![]() |
Gece
Gece..... Saat iki on beş Uzaklar da bir tren sesi Sonra sessizlik İçim de kahreden sensizlik Yavru bir köpek gibi ağlıyorum Bağrıma raylar döşeniyor Sana gelmek istiyorum Yüreğim elim de Gelemiyorum. Sigara paketim de Kocaman bir yazı Öldürür Öldürsün Sen Süründürüyorsun. |
Gece Yürüyüşü
*******den bir gece yine, Gerginim sıkıntılıyım, Ellerim ceplerimde Sokak arşınlamaktayım, Boyuna, Boylamasına, Gündüzün ısısı, Gecenin buğusunda. Dilim suskun, Gönlüm sebepsiz kırgın, Sessiz geceyi dinliyorum, Yorgun argın. Yol boyunca evler, evler, Işıkları yanmış, Perdeli pencereler. Işık içindeki perde gerisinde, Kimbilir ne dertler ne hüzünler. Birden ambulansın geceyi yırtan sireni, Koşuşturan, haykıran, ağlaşan, Hasta yakını sesleri. Sıkıntım daha da artarken, Çocuk gülücükleri açık pencereden, Aniden neşe fışkırdı sanki, Ruhsuz geceden. Neden acı yüklüdür *******? Karanlıklarda büyür ve uzar, Bütün küçük ve cüce gölgeler. Gece gündüze dönüşünce, Gün gün ışığı ile sevişirken, Aydınlıklardamı çözülüyor her bilmece? Yalpalayarak yürüyen sarhoş, Geceye atıyor çılgınca nara, Düşünüyorum, Gam kasavet böylemi çıkar acaba? Köşe de üç gariban belki de serseri, Gündüzün değil, Bunlar da gecenin eseri. Evlerin birinden yükselen bir şarkı, Vücud ikliminin sahibi sensin, Duygu denizinde boğuluyorum sanki, Sırtımı verip yüksek duvara, Terennüm ediyorum bu güzel eseri, Yıldızlara göz kırpıyorum, Hacı Arif beyi dinliyorum. Teşekkürler ışıklı, ışıksız pencereler, Asıyorum sıkıntımı geceye, Evime dönüyorum. |
Gececi şair
Nedensiz gece yazılır bütün şiirlerim, ******* gibi karanlıkken içim Birden dökülüverir ardı ardına mısralar Düzeltmek isterim, Bırak, böyle kalsın der yüreğim. Özenirim büyük ustalara, Aruz, hece, kalıp, biçim, Varmaz bir türlü dilim, elim, Gündüzleri yazsam derim, Bu sefer de kamaşıverir gözlerim Neylesem boş Galiba ben, Hececi değil, gececi şairim. |
*******in Ötesinden Sesleniyorum
*******in ötesinden sesleniyorum Duyuyormusun? Eminim duyuyorsun, Gülümser mi yoksa Gözbebeklerime asıp gittiğin İçime içime doğru bakan gözlerin. Sevdana yaktığım her ağıt Çığlık çığlığa ulaşmalı sana Ayaklarım uğrayamıyorsa Yaşadığın mekan'a Dinle ve ağla ağıtlarıma. Reddin aşılmaz setler çekmesin Sen benim tam canevimdesin Yüreğin yorulup tıkandıysa sevgiden Bırak engelleme beni Sevgim ve şevkatimle doldururum yeniden. Ah benim gül yüzlüm Ah benim iki gözüm Başka ne yapabilirim. Anıları yanıltma çaban boşuna Yorma kendini, bırak uğraşma Kirlenmemiş seven soluğun içimde Her aldığım soluk yeniden yeniden Taşıyor seni bütün hücrelerime. *******in ötesinden sesleniyorum Duyuyormusun? Vapur düdüklerine seslenişimi Martı gözlerine bakışlarımı Avuçlarına terimi bırakmıştım Kızamam sana imkansızım, kızamam Vapurları yak, batır yok et Martıların gözlerini oy çıkar Avuçlarından terimi kazı istersen Sür çıkar şehrinden adımı Ben zaten vaz geçmişim kendimden Ama gül yüzlüm Bilmelisin Senden asla vaz geçmem, geçemem. |
Geleceğim
