![]() |
Düş Perisi
Biliyor musun bir tanem, Her gece karanlığı aralayıp, düşlerine geliyorum, Yavaşça sokuluyorum yanına, Dokunmak için uzanıyorum dudaklarının kıvrımına, Hatırlıyor musun, nasıl da severdim gülümsemeni, Dudaklarının kenarlarında beliren o ifadeyi. Saçlarını okşamak istiyorum, Kirpiklerini kırpıştırıyorsun, Biliyorum ki, varlığımı hissediyorsun. Sonra meleklerin söylediği o ilahi şarkı eşliğinde, Kollarına alıyorsun beni, dansediyoruz. Nefesini hissediyorum saçlarımın arasında, Usulca fısıldıyorsun kulaklarıma, Seni Seviyorum... Kapı gıcırtısıyla açıyorsun gözlerini, şafak vakti, Ben gidiyorum... Yüreğimi avuçlarına, gözlerimi bakışlarına bırakarak. Eylül GÖKDEMİR...02.02.2007 Eylül Gökdemir |
Düş Prensime
Cennet senin gözlerinse, Cehennem dilin olmalı... Ateş senin sözlerinse, Kavuşmakla sönmeli... Vedalar bitmeli artık, Sevmeli, ölümüne sevmeli... Bak geçiyor zaman, Cesaret hadi, Kaldığı yerden devam etmeli... Bu sevda, bu aşk bitmemeli, Bitmedi... Gel hadi yaprak gözlüm, Aşk devam etmeli. 01.03.2007...09:30 Eylül Gökdemir |
Düşlerim Kadar Islaktı Bakışlarım
Düşlerim kadar ıslaktı bakışlarım, Düşlerim kadar sıcacık öpüşlerim, Senli günlerin rafa kaldırıldığı, Bu bahar akşamından çaldığım, Kaçak sevgilerin ortasına düşmüşüm. Karartma *******i yaşanır, Benim şehrimin sokaklarında, Ayaz sevdalar yankılanır kaldırımlarında. Kapılar yumruklanırken kaçaklarla, Yağmur yağar bardaktan boşalırcasına, Saçak altına sığınmış bir serçe ürkekliğinde, Çarparken yürekler korkuyla, Islak ıslak bakarım gözlerine, bilirsin... Hiç sevmem vedaları, yalnızlar rıhtımında. Eylül Gökdemir |
Düşlerin İntiharı
Dün farklı bir anı yaşadım hayatımda... Bir şok da diyebiliriz... Beni kendime getiren, Gerçekleri gösteren, Gözümün önündeki perdeyi yırtıp atan... Derin bir uykudan, Şiddetli bir kabustan uyanıştı... Derim ki biz sevdiğimizi söylediğimizi Öylesine bir yaratırız ki kalplerimizde, Öylesine oluştururuz ki... Aslında kendileri değildir bu... Yüreğimizde, beynimizde Oluştururuz bir hayali ve Giydiririz bir elbise misali... Hep dıştaki o elbisedir Gözümüze görünen... Hiç denemeyiz nedir, Bakayım içindekine diye... Hep bir hayaldir aslında sevdiğimiz... Bir hayalin aşkıdır içimizi yakan... Bir gün bir taş oynar yerinden ve Çekilir bulutlar güneşin önünden... Işık gözlerimizi kamaştırır bir an, Bakışlarımız kısılır, Can yakar biraz da... Ama gerçeği görürüz şaşkınlıkla... O canımızı verdiğimiz, O çıldırırcasına özlediğimiz Gerçek değildir ve Bir hayali sevmişizdir biz... Acıyla ve şaşkınlıkla, ''Bunu mu sevmiş, Bu adam için mi kendimi kahretmişim'' diye Kalakalırız öylece... Döneriz arkamızı, Elimizde hayallerimiz, Yürürüz, başka bir mankene... Giydirmek için hayallerimizi. Eylül Gökdemir |
Efkâr Demliyorum
Efkâr demliyorum hasretinden, Bir ömür dolusu Efkâr demliyorum *******de, Ateşi aşkım oldu Demlenen ben miydim, Yoksa ayrılık mı? Efkâr çektim ciğerlerime, Bir nefes dolusu! ! ! Eylül GÖKDEMİR...10.02.2007 Eylül Gökdemir Efkâr Demliyorum Efkâr demliyorum hasretinden, Bir ömür dolusu Efkâr demliyorum *******de, Ateşi aşkım oldu Demlenen ben miydim, Yoksa ayrılık mı? Efkâr çektim ciğerlerime, Bir nefes dolusu! ! ! Eylül GÖKDEMİR...10.02.2007 Eylül Gökdemir |
