![]() |
Lahit
Öyle donuk ki bakışları Sanki gözleri bir heykele ait Ömrü boyunca bütün sırları Saklamış içinde olmuş lahit. Kemal Çakır |
Liste Başı
Öyle bir yere koymuş ki yapımcı seni Kalbimin mihenk taşısın. En çok sevdiğim dört kişiyi sıraladım İnan ki bana liste başısın. Kemal Çakır |
Meltem Esintisi- 1
MELTEM ESİNTİSİ – 1 Sudan bir sebeple tanıştık onunla; Neden güldü benim esprili bir-iki sözüme, Neden girdi hemen diyaloga benimle, Neden ceylanca bakışlarla dikti gözlerini gözlerime, Neden yaktı kalbimi o güzel sözleriyle? Sonunun ne olacağını hiç düşünmeden. Ortada bir suçlu varsa bu ben değilim, O da değil pek tabii ki; Hepsi kaderden birer esinti aslında, Farkında olsak da olmasak da. Çocuklar gibiydim; Yerimde duramaz, koşar adımlarla giderdim Onu görmek için, tanıştığımız yere Kim olduğuma, hangi yaşta olduğuma bile Hiç aldırmadan. Değişik, taptaze duygular sarmıştı yüreğimi Çok mutlu idim, bulutlardaydım Onunla tanışıp, veda edişine kadar geçen o iki gün. Mutlu olmak için çok şeye de ihtiyacım yok Aslında benim. Bir içten bakış, bir tatlı gülüş, bir çift güzel söz Yeter de artar bana. Ben hayatı ve insanları böyle daha çok seviyorum. Bunları gördüm Onda, hem de fazlasıyla. Bir günah işledim, hata ettim, belki de ayıp Bilmem farkında mı? Sanırım farkında, farkında olmalı Zira küçücük de olsa anlar O, Çünkü iyi yetişmiş aklı başında bir kızdı. Çok zor ama, çok da güzel bir şey Bu yaşta aşık olmak; Kimse bilmesin, duymasın diye Çekilip bir köşede gizli gizli ağlamak. En iyisi, ya her gün adam akıllı içip rahatlamak, Ya da aşkını bir sırdaşına açmak, Şiirlere yansıtmak. İkincisinden yana oldu benim tercihim. Onu dinledim; 'En iyisi yine yaşamaktır, hayat kısadır' dedim. Umarım bunda da bir hata etmedim. Çareyi, duygularımı şiirlere dökmekte buldum. 'MELTEM Esintisi' diye- diye Şiirlerimi ismiyle bezedim. Öyle bir esinti ki bu, Sadece ben miyim mutluluktan uçan? Bu esintinin esiri olacak Onu şiirlerimden her tanıyan. Durmasın istiyorum bu esinti, Essin sonsuza dek. Ilık ılık insin yüreğimin derinliklerine, Her seferinde beni yeniden fethederek. Bu gün de yine aynı sahilde, aynı yerdeyim. Onunla oturduğumuz, tanıştığımız yerde (Etrafı çiçeklerle dolu o taş iskemlede.) Gözlerim denizde, aklım fikrim hep onda; Onu düşünüyorum, Gidişinin ölüm gibi zor geldiği o günlerin ardından Gözlerini, duygu dolu sevecen bakışlarını görüyorum Sesini duyuyor, içindeki kıpırtıları hissediyorum Akşam üzeri oluşan benzersiz dalgalarda. Ne güzeldi! o, son bir iki gün; Kum, deniz, güneş ve gönlüme esen Meltem. Şimdi hayli zaman oldu gideli Gülüşünü, bakışını, sesini özledim, Hiç kimseye belli etmeden. Üstat Cahit Sıtkı' nın dediği gibi 'Her şey birden bire oldu' Beni affetmesidir dileğim. Çünkü hakkım olmayarak sevdim onu. Üstelik, küçücük olduğuna bile dikkat etmeden. Çok çabuk oldu veda edişi, (Mehtabın denize akseden pırıltılarını izlemeye doyamadığı bu şehirden ve sevdiği herkesten ayrılıp gidişi.) Gitti ama; Hem umut verdi, hem de mutlu etti 'Dost uğruna ölmek kolay, uğrunda ölünecek dost bulmak zor. sevip de beklemek yaşamın tadı, sevip de gitmek ölümün acı adıdır' Diye ayrılığımız sonrası seslenişi. Affetsin beni, Değişik duygularla savrulup, Bir anda sevdi onu bu ağabeyi. Gönül bu; Öyle söz anlamaz bir şey ki Zaptı mümkün değil Durduramaz, uslandıramazsın onu Akıl ve mantık ile zorlayarak. Deniz çok güzeldi bu sabah; Pırıltılarını seyredip, maviliğini okşadım Onun saflığını, tazeliğini anımsayarak. Deniz çok güzeldi de Biraz durgun ve yorgun görünüyordu, Biraz da üzüntülü sanırım. Yorgunluğu: geceki hırçınlığından kalmaydı Durgunluğu: o anki sevenlerinin azlığıydı Üzüntüsü ise: O’nun yokluğuna bağlıydı. Ben denizi çok iyi tanırım. Öğle sonrası başladı hafiften hafife MELTEM Esintisi. Serinletiyor, zıpkın gibi güneşte yanmış tenleri. Beni bir başka etkiliyor pek tabi ki; Çünkü bu esinti alıp getiriyor bana Onun hem kokusunu, hem de sesini. Nasıl etkilenmem, nasıl sevmem Dünyalar güzeli böyle bir Meltem Esintisini. Gece ürpertili idi (dün de olduğu gibi) , Kararmışlığı görünmezliği; Bir garip yalnızlığın Çare arayan sesleriydi sanki dalgaları. Ne üstü görünüyordu adamakıllı, ne de dibi Yaşadığı, Yalnızlığın ve çaresizliğin ta kendisiydi, Bilmez miyim? Öldürüyor bu görüntüler, Öldürüyor yalnızlığında olmak beni. Keşke hiç tanışmamış, sevmemiş olsaydım... Çünkü O daha çok küçük, ümitsizim! Kahrediyor bu hali beni Üstelik, buna rağmen 'Usandım, durup durup Onu özlemekten' Üstat Fethi Giray' ın dediği gibi. Ama ne olursa olsun söylemeliyim, Bilmeli artık onu deli gibi sevdiğimi. Ya kendisi de gelmeli, son bir esintisiyle bana; Ya da kasırga olup alabora etmeli her şeyi. Artık bir şekilde dindirmeli bu Meltem Esintisini. Kemal Çakır |
Meltem Esintisi- 2
Önceleri bir Meltemdin Ilık ılık esip duran. Sonraları kasırga oldun Acımasızca savuran. Kemal Çakır |
N i y e ?
