![]() |
Dostum.
Bir bak şu hale, ne gül kaldı ne lale, dikenler batıyor ele, görelim artık dostum. döndü artık küle, daha nasıl öle, uyma deli gönüle, duralım artık dostum. kulda bitmez çile, şu son demde hele, sevgimiz ile elele, verelim artık dostum. kimi boş kimi dolu, herkes Allahın kulu, bilenlere doğru yolu, soralım artık dostum. kapıldık gidiyoruz sele, isyan yakışmaz kula, şimdi bir kilitte dile, vuralım artık dostum. Metin Salihoğlu |
Dön yine.
Yapraklar çiçekler rengi rengine, kuşlar böcekler dengi dengine, rüyalarıma girdin dün yine, yanar dururum narlar içinde. hasretinle geçti gün yine, menzil aynı,yön aynı yön yine, göçmen kuşlar gibi dön yine, bir başkasın yarlar içinde. Metin Salihoğlu |
Dua diye hep ismini okurum.
Ömrün selinde neler neler unuttumda seni unutmadım, nice eller tutturduda seneler, inan seninki gibisini tutmadım. Gözlerimde renk renk nakışsın, her mevsime seni dokurum, o deli gençliğime bakışsın, Dua diye hep ismini okurum. Metin Salihoğlu |
Eczacı,yız
Sevgilere sevgi ekleriz, içimizde sırlar saklarız, kötü neyse yasaklarız, iyilerle coşarız biz. dertli ile dertte, özürlü ile mihnette, *******i nöbette, neleri yaşarız biz. sağlıksa herşeyin başı, farketmez,ırkı,dini,yaşı, tedavi olmaksa işi, birlikte aşarız biz. Lokman hekim pirimiz, izindeyiz her birimiz, gönüllerde olsun yerimiz, herkese koşarız biz. Metin Salihoğlu |
Eğer insansan şu alemde.
Sevsen yansan şu alemde, sevildim sansan şu alemde, her sözün yerini bulmalı, eğer insansan şu alemde. herkese inansan şu alemde, aldansan kansan şu alemde, hep göründüğün gibi olmalı, eğer insansan şu alemde. Metin Salihoğlu |
Ekmekle suyla OLMUYOR ANNE.
Yine yataktan kalkmıyor başım, korkulu rüyalarla doluyor düşüm, sensizlik derdim, özlemin işim, bir türlü yüzüm gülmüyor anne. mutluluklar yükseldi göğe ulaştı, sensiz uçamıyorum ipim dolaştı, gözyaşlarım yüzüme aktı bulaştı, ellerimden başkası silmiyor anne. gündüzler ******* sırayı yakmış, takvimler sanki ahımdan ürkmüş, sevgiyin üstüne açlıkta yokmuş, ekmekle suyla olmuyor anne. Metin Salihoğlu |
El aleme YETER GÜNAHIN.
Alevden saçlarından tüter günahın, Taze mezarlardan beter günahın, Aşkın gözyaşlarını çiğnedin ezdin Dağıtsan el aleme yeter günahın. Metin Salihoğlu |
Ela gözlü yar desem.
güzeller güzeli yar desem, içimde hasretin var desem, aç kollarını sar desem, acep beni sarar mısın. puslu gözlerime bak desem, kor ateşler gibi ak desem, öp dudaklarımı yak desem acep beni kırar mısın. Metin Salihoğlu |
Ellerden sor yeter.
Mahpusum sanki, gönül ****ste, gözler yolda,ümitler seste, sensiz aldığım her nefeste, içimde yaktığın kor yeter. bazen darıl,bazen küste, beni hiç görmemeyi iste, arama,selamı sabahı keste, hatırımı ellerden sor yeter. içim yaralı,dışım hasta, ömür geçmiyor bitmez yasta, darağacını kur beni asta, hasretini çektirme zor yeter. Metin Salihoğlu |
Ermek gerek.
Örnek al arıyı,toprağı, dalı, kul için yapar meyveyi balı, boş çevirme uzanan hiçbir eli, her cana birşeyler vermek gerek, malımız canımız kimindi evveli, getirirde götürürde zamanın seli, kalanlar demesinler birgün deli, yüce Rabbin rızasına ermek gerek. Metin Salihoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:36 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.