![]() |
Öldün İçimde
Meğer bir anlıkmış ateşin senin Rüzgarsız, yağmursuz söndün içimde Sana da son oldu böyle gidişin İşte sen o gece öldün içimde Bitmeyen aşk yokmuş, bitmeyen rüya Neleri yaşatır neleri dünya Kapıyı yüzüme vurup gittin ya İşte sen o gece öldün içimde Varsın aramızda artık dağ olsun Bu da unutulur canın sağolsun Söylenecek son söz 'başın sağolsun' İşte sen o gece öldün içimde |
Öldürür Bu Şehir
Her nereye baksam sana benziyor Öldürür bu şehir, beni öldürür Çıldırmak iş değil, deli ediyor Öldürür bu şehir, beni öldürür! Çekil de git diyor içimden bir his Dört yanım karanlık dört yanım is Seni mi saklıyor bu duman bu sis Öldürür bu şehir beni öldürür! Nereye sarılsam taş gibi ağır Bu şehrin yüreği, kulağı sağır Ya beni kurşunla ya beni çağır Öldürür bu şehir, beni öldürür! Senden bir eser mi bu çatık kaşlar Bu gülmeyen yüzler, bu mağrur bağlar Bir insan bir ömrü böyle mi yaşar Öldürür bu şehir, beni öldürür! Sen gittin kurudu bütün çeşmeler Işıklar kesildi karardı her yer Sanki yas tutuyor benle beraber Öldürür bu şehir, beni öldürür!.. |
Ölüm Neden Soğuksun Öyle
Kemal'in gemisinde gitti sarıldığım umutlar İsyanım şimdi Hamit'in Makber'indedir! Ağlasam sesimi duyar mı mısralarında Orhan Veli? Dokunabilir mi gözyaşlarıma inceden? Ya Cahit! Bir teselli verir mi Yaş Otuzbeş'inden? İşte eteklerimde bir yığın gümüş yaprak İşte Haşim bakıyorum semaya ağlayarak! İçimde çaresizliğin binbir ahı İçimde en korkunç yalnızlıklar Fikret'im bu gecenin de olur mu sabahı? Bir el var sonsuzluğa alıyor beni Bir el var çekiyor beni anılardan Ya o karanlığı bölen sesler Uğultular, akisler, gölgeler Nerdesin? Nerdesin? Tecer! Bak! Bu resme nasıl imrenmedeyim Sanırım ki gülüyor! Hani o saadetten bile yoksunum şimdi sen kadar Ama öyle ya Akif'im Değil yalnız dostlara, sevgililere, analara Daha nicelerine kucak açar bu topraklar! Yummak ne çare elleri göğe doğru Söyle hangi gerçekte bunca yalan var? Acımı binlerce şiirin anlatamaz Ümit Yaşar! Ama gel gör ağlayamıyorum gönlümce Gel gör şuramda nasıl bir yara kanar Zira; boş değil bu ağıt bu şarkılar 'Ağlarsa anam ağlar, gayrısı yalan ağlar...' |
Papatya Falı
Bu şehirde son gecem Beni son kez sarsaydın Gitmezdim bir meçhule Yanımda sen olsaydın! Gözümde duman duman Hayalindir son kalan Yenmezdi beni zaman Yanımda sen olsaydın Akmazdı gözyaşlarım Çatılmazdı kaşlarım Olmazdı yanlışlarım Yanımda sen olsaydın! Duvar duvar yıkıldım Hançer hançer vuruldum Ben böyle mi olurdum Yanımda sen olsaydın Ne ateşe ne küle Ne denize ne çöle Düşmezdim böyle dile Yanımda sen olsaydın Hasretle çağlamazdım Gönlümü dağlamazdım Gülerken ağlamazdım Yanımda sen olsaydın!.. |
Para
Dünya pazarını dolaştım durdum Dikenler gül oldu para deyince Yıllanmış nefretler bir anda bitti Ateşler kül oldu para deyince Ortada ne engel ne dağlar kaldı Ne aşılmaz yollar ne çöller kaldı Öfkenin yerini alkışlar aldı Düşmanlar dost oldu para deyince Bir eski masalmış şeref, itibar Böyle bir düşman ne işe yarar Gördüm ki herşeyin bir fiyatı var Krallar kul oldu para deyince. |
Sabah Yıldızım
Ey benim doğmayan sabah yıldızım ******* mi uzak sen mi uzaksın? Ne zaman bitecek bu yalnızlığım Umutlar mı uzak sen mi uzaksın? Bil artık sabrımın sabrı da bitti Seninle gelen aşk sensiz terketti Çalmadın kapımı çalmadın gitti Ellerin mi uzak sen m uzaksın? Sen misin 'ben miyim' kimmiş yalancı Nasıl yaşarız biz bize yabancı Böyle bir ayrılık ne kadar acı Yolların mı uzak sen mi uzaksın? Dilime marş ettim eyvahlarımı Söyle de bileyim günahlarımı Işıksız bıraktın sabahlarımı Gözlerin mi uzak sen mi uzaksın? |
Salihlilim
Bir dal gibiydin İnceciktin Körpeciktin Gözlerin şarkılar kadar hazin Ellerin duygularım kadar narin Bence Salihli'de bir çiçek Bence Salihli'de tektin Ne var ki Parmağında bir yüzük Ne var ki Omuzlarında ağır bir yük Tutsaktın Yasaktın Unutmaktan başka Ne yapacaktın Ah benim Salihlilim Kötü talihlim... |
Saman Alevi
Bir saman alevi oldu aşkımız Bu aşkta kül bile bırakmadın ki Ağlayıp yalvarman şimdi anlamsız Ben ağlarken sen hiç ağlamadın ki Terkeden sen oldun niye yanayım Kanayan kalbini niye sarayım Sevgilim deyip de nasıl anayım Sen bana dost bile olamadın ki İçimde alevdin, rüzgarsız söndün Bir yangın olup da yakamadın ki Gözümde yaştın sen, düştün döküldün Kalbime yol bulup akamadın ki... |
Sana Borçluyum
Tanrıdır can veren kul ona borçlu Ben de bu sevdayı sana borçluyum Bu boynumun borcu, bu gönül borcu Ben bu mutluluğu sana borçluyum Dağlarda yol olsam seni beklerim Ömrümü verseler sana eklerim Seninle gül açtı tüm dileklerim Ben bu mutluluğu sana borçluyum Ne böyle sevildim, ne böyle sevdim Aşkın böylesini senden öğrendim Adına yazılı gönül senedim Çünkü ben bu aşkı sana borçluyum |
Sarışın
Bir sarı fırtına koptu gönlümde Yoluma çıktığın o gün sarışın En deli ateşler yandı içimde Gözgöze geldiğim o gün sarışın Engeller duvarlar koptu yerinden Günahlar yasaklar silindi birden Öyle kopardın ki sen beni benden Sana rastladığım o gün sarışın Belki bir tesadüf belki mucize Bir tek sen getirdin gönlümü dize Bir başka duyguyla geldim yüzyüze Sana bağlandığım o gün sarışın |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.