Taş gibi bir kadın Her şey yerli yerinde Ceylanca bakışlar Kor gibi dudaklar Sırma saçlar Kalem gibi kaşlar İncecik bel, Pamuk gibi eller... Kısaca: Boy, bos, endam tastamam Diyecek hiç bir şey yok. Öyleyse bunca söz niye? Kemal Çakır |
Ne Söylüyorsun?
Ne söylemek istiyor sun? Bir türlü anlamıyorum. 'Gök kırmızı, yer mavi, deniz sarı' Diyorsan ve ayrıca; 'Ağaç yürüyor, yağmur esiyor, Bulut da yakıyor' diyorsan Doğru söylüyorsun. Ama; 'Aşk anlatılmaz, yaşanır' ve 'Aşk uğruna her şey yapılır 'diyorsan Mutlaka ne söylediğini bilmiyorsun. Kemal Çakır |
O'NUN ARDINDAN
O neşe ve heyecan yok artık Göksu’da Dostlar, meyler, şarkılar, sazlar üzgün Ne esprilerde hayat var, ne kahkahalarda Soldaki masa boş çünkü haftada üç gün. Dağılıp gitti bir anda pembe bulutlar Bir daha yağmayacak sevgi çiçekleri Boşuna ağlayış, iç çekiş ve yalvarışlar Dönmez asla Şiir Dünyamızın Soyuer i. Mümkün değil doldurulamaz yeri O Şiir Virtüözünün, gönül adamının Yan yana getirsek bütün heceleri Hakkını belki de veremez soyadının. Yine gelir tüm güzide dostları Göksu’ ya Lakin o eski esrar ve neşe yoktur içeride Dalıp gider gözler soldaki o boş masaya Geleceğini düşünürler hep günün birinde Sonuçta koptu bir yaprak daha kitaptan Ama O hep yaşayacak şiir-şiir içimizde Öyle şiirleri var ki çıkmaz aklımızdan Şarkı olmuş söylenir,dinlenir her yerde. Kemal Çakır |
Oyuncak Satan Çocuk
Bir o yana bir bu yana sallanıyor Tıpkı bir salıncak gibi. Ellerinde tuttuğu oyuncakları satıyor Oysa onlar hayallerinin sahibi. Uzatıyor en sevdiği oyuncağı birine Kısık bir sesle 'Alır mısın amcacığım' diyor Uzattığı eli dönüyor hemen yerine Gözlerine inanılmaz biraz hüzün çöküyor Bu mahcupluk ve sonsuzluğa uzanan hüzün Alıp götürüyor kalan yitik sevgisini Arada bir çocukluğuna dalıp dalıp gidiyor Oyuncaklarını sorguluyor, suçlu sanıp her birini. Kemal Çakır |
O n u r
Ömür boyu sefalet içinde yaşadım Onur ve şeref sahibi olduğum için; Aç-susuz kaldım kimseye el açmadım Belli etmediim kendimi yedim için için. Kemal Çakır |
Öğüt -1
Tıpkı dün gibi bugün de yoktun. Yaşayan bedenin boşlukta duyguların boşluktaydı. Sanki üzerine binlerce sorunun cevapsızlığı düşmüştü. Aklın karmakarışık, düşüncelerin düşüncesizdi. İçtiğin sudan, aldığın nefesten korkuyordun. Saçların bile isyandaydı. Gözlerindeki mavi çiçekler yok olmuş, geceyi çağıran duygularla bakıyordun boşluğa. Ah! bir çözebilseydin, çözülmezliğinde mahvolduğun şu bilmece işkencesini. Kurtuluşun yine ondadır, o bildiğin şeyde: Tut! ellerinle tutar gibi düşüncelerinde onu. Sık! Beynine hapsettiğin düşman duygularla. Erit! Tek bir uyumsuzluk kalmayıncaya dek. Sorgula! hem de tepeden tırnağa çiçeği, suyu ağacı... 'Niye açtıklarını, neden aktıklarını, neden ayakta öldüklerini' Sor onlara. Beynini koy aklının avuçlarına; çeki düzen ver şekilsizliğe, ayrıntılara inmeden. Sonra, istediğin duyguları dik her köşesine; çiçek açsın, meyve versin salkım salkım. Seyret! keyfınce, gönül gözüyle, şöyle bir dikilip, aklının başına. Düşün! açan çiçeğin serüvenini, kokla ama koparma, açmasına değil, solmasına karşı çık ömrün boyunca. Kaldır! yere düşmüş yaprağı, koy koyabilirsen eski yerine. Dikkate alma onu benimsemiş toprağı. Sen, benliğinle var et; eskiyen, sararan, bozulan her şeyi. Kemal Çakır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.