Sen orada ağlamaklı beklemelerdesin Yolumu gözlemektesin pencerelerde Bense burada ayrı perişan Yapraklarını döken ağaçlar gibiyim Yüreğim ateşinin yalazlarıyla oynaşır Ellerimse sensizlikten buz tutar. Eflatunlarım kayboldu Sende mi kaldı acaba Bulursan haber verirmisin Allah aşkına Birtek gözlerinin yeşili kalmış Renk paletimde Geceyi boyamaya başladım Ortalık yemyeşil bir gece. Bu günde büküldü boynum Bir kuş uçumu yoldu üstelik Deliler gibi gelmek istedim Gelemedim. Deniz kokan yollarına Sarılmayı bekleyen kollarına Lodos yemiş balıklar gibi Atılsam dedim Çok istedim Gelemedim. Kısmetimizde bu günde yine Hasretin dayanılmaz acısı var Bekle minik serçem Hele bitsin şu sonbahar Göğsünde uyumaya Yine geleceğim yar. |
Geleceğim Üzülme
Ağlama birtanem, üzülme, Alışmalısın, Kalsın, Son kadeh sehpada Dökme, kaldırma, kırma, Balığım bayatlamadan, Rakı ısınmadan, Geri geleceğim, Sevdiceğim, Saksıdaki çiçeklerin, Merhaba derken güneşe, Kapını tıklatacak elim, Sabahın serinliğinde, Geri geleceğim. |
Gelirmisin
Yağmurların yıkadığı Rüzgarların savurduğu Bir çılgın Bir deli çocuğum Baharların peşi sıra Gitsem diyorum bu mayıs Gidersem Gelirmisin |
Gidersem gelirmisin
Dinle sevgili, Silsem bulvarlardan, Bütün ayak izlerimizi, Dolaşsam, Şarkılarımızı çalan barları, Toplasam bütün notaları, Gittiğimiz sinemaları, tiyatroları, İkimize açılmış geçmişteki bütün kapıları, Kapatsam, Unutsa bizi bu şehir, Bu kıskanç insanlar. Kaçarcasına gitsek birdenbire, Habersiz, sessizce. Dilimizi bilmeyen yerlerde, En kalabalık saatlerde, Kıskanılmadan, göz göze, el ele, Dolaşsak tasasız, umarsız, Her solukta sevgi, Her busede aşk, Bütün tabuları kovsak, Olabildiğimizce özgür, İnadına sevdamızı yaşasak, Ne dersin, sevgili, Ne dersin, Gidersem bu şehirden, Peşimden gelirmisin. |
Gidiyorsun
Yine akşam yine hüzün Ateşler içindeyim Gözümün önünden gitmiyor yüzün Sabahları beklemekteyim. Geçici de olsa gidiyorsun Bu ne demek bana sorsana Artık saliseler bile saat biliyorsun Gitmeden gelişini hesaplıyorum anlasana. Ateşler içindeyim diyorum Hani nerede ellerin Yanan alnıma ellerini bekliyorum Gün geceye döndü yine gelmedin. Bırakma beni bir başıma ne olur Sensizlik hummasına tutuluyorum Gidişin inan ki katlim olur Ateşler için de yanıyorum. |
Gönlünce Yaşa Çocuk
Hınzır kız, edalı, cilveli kız, Nedir bu sende ki durmayan hız Ben seni bildim bileli, Gündüzleri şıkırdarsın, *******i fıkırdarsın, Baştan ayağa işvebazsın, Otursan, oturamazsın, Kalksan, duramazsın. Ben seni bildim bileli, Acemiler senden öğrendi hüneri. Sabah görür görmez güneşi, Caddeler de sokaklardasın Gece feneri söndürürsün, yollardasın, Hınzır kız,kaç yaşındasın, Belki on yedi, Belki de yirmi Boşver, gönlünce yaşa be çocuk, Bu filmin haftaya yok ki devamı Bana bakma, ben de anılar soluk Boyun eğme, onurlu ol emi, Limandan kalkmadan son gemi, Göz açıp kapayana bir bakacaksın, Ömrünün gelivermiş son demi. Boş ver gönlünce yaşa be çocuk. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:58 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.