![]() |
Çocuklarım
Her meyvanın tadı başka oluyor Koklarsan başka yesen başkadır Ben yedim bağ benim damak tadı var Kiraz elma armut şefteli de var Kendim yetiştirdim bağda üzümü Karası beyazı göz göz hepsi Yemeyen bilemez tadı nasıldır İnciri saymadım çok güzel olur Birisi var bende demem adını Nar koymuşum bana ayıt içimde İyde diktim geç kalmaz ki açıyor Kokusu çok güzel evde iydenin Benzetim her biri meyva gibidir Elinde okşayıp sevmesi hoştur Tüylüsü oluyor bağda hepsi Bağda meyva sevilmezmi yenilir Sinan elmaya ihsana nar koydum Aleve üzüm dedim serkana da incirdir Sevinç başka yemez ki kirazı çok sever Selçuk için özeldir kuşburnu dut yesin Selçuk ban başkadır adını kiraz koydum Navruz Kaplan |
Çocuklarım Şair Etti
Bir anda çevirildi tersine dünüyam Ne oldu bir anda nazar mı deydi Çırpındım çok ama çıkması zordu Bunada şükürler beteri de var Adınızı yazdım dilimde yatar İsteyen gidemez tutsak etmişim Gitseniz önceden vermeyin haber Kalsanız yaşarım zararım kime Sayenizde dilim acı konuşmaz Kalplere dokunmam tatlı söz varken Unuttum kırıcı olan sözleri Söz verdim ben size kalpleri kırmam Başka bir meşkale yok ki burada Yazılı dilimde adınız oynar Beni bazan ağlatıyor ne fayda Razıyım ben ona gitmesin yeter Dökülen yaşlara hiç acımadım Kendimde de vardı suçun yarısı Anlaşıp ta kalsaydım geldim sonuna Beni şayiir eti çocuklar beni Her satırda yaşıyorum onlarla Dediğim insanlar kanımı taşır Onlar bana kızgın ben olamam ki Çocuklarım beni şair ettiler Navruz Kaplan |
Çoğalır Her Gün
İçerimde demet olmuş sevgiler Ayrılmaz bitişmiş sanki yumaktır Ne yemeye benziyor ne de suya Bitmez ki bu sevgi hergün çoğalır Hergün birisini görsem rüyamda Çok güzel oluyor sanki yanımda Onlar için ben yaşadım burada Tanırı yardım etsin size orada Sevgi olsun azına ben razıyım Gördüyün o zaman dilim tutulur Yaşamayan bilmez yaşasın onu Bal kaymak ne ki doyulmaz ona Navruz bu sevgiyi yaşadı burda Her insana nasip olmaz inanın Taşıdım yanımda dağıtım yolda Bitmek bilmiyor ki çuval doludur Gönderdiler seviyorum burada Sayamam ki sayısını diyemem Altısı da bir arada ayıramam Yaşadımsa onun adı sevgidir Navruz Kaplan |
Çok acı çektim
Ben boşa sevmişim anlayan yoktur Sürgün eti beni çok acı çektım Yaptığım ne varsa harcandı boşa Yılarca ben boşa çalıştım size Oğlumu istedim vermedi bana Kızım geldi sanki bana düşmandı Yaptığım hatamı bana söylesin Öldüyümde gelmesin ki ben yokum Ben ondan istemem fazla şey Öz malımı bana heram etmesin Kızıma oğluma engel olmasın Zorla işim yoktur ben seviyorum Anlarlar bir gün ben nasıl sevdim Gelirlerse ben aynı yerdeyim Ara sıra bana acı vermeyin Uzaktanda olsa görsem yeterli İnat eti geri adım atmadı Üstüne gitmem ki unutsun beni Yaptığına bir gün pişman olursa O yanlız deyil ki bana acısın Sevgilerim evde bana destektir İstemem kimseden bana yeterdi Kim istese vermem benim malımdır O yanlız deyil ki bana acısın Navruz Kaplan |
Çözemedim
Ben sürgün edildim sebebi yoktu ki Çözemedim yılarca bu bana ağır geldi O bana küstündü ben ona küsmem ki Kötü benim kabul sen iyileri oynasan Onu ben sevdım beni sevmedi Adını koymadı git burdan dedi Ne yaptım ben ona kapandı kapı Kötü benim kabul sen iyileri oynasan İnanın aradım nerde var hatalarım Yok bende şahitir tanırı huzurda Vercek cezayı kim yalan dese ona Kötü benim kabul sen iyileri oynasan Hanı biz bütündük diyecektin hatamı Çoğalınca demedin kapatım senikini Gel yarıya bölelim benimkisi çok olsun Kötü benim kabul sen iyileri oynasan Navruz Kaplan |
