![]() |
Koca yürek sevgi ile beslenir
Allah’ın verdiği dille seslenir Aşka giden yollar nasıl süslenir Cenneti alaya gidermiş gibi Abı Kevser suyu içenler bilir Aşk ile yürüyen gönlüyle görür Alev rengi saçlar yerde mi sürür Cenneti alaya gidermiş gibi Ceylan bakışlıdır yüreği sıcak Yanına sokulsan sanırsın ocak Desturla varırsam açar mı kucak Cenneti alaya gidermiş gibi Yar ile sevgiden uzak kalınmaz Sevgiyi bilmeyen aşkı hiç bilmez Aşkı sevda ile gidenler dö |
Aydınlıktır sevgi: yarınlara çizilen yoldur sırat gibi. Aşk ise bu
yollar üzerinde uyulması gereken kurallardır. Sevgide temel ilke özgüven, sonuç saadet; aşkta temel ilke doyumsuzluk ve fedakarlık sonuçta ya ölüme eş azaptır ya da sefakarlık. Umuttur sevgi..... Seven insan yalnızlığı kaldıramaz ve sevilmeyi bekler. Eğer seviyor ve seviliyorsa sevgi kıvamına gelmiştir ama seviyor buna rağmen sevilmiyorsa bu sevgiden aşka dönüşme yoluna girmiştir. Ama seven insan vazgeçmez. Aşığın ise iki pra |
Yüreği sevgi ile dolu olan,
Hayatın anlamını yanlızca aşk’ta bulan, İnsanı insan olduğu için seven, İstiyorum,istiyorum Aşık olmak istiyorum Bana hüzün değil mutluluk veren, İçimi ısıtıp,beni ateşleyen, Hep üzerine titreyeceğim ve seveceğim, İstiyorum,istiyorum Aşık olmak istiyorum Yanında olmadığım zaman yaşamadığımı hissedeceğim, Gözlerinde aşk pırıntılarını göreceğim, Gönlümün nuru,beni hayata bağlayacak, İstiyorum,istiyorum Aşık olmak istiyorum |
Benzemiyor hiç birine
Benim sevdam başka sevda Ne bir kıza, ne geline Benim sevdam başka sevda Bülbül olur gülde kanar Uçup gider dile konar Karda yanar, korda donar Benim sevdam başka sevda Ninnisiyim çocukların Rüzgarıyım yağmur, karın Bayramıyım ahu zarın Benim sevdam başka sevda Aya, güneşe taparım Yıldız toplar ev yaparım Kurdu kuzuya katarım Benim sevdam başka sevda Halayların başındayım Ağıtların peşindeyim Anaların döşündeyim Benim sevdam baş |
Aşkı anlatmak
Bütün mesele bu Önce tatmak Fakat sıkıntı Aşk mı değil mi anlamak Çünkü tarifi yok hiçbir yerde ve yürekte Herkesin öyküsü başka Anlattığı başka o yüzden En büyük belirti O olmazsa yaşam yok demek aniden Onsuz yaşamaya hayret etmek Nasıl aşık olduğuna şaşırmak Ve Acaba bu aşk başka bir şey mi demek Ve yeniden açılmak limanlarına bilinmez kıyıların Arkanda şiirler bırakarak Köprüler yakarak Ağlayarak çoğunlukla Aşk aslında Aşık olmaktır |
Aşk kelimesinin anlamını bilmezidim,
Aşka inanana için için güleridim, Aşkı ben boş, gereksiz bir duygu sanıridim, Aşk çarptı beni yerden yere vurdu savurdu. İnsan ne olduğunu dahi hiç anlamıyor, Aç kalıyor, susuz kalıyor hiç bilemiyor, Sarhoştan farkı yok kendine hiç gelemiyor, Aşk çarptı beni hemen de hesabını sordu. Aşığım ben aşık, içim alev alev yanıyor, Aşk sarhoşuyum başım fena halde dönüyor, Hançer yemişten beterim, yüreğim kanıyor, Aşk çarptı beni tuttu ta ca |
Aşıkların kıymeti,
Ölmeyince bilinmez. Onun sevdasından pay, Almayınca bilinmez. Aşıklık acının eşi, Dökmek gözlerinden yaşı, Olur isen sen sırdaşı, Olmayınca bilinmez. Aşıklar senin dilin, Derdindir bölüm bölüm, Onlarca çiçektir ölüm, Solmayınca bilinmez. Aşık sevgiyi yaşar, Aşk ile dolup taşar, Boş olan ona koşar, Dolmayınca bilinmez. Hakka aşık olanın, Boyutu yok sevdanın, Allah'a(cc) adım adım, Gelmeyince bilinmez. Dilara Kuşçu'nun, Sevda o |
Kardeşim ağlama sen ağlama sen
Bir gün olur bu hasretlik biter Bu ayrilik bu gurbetlik canıma yeter Kardeşim ağlama sen ağlama sen Seni kaybettikten yıllar sonra Hala gülmezki bir care yüzüm Acılı geçip giden yıllarıma Kardeşim ağlama sen ağlama sen Hüzünüme hüzün çileler ekler Geceyi gündüz diye yolunu bekler Sanki bir çarparmışcasına yürekler Kardeşim ağlama sen ağlama sen Bir gün sende güleceksin Sevda sevgi aşk göreceksin Aşk aşk diye öleceksin Kardeşim ağ |
El ele tutuşup, boğazda gezmeyi
Bu yurdu, herkese sevdirmeyi Yorgun halimlye bile, gönül vermeyi İstiyorum ama; zamanı var Seninle mehtapta gezmeyi Kolarımın arasında seni görmek Acı tatlı hep, konuşup gülmek İstiyorum ama; zamanı var Hep birlikte, anlaşmayı Sevgiyi seninle, paylaşmayı Tüm benliğimle, kavuşmayı İstiyorum ama; zamını var Bu dünyada, sevgi içinde yaşamayı Aşk ile dolup, sel gibi taşmayı Gönlümce sevip, saçlarını okşamayı İstiyorum ama; zamanı va |
Bu bir inci tanesi,
Bulanık akmıyor şiirin suyu.. Sığ mı, hayır, duru ve temiz. Hatta yüzmesini bilmeyen bir insanın Sularına girmeğe Cesaret edemeyeceği kadar derin! Dibinden görünüyor inci Bin bir ışıkla parlıyor dipteki kelimeler. Uzanıyor gönül kayalarına, Çarpıp geri dönüyor dalga dalga Dağıtıyor sevgilerini Berrak,arınmış sularına. Bir mücevherin en parlak taşı sevgi. Yaşanmışlığın tek ispatı gerçekleşiyor. Şiir olup ortaya dökülüyor. Bu ziynet misali, süs |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.