![]() |
Gerçek
Aşk ne ulaşamayacağımız kadar Uzaktadır, Ne de yaşanılması anlamsız duygular topluluğudur. Aşk yalan dünyanın En büyük gerçeğidir. |
Gerçek Aşk
Bütün gece düşündüm Kendimi… Bir de seni… Uçurumlar keşfettim, çok büyük Benim dünyamsa aksine küçük… Birçok farkımız varmış meğer Sen başka mıydın? Anlayamadım… Gözlerine bakamazdım ki Ellerini tutamazdım Seviyorum diyemezdim Sıkılmışsın benden Anlayamadım… Keşfedemedim ne seni ne beni Görmez oldun, duymaz… Konuşmaz, gelmez… Birisiyle gördüm seni dün Sarılmıştınız… Elleri ellerindeydi, gözleri gözlerinde O kadar mutluydun ki Kızamadım… Bütün gece farkımızı aradım, buldum Sen görmek, dokunmak, sarılmak istedin Bense imkânsızı Gerçek sandığım aşkı istedim... |
Gerçek Aşkyalan bence,
sevmek, aşk falan filan. aslı astarı yok, sadece bir yaygara asırlık birer masal bunlar... eşsiz bir işkence, yıkmak için yürekleri, bir pilan. faydası yok, uğratır hep zarara, sadece bir anlık bir rüya olanlar... her şeyi haince, zehri felaket sanki bir yılan, güzel duyguları yıkandır sıra sıra, hep yandı, kahroldu aşk dolanlar... güzelliği mazide anca, şimdi acıları yalnız bize kalan, değeri yok, markasıysa para hep tükendi, gerçek aşkı bulanlar... |
Gerçek Aşk
Yine okyanus gözlerinden düştü sevdamın rakım ı, Boşveer Getir sen bana dolaptan rakı mı hiç sevmez zaten tuttuğum takımı Aşkımda içki dostumda... Gülünce güller açarmış bakınca gözler kaçarmış sevince sevda saçarmış satınca yürek yakarmış Umrumdamı sevmem ben Leyla seni seçmem ben Bir yetmişlik içmezsem Aşık diye gezmem ben Toprağıdır taşıdır ekmeğidir aşıdır her kurduğum hayalin değişilmez tek sırdaşıdır Bu hayali kuransın bende yari bulansın bir damlanı deviren yaptığından utansın Senden başka kimim var kapağında gül kokun var ben vazgeçmem alkolden çocuk! git sen yare var Hayataymış tasası çekilmiyor tafrası yetmişliğim olmazsa bu hafta dert haftası Her bahçemde bağ olsa üzümünden şarap olsa dert etmem hiçbirşeyi meze bulurum nasıl olsa Çay benim çeşme benim yaramı deşme benim elin boş geleceksen, kapımdan geçme benim Güller hastaymış solsun içtim yine oh olsun karışırsan içkime bu kalpten kovulursun Bu sevda burada bitmez Dalımda bülbül ötmez Bir kadeh daha getir bu aşka ömür yetmez... |
Gerçek Bir Yalan
Buldum dermanı derdime, Her zerreme mahrumiyet Doymayacak bu nefsime, Zevk, sefadan mahrumiyet. Bir savaş meydanı beynim. Her dem fikir düellosu Süvarinin biri benim. Diğeri ölüm korkusu... Hayatı zahirde süren, Aynalar değil, benmişim. Yalnız ölüme götüren Hayal gemiye, binmişim. |
Gerçek midirşafak vakti şehri yağmalayan
sis ve duman gerçek midir özmüdür.. dostun gözlerinde parlayan riya ve yalan dilde yarence sözmüdür.. ta.. yirmi yıl geriden doğup da bedenimi saran içimde büyüyen köz müdür? |
Gerçek miydigözlerin bir deniz olsaydı
dalgalarında bogulsaydım belki bulurlardı kıyıya vurmuş cesedimi yine bakarmıydın bana yeşil yeşil yine kaybedermiydim kendimi en derin yerinde |
GerçekçiBir sabah uyuduğumda her şey değişmişti
rüya gördüğümü uyanınca anladım kendimi kaybettim o anda Nerde yaşadığımı anımsamadan baktım etrafıma şaşırdım Sanki hayat bu değildi Olmayacak bir dua gibiydi ama oldu toprak yavaştan buz yutmaya Ağaçlar mevsimsiz açmaya gündüzler geceyle karışmaya hayat çekilmez olamaya başlamıştı o anda neredeydim ben bilmiyordum Yoksa bütün gördüklerim inişi olmayan yokuş muydu? durdum ve Sessiz düşüncelere daldım uyurcasına Gözlerim kapalı düşünmeye başladım gördüklerimi Uzun bir yolda yürümeye başladım Bastığım yerler buz gibiydi Soğukluk bedenimi kızgın alev gibi yakıyordu Ayaklarıma vuran soğukluğu bedenimden sıcak bir terle atmaya başladım yürüdükçe ayrı bir düşle karşılaşıyordum sanki Adımlarım olağan üstü duyguları görmek için yavaşlamaya Düşüncelerim karman çorman olmaya