![]() |
Tevhid Eyliyor
Neyi görsem hepsi tevhid eyliyor Ondan uzak bu alemde neyliyor Nasihattan bir nasibim var ise Kim konuşsa hepsi bana söylüyor Şadan Yenişafak |
Tövbe Eyle Rabbine
Öyle çok sünnet varki Nefsin hoşuna giden Öyle emekler varki İnanki boşa giden Düştün ise birkez sen Nefsinin oyununa Tasmayı takar hemen O incecik boynuna Maskara eder seni Kılarken Namazını Niyet ederken unutturur Sünnetini farzını Şaşırttırır sana Kıldığın rekatları Kıyamda okutturur Sana salavatları Helal haram demezsen Neler gelir başına Şeytanın işi budur Bakmaz hiç göz yaşına Kurtulmanın çaresi Tövbe eyle Rabbine Allahın ilhamı Dplsun hemen kalbine Bir Allah dostunu bul Yapış Onun eline Himmetiyle yetişir Sual vakti kabrine Sıratın üzerinde Elinden tutar senin Komşusu olursun sen Cennette Nebilerin Daha ne duruyorsun Yap hemen sekiz şartı Dünyadan daha zordur Kabirin yerin altı Şadan Yenişafak |
Tutacak Bir Dal
Huzur olmayınca gönlün içinde İnsan mutlumu olur sahte mutluluk ile Gülmeyince gözlerin bir umut ile Sahte kahkahaya neşe mi denir Olmayınca bir umut tutacak bir dal Düşe kalka yürüyene yürümü denir Gitmeyince gönüllerden hazin sonbahar Kurumuş dikene gonca gülmü denir Şadan Yenişafak |
Tutun elleri
Düşer ise gönül gerçek sevdaya Muhabbetler akar gider seydaya Köprü olur yol olurlar o dostlar Bütün yollar ulaştırır Mevlaya Hadi gelin hadi tutun elleri Söz veriyor hak'ka, aşık dilleri Pişmanlıkla tövbe edince insan Af ediyor Rabbim tüm gelenleri Merve olur Sefa olur kapılar Beytullaha döner bütün yapılar Ehlibeytin gölgesine girince Rabbim kula cenneti mashar kılar Boşa geçmemişse ömür ne ala Amaan, deme kapılar açık hala Bul bir üstad kılavuz olsun sana Razı olsu senden Allahu Teala Şadan Yenişafak |
Uyu Uyu Yat Uyu - Ali Top Oyna, Ayşe İp Atla
Çocukluğumu hatırladım Ninem hikaye anlatırdı Masal anlatmazdı Çünki masal uydurma Hikaye gerçek derdi Herkes gibi, Bir varmış bir yokmuş derdi, derdi ama hem varmış hem yokmuş demezdi. Bir varmış derken; Allah'ın birliğini, Bir yokmuş derkende; Birden başka İlah olmadığını demek istermiş... Evvel zaman içinde, kalbur saman içindenin hikmetinin geçmişinin kıymetini bilmeyenin, geleceğin kıymetini bilmesi, kalburla su taşımak kadar zor olduğunu dile getirirmiş... Deve tellal iken, pire berber iken derken; Dava adamı olarak ortaya çıkanların, davalarını sattıklarını, kocaman adamların kalıbının adamı olmadıklarını. Ciğeri beş para etmeyen küçücük ad******lara, makam, mevki, para, menfaat uğruna boyun büküldüğünü anlatmıştır... Ben ninemin beşiğini tıngır mıngır sallar iken derken; Öyle bir zaman gelecekki, torunlar geçmiş değerlerini sallayıp kökünden koparacaklarını anlatmak istemiştir... Az gittik uz gittik, dere tepe düz gittik derken; Az yol aldık ama öz yol aldık. Meşakkat çektik ama, düze vardık, öze vardık dermiş... Eee torunum şimdi ikimizde uyuyalım, uyandığımız zaman birlikte uyanırsak birlikte, veya hangimiz uyanırsak, ya sen ya ben. Düze vardık öze vardık, nerede kaldıysak oradan devam ederiz... Hadi şimdi Uyu uyu, yat uyu... Ali Top oyna... Ayşe ip atla... Uyu uyu, Yat uyu... Şadan Yenişafak |
