![]() |
Haklıymışsın
Zamanla alışırsın demiştin yanlızlığa. Beni unutursun, Başkasını bulursun demiştin. O zamanlar hayır. Unutamam. O kadar kolay mı ki Senden başkasına yar olmam. O kadar kolay mı ki derken. Şimdi haklıymışsın diyorum. Alıştım yokluğuna. Unuttum seni. Ve deli gibi seven birini buldum. O zamanlar dünya durmuştu. Beni vurmuşlardı sanmıştım. Ama. Sen olmasanda dönüyormuş dünya fark ettim. Sen olmasanda yaşarmış bu bedenim. Şimdi gülüyor, Rahat uykuda gözlerim. Haklıymışsın. Nihat İlikcioğlu |
Hala İnanamıyorlar
Leyla ile Mecnun misali seviyorduk birbirimizi. Ayrılmasın diyorduk kenetli ellerimizi. Hiç ağlatmazdık birbirimizin o gülen gözlerini. Hala inanamıyorlar dostlarım bu aşkın bittiğine. Hem benim,hem onun düşmezdi dilimizden adımız. Bir engel çıkarsa aşacaktık vardı andımız. Hep dilden dile dolaşırdı o susmaz şarkımız. Hala inanamıyorlar dostlarım bu aşkın bittiğine. Böyle bir aşk yaşamamışlardı,kimsede görmemişlerdi. Mutluluğumuzu isteyenler ne kadar çok sevinmişlerdi. Seversek böyle sevelim; böyle olsun demişlerdi. Hala inanamıyorlar dostlarım bu aşkın bittiğine. Elveda demeden,suratını asıp gittiğine. Taş kalpli olup,bu aşkı bir anda bitirdiğine. Hala inanamıyorlar dostlarım bu aşkın bittiğine. Hala şaşırıyorlar dostlarım ve hala inanamıyorlar. 25.09.1997 Nihat İlikcioğlu |
Haram Olur
Yaşanmadan biterse aşk. Habersizce giderse sevgili. Ümitsiz sürerse hayat. Sevmek haram olur bana. Şarkılar derdim üstüne olursa. Bedenimde yaram sızlarsa. Yüzüm bir mum gibi solarsa. Gülmek haram olur bana. Kanadım kolum kırılırsa. Hiç durduk yere canım sıkılırsa. Dünyam başıma yıkılırsa. Yaşamak haram olur bana. Şairler çoğalırsa. Onlarda duygu selinde boğulursa. Benim de ilham perim kaybolursa. Şairlik haram olur bana. Nihat İlikcioğlu |
Hatırlıyorumda
Hatırlıyorumda. Bundan dört sene önceki ayrılığımı. Vay be. Amma çok severmişim onu diyorum. Neler neler yapmışım şaşırıyorum. O gece şişe şişe rakı içmiştim. Kendimden geçmiş yerlere devrilmiştim. Ağzıma geleni söylemiştim. Hatırlıyorumda. O gece hiç uyumamıştım. Şarkımızı dinleyip dinleyip ağlamıştım. Sessiz odamda feryatlar atmıştım. Hatırlıyorumda. Resmini öpmüş öpmüş ağlamıştım. Hayalini görmüş görmüş ağlamıştım. Maziyi düşünmüş düşünmüş ağlamıştım. Hatırlıyorumda. Dünya başıma yıkılmıştı. Bedenime bir kurşun sıkılmıştı. Azrail kapımı çalmıştı. Hatırlıyorumda. Onu ne çok severmişim. Nasıl geçmiş onsuz bu dertli yıllar. 26-08-1994 Nihat İlikcioğlu |
Hayat Kadınları
Hiç kimse düşmedi bu duruma gönüllü. Hepsinin içinde dertleri gömülü. Sahte onların sözleri, güldüğü. Solan bir gül hayat kadınları. Bir heves uğruna kötü ettiler adlarını. Yaşamadılar gençlik yıllarını. Oturup dinlesen masallarını. Ağlayan bir gül hayat kadınları. Arabaya binmek,bolca para,evlilik hayali. Hepsinin hepsinin bu kandırılma gerçeği. Bir değil,binlercesi onların erkeği. Kandırılan bir gül hayat kadınları. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Helal Olsun Bana
O ıssız sokaklarda korkmadan. O sımsıcak güneşte yanmadan. Saatlerce acıkmadan,susamadan. Seni beklemiştim. Vay be. Helal olsun bana. Vakit gece yarısı herkes uykusundayken. Komşular görmüştü pusudayken. Annen baban mutluluğumuzu istemezken. Seninle buluşmuştum. Vay be. Helal olsun bana. Şimdi ne sen bana kaldın,ne ben sana. Ayrıldı yollarımız bak bir dargınlıkla. Elveda bütün içtenliğimle sana. Ağlamadan ayrılmıştım. Vay be. Helal olsun bana. Nihat İlikcioğlu |
Hepsi Yalan ve İftira |
Herşeyim, Hiç Bir Şeyim
Evimin kadını. Çocuğumun anası. Anamın el bebek, gül bebek gelini. Biricik sevgilim, kalbimin yarısı. Hep canımda. Hep yanımda. Elleri ellerimde, gözleri gözlerimde. Ömür boyu yanımda. Ekmeğim,şuyum,aşım. Gözlerim,ellerim,ayaklarım. Gönlümün sarayında. Prensesim,kraliçem,sultanım. Ama şimdi o gitti yok artık. Bir haber,bir iz yok ayrıldık. Herşeyim. Şimdi hiç bir şeyim. 22.10.2008 Nihat İlikcioğlu |
Hey Dost |
Heyecanlanmadım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.