başlamıştı... O toprağın soğukluğuyla ağaçlar meyve vermişti Sağ tarafım yem yeşil bir görünüm sergiliyordu bana Bu ne güzellik allah ım nelere kadirsin sen Sağ tarafımdaki o güzelim meyveleri yiyecek insanın olmaması beni ürpertiyordu artık insanları düşünmüyor korkuyla karışık sevinç yaşamaya başlamıştım Bu duygu bile bana güzel gelmeye başlamıştı zevk alıyordum ne güzel bir duyguydu hiç bir düşünce o güzellikleri bozamayacaktı Yoksa bu güzellikleri bozan biri çıkarmıydı bilmem tabiî ki Hava güzel güneş kendini bir kız gibi gösteriyordu bana taze daha koklanmamış Onu gelip alacak erkeği bekler gibi Gökyüzünden aydınlatıyordu gülümsüyordu bana doğru Hep güzel şeyler görüyordum sağ tarafımda Sanki bu güzellikleri bir daha göremeyecekmişim gibi aç halimle doyasıya bakıyordum Allahım bu ne güzellik bu ne mucize.... |
Gerçekleri Anlamak Gerek O boş sokakta dolaşırken buldum seni
Bir elinde sigaran Bir elinde boş şişeyle oturuyordun öğlece Gözlerin uyuşmuş Dudakların renk değiştirmişti… Seni öğle gördüğüm an İçimde sakladığım acıyla karışık beslediğim çıplaklık vardı Ellerim tutulmuştu sanki o anda Dudaklarım kilitlenmiş, söyleyecek bir kelime bulamıyordum sana Ben de o an dondum kaldım Elindeki sigarayla, boş şişenin bıraktığı yalnızlıkla Kıvrılmış öğlece duruyordun Acımamak Haline ağlamamak elde değil Utanıyorum kendimden Sana uzanacak ellerimin olmamasından Utanıyorum kendimden Utanıyorum, Sanki bir tekmede ben vururcasına Döndüm arkamı gittim Pişman olup döndüğümde bulamadım seni Her yerde aradım Sonra hiç ummadığım bir topluluğun arasında Cansız bedenini buldum Affet beni… |
Gerçekten SevmekO durmadan kaçıyor;
sen ardından gitmiyorsan; o günün her saatinde saklanıyor, sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; o sana acıların en büyüğünü tattırıyor, sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; boşuna aldatma kendini, onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, dudağındaki sigarada , okuduğun kitapta, mırıldandığın şarkıda, söylediğin şiirde, gördüğün rüyada ve yaşaman için ciğerlerine doldurduğun havada o yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, örneğin onsuz kırmızı kırmızılığının, mavi maviliğinin farkında değilse, beyaz yalnız o giydiği zaman güzelliğini haykırmıyorsa, sabahları onu görünceye kadar güneş doğmuyorsa ve onsuz gökyüzü *******i aya, yıldızlara hasret değilse onu sevmiyorsun demektir. Sokakta gördüğün her yüzde ondan birşeyler aramıyorsan, güzel bir manzara, hüzünlü bir musiki onu hatırlatmıyorsa, uykudan uyandığın zaman yaşamakta olduğundan önce onu hatırlamıyorsan, omuzlarına dökülmüş saçları, bir sis perdesinin ardında her zaman gülen, ışık saçan gözleri aklına gelmiyorsa, durup durup avuçlarının sıcaklığını özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Dünyada yaşıyan öteki insanların senin için hala bir değeri varsa, ona karşı tutumunu toplumun köhne ve manasız kurallarına göre ayarlıyorsan ve açık açık sanki var olduğunu haykırırcasına sevgini söylemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Yok o senin için herşeyden değerliyse, gözünü yumduğun anda onu görebiliyorsan, o bütün şarkılarda, bütün şiirlerde, bütün resimlerde ise, ona muhtaç olduğunu söylemekten utanmıyorsan, senin içten ve büyük sevgine karşılık vermiyeceğinden korkmuyorsan, bütün bencil duygularından sıyrılabilmişsen onun için herşeyi, ama herşeyi yapacak gücü kendinde buluyorsan, her hali sana ayrı ayrı güzel geliyorsa, karşısında kendini bir çocuk gibi hissediyorsan, istediği anda onun için ölebileceksen, onun için yaşıyorsan ve yine onun için bildiğin bilmediğin bütün düşmanlıklara karşı koyabileceksen, o her geçen dakika sende biraz daha büyüyorsa ve kendi kendine bile çok sevdiğini bütün samimiyetinle, inanmışlığınla itiraf edebiliyