![]() |
Kan Damlıyor Yüreğim
Kan, Kan, Kan …… damlıyor ………………yüreğim! .. Gül kazılı sayfalardan, Aşk kamışı satırlardan, Kaldırım sevdasına çıkma, Tutuklu duygularla, Kan damlıyor yüreğim! .. Sevmek, sokakların oldu... Sevmek, üstüne ayak basanların oldu! Hak etmemişti halbuki, Hatırsızca halsiz kalmayı, Hayasızca aşka düşmeyi, Haykırmayı haşhaş dumanına, Hak etmemişti yüreğim. Kan damlıyor şimdi... Varsın kanasın anacığım; Sevmek, Üstüne ayak basanların oldu, Varsın kanasın! ... Ahmet Ağdere |
Kapı Deliği
…. işte hayatın……. tüm sırrı… diğeri…. burada…….aydınlık bir yanı……ya senin .karanlık…ayakların …nerde durmakta… Ahmet Ağdere |
Karalar Düşer Beyazlara
“Ay, gücünü güneşten alır.. Ama; bir şair için ondan daha güçlüdür.” “Kararsın günlerim” dedi şair, Doğruyu daha net görebilmek için. Belki de kaybettiklerini görebilecekti, Kim bilir, belki kazandığında kaybedecekti. Mürekkep damlalarında düştü karalar, Gökyüzü saflığında olan sayfalara… Ahmet Ağdere |
Karıncalar
Karıncalar, ne olur gelmeyin üstüme üstüme Şimdi süsleme vakti değil kolumu bacağımı Karınca kararınca benim de yapacaklarım var Gencecik yaşımda şenlendirmeyin ocağımı En iyisi mi sizler şimdi usul usul yollanın Ben de daha etli butlu olmak için yol alayım Bu işten hem siz kârlı çıkarsınız hem de ben Daha büyük şölenlerde görüşürüz karıncalar Ahmet Ağdere |
Kedicik
Bugün ayın on dördü Kedicik ayı gördü Yeşil ve al yumaklar Tırnaklara örüldü Fayansın rengi ak boz Açık kalmış kavanoz Kedi yaslanır ona Bakarsın bal olmuş toz Evde kilitli bölüm İçinde bir akvaryum Ve kırmızı ak balık Uzaktır ona ölüm Ahmet Ağdere |
Kelepir
Bu sana yazdığım sanma ki son şiir, Aşkını anlatmaya ne an yeter, ne de devir! Devirsem de karşımda duran güçlükleri bir bir, Erişemez gücüm, sevdanı etmeye kelepir! Ahmet Ağdere |
Kemirici
Öyle zor ki yüreğine varmak benim için; Ümitsiz aşkın kahramanı gördüm kendimi... Aşk, uçsuz bucaksız çalılık alemi ise, Ben; her daim onunla uğraşan kemirici! .. Ahmet Ağdere |
Korkarım
Uçurumun kenarında gülümseyen, Bir çift çağlayan gözlerin Akar gider ....................son ........................... suz ................................... lu ....................................... ğa .............................................. istikamet Ve ben kaybolurum geçtiği yollarda Ya aldanırsam ..........................yan .................................sı .....................................ma ...........................................la ..............................................rın .................................................. .da Çakıl taşlarını inci görürsem. Ruhunun ............... mey ........................va ............................ la ................................ rı .................................... na ......................................... takılan oltam, Piranaların dişlerinde yitik düşerse. Ya, tüm bunlar gölge düşürürse üstüme Kor .......ka ............rım ...................yanımda yoksa ellerin gezmeye Tut ki ellerimden, cesaretim olsun .................................................. ..........düş .................................................. ................ me .................................................. .......................ye Gözlerinden başlayıp yüreğine inmeye.. Ahmet Ağdere |
Kör Görgü
Sandık sandık düşler düşlüyorum sancısız Acısız abartısız tasımızı tarağımızı toplayıp Aklımızın almadığı acun köşelerine gidiyoruz Dönmedolapların hep döndüğü, hep döndürdüğü Eşek kadar adamların çocukça eğlendiği bu dünyada Tarihine karşı şarkılar söyletiyor bize kör görgü Ahmet Ağdere |
Köşebaşı
Gözlerin gibi buz kesmişti hava Karlar yağıyordu senli sessiz senli sessiz Ve ben size bu köşebaşında Rastlamıştım apansız sepsessiz Üstünde durmuş mevsime uygun-suz Çiçekler, böcekler koşturan ilkyaz Gözlerinden süzülürken ışın ışın haz ve naz Düştün içime bir alaz gibi sualsiz sorgusuz Yaz dedim kendi kendime yalnızca onun için yaz Yazdıklarını kimseler bilmese bildirmese bile Çek kalemini arşın arşın dağların ucundan Engin engin denizlerin ardından Şimdiye dek onun için yazılanlar ne kadar az Ve oturup karların üstüne, köşebaşında başladım Okyanus diplerine derin derin dalmaya, kumlar çıkarmaya Her satırda sevdamızı haşladım aşladım Her satırda sonsuzluğa kulaç kucak açmaya Ahmet Ağdere |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.