Çvş u Unutmam
Nefesim yetiyi kadar bakarım Yaptıkların çok ödüyemem ki Sen sevme ben sevecem seni Mehremet çok sende af et beni İnatın yüzünden ağladım burda Kendimi tüketim sende orada Kırmadım seni ben yeminle söyle Bu sevgi deyil ya nedir sana Adını derken titiriyor inan Yetmezmi benimki kerem dir Seni silemem ben silinirim Eski hatıralar seni sen ediyor Kendim için yapamam çocuklarım var Küs kalmayalım biz görmesin çocuklar İyisini alalım kötüsünü at gitsin Bizden olan çocuklar duymasın kötü söz sahibindir de takma kafana Navruz Kaplan |
Çvş ve Ben
Nefesim varken seni burda beklerim Yaptıklarını fazlasıyınan öderim ben sana Gel inat etme ben çok bekledimburda Banada yazık deyilmi kaç yıl bekledim İnatı sen bırak mutlu olursan sen Kan davası yok ki yeme kendini Sana bana fitil veren insanlar Yazık etme sen kendini toparla Adını sen ayrılık koydun zor geldi Kabahat ya sende ya da bendedir Ölüncüye kadar kinin fazladır Zararı kendine banada verdin Kendim için yapmıyorum bilirler Tam gülsün çocuklar beni bırakın Sorun allah için ne der etiraf Zehir dağıtmıyalım çocuklar gülsün Tamam hatam varsa reklam etme Sana zarar vermem ben öndeyim İsteseydim ben orada kalırdım Sen rahat et diye ben terketim ya Geldik biz yolun yarısını geçmişiz Ona buna hiç boşuna yükleme Varsa suç ya sendedir ya bende Sen bana yükledın acı sözleri Ne dedin yapmadım yüzüme söyle Yalana gerek yok biz bize yaptık Onun bunun için yıktık yuvayı Ben ezildim hemde çok sen ezdin Seni Navruz Kaplan |
Damarımda Dolaş Sen
Damağımda tat varsa önceden çok aradım Sen gönderdin bu tadı birdaha geri alma Damarımda dolaş sen olan kanı biz bölek Beni sakın aldatma katil tut beni öldür Dağ taş gezdim ovalar seni allah gönderdi Sıra geldi gülmeye sen otur ben sehredim Susuzluğum gidecek karşımda sen varsın Ben yeniden doğmuşum dünüya bana vız gelir Şan şöhret mal mülkü aramadım kimsede Isınacak o kalbi aradım buldum sende İstersen sen yok derse oracıkta ölürüm Her şey senin olsun tek kalbini bana ver Yemini hiç ben sevmem gel kokunu ben alım Beni sen bitirdin nerden çıktın karşıma Tez gel zaman durmuş atalım o gün tarih Allahım hiç kıymasın sana geleni gönder Üzgün durma karşımda çünkü ben dayanamam Sen olmadan yaşamak seni ben tanımışım Vurdun tam on ikiden ben nerenden vurcam Ben sana bıraktım göhsünü aç bakacam Dağlar duydu sesimi sen ordan duymadın Ben ağlarsam yiyemem çünkü içimde kalsın Adını yazdım ben dilimin üstüne seni Kimseler silemez ki bu benim patentimdir Navruz Kaplan |
Damla Damla Birikti Bende Sevgiler
Damla damla bende sevgi birikti Göl oldu içimde yüzüyor sankı Verdiyim sevgiler nehire döndü Birlerişrse döner denize burda Verdiyim sevginin özünü aldım Verirken süsleyip özünü aldım Tutamam içimde sıkılır belki Döneceyi zamanı bana demiştir Ağlarım sevginin özü gelmese Darıldımı yoksa gider sorarım Kabahatım olsa özür dilerim Özürü dileyen varsa af etmem Aşınmaz dudaklar öpsen elini Kabahat kimdese farketmez ki Öpecek elini büyükte olsa Mutluluk zoraki olmaz alınır Kalbe giden yol sevgiden geçer Yoksa bir insanda o insan deyil Toplamışn herşeyi nasip almamış Öpülecek eler insan olmalı Navruz Kaplan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:34 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.