![]() |
Cevapsızdır ölüler
duygular tabuta, sevgiler intihara soyundu ölüler ağlamaz ki günahlarıma karşılık dilim kesildi ölüler konuşamaz ki sorular cevapsız kalmışsa bir an mahşeri hatırla koy elini vicdana. 10.11.2006- kaş / kalkan Nazan İzmirli |
Cızır cızır prazit
bir oyunun taşlarıyız her birimiz koyulmalı yerine bilen girer bu oyunun riskine kazanan böbürlenir, adettendir heryerde kaybetmek belki üzer,kabullenmek erdemliktir yürekte. radyo tiyatrosuna döndü dünya tarihte bile özgürdü oyuncular şov sunulurdu en görkemli sahnede izleyici saygılıydı,şapka çıkarırdı romeo ile julyete. eski bir gramofonda paslı bir kafa dönüp duruyor cızır cızır ortada paraziti sevmez kulak ya müzayede de sat ya da çöpe at yeni bir senaryo yaz seyircisi olmasın oyuncusu uzaylı kepçe kulaklarında cızırtıyı duymasın. 07.12.2006-ant/kaş/kal/ Nazan İzmirli |
Çıplak
ruhlar, tohumlanmaya soyundu çıplak. ne verirsen sana geri sunacak. toprak, neminle hayat bulurken. ruhlar, çıplak beyazı ala boyayacak. 09.05.2006-ank- çıplak- |
Çıralı
sessizlikte, yaşanmışlığın doygunluğu geziniyor, zeus yıldızların hazzında kükrüyor olimposa. yumuyorum gözlerimi, yine; senle yine; sensiz. .................sen dudaklarımda alev................ çıralı yanıyor sonsuz maviden engin maviye rüzgarları susturdum gel...; 03.07.2006-çıralı- Nazan İzmirli |
Çizgide
Daldığımın adresidir Ufuk çizgisi Yoktur bilirim Sonsuzluğun ötesi Bakışlar kilitlenir Yürek kilitlenir Tadım yok! Nedensiz bir çizgide 27.09.05-antalya Nazan İzmirli |
Çizgiler
çizgiler------------ vardır beni anlatan çizgiler------------ vardır seni anlatan çizgiler ------------vardır bizi anlatan çizgiler------------ vardır aşkı anlatan durgun,dalgalı,azgın.............................. ........deniz beni.............................................. ...... sana anlatan parlak,bulutlu,yağmurlu........................... ..........gök seni.............................................. ....... bana anlatan deniz............................................. .................durulur gök............................................... ..................maviler tek ruh....................tek beden............................olur ufuk çizgisinde.........birleşir................... bizi anlatan gök kuşağım olur...............alır................... bizi içine AŞKI'ı............................................ .............. anlatan AŞKI'ı............................................ .............. anlatan AŞKI'ı............................................ .............. anlatan AŞKI'ı............................................ .............. anlatan Nazan İzmirli-04.11.2004-Antalya Nazan İzmirli |
Çizmek
seni çizmek istiyorum,kara kalemimin ucunda resmetmek seni karalarla aklarla karalar *******i,aklar karları ******* bensizliği,karlar gelinliğimi anlatsın. karalarım her yanı seni anlatmaktansa seni çizmek istiyorum, sulu boya fırçamda resmetmek istiyorum seni mavi, yeşil,sarı,mor dalga dalga mavi enginliğindir sonsuz ufuklarda yeşil gözlerindir, her yağmurun ardında sarı arzularımızdır, ateş kırmızısına dönüşen mor geleceğimizdir güneşin batışında karıştırırım renkleri heyecanla sulu sulu ıslak bakışlarda seni çizmek istiyorum,pastel boyalarda pekişsin istiyorum duygular yüreklerde güneşler doğuruyorum dolunay çıkıyor