![]() |
Geleceğe Yolculuk
Zaman dünyâ tarihiyle Milattan sonra 20006 Yer Dünyâ gezegeninde bulunan Ultra modern dünyânın tek hâkimi Konumundaki bir ülke olan Türkiye Dünyânın tek hâkimi çünkü Binlerce yıl önce tek süper güç Olan Amerika Birleşik Devletleri Silinmiş dünyâ sahnesinden Almış tarihin tozlu yaprakları Arasındaki yerini Bu devletin izlemiş olduğu Yayılmacı emperyalist politika Hazırlamış ABD'nin sonunu Peki öyleyse on sekiz bin yıl önce Fakir bir ülke durumunda olan Türkiye Nasıl olmuş da gelmiş Dünyâ'nın Ultra süper gücü konumuna? Yanıtı basit ve net Tembelliği ve kısa yoldan köşe dönmeciliği Bir kenara bırakıp Çok çalışarak çok çalışarak çok çalışarak Binlerce yıl dalgalanmış ay yıldızlı bayrak. |
Geleceğim Yıllar yirmi olsa da, otuz olsa da
Yollar kar, çamur olsa da, buz olsa da Bedenim yorgun, aç ve susuz olsa da Bir gün yalın ayak, terli gömlekle - Gelirim, beni bekle Belki yakında olur, belki de uzak Sırtımda hatıralar, saçlarımda ak Gün, tarih bilemiyorum amma, muhakkak Bitmeyen bir azim, sabır ve emekle - Gelirim, beni bekle Unutmam mümkün değil, unutur sanma "Gelmez" diyen olursa sakın inanma Umutlarını kaybetme ha zamanla Geç kaldı diyerek gam çekme - Gelirim, beni bekle Sıcak bir yaz akşamında olabilir Sarı bir güz akşamında olabilir Kışın beyaz akşamında olabilir Ellerinde bir top mavi çiçekle - Gelirim, beni bekle Cümle köprüleri sel alsa da tek, tek Söz vermişim bir kere engel ne demek Başı karlı, kara dağlardan geçerek Azığım bir tas su, bir dürüm ekmekle - Gelirim, beni bekle Vermese de kaybolan gençliğimiz Ayıran bir gün kavuşturacak bizi Ve içimde sevgilerin en temizi Seninle dolu, arı, duru bir yürekle - Gelirim, beni bekle |
Geleceğim Dedin Ya Sen bana dedin ya
Bir gün ne olursa olsun geleceğim Döndükçe bu dünya... Benden de söz sana bekleyeceğim Sen bana dedin ya yalnız seni seveceğim Benden de sana söz bekleyeceğim Gerekirse her gece derdime dert ekleyeceğim Gerekirse öleceğim ama bekleyeceğim Sen bana demiştin ya gelecek çok güzel olacak Her gece bu gözler gökyüzüne, Bu kalp yoluna bakacak Eğer olurda gelmezsen Sana söz Bu kalp seni beklerken duracak... Olurda gelemezsen Ve gelmek istersen Ne olursa olsun... Ben gelip alacağım seni... |
Geleceksen Şimdi Gel Kabrimin mermerini
Ölmeden yapacağım Senin için taşlara Vefasız yazacağım Geleceksen şimdi gel Öldüğümde sakın ha Beni küle çevirdi Bu senin sevdan varya Ne yapsanda kalbimde Seni saklayacağım Senden başka kimseye Asla bakmayacağım İçimde yaşadıkça Yoksun demeyeceğim Bu aşk sonum olsada Sensiz gülmeyeceğim Delirip gezsem bile Derya deniz dağ bayır Üstüne gül koklamam Yansam da cayır cayır Hala anlamadıysan İlk sözümü unutma Ayrılsın yollarımız Beni öldür avutma |
Gelemem
( Güneş asırlardır neden böyle kavruluyor , belli ki kızgın yitirdiğine ...) Kalbime gömüp seni yaşarım belki Belli mi olur Parçalanmış yağmurlar yağmaz Yaşlı güneş doğmaz olur Yitik denizler çekilir Yorgun yıldızlar yok olur Bütün çiçekler solar Kuşlar ötmez olur Issız gezegenler başka galaksilere gider Kuyruklu yıldız dünyaya çarpar İşte o zaman beni bekleme gelemem. |
Gelemeyeceğim benim sevdiğim kadar kimse sevmeyecek seni
ilişkilerin kısa ve yapay olacak hiçbiri mutlu etmeyecek seni aradığını bulamayacaksın hiçbirinde "gerçek sevgi" arayacaksın. o sahte gülümsemeler,öpüşmeler boğacak seni benim gibi içten,kimse sevmeyek seni aşkın sıcağında cayır cayır yanmak isteyeceksin, tapmak isteyeceksin,ölümüne. seni senin kadar sevsin isteyeceksin çok arayacaksın ama bulamayacaksın için buz kesilecek işte o gün gel diyeceksin ben, gelemeyeceğim... |
Gelen Gecenin Üçü Sözümüz vardı,
