![]() |
Damla
Süzüldü bir damla, Dudağın da takıldı. Al al yanaklarından, Akıyor damlanın kardeşleri, Çekimindeler yerin. Yarışıyorlar belli. Sona varmadan, Soğuruluyor damlalar. Ve iki kıpkızıl güneşten, Süzülüyor iki kor, Yüreğimin ta içine. Ufuk Nazım |
Damlalarında
Damlalarında bir değirmenin Una eren serinliği. Damlalarında unu Hamura deviren bereket. Damlalarında tarihi doyuran Emeğin eseri ekmek. Damlalarında iki hüzünlü nehir Yüzünün bereketli deltasında uzanan. Damlalarıinda nehirlerin belleği Zamana mendereslerle uzanan. Damlalarında birleşen bir deniz Devinimlerin direngen dalgalarıyla örülü. Damlalarında bir hayat Umut dolu ana Anadolu. Ufuk Nazım |
Darıcada Bir Ev
Darıcada bir ev Yolu taştan Sokağı yiğit Numarası on dokuz. Kat üç Kapısı kapalı Bahçesi dargın Sesleri kayıp. Ufuk Bir çizgide saklı Yıldızlar Çekilmiş göğe. Nusret Bir mayın gemisi Ulaştırıyor mayınları Düsmanın yüreğine. Yıldız Göğün tarlasında Sevgi dolu sarısıyla Bakmakta penceremizden. Ulaş bir uğraşta Kendince derin. Ve ulaşmakta Umutların en güzeline. Semiramis mezopotamyalı Bir kraliçe Gözlerinde kızıl; Bir ufuk saklı. Sakin bir gece Ulaşıyor yıldızlar Ufkun kollarına Nusret dönüyor mayından. Yil 1915 Mayınlar patladı Sessizlik dağıldı Yıldızlar ufka ulaştı. Yıl 2006 Brükselde güneş; Semiramisin gözlerinde Kızıl bir ufka tırmandı Yıl 2006 Ankarada; Ulaştı Nusretin sesi Yıldızların en güzeline. Yıl 2006 Darıcada bir ev; Bakmayın sessizliğine Bahçesinde güleç gülleri saklı. Ufuk Nazım |
Denge
Dengeli ol. Söz dinlesin kalbin. Susmayı da bilsin. Sessizliğim; Sevgim olsun. Ne kadar susarsan; O kadar içersin, Aşk pınarının damlalarını. Ne kadar susarsan; O kadar iyi. Ufuk Nazım |
Deniz
Bir gemi kalkar Halatların hışırtısında Bir ömür of çeker Ama umuttur Dalgaların ışıltısı. Bir martı sesidir Uzayan zaman Denizin örtüsü boyunca Yığınla hüzündür. Artık ayrılığı Yalnız iskele babası Yalnız hüzün. Yorgun deniz Pervanelere dolanmaktan İnsanların tenine Dokunamamaktan. Uzak artık Geceyi aydınlatan Aysız yakamozları. Hele o balık bekleyen Lüks lambaları; Nasılda dargın şimdi Köhnemiş Kahvehane köşelerinde. Dalgakıran boyunca Dizilmiş karabataklar Yosunlu kayaların yüzü Dönük Haydarpaşa İskelesine Boylu boyunca Uzun bir; Sedire uzanır gibi Uzanmışlar ufkun sonsuzluğuna. Ardlarında İki tarih çığlığı Sultanahmet ve Ayasofya. Ufuk Nazım |
Denizler bilirim
Denizler bilirim Kurşunlanmış yunusları birer birer Sağılmış ellerinden cellatların Kanlı denizler. Denizler bilirim Kendi balıklarına kurban gitmiş Dayanamamışta içine çökmüş Düşün fosillerinde boğulmuş denizler. Denizler bilirim Eşsiz enginlerde mavileşip donan Kardeşliğin, eşitliğin limanlarına Umudun sürgünlerini taşıyan denizler... 18.02.2007 Ufuk Nazım |
Derdim
Seni düşünüyorum gene Seni Yaşamın bütün güzelliklerini Taşıyan o eşssiz gövdeni. Seni düşünüyorum gene Gönlümün fırtınalı sularında Seni sözlerimle yaralamam Değil boşuna. Seni düşünüyorum gene Gönlümün sevda denzinde Batırıp yüreğimde saklamak Seni sevgilim. Seni düşünüyorum gene Sevgilim düşün ışkınları Boy verdikçe kafamda Battıkça batan bir gemisin yüreğimde. Ufuk Nazım |
Derince
Bir apartmanın En üst katından Dalıyorum gıri bir denize. Derince bir zamanda Ada ekspresi Geçiyor düşlerimden Oturmuş rayına Kendinden emin İlerliyor Gebze ufuklarına. Takılıyor gözlerim Park eden gemilerin Körfezdeki sessizliğine. Bir martı çığlığında Tam bir kanat dairesinde Tükenirken sessizlik Ben tükenmekteyim Uzak bir denizin Hiç görmediğim Yosun sessizliğinde Ermekteyim Kuzeyin en yeşiline. Yalnızlığım Sessizliğin şerbetini içmiş Ufuk Nazım |
Dertlere Düşme
Dertlere düşme güzel Yüzünde ışıl ışıl gözler Dudaklarında Sınırsız gülüşler olsun Dertlere düşme güzel. Suskunluğun kadar Umudun Ve bedenin diri olsun. Ufuk Nazım |
Dilberim
Mittani tepsilerde; Hayatı sunuyorum sana. Ey güzel dilberim. Ayın donuk halesinden, Güneşe taşıyorum seni. Ey güzel dilberim. Maraş mintanı giyerim, Seninle ölüme giderim; Ey güzel dilberim. Yalındır ayaklarımda sevgim gibi. Sevgimiz kadar mahkum olsak da yoksulluğa; Biz ölümüne severiz ey güzel dilberim. Ufuk Nazım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:26 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.