karanlık *******ine mavi dalgalar,beyaz köpükler kıpır kıpır rüzgarın sesi gri mavi aşkı anlatır. günü batırırım,grubun doyamazsın seyrine arkasından gökyüzünün cümbüşüne boğarım renkleri birbiri içinde şevki anlatan seni çizmek istiyorum, tuvalimde kalsın ebediyete en kalın fırçalarla, en ağır boyalarla oturttum seni baş köşeye bakıyorsun bana yan profilde bakışların yüreğimin derinliklerinde ellerin ellerimi avuçlamış sıkı sıkı dudakların konuşur gibi, fırçalarım çizer portrenin son çerçevesini ve ben hissederim,beni izlediğini imza köşesinde.... Nazan İzmirli 30.01.03-antalya Nazan İzmirli |
Çizsin beni
sessiz kalmış tek bir kelimem var. müebbet özlemlerimin ölümsüz hükmünü anlatsın sana. tek şansa kalmak nasıl zor. sensizlik getirecekse; karda kalmış çıplak ayak sızısı çizsin beni. en çok sevdiğim kelimen dudaklarımda ara. 09.02.2007-ant-kal- Nazan İzmirli |
Çoban Ayşa
ne dert bildi ne tasa hiç bir şey yok çantasında bir parça somundan başka onun adı çoban Ayşa. yüzü gün karası elleri mayın tarlası özgürce çıkan sesinde kesik kesik bir ürkeklik saklı. en parlağından zeytin gözler de takıldım kaldım saatlerce. dinlenmek için uzandığı dev bir çınarın güven veren gölgesine usulca sokuldum bende. hava çok sıcak değil mi? dedim. olsunnnn, ırmağın suyu hiç kesilmez, çınarın gölgesinde rüzgar hiç bitmez dedi. bu sohbet hoşuma gidecekti belli. ne yaparsın, ne edersin nasıl geçirirsin günü bu otlakta otlak deme...! burası can burası hayat doyulmaz buralara. gün, gecenin koynunda soluduğunda, gevenleri koyarım başıma hayal ederim, gelinciklerin papatyaların,çağıl çağıl suların ninnisini beklemeyi. akşam dan bahsetti, çoban Ayşa koca bir gün bitiyormuydu ne.! asla sevemediğim, henüz vazgeçemediğim, saat; kalk gonklarını çalmıştı tutkuma. ırmakta oluşan şelalelerin coşkusu gitme kal diyordu, omuzlarıma ayaklarıma herşeyden önce ruhuma. ani bir hareketle toplamaya başladım anlamsız gelen bir çok malzemeyi. oysa bir somunla sürüyordu hayat besbelli. nereye..? diye sordu çoban Ayşa dönmek zorundayım,yolum çok uzun iki tekerlekle beş saatte varırım dedim, üzgün ve telaşla. istermisin yer değiştirelim birkaç gün sen ben ol, ben de sen diye sordum. hiç düşünmeden gülümsedi bıyıklanmış dudakları, al al oldu kara yanakları, yoooooo olmaz dedi, kaygılı bir ses, sen kal....birlikte kalalım....ama... beni bu cennetten o cehenneme yollama................! ! ! ! bir gün,bir gün çoban Ayşa olmak istiyorum.....geri dönmeden............ her gidişin,dönüşünde burgu burgu olan ruhum erişir mi Ayşa gibi cennete.............! ! ! ! ! cennete............! ! ! ! ! ! cennete.........! ! ! ! ! ! ! ! ! 11.05.2006-ant-gebiz-çoban Ayşa- Nazan İzmirli |
Çocuk kalbim
saf boş gailesiz çocuk kalbim büyümek ister...... bir noktadır şu koca dünyada mercek gibi büyür herşey avuçlarında kucaklayamaz taşar elinden, bedeninden,yüreğinden arzular arttıkça,coşkular çoğaldıkça eni,boyu, yaşı büyüsün ister bilmezki çocuk kalbim.... büyüdükçe....................... herşey küçülecek.............. odalarında koşturamadığı ev, doldurmak istediği yatak, sokaklarında kaybolduğu şehir keşfetmek istediği dünya hepsi küçülecek................ dağlar üzerine üzerine gelmeyecek. çocuk kalbim, hiç büyümeyecek........ 26.10.2005-antalya Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.