![]() |
Galata’da
Balıkçıdaki sabır Peygamber sabrıdır Sabahın dördünde Gün ışımadan açar oltasını çaparisini Ya nasip der, atar denizin derinliklerine Gözü oltanın ucunda Bakar saatlerce Oltanın aşağı yukarı kıpırtısı Heyecan verir ona Sabah oldu mu, Çaycı, poğaçacı, simitçi sesleri, Kaplar ortalığı. Balıkçı, yan gözle çaktırmadan bakar, Yandaki komşusuna. Acaba, kaç turda takımı Acaba, nasıl yem taktı diye. Sabah altı gibi, ortalık hareketlenir Kalpler vurur hızla On beşlik çaparisinin On beş balığı, On beş çırpınan yürek Balıkçının yüzü gülek Kovalar dolu Balıkçının kovası kolunda Balıkçı evinin yolunda. 31.05.2005 Mazlum Zengin |
Gündüzüm, gece oldu,zalim Gecem zifiri karanlık, Güneşim ol benim gülüm, Doğ kalbime, ısıt beni gülüm. ******* uzun,çok uzun, Yorgansız, döşeksiz *******. Unuttum konuşmayı,dökülmüyor heceler, Işığım, güneşim ol, bitsin bu *******. ******* uzun, ******* kabus dolu, Tökezler ayakların, bulamazsın yolu, Her gece karabasanlar, her gece, Hayatımız masal, yaşamımız bilmece. 03.06.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
*******deyim
*******deyim her gün, Sensiz. Dört duvar arasındayım, Kefensiz, üryan. Karanlıklardayım her gün, Sensiz. Parmaklıklar arkasındayım, Geleceğin yalan. Dardayım her gün, Sensiz. İşkencelerdeyim yalın, Uzaktır sılam. Zordayım her gün, Sensiz. Dertleşecek kimsem yok, Yoktur bir kelâm. Üşüyorum Temmuz’da her gün, Sensiz. Çıldırmak üzereyim, Yok mu, bir selam. 23.06.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Geç kalmışım yaşama
Yıldızlar var başımızda Gülümseyen Ay Ve ak düşmüş saçlar, dans ediyorlar ahenkle Kalp atışlarımız tempoda O kadar sevecenliği, Omzuma dayanan başta görüyorum Her nefesinde yıldız Her solukta bulutlar yükseliyor ulaşılmazlara. Uyurken bir çocuk yüzü omzumda Kıvrılarak giden yollarda Bir sağa bir sola, Gülen bir yüze vuruşu şavkının Kurşuni bulutlardan çıkararak yüzünü. Yolun yarısını çoktan geçmişim Geç kalmışım yaşama Yıldızlarla halaya, Ay’ın gülen yüzünde yaşamı Ve karışarak nefesler yükselirken havaya Bir serçe yüreğinin atışlarını duymaya İçimdeki çocuk gülümsemesini görmeye Geç kalmışım geç. Son göründü uzaktan sisli bir havada Gittikçe yaklaşıyor aheste Ve Ay’ın gülümsemesi donuyor yüzümde Soğuk bir Kasım gecesinde 10.11.2006 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin |
Gel
Tarladaki tohum başağa, Kalbindeki soğukluk sıcağa, Kucaktaki bebek ayağa, Durduğu, zaman gel. Kirazlara al düştüğü, Yaylacılar çadırlara göçtüğü, Küçük oğlak anasından ayrılıp, Çayırlarda, koştuğu zaman gel. Havadaki turnanın semah Kovandaki arıların oğul u Kırlangıç yuvalarındaki Yavruları, uçtuğu zaman gel. 26.05.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Gelmedin
Bekledim Baharda renk renk çiçeklerle Topraktan fışkıran bitkilerle Dağlardaki damla damla eriyen karla Çoğalan yürek sevgimle Ve fal tuttum papatya çiçeğinde Gelecek gelmeyeceklerle Uç uç böceklerini yarıştırdım senin için Bekledim bekledim ve sen gelmedin Bekledim Sarı sıcak bir yaz’da Çatlamış toprak yarıklarında Bir ağaç gölgesine muhtaç çoban yüreğinde Hücresindeki yosunlu taşlara inat, Çıplak ayakla fırın sıcaklığındaki toprakta Gözlerim yollarda, şafakta Gelecektin dolacaktın hasretle yüreğime Bekledim bekledin ve sen gelmedin Bekledim Baharın sonunda bir güz mevsiminde