Üç Beş Günlük
Bu dünya üç beş günlük Elbette bir gün biter Bu yolda kula azık Edep muhabbet yeter Şadan Yenişafak |
Üstad
Ne kadar denilse bizlere üstad Bizler alamayız sizler gibi tad Bazan yetmiş, sekseni bulsada ömür Bazanda doğar doğmaz bitiyor hayat Şadan Yenişafak |
V akit Gelmeyince
Vakit gelmeyince yare varılmaz Meryem sürülmeyen yareler onmaz Hak için yollara düşen insan Nefsinden başkasına darılmaz Şadan Yenişafak |
Vakit Geçmeden
Bir bela müsibetmi Bekliyorsun Rabbinden Tövbeyi geciktirmen Asıl tövbeye neden Daha dün onundaydın KIrka dayadın merdiven Uyanmanın zamanı Henüz vakit geçmeden Şadan Yenişafak |
Varacağın Bu Menzil
Ekmek verir aş verir Muhabbetle aşk verir Lafzayı zülcelali Gönüle yoldaş verir Onun elinden tutan Nice gönlü virane Bir güzel nazarıyla Muhabbetiyle erir İtikaf niyetiyle Girilir camisine Tüm insanlık muhtaçtır Ümmetin hamisine Bir arifi bulmuşken Nefsi eline bırak Varacağın bu menzil Sana olsun son durak Şadan Yenişafak |
Varmı Senden Zengini
Ayırmak zor olur Birinden diğerini Hiç kimse dolduramaz Birbirinin yerini Sen vermek istesende Tüm hepsine sevgini Gönlün gerçek sahibi Bir gün alır yerini O yüzden kararlı ol Aklını başına al Her çiçeğe konmakla Sanma dolar kovan bal Bak yaşına başına Heveslenme sen boşa Her kuşun eti yenmez Tüyü gitsede hoşa Sen hakkına razı ol Ara bul bir dengini Bir mutlu yuva kursan Varmı senden zengini Şadan Yenişafak |
Vatan Toprağı
Toprak deyip geçme Hak yarattı Ademi de (as) topraktan Bin canımızda olsa feda ederiz Vazgeçmeyiz hiçbir zaman Bir karışlık topraktan Şadan Yenişafak |
Vecizce
Ne silah çocukların elinde olsun, nede kalem düzenbazların... Dikkatler üst üste dizilmiş kristaller gibidir gürültüden dağılabilir Kurtulacak olan vatanımsa Kurtaracak olan düşmanım olsun Zikreden kalp yas tutmaz Ayrılıklar kavuşmaların arifesidir şiirler yüreklerin sesidir Hayat tedbirdir. İkram takdirdir. Herkes yoldaşın olur ama. herkes sırdaşın olmaz Şadan Yenişafak |
Veda
Vedayı duyunca bir buruk oldu içim O an herşeyden elimi çekmek istedim Elimi çekmek istedim çünki elimden gitmesini istemediklerim aklıma gelmişti ya onlar bana veda ederlerse diye korkmuştum. tıpkı çocukluğumda annemin öcü geliyor deyişindeki gibi. Vedalara bir türlü alışamamıştım. Askere giderken anneme vedaya askerden gelirken vatan borcuma vedaya hacda kabeye medineden gelirken Resulullaha s a v efendimize vedaya alışamamıştım alışmak bir yana içime sindiremiyordum ya allaha itaatta kusurlarımızdan dolayı ahirete giderken edeceğimiz veda Allahın rahmeti magfireti olmasa ne yaparız ebedi ayrılığa düçar olursak o veda hiç çekilirmi ne olur Allahım senin rahmetinle senin rızan olmayan herşeye ELVEDA Şadan Yenişafak |
Veda Tepelerinden
