![]() |
İstanbul Şahidim
Bu gece ışıklarınla aydınlık, Büyülü aşklarınla mutlu, İçimde büyüyüp, Boğazımda düğümlenen çığlık, Ve hasretim, Ve sen, Ve sensiz istanbul, Şahidimdir ki, Seni çok seviyorum Yusuf Şans |
İzninle Aşkım
(Şiir aşka her daim, İzninle bu kez, Sana değil aşkım! ....) Bir çift yüreğe, Alacakaranlıkta iz süren, O ki, bir çift gözden süzülen, Yaşlara belki, Oyalı yazmaya, Dantele, gergefe, elişine, Başını alıp gidemeyişine, Bir çift yüreğin, “Acımak”ın, acıt-mak oluşuna, Gönül istemeyince, Damarda kanın donuşuna, Ve o sevgili gönüllerin, Ot’a bok’a konuşuna, İzninle aşkım, Bu şiir, Sana değil, Bir aşk daha gözlerimizin önünde, Bir aşk daha ruhun derinliğinde, Selam dur! ... ve saygıyla eğil! ... Yusuf Şans |
Kader
Kader, Der elbet diyeceğini, Ne göksün, ne yersin Buradan bakınca, Sahi ne yersin ruhun acıkınca, Kaderi boşver, Sen ver vereceğini, Ne ilksin ne sonsun Zaman akınca, Sahi ne dersin gözlerim açılınca.... Yusuf Şans |
Kalbim Seninle...
Sandığın kadar uzakta değilim aslında, Topraga dokun Havayı kokla, Ruzgarı dinle, Dinle bak! ... kalbim seninle.... Yusuf Şans |
Kalbur Üstü - Elek Altı
Ne kalbur üstü sözcüklere sığdırabiliyorum seni, Ne elek altı çaylarda demleyebiliyorum...... Bu nasıl aşksa doyulmayan, Duyan duymayan görüyor sesimde sesini, Nefesini özledim... artık sen de uyan! ... Uyan ve gör artık beni! ... Bak! ... ayan beyan seviyorum seni.... Yusuf Şans |
Kavuşma
Kar kaplar şehirleri, Gece ayaza döner, Yürekte yangın sönmez, Ve o hasret, Öyle bir kavuşmayla, Sona erer ki, Yangın söner, Acı diner, Üşürsün, Hasreti özlersin hasretii Yusuf Şans |
Kaz Dağları
Masmavi! ... Sıcacık! ... Yemyeşil! ... Yumuşacık! ... Mantı, çiğ börek, gözleme, Gel de özleme! ... Taştan evler, köy dokusu, Yağmur! ... yağmur kokusu, Gecenin bir yarısı.... bülbül! .. Bülbül sesi...... Ve Oksijen! ..... Ama en önemlisi “sen ve ben” Yusuf Şans |
Kedi Olmak...
Bazen ne istiyorum biliyormusun? Kedi olmak, Siyah bir siyam mesela, Ya da bildiğimiz tekir, Sonra şımarmak istiyorum, Sırnaşmak biraz, Gerisini sen getir....... Yusuf Şans |
Keskin Kılıç
Bir garip burulur için, “nasıl? ” “niçin? ” bilemezsin, Yakınında durur usludur ya, aldanma! .. Kınında uyur keskin kılıcın öfkesi, İstersin ki ”körelsinmi” Körelsin mi istersin? Kılıç keskin, sen bilemezsin, Bilsen bileylemezsin, Yusuf Şans |
Kıskanç
Adı “kedi” Dedikodu yapmaz, Sarı, siyah, Gri-beyaz, Kuyruğunu sallar, srınaşır ya sana, Her gördüğünde alırsın ya kucağına, Buruştura buruştura suratını, Seversin ya hani, İçimdeki asi serüveni tetikler durursun bilmeden, Adı “osmiş” (niye koydunsa bu ismi) Sokak kedisi, Gri-beyaz, Hemcinsin! .. Fingirdek! ... zilli mi zilli, bir dişi, Demem o ki’ kedi medi anlamıyor yüreğim, Dişi mişi farketmiyor, Anla İşte, Kıskanıyorum ulan, Kıskanıyorum seni... Yusuf Şans |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:00 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.