Yaprakların dalından, Sevgilerin yüreklerden koparıldığı Kara bulutların yağmura gebeliğinde Fırtınaların güneş sıcaklığına hasretinde Ve penceremdeki rüzgâr ıslıklarına inat Kulaklarım ayak seslerinde burnum kokunda Bekledim bekledim ve sen gelmedin Bekledim Kurşun sıcaklığında kara yüzlü ak Kış’ta Çatılardan sarkan buz sıcaklığında Ulaklar saldım yüreğine tek tek Gagası kanadı altındaki bir serçe yüreğiyle Ürkek ve titrek gecenin korkunç yüzünde Bomboş yataktaki ısın arzularımda Nefesim nefesine hasret Bekledim bekledim ve sen gelmedin Bekledim Tükenmiş umutlarımla Damla damla yüreğimden sızan sevgim Son damlada sen çıkageldin Beşinci mevsimimde Geç kaldın geç, hem de çok geç Çelikteki çekilen suyun berraklığında Ve saçlardaki kar beyazlığında Geldin beşinci mevsimimde ama Çok geç kaldın be güzelim 3.1.2007 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin |
Geride kaldı
Bir küheylan at gibi, Kişnedi şahlandı. Bir ışık hızıyla yaşandı hayat, Geçti gitti ömür, ömürler, Güzel günler geride kaldı. Kalbi küt küt atan bir ceylan, Pusuda bekleyen avcısı, Rüzgar gibi, fırtına gibi, Geçti gitti ömür,ömürler, Gençliğim, güzelliğin geride kaldı. 25.04.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Gitme
Gitme, Bu ayrılık beni yıkar, Bana ölüm olur gitme. Etle, kemik ayrılır mı? Bu can, sensiz dayanır mı? Alıştım sana, Annenin, Çocuğuna düşkünlüğü gibi, Kehribar, Tütün müptelalığı gibi. Gözlerim, Gözlerine kilitli, Başkasına bakamazsın ki, Yüreğimde, Kum fırtınaları başladı. Dayanamam, Yaşayamam, Gitme,gitme, Bana kim yoldaş olacak? Dertlerimi, kim dinleyecek? Gitme, ecelim olursun, Katilim olursun gitme. Sen gidersen, Bana içten ve candan, Kim bakacak? Kiminle kavga edeceğiz? Ve Sen gidersen, Şiirlerimi kim yazacak 30.07.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Göldağı'nın kızı
Göl dağının bir kızı var ki Baharda asi Fırat gibi Gem tutmaz hırçınlığıyla Dizginsiz bir kısrak gibi. Çorak topraklarda/yüreği taş olmuş Susuz tarlalarda/yüzü gülmez olmuş. Tutmak istedim yüreğinden Ellerim kan revan gibi Saklanmış zırhının ardına Urbası kirpi dikeni gibi. Susuz tarlalarda/yüzü gülmez olmuş Çorak topraklarda/yüreği taş olmuş. Öpmek istedim yanağından Dudaklarım yok oldu gibi Bir ateş var ki vücudumda Faal bir volkan gibi. Çorak topraklarda/yüreği taş olmuş Susuz tarlalarda/yüzü gülmez olmuş. Baharda dikenli çiçekleriyle Göl dağının keveni, gıngılı gibi Bir gözleri bir bakışı var ki Ürkek bir ceylan bakışı gibi. 03.01.2006 Mazlum Zengin |
Göldağı Beydağı
Göldağı’ndan Beydağı’na yol olur Ağustos’ta zirvesinde karlar var Yarimin verdiği kenger gül olur Kekik, nergiz kokan dağlarımız var. Övlelik’ten Arapgir’e girersin Çeşmesinden soğuk suyu içersin Üzümüne kaysısına ne dersin? Güzellerle dolu bağlarımız var. Kozluğun balığı halaya durmuş Canından bezmişte kenara vurmuş Arapgir’im akın akın göç vermiş Giden gitmiş kalan sağlarımız var. Günyüzü’nde sürülerce koyunlar Dilsiz kaval ile inliyor dağlar Yürekleri sevgi dolu çobanlar Bakraç bakraç dolu yağlarımız var. Alıçlı hasrete göğsünü germiş Gurbetteki dosta haber göndermiş Mazlum zemheride arıyı dermiş Bizim petek petek ballarımız var. 10.06.2006 Mazlum Zengin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:36 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.