![]() |
Korktum
Seni seviyorum Demek geldi bugün içimden Kortum Yarın sözümden dönmekten Seni ümitlendirip Sonra üzmekten Seni seviyorum Demek geldi bugün içimden Ve yine korktum Her şeyi bir yana bırakıp Sözümü yerine getirmekten Ayşe Adlım |
Korkum
Sanki Bir benzin bidonu gibiyim Kibriti değdirseler Ateş alacak Patlayacağım Korkum Ateş almak Patlamaktan değil Etrafımdakilere Zarar vermekten Ayşe Adlım |
Memet emmi
Su akardı evimizin önünden Kapımız çürük, damımız delik Eşiğimiz çatlaktı Memet emmi vardı bir de İki tekerli eşek arabasıyla Giderdi erkenden bağlara Eşeğinin bir gözü kördü Nasıl olmuşsa bir gün Kızgınlığına rastlamış Çarpmış sopayı eşeğe Ama eşek bu, inadı inat Bir de Kayserililik Girince işin içine Seyretmeye değer Bizim Memet emmiyle eşeğine Ayşe Adlım |
Memleketin hası
Merhaba memleketin hası Saat üç, gece yarısı Gül yaprağında bülbül Çağlayanda su sesleri Böyle mi güzeldin sen Gesi Böyle mi aşık edecektin kendine Böyle mi yakacaktın beni Böyle mi bağlanacaktım Toprağına, taşına Yerine, göğüne Börüne, böceğine Aç kucağını da koşayım Böyle mi gidilir desinler ölüme Ayşe Adlım |
Menekşeler
Menekşelerin açmış baba Hani o solgun adi menekşeler Mor mor olanlar değil Sen onları severdin O solgun adi menekşeler Güller budamaya gelmiş Herhalde asmalar da Damadın küstü Uğramaz artık buralara Sorup öğrenmeli Bakmalıyım onlara Sümbüller, laleler çıkmış Sulamalı onları bir ara Menekşeler de su ister O solgun adi menekşeler Ayşe Adlım |
Ne zaman bakacaksın
Daha ne kadar saklayacağım Bu aşkı kalbimde Ne kadar süre daha bağıramayacağım İsmini göklere Çok bekleyecek miyim söyle Çağırmadan gelmeni Bir şey demesen de olur Ne zaman bakacaksın Her şeyi anlatan gözlerinle Ayşe Adlım |
Neden Yaşar Nuri Öztürk
NEDEN YAŞAR NURİ ÖZTÜRK NEDEN HALKIN YÜKSELİŞİ PARTİSİ (HYP) Ben, 'türban olayının patlak verdiği (moda olduğu) yıllarda, şahsıma bu konuda yapılan baskılardan bunalmış, o şekil örtünmeyi (rahibeler gibi) din ve namus sayanların mantık dışı ve cahilâne davranışları, günahla sevabı kendi çıkarlarına göre ayarlamaları karşısında inançsızlığa doğru sürüklendiğim bir dönemde Ayşe Özgün'ün programlarıyla tanıdım Yaşar Nuri Öztürk'ü. Elbette bu benim için bir şanstı. Onu anlayabilmekse, bir ayrıcalık bence... Bu ayrıcalığa sahip olduğumu düşündüğüm için, ayrıca mutlu ve gururluyum. Kendimi bir kez daha şanslı hissediyorum. O programları hiç kaçırmadan takip ettim, kitaplarını aldım, konuşmalarını dinledim. Katıldığı bütün programları izledim. Gerçek İslam'ı O'nun sayesinde anlamaya ve öğrenmeye başladım. Geleneklerin din olmadığını, Kuran'la çelişen bir sözün Peygamber'e ait olamayacağını, boş safsatalara, şekilciliğe ve akılsızlığa İslâm'da yer olmadığını biliyorum artık. Ve biliyorum ki, O asla yalan söylemez. O üstün niteliklere sahip, dosdoğru bir insan. Hep söylediğim bir söz; O bana dinimi sevdiren insan. Bazılarının O'nu anlamamakta inat ettiklerini görüyor ve bu inadın sebebini anlamıyorum. O'nu anlamayanın aklından zoru vardır ya da aptaldır diye düşünüyorum. Bunun başka açıklaması olamaz! Onlardan tek bir şey rica ediyorum; Lütfen, Yaşar Nuri Öztürk'ü yalnızca bir kere can kulağıyla dinlesinler! Onu anlamamakta direnenler için şunları söylemek mümkün: İslâm'ı menfaatlerine uydurmuş, alışkanlıkları, gelenekleri din saymış, rahatlarının bozulmasını istemeyenler ve anlama yetisi hiç olmayan cahiller sürüsü... Kısaca, yaşadıklarımdan, gördüklerimden ve öğrendiklerimden aklımı kullanarak çıkardığım sonuç; Yaşar Nuri Öztürk liderliğin tüm vasıflarını bünyesinde barındıran ve alternatifi olmayan tek Başkan. O'nun kurduğu ve hızla büyüyen tek parti ise HYP (Halkın Yükselişi Partisi) ve buluşmamız gereken tek yer de Ulu Çınar'ın etrafı. Bu gerçeği herkesin görmesini diliyor ve tüm vatanseverleri O'nun yanında olmaya davet ediyorum. Yalandan, talandan uzak durarak politika yapılamaz sananlar; bunun aksini ve doğrusunu başarmak amacıyla yola çıkan tek insanı destekleyerek ülkeniz için bir fedakârlık yapın! 3 Eylül 2006 Ayşe Adlım Ayşe Adlım |
Neredesin
Seni seviyorum nerdesin Uçurdu mu seni yeller Gel kon kocamın diline Gel kon sevgilimin diline Gel kon anamın diline Gel kon benim dilime Seni seviyorum Seni seviyorum Seni seviyorum Seni seviyorum desin diller Ayşe Adlım |
O biliyor
O sevmesini biliyor Seviyorum demesini biliyor O bakmasını biliyor Bakarken yakmasını biliyor O almasını biliyor Alırken vermesini biliyor Ayşe Adlım |
O gün geldiğinde
Bıraktım kendimi Sevdanın sularına Herhangi bir gün Bir su kenarında Seni görmek umuduyla O gün geldiğinde O su kenarında Sen de hatırlayıp Daldır ellerini suya Tutunur çıkarım belki parmaklarına Ayşe Adlım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.