![]() |
Beşinci satır
beşinci satır cahillik bir gölge gibi takip edecektir seni bağırtılar kaplar çevreni ıssız bir yolda ıslık çalar gibi sırtında dolaşan ürpertileri mahir bir hamal’ın sepeti gibi taşıtacaktır sana düşlerin zenginliği bilincin kulaklarını duysun sanma ki korkunu yenecek ıslığın sanma ki elmanın kırmızılığı sadece olgunluğun belirtisi unutma çürümüşlüğün habercisini kulak ver bilincine o seni dinler |
Bıyık Altı
ayağımın tozu vardı henüz caddelerinde dolaşırken Antalya’nın ne çok portakal vardı caddeleri süslemiş sahipsiz ilk tattığımda birini yeni idi turunçla tanışıklığımız bıyık altı gülümsemişti Ahmet belikli her yeni düşerdi toydu adımlarım şehirde toydu dostluklarım şehre büyüdü zamanla her şey kentte evler arabalar işsizler evsizler tinerciler dilenciler yankesiciler ne kadar çok büyüyenler vardı bir büyümeyen boyları idi düşlerimin büyüdükçe budanan düşlerimin boy atan şeylerde vardı elbet palmiyeler dalga boyları bir takım kuyruklar |
Bilebilirmiydim
bu kadar ürkek ve tedirgin kanatları yağmur yemiş kumru misali olmazdım yaşanmamış onca yığın yaşımı bırakmazdım duygularımın ötesine bir ağlama sesinin yüreğimden kopardığı duyumsamalarım olmasaydı eğer ilkleri yaşarken değiştirmezdim konforunu aylaklığımın nostalji takılırdım an ve anlar takılarla süslemezdim hiçbir kelimemi doğmamış olsaydınız bile bilir miydim vuruşa vuruşa geri çekilmeyi uzatırken şakağımı kelimenin ucuna |
Biliyorum Bahar Geliyor
biliyorum bahar geliyor açılıp saçılacaksınız dökeceksiniz her şeyinizi ortaya dağarcığım dolmayacak yinede renkler değişecek ifadeler değişecek mimiklerimiz gibi dilimizdeki nakaratlar bile biraz daha katacaksınız coşkuyu çelişkilerinize havalanacak her şey uzayan günlerin içinde yükleneceksiniz pahada hafif yükte hafif göçmen kuşlarının sırtında değmeden kanatlarına güneşe yakın olacak ütopyalarınız yanacak teniniz gibi acıyacak bir şeyler zamana bırakacaksınız biliyorum açılıp saçılacak her şey bahar geliyor benimde yüreğim atacak biraz daha farklı kısa günlerden tıp tıp tıp kaybolacağım içinde haberlerin renkler bozacak gönlümü tatil keyfinde olacak belki sevdalarım ironik hikayeler dinleyeceğim biliyorum daha çok şiirler yazılacak kuru kup kuru gelse de hatırlanacağım buketlerde yeni yeni hikayeler yazılacak belki bir kaçta roman sokaklarda seyyar satıcılar bağıracak birkaç zabıta koşacak birkaç polisiye vaka havada daha fazla ses daha fazla koku olacak duyacağım koklayacağım bedavaya bedelsiz olmayacak maceralarım biliyorum gelmeyecek yine baharda beklediklerim caddeler dolusu boşluklara bürünüyorum hüznüm günlerle birlikte uzuyor mayısı düşünüyorum birinden başlayarak |
Biliyorum Ne Kadar Sevdiğini
kabzasın işlediğin güvercin resimlerinden biliyorum özgürlüğü ne kadar sevdiğini toprağa gömerken birer birer sevgimizi “güvercin ölü kanadı resim boynu biraz eğri” biliyorum barışı ne kadar sevdiğini gömerken toprağa mayını kapatırken üstünü koyduğun zeytin dalından biliyorum biliyorum dolusun “zeytin dalı soluk kırılmış dalından suyunu akıtıyor toprağa” hey şey bağrında taşır zıt tını sen sevgi dolusun bense nefret ellerindeki yüreğindeki benimkine benzemiyor ellerindeki neyse de ayaklarına bulaşmış ezilen kır çiçekleri |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.