Yollarda çiçek açtı ümit dolu fidanlar Yoldaki yolcuları yola düşenler anlar Veda tepelerinden süzülüpte gelecek Rabbin rahmeti ile bizi saracak canlar Şadan Yenişafak |
Vehbi Vakkasoğlu
Sevmekten yorulmaz kalbi İkram etmiş ona rabbi Hizmet ile geçer vakti Hocam Vehbi Vakkasoğlu Rabbinin eserine bakar Eserinden feyiz akar Muhabbetle yazdıkları Gönüllerdeki putu yıkar Hidayete ışık olur Okuyanlar aşık olur Sevdasıyla kucaklayan Maşukuna aşık olur Şadan Yenişafak |
Vel Hasıl
Heves ettim havasın arasına girdim Kendimi avam zannettim Havas olamadım Avamın arasına girdim Kendimi havas zan ettim Adam olamadım Hep birilerine benzemek istedim Başkası olamadığım gibi Kendimde olamadım Vel hasıl ne olduğum gibi Ne göründüğüm gibi Olamadık Rabbim Bir türlü senin istediğin gibi Şadan Yenişafak |
Vesvese
Bazılarımızın üzerinde vesvesenin çok etkisi olur üzerine düştükçe büyür ve bizi daha çok etkiler kendimize güvenimizi sarsar hatta itikatımızı bile bozabilir Elbisemizin üzerine sıçrayan çamu misali ıslakken temizlemeye kalkarsak dahda çok yayılabilir ama kurumasını beklersek kendiliğinden dökülür kalan izinide az gayretle suyla temizleriz Vesvesenin kalbimizde dolaşmasına şöyle bir benzetme yapabiliriz Evimizin içinden geçen lağım borularına benzer o boruların kimi banyodan kimi mutfaktan hatta salonumuzdan her gün altından geçtiklerimizde vardır merdiven boşluğu gibi. O boruların içinden yıllarca nice pislikler akar geçer o pislikler borunun dışına sızmadıkça evin içinde yaşamamızı huzurumuzu nasıl etkilemiyorsa kalbimizden geçenleride dışarıya çıkarmadıkça ne kadar tehlikeli şeylerde olsa zamanla azalıp kaybolur eğer o borulardan pis sular sızıyorsa bizde işin ehli deyilsek tamir etmeye kalktığımızda arızayı dahada çok büyütüp bütün evi berbat edebiliriz (Gönül evimiz gibi) Peygamber efendimiz s a v Müşkilatı diniyenizi ehli zikirden sual edin buyurmuş Alimlerin ittifakına göre ehli zikirden maksat Mürşidi kamil olan Allah dostları...işin ehli olanların tavsiyesi ve dualarıyla Allahın izni ile bu vesveselerden kurtuluruz onları himmeti bereketiyle eğer böyle diyebilirsek Ey şeytan senin ekmeye çalıştığın tohum benim gönlümde yeşermez çünki bu gönlüme Resulullah efendimisin sevdasının tohumları düştü onlar Allahın zikriyle gül açtı senin tohumlarını hak aşkının ateşi yakar bir duman misali tüter kaybolur ... İnşaallah kalplerimiz imanla dolarda Allahla daim olanlarlan oluruz Duanızı beklerim Allaha Emanet Olunuz Şadan Yenişafak |
Viran Gönlüme
Hasretim hasret *******ine Sevdanı anlatan hecelerine Rastladım yıllardır nicelerine Hiç kimse giremedi viran gönlüme sevdan bir günü bir yıl yaptı kalan ömrüme Şadan Yenişafak |
Vurgunum Vurgun
Akan sular gibi gözlerim coşkun Göldeki su gibi durgunum durgun Dalgadan oyulan kayalah gibi Paramparça yüreğim solgunum solgun O güzel sevdana vurgunum vurgun Şadan Yenişafak |
Vursunlarda
Vursunlarda yüreğime değmesin Yüreğime değse bile sevdasına değmesin Yüreğime batan hançerede sesim çıkmaz Sevdasına dokunacak sözdende incinirim Şadan Yenişafak |