Ekmeğime Katık Yapıyorum Yalnızlığımı
Bir ben kalırım, akşam çöktüğünde sulara, Bir ben gecenin en koyu halinde... Bir üveyikten satın alırım özlemleri, dolu dolu... Ekmeğime katık yaparım yalnızlığımı... Sabah çöp kamyonları geçer sokağımdan, Her köşe başından umutlarımı, yalnızlığımı, Özlemlerimi toplar... Canavar ağzıyla yutar her birini acımasızca... Dalgın bakışlarım ardı sıra kilitlenir, Bir noktaya bomboş... Kanım donar damarlarımda, Düşünemem... Bir hıçkırık gelir düğümlenir, Boğazımda bir yerlere... Düğüm düğüm çakılır kalır... Gözlerimi kaybederim, ufkun kesiştiği bir yerde... Gözbebeklerimde bir hayal dalgalanır durur, Kirpiklerim bir meydan muharebesi halinde, Gözyaşlarım yanaklarımdan süzülür iplik iplik, Düşer yüreğime kar yangınları halinde. Haykırmak isterim sesim çıkmaz, Susarım derin derin... Konuşmak isterim, dilim dönmez... Lâl olur gezerim... Divane gibiyim! Anlatmak isterim, gönül kanar, Bir nehir gibi akar giderim... Bir garip dilenciyim... Sahipsiz kalmış, şaşkın... Bir yetim gibiyim! ! ! Eylül Gökdemir |
ELİF OLMAK VARDIR...SessizSenfoni'm İçin...Elif'ime
Aslında hiç kimse kıymadı bize sessiz çığlığım, hiç kimse... Kendilerine kıydılar bence, Yok ettiler içimizdeki o sevgi denen güzelliği Ve çırıl çıplak kaldılar öylece... Kendi kendilerine yaptılar en büyük kötülüğü, Yalnızlığa düşünce, pişmanlık dehlizlerinde, Eminim ki anladılar neyi kaybettiklerini... Şimdi yapayalnız, çırılçıplak üşümüşlüklerinde, Doldurulması mümkün olmayan bir boşluk var yüreklerinde... Hiç bir kadının dolduramayacağı Anılar cehenneminde yanmak var bir de... Boş ver sessiz çığlığım demiyorum artık sana... Biz tanıştık, konuştuk, dertleştik birlikte, Başını yasladın omzuma, akıttın içinin zehrini ve içtik şerefe, Su akar, yolunu bulur demiş büyükler, Mutlaka adalet yerini bulur, yeniden doğar ümitler, Alfabenin anahtarı bir harf var bilir misin, Eğilmeyi bilmez Elifler... Eylül Gökdemir |
Elveda
Nihayet geldik o yol ayrımına, Ne hoşçakallar, Ne kendine iyi baklar, Araştırdım heybemi, Kalmamış hiç bir şey aklımda... Tükenmiş cebimdeki kelimeler... Bir tek sözcük kalmış, Torbanın en altında... Sana hediye ediyorum onu da... ELVEDA...Nokta. Eylül Gökdemir |
Elveda Hayat
Hiç farkına varmayız geçen zamanın, Bir uçurum kenarında oturup, Öylece dalarız düşüncelere, Anlamsız kelimeler üretiriz, bölük pörçük, Hatıralar resmi geçittedir beynizin bir köşesinde, Gitmekle kalmak arası bir yerlerde, Merasim düzenleriz, kayıp günlerimize, Tutarız yakasından, dikiliriz tepesine, Haykırırız avaz avaz, Duymaz bizden başka hiç kimse. Ani kararların arefesinde, Ölümüne bir ayrılıktır bu, Kayar gidersin bir yıldız gibi, Düşersin toprağa, Bitmiştir nihayet o işkence. Eylül GÖKDEMİR...05.02.2007 Eylül Gökdemir |
Emanete Hıyanet Edilir Mi?
Oysa ben avuçlarına bırakmıştım kalbimi, Ne çabuk vazgeçtin de Ayaklarının altına attın beni, Sen de sevmiştin bir zamanlar Yanılmıyorsam, değil mi? Emanete hıyanet edilir mi hiç sevgili... 28.02.2007 Eylül Gökdemir |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.