Gelen gecenin üçüne. Ay geldi, sözünde durdu. Gelip gittiği, uzun yoldu, Yüzünden belli, yorgundu, Her zamanki gibi sessiz durdu. Bakıştık, öylece, Bütün gece… Oynadığımız oyunun adı, Güneş gelince, yitmece. ******* boyu sürecek. Her gece, ama her gece. Bu bilmece… |
Gelincikler gelincikler tek tek göründü mü çayırlarda
işi iş kasabanın su yüzlü çocuğun işi iş bir de poyraza döndü mü hava başlar masmavi damarlar fışkırmaya yanaklarından faytonların turuncu tekerlekleri yansır gaz tenekeleriyle çevrili bahçelerde asılı çamaşırlarından bir tutam çivit kokusu alıp gider gelincikler tek tek göründü mü çayırlarda. saat onikilerde postanede mektup yazan adamlara bakar bir semt delisi durmadan bakar ki o mektuplar nereye giderse gitsin öylesine uzundur ki kasaba gelinciklerden bükülmüş bir ibrişim gibi gidip gelen mektup zarflarıyla tarif edilebilir ancak içlerinde kar serpintisi içlerinde bozkır içlerinde herkesin bir güneyi olan ve marangozlar upuzun kayıklar yaparlar bunun için kesersiz, çivisiz, elsiz sadece ruhlarından o kayıkları içinde domates doğranan bir akşamüstünde yüzdürürler canlanır suya değince hemen bordalarındaki nakışlar bir derya gülü alıp başını gider. yeter ki görünsün gelincikler önce tek tek görünsün sonra topluca usta bir doğramacı gibi kırmızılar doğrar kasaba gelincikler indi mi çayırlardan su bardaklarına, berber dükkanlarına girdi mi duvarlara sicimle tutturulmuş şişelere girdi mi bir kere -aynaları boğacak neredeyse -taşlıkları basacak sel gibi o zaman... tam o zaman marangozlar mis gibi rakılar içerek kayıklarında konuştukça binlerce kayık konuştukça binlerce köpük, binlerce kıyı olurlar ve nedense bir vapur bizi alıp götürecekmiş gibi bakarız birbirimize unuturuz sonra alıp başını gitmeyi de yeter ki iki dudak arasına konsun gelincikler ipince bir ıslığa yerleştirilsin türküler süzsün tüveyçlerinden kahveler eski renklerine boyanır yeniden biralar çığ ışıkta bile parlak yıkanır tertemiz oluncaya kadar yaşamak. gerçekte bir sevinç, bir mutluluk yok değildir yüreklerimizde sevgiler umutlar yok değildir öyleyse neden çabuk küseriz birbirimize çabuk öfkeleniriz durup durup böyle hüzünlenmemiz neden anlamıyoruz da ondan mı yoksa bir bütün olduğunu mutluluğun umudun bir bütün olduğunu seziyor muyuz yalnızca baktıkça gelincik tarlalarına uzaktan öyle bir arada güzel yaşamanın lezzetini kanımızı tutuşturdukça gün günden buğusunu saldıkça bir tütün dumanı gibi yaktıkça genzimizi |
Gelirken Aklımı da Getir Bana karanlıklar aydınlanır biliyorum
karabulutlar terkeder yüreğimi. uçar, toz duman olur hüzünlerim, işte o zaman açar güllerim, işte o zaman bahara gülümserim gelirken baharı da getir bana... gelirken sabahlarımı da al yanına gelirken uykularımı da günbatımını da. unutma! gelirken aklımı da getir bana... eğer sebebi sensen ağlayan yanlarımın ve yürüdüğüm her cadde sana çıkıyorsa yaşadıklarımın ortasında duruyorsan öylece yaşanacak ne varsa ve seninle yaşamışsam ölüme bulaşmaktan farkı yoksa yokluğunun eger bu aşk böyle son bulacaksa gelirken, en acı ölümü getir bana... |
Gelirsem Affet göz yaşı döktürdü bitmeyen yıllar
sensiz yürü yürü çekilmez yollar sensizlikten bıktı bu çaresiz kollar bu şarkıyı söyleyip gelirsem affet yaşayamam artık ben bu kahırla oynamışım kendi hayatımla gözümden akarsın damla damla bu şarkıyı söyleyip gelirsem affet sıcaklığın yok inan yorganımda ******* soğuk olur yoksun yanımda hala sevgin dolaşır damarlarımda bu şarkıyı söyleyip gelirsem affet böylesi daha iyi olur sanmıştım bu şiirleri inan sana yazmıştım her gece sevgini yaşatmıştım bu şarkıyı söyleyip gelirsem affet |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:11 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.