Vuslat Yolcusu
Her zaman hakkı anar Yüreği aşkla yanar Dost pınarına kanar VUSLAT YOLCUSU Hak yarattı her yeri Gönlünde hak erleri Onlarla kıymet bulur VUSLAT DEMLERİ Şadan Yenişafak |
Vuslatın bağrında
Dönüyor devran Seyirde zaman Bir kutlu ile Yürüdü kervan Kavuşmuş maşuka Olmuş ona ram Hasreti bitmiş Eyliyor seyran Göz yaşı çağlıyor Her zerrede kan Vuslatın bağrında Hayat bulur can Leylası oydu Oda mecnundu Gül yüzlü yar Güle meftundu Onu düşünürdü Onsuz olmazdı Başka bir arzuyla Gönlü dolmazdı Şükürki Artık Demler bu demdir Aşıklar aşığınla Bir tek bedendir Bizlerde rabt etsek Aşığa gönlü Onların sevdası Kuşatır ömrü Kimlerki hakkıyla Gönlünü döndü Nice harap viraneler Güllere döndü Fırsattır o yar Rahmet o dıyar Ey garip gönlüm Sende o yare var Şadan Yenişafak |
Ya Dernan Ara Ya Derman Göster
Mecnun olmak kolaymı sahrada çölde Leylayı bulurlar sevenler gülde Tasdiki kalpte ikrarı dilde Bilal-i Habeşi gibi iman bizde de olsun Eğer arar isen bulursun onu Haktan kaçanın yanmaktır sonu Bağrına basarsan gurbette gülü Resulün kokusunu koklar doyarsın Ya Derman ara ya Derman göster Hak aşkı ile yaşarır gönüller, gözler Öyle bir dostun elinden tut ki? Kurtuluşuna vesile olsun ağzından dökülen sözler... Şadan Yenişafak |
Ya Tabibim
Sen sevda ağacının dallarısın Kurtuluşa uzanan elllerin tutunduğu Sen çiçeklerin solduğu yaprakların döküldüğü Mevsimlerin bahara uğramadan Hazana durduğu hayatımda Peteklerime dolan balım Dallarımda açan gülümsün Sen Mekkeden Medineye onsekizbin aleme Ve bu perişan halime kıymetini bilemediğim Ne büyük bir Rahmetsin Ey Habibullah Ey tabibullah İkram buyursun hatırına ne olursun Hazreti Allah Şadan Yenişafak |
Yakıyor Sevdan
Sevince bir başka oluyor insan Aşka geliyor kelime lisan Gönülden gönüle akıyor ilham Biçare yüreğimi yakıyor sevdan Merhamet ne olur yarama derman Şadan Yenişafak |
Yaksın Aşkın Ateşi
Yaksın aşkın ateşi Sönmesin hiç bir daha Sende öyle bir yan ki Ateşler olsun sefa Her aşkta ateş vardır Kimi dışından yanar Hak aşkıyla yanan da Rahmete döner cefa İşin sırrı ram olup Bir bedende yok olmak Sevgiliye yol olup Ahde etmeli vefa Şadan Yenişafak |
Yan Ey Gönül
Hasreti har dermanı nar Gönüllerde sevdası var Açar gülzar yari dıyar Yan ey gönül maşuka var Şadan Yenişafak |
Yanarda Yanar
Kimi insan yanarda söyler Kimisi söylerde yanar Kimisi duyunca yanar Kimisi görünce yanar Kimisi gönülce yanar Kimisi yanmamak için yanar Kimisi yanarda yanar Şadan Yenişafak |
Yanmışken Can
Özler dururum özler dururum Yollarını gözler dururum Durur nefesim biter takatım Sensiz yoktur benim rahatım Bekler dururum bekler dururum Derdime dert ekler dururum Hadi gel artık bitsin bu firak, Dertler olsun bizlerden ırak İnler dururum inler dururum Çarpar kalbim dinler dururum Yolların yakın sense uzaksın Sığınağım sen tek kucaksın Çağır yanına çağır geleyim Yüzüm hiç yok ne eyleyeyim Anmasam seni anmasam biran Derinleşir yürekte yaram Şimdi vuslatın tam demindeyim Yanmışken can gelde geleyim Hasretin biter bende olurum Her zerrede sende olurum Özlem ne güzel özlem bi burak Yare giden aşığa kanat Aşık halini sır eder saklar Çekilen dert günahtan aklar Artık duadır artık niyazım Sana varan ne güzel yazım Şadan Yenişafak |
