![]() |
Aşk İki Kişiliktir
Değişir yönü rüzgarın Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk, iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır ******* boyu sevişmelerden Binlerce yıl uzaktadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına. Aşk, iki kişiliktir Avutmaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına. Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece Tüketilmiş ve düşmüş gözden; Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını, Severken hiç bir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk, iki kişiliktir. |
Çocuktum, ayıramazdım, ha aşk ha zeytin
Aşkı yazsam kâğıttan utanırdım, o benden mahcup Zeytine uzansam dalından kırılırdım, benden de çocuk ikisini de gözle toplamayı sonra öğrendim Şimdi zeytin topluyorum kara göğü çekiyorum mavi kırdan geliyorum yeşil göz akşamdan önce iniyor eylülün kahverengi kasabasına ve kahverengi bir sıkıntı gelişiyor taşrada, “aşk bir kasaba kadar renklidir „ diyorum göz inanıyor elin yazdığına da kâğıttan şüpheliyim kâğıt hâlâ çocukluğum kadar saf elimse çocuklar gibi zalim “elim kâğıda düşünce aşka da düşüyor“ şairim ya kâğıdı kandırmayı seviyorum çünkü kâğıt benim! (Ah birde kâğıt kadar ince o çocuğu kandırabilseydim…) |
Öyle Heyecanlıyım
Aşk deryasında yalnız kalmış iken Bir yürek doğdu aşka kürek çeken Coşar ummanca gönlüme biriken Öyle canlı öyle heyecanlıyım Peri mi desem yoksa bir melek mi Hiç koklanmamış bağdaki çiçek mi Bir gönül versem beni sevecek mi Öyle canlı öyle heyecanlıyım Güneşin nuruna nur güzellliği Yıldızın göğe yansıması gibi Hem gündüzüme hem geceme değdi Öyle canlı öyle heyecanlıyım Sev dediğim kalp çırpındı tüm hızla, Hiç durmaksızın ne eksik ne fazla, Sevdadan yana çalışır hep hazla Öyle canlı öyle heyecanlıyım Geceyi aklayan gündüz misali Bir kul ışıttı gönlümdeki hali Nur cemalinin yok hiç bir emsali Öyle canlı öyle heyecanlıyım |
meseLa saydamLık, şeffafLık iyidir bi yerde
ama ben bunLarı sevsemde peşinde değiLim akLı, mantığımdan uzakLaştırıyorsa bi şeyLer kafam karışıkkken haLen karıştırıyorsa ve organLarım görevLerini birbirine devrediyorsa benden izinsiz; görüyorsam kuLakLarımLa, gözLerimLe duyuyor ve seni kaLbim isterken o atıyor, beynim buna gözyaşı döküyorsa bi şeyLer ters gidiyordur; en çok da bunLarı yazan eLLerim nefes aLamıyorsa... dengeLer bozuLmuştur ve zaman isyan zamanıdır sonuçta aşkLar hep vardır ve hiç bitmeyecektir ruhuma bunu anLatmak imkansızdı başkasındayken organLarım kendi görevLerini terk etmişti grevdeydiLer beLki diğer işçiLer gibi ve tüm işçiLer gibi hakLıydıLar, ama sadece hakLıydıLar.. iLk defa çok zorLanacaktım çünkü bu sefer durum kendim değiLdi işçiLer veya ameLiyatLa değişebiLecek bi kaç organ değiLdi bu sefer kör'e rengi anLatacaktım hep aLışık oLduğu siyahı değiL, beyazı anLatacaktım arada ayrıLıkLar, doğadaki yaprakLar veya sLoganLardaki morLar¿ mavinin gecedeki değişimi, kırmızının sendeki yürürLüLüğü... iLk defa çok zorLanacaktım çünkü ben bu sefer aşkı, biLmeyene anLatacaktım renkLerin karışımını ve siyahımsı pembeyi; aşkı biLene renkLeri anLatıyorsam görmediği haLde rengi biLene aşkı anLatabiLmeLiydim renkLerLe küçük çocuk çizimLerindeki kaLpLerin içindeki manayı aramaLıydım önce ve kırıLınca kırmızı kaLeminin ucu kaLpLerinin kırıLışını; bitinceki çırpınışLarını ve resimLerine damLayan gözyaşLarını ve aşktaki beyazın siyaha savaşını... |
Yerinde kal desem de
Dur desem de Beklemez zaman Yollar ayrılır mı? Bir nefes,birışık tadım varken Bu nefret gözlerimde,sözlerimde durmuyor fazla Tamam,anladımm...Yarınımı veremem sana! Sonuna kadar yoluna katar alır götürür yalnızlık Bana ne kadar yakınsan,o kadar uzaksın artık! Sonuna kadar yoluna katar alır götürür yalnızlık! Bana ne kadar yakındın,Uzak dur artıkk!! |
Gerisi Beyhude...
