![]() |
Gözlerin Sır Saklamıyor
Konuşurken açık verir, sözlerin sır saklamıyor Kızarıyor bozarıyor, yüzlerin sır saklamıyor Sen de beni seviyorsun, her halinden belli olur Bakışların ele verir, gözlerin sır saklanıyor. |
Gözümle Gördüm
Bana oynanmıştı en büyük oyun Sen Leyla olmuştun o ise Mecnun O senden memnundu sen ondan memnun O mutlu tabloyu gözümle gördüm Dünyalar sizindi yollarsa bomboş Sen aşka doymuştun o aşka doymuş Sen başını onun göğsüne koymuş Sahilde gezerken gözümle gördüm Sevinçten adeta coşuyordunuz Sevgi dağlarını aşıyordunuz Mutluluğa doğru koşuyordunuz İkinizi birden gözümle gördüm Mazeret uydurup avutma beni Masallar anlatıp uyutma beni Yabancı biriyle gezerken seni Kolkola giderken gözümle gördüm Sana mı inansam gözlerime mi? O yalancı sahte sözlerine mi Çocuk mu zannettin ey zalim meni İkinizi birden gözümle gördüm. |
Gülçin
Gıyabımda kötü kalem demişsin Yerin kulağı var duyarlar Gülçin Bunu söylemekle çok b.k yemişsin Adamı kıçından oyarlar Gülçin Seni şiir diye yazarım yazar Kalemim altında ezerim ezer Tepeden tırnağa süzerim süzer Sonra çırılçıplak soyarlar Gülçin Çok gördüm şahsıma laf atanları Çok gördüm ben, bala tuz katanları Çok gördüm sen gibi şarlatanları Sanma seni adam sayarlar Gülçin Ali Dilki |
Güven Kalmadı
Gurbetçinin gurbete hiç güveni kalmadı Vatandaşın devlete hiç güveni kalmadı Tüm herkes birbirini kazıklıyor çarşıda Milletinse millete hiç güveni kalmadı |
Güven Oyu
Boşuna evlendik Senle boşuna Bu sevda sürmez Bir ömür boyu Ne annen Ne baban Vermedi Güven oyu. Ali Dilki |
Güya Bizde Yaşıyoruz
Bizler çile hamalıyız Her gün bir dert taşıyoruz Kırk taraftan yamalıyız Güya biz de yaşıyoruz Asgaridir maaşımız Çıkmaza girmiş başımız Ne yaz belli ne kışımız Güya bizde yaşıyoruz Yüro başı almış gider Dolar onla yarış eder İşçi memur her gün heder Güya biz de yaşıyoruz Kaderine küskün dargın Çilelerden yemiş vurgun Düşünceden yorgun argın Güya biz de yaşıyoruz ALİ der; bu nasıl yasa Dertlerimiz kime tasa Nefes almak yaşamaksa Güya biz de yaşıyoruz. |
Güzel Olsan Ne Olur
Kapında araban denizde yatın Şöförün çok özel olsa ne olur Aşkı satınalmaz tüm saltanatın Her tarafın güzel olsa ne olur Gözlerin maviymiş banane canım Benim hislerimden sanane canım Sana ısınmadı bir türlü kanım Her tarafın güzel olsa ne olur Sensizlik içimde sızı mı sandın Anlımda çıkmayan yazı mı sandın Kendini Padişah kızı mı sandın Her tarafın güzel olsa ne olur Söylede kalbine adımı silsin Sevilmediğini anlasın bilsin Bulunmayan Hint kumaşı değilsin Her tarafın güzel olsa ne olur Ali der ki sana gönlümü yakmam Aşkını sevdanı kafama takmam Melek olsan bile dönüp de bakmam Her tarafın güzel olsa ne olur. Ali Dilki |
Hababam Sınıfı
Kakara kikiri akşam oluyor 'Hababam Sınıfı' bizim işyeri Birinin başına herkes doluyor 'Hababam Sınıfı' bizim işyeri Gelsin çaylar gitsin kahve ne iyi Burda bir başkadır lafın geyiği Unutmuşuz, işi gücü her şeyi 'Hababam Sınıfı' bizim işyeri Ali Dilki |
Haftanın Rüküşü
Üstünde Eski bir ceket Astarı sökük Fi tarihinden kalma Yamalı pantolon Altı delik ayakkabı Bitpazarından alma Evet Evet Bal gibide belli oluyor Uzaktan da olsa Bu yürüyüş Emekçinin yürüyüşü Yine onu seçtiler Bu haftanın rüküşü. |
Hala Evlenmedim Hala Bekarım
''Ben ölürsem evlenirsin'' demiştin Sanma bekarlıktan hemen bıkarım ''Beni unutursun hemen'' demiştin Hala evlenmedim hala bekarım Sensiz çok beyhude çok zalim hayat Yaşamak vermiyor ne zevk ne de tat Allah rahmet etsin nur içinde yat Hala evlenmedim hala bekarım Kollara hiç esir düşmedi belim Aşktan yana tek söz etmedi dilim Kimsenin eline değmedi elim Hala evlenmedim hala bekarım Ben sana sadığın bir ömür boyu Değişmez kalbimin dürüsttür huyu Endişen olmasın sen rahat uyu Hala evlenmedim hala bekarım Dün yine üstüne çiçekler ektim Yaban otlarını çıkarıp söktüm Elim eteğimi haramdan çektim Hala evlenmedim hala bekarım Senden hiçbir şeyi ben saklar mıyım? Bir başka kapıyı hiç yoklar mıyım? Ben senin üstüne gül koklar mıyım? Hala evlenmedim hala bekarım ALİ der; çocuklar senin yolunda Hepsi yükseldiler kendi dalında Ölümünün bu onuncu yılında Hala evlenmedim hala bekarım. Ali Dilki |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:44 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.