışmıyor ÖYKÜ sana yakışmıyor ŞİİR sana yakışmıyor Yazdıkların neki senin? İnsen artık havalardan Görsen biraz gerçekleri Bıktı herkes yazdığından Yazdıkların neki senin? Herkes gitti DİKİLİ YE Sende artık İKİLE SEN Kumsallarda pirelensen Yazdıkların neki senin? Acıttım mı cicim seni Tanıdın mı şimdi beni Saçma şeyler yazma emi Yazdıkların neki senin? (14.04.2006) Şahin Ertürk |
Yazdımda Ne Oldu?
Şiirlere yazmıyor Mektupları gelmiyor Unuttu beni diyormuşsun Yazdım da ne oldu Ne oldu AY YÜZLÜM? Beş bin MEKTUP İkibin ŞİİR Beşyüz ÖYKÜ Yazdımda ne oldu Ne oldu AY YÜZLÜM? Hala yalnızım Hala sensizim Kolay geçmedi 259.201 Saat Kolay olunmadı NÖBETÇİ ŞAİR? Söyle bana Söyle AY YÜZLÜM Haksızmıyım Yazdım da ne oldu? (08.05.2006) Şahin Ertürk |
Yazıklar Olsun
Devletin malını çalanlara Haram,helal nedir bilmezlere Utanmazlara,sıkılmazlara Yazıklar olsun,yazıklar olsun Fakir yatıp,zengin kalkanlara Hırsıza uyanık diyenlere SAF lığı delilik bilenlere Yazıklar olsun,yazıklar olsun Komşusu açken tok yatanlara Barlarda,paralar saçanlara Soyluyum diyen görgüsüzlere Yazıklar olsun,yazıklar olsun Açılmak,çağdaşlık bilenlere Kapanmak İRTİCA diyenlere Din bilmeden FETVA verenlere Yazıklar olsun,yazıklar olsun Fakirlerle alay edenlere YUNAN lıya dostum diyenlere Müslüman a sırtın dönenlere Yazıklar olsun,yazıklar olsun Ahte vefa göstermeyenlere Osmanlıyı inkar edenlere Vatan bölmeye çalışanlara Yazıklar olsun,yazıklar olsun Çıkar uğruna satılanlara Aydınlığı SÖYLEV sananlara Demokrasi tahrip edenlere Yazıklar olsun,yazıklar olsun (Kontrolsüz Sevgi adlı Şiir kitabımdan) Şahin Ertürk |
Yazmak mı? Sevmek mi?
Bir daha sevmek mi,tövbeler olsun Bir daha yazmak mı,elim kırılsın Şiiri,sevmeyi sana bıraktım Gidiyorum güzel,haydi hoşçakal (30.05.2007) Şahin Ertürk |
Yazmak Sana Yakışıyor(Tevezu Sahibi Şairlere)
Sıcak,içten duyguların Fantaziye kaçmıyorsun Faso,fiso yazmıyorsun Yazmak sana yakışıyor Kalıplara sığmıyorsun Riyakarlık yapmıyorsun Aşka mezar kazmıyorsun Yazmak sana yakışıyor Herkes seni kıskanıyor Aşk kokuyor şiirlerin Yazdıkların okunuyor Yazmak sana yakışıyor Güven verir söylemlerin Dinleyensin,dinletensin Öğrenensin,öğretensin Yazmak sana yakışıyor Yakışıyor,yakışıyor Şair dostum inan bana Sevmek sana yakışıyor Yazmak sana yakışıyor (24.04.2007) Şahin Ertürk |
Yedin Beni
Bir yudumluk canım vardı Gözlerinle yedin beni Sözlerinle yedin beni Yedin güzel,yedin beni Bir tadımlık canım vardı Anlamadan yedein beni Dinlemeden yedin beni Yedin güzel,yedin beni Bir sıkımlık canım vardı Bir presle sıktın beni Parça,parça yedin beni Yedin güzel,yedin beni (11.07.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Yemezler
Sözde beni seviyormuşsun Benim için yanıyormuşsun İsmimi sayıklıyormuşsun Yemezler güzelim yemezler Gördüğüne övüyormuşsun Dizlerini dövüyormuşsun Gözyaşları döküyormuşsun Yemezler güzelim yemezler (17.01.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Yeminliyim
Sen Yüksek yapılın binaların, Sosyetik, Burnu kaf dağındaki kızı Mış lı geçmiş zamanlarda, Bıraktığın Başkasının koynunda, Kirlettiğin Destansı aşkmızı, Ben, Hazan mevsiminde Mektuplarla, Resimlerle, Şiirlerle, Anılarla sevişerek Taze tutmaya, Yaşatmaya çalışıyorum Tüm bunlara Değmezsin, Layık değilsin Amma,güzelim Amma, Ben, Anadolu çocuğuyum Anamdan,babamdan Atamdan öyle gördüm Bu aşkı Maziye gömmemeye, Yeminliyim ssosyetik güzel YEMİNLİYİM (31.10.2007) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.