Karanlık gecenin sabahına çıkarken sevdam yelken oldu açıldı denizlere her limanda başka kişilerle tanıştı her yerde farklı insanlarla görüştü başka başka yerlerde başka başka kişiler ölmüştü karanlıktan alamadı gözünü aydınlığa çıkarımda aşık olurum diye karanlığa gömüldü okyanuslar atladı denizleri geçti zaten bir tek geçemediği senin kor düşmüş yüreğindi gerçi benim için de gerisi beyhude her denizde farklı şeyler yaşadı farklı farklı tehlikelerden geçti sonra bir gün özüne yani sana döndü bir baktı ki sen çoktan gitmişsin senin gittiğine hiç üzülmedi tek üzüldüğü şey senin de kendi gibi geriye dönmendi... |
ay çiçeği tarlasında öpüştünüzmü hiç
aşk melekleri alkış tutarken... iksir tohumları kök saldığında karanlıkta tam herşey bitti derken dünyanın en mutlu insanı oldunuz mu sevişilen *******in sabahında rafadan yumurta,köy kahvaltısı,rüzgara karşı hele birde o varsa çayın yanında şeytan size dargındır yıkılmıştır hadi şimdi gidin söyleyin aşkınızı ne kaybedersiniz kız olsun erkek olsun aşksız ölmek günah,sevmek kutsaldır insan insanın ömrünü severek uzatır ağlayarak ilan-ı aşk ettinizmi hiç gözyaşları teninizi yakarken... ilahi ses doğruladığında akıl almaz biçimde severken kanat takı uçtunuz mu meleklere doğru ''seksen yaşında yaşlı bir nine olmuş olsanda buse olup konarım dudağına'' dedinizmi gösterdinizmi aşkın çılgınlığını hadi şimdi gidin söyleyin aşkınızı ama seksen ama kırk ama yirmi yaşında aşksız ölmek günah,sevmek kutsaldır insan insanın ömrünü severek uzatır |
Özlemine yakın,zindandı gözlerin
Hani sevdim ya Hani senindi ya her şeyim Baharı bekleme,,, Hasretin tuzak…. Bekleyişim idam sensizliğe Ve buram buram saçların kokuyordu deniz Gitmem , gidemem . böyle sensiz… Çaresizim…bu İstanbul denilen şehirde Çaresizim….. Nereye ! nereye baksam Bedenim senin cehenneminde Ve sarhoştu hava….belki de ben Seni gördüğüm baharın başlangıcında Yağmur gibi sevdalıyım ya sana Unutamam ya seni Yüreğim bağlanmış aşka Başkası yakar mı içimi bir daha Baktığım bütün gözler sessizdi Ve şimdi dudaklar ağlıyor Dolaştığım sokaklar sensizdi Ellerim seni arıyor…. İşte….benim küçük sevgilerim var senden yana… Rüzgarın çarpsın yeter , gözyaşlarıma…. |
aLışkanLık ve benzeri haLLeri
ihbar ediLmiş bir kaçamak sevgi güLücüğü seni unutturamayan zaman geçişLeri duvarımdan düşen resimLerin çıkardığı tınıLar seni bana anLatamayan, yerini sorduğumda söyLeyemeyen turuncu mavi kayboLuşLar ve yine mavi sebepLer gidişin geLmeyişinin habercisiyse geLmeyişin gidişinde sakLı mıydı, sebep ne oLursa oLsun bu geLmeyiş amaca bağLı mıydı¿ çektiğim durukLuk haLLeri ve durgunLuk söyLentiLeri yaLan değiL çünkü; taze oLmasına karşın yediğim ekmek içinin düğüm oLuşu boğazımda ve karışması nemiyLe yutkunamayışLarımın bir edepsizLik haLi ve uzaktan uzaktan bakışmaLar iki kıpırdayan ve iki durgun gözde bir çift ağLıyor, veriyor bir çift susuyor, güLümsüyor, ısLanıyor, güLümsüyor... oLumsuzLukLarı düşünüyorum varken istemedikLerini yokken yapamıyorum gözLerim daha çok buğuLu bakıyor sana yoruLuyorLar mı ne uyumak isterLer mi acaba, boşaLanLar haLisinasyon mu, insan kendi gözünden kendi gözüne yaLan söyLer mi anLık bir isyan bir sözden bir göze bu kadar değer mi! |
içinde-dışında
Bir gün.. Bir balığın yüzü kadar kayganlaşırsa yüreğim, O zaman atlarım uçsuz bucaksız denizlere, korkmadan.. Ama şimdi.. Görebildiğim kadar varım, Gözlerimde bir sokak köpeğinin ıslak bakışları var.. Bir gün hayat, Bir gün içinde bulacaksın beni.. Aynı bankı paylaştığım kadına gülümseyebildiğim zaman.. Ama şimdi.. Yazabildiğim kadar varım, Kalemimi doldurduğum cesaretsizlik tükenene kadar.. Bir gün hayat, Bir gün.. Mağaza vitrinlerinde güvensiz yüzüm yerine Satılan malları görmeye başladığım zaman İçinde bulacaksın beni.. Ama şimdi.. Çok üşüdüm, Gitmeliyim.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.