Yap At derler Denize
Neyle olur bilinmez Rabbimizin rızası Yeterki kıbleye Dönsün gönlün hizası Hakkın zikriyle eğer Meşkul olmazsa bir kul Neye yarar elinde Som altın olsa her pul Dağ gibi ameller Küller gibi savrulur Bir samimi niyetle Gönül allahı bulur Hizmetteki fazilet Fayda nisbetindedir Onun en güzel yanı Gizli hikmetindedir Yap at derler denize Balık bilmese olur Bu yolda gerçek dostluk Dostu sevmekle olur Şadan Yenişafak |
Yar Yüreği
Öyle bir yürekki yar yüreği Sende gel sevdanla yar bu yüreği Yanarken hasretle çaresizlikten Nasıl dayanır buna yar yüreği Şadan Yenişafak |
Yar Yüzü
Yar yüzü yar yüzüne Hasrettir yar yar yüzüne Daha büyük nimetmi olur Bir kavuşsak yar yüzüne Şadan Yenişafak |
Yaran Derinde Gülüm
Nice güzeller gördüm Unutulmaz yakışı Gün geldi toprak oldu Hayat dolu bakışı Şimdi kabir taşında Yazıyor doğum ölüm Herşey unutulsada Yaran derinde gülüm Şadan Yenişafak |
Yarın Ağlayacaksam
Yarın ağlayacaksam Bu günde güldürmeyin Sevmek ecelim ise Sevmeden öldürmeyin Paylaştıkça çoğalır Bilirsiniz sevgiler Her put birgün yıkılır Yıkılmaz sevgililer Tevazuı oldukça biz Kibir gurur sökülür Kalbe Rabbin rahmeti Sağnak sağnak dökülür Genelde öyle deriz Bu dünya üç beş günlük Sevdiklerimizi hep Kırık kalplerle gömdük Sarılırken dostlara Sevgini hiç ölçtünmü Sen bir ilden bir ile Sevdan için göçtünmü Susadım yana yana İçmedim kana kana Bu hırs ihtiras niye Kalmazki sana bana Herşeyin var hesabı Her hesabın bir günü Başlar dik yüzler ak Bir çıksak hesap günü Şadan Yenişafak |
Yaz Derler
Yaz derler yazdırırlar yazarım Nefis hasta iltifattan azarım Sermayesi ha bitti ha bitiyor Boşa geçti bir kefenlik Koca ömür pazarım Şadan Yenişafak |
Yetiş Sultanım
Rabbimden gelen nuru Bir rabtı nuraniyle Kalpten kalbe aktaran O kalbi nuraniyi Hak zikriyle yaktıran Sekaratta kabirde Hiç yalnız bırakmayan Yetiş sultanım yetiş Daha fazla günaha bataklara batmadan Kalbimizi günahlar dahada karartmadan Yetiş sultanım yetiş Son nefeste gözleri hayata kapatmadan Şadan Yenişafak |
Yol Arkadaşı
Hayatın kalbinin her an atışı Rahmetin gönüle her damlayışı Karanlıkta kalıp yol arayana Radyo Onbeş olur yol arkadaşı Şadan Yenişafak |
Yol Oluruz
Dualarla zikirle Birlikte nur oluruz Allahın izniyle Hakiki kul olruz İnanmayan gönüller Eğri büğrü dağ gibi Dostların duasıyla Cennete yol olruz Şadan Yenişafak |
Yolcu Yolunda Gerek
Öyle bir yolcusuyuz ki Bize konmak için köşkler değil Göçmek için hanlar gerek Yıkmak için değil ama Girmek için gönül gerek Gönlün sevgi bahçesine Sevda tohumları gerek Dem bu demdir demişler Yolcu yolunda gerek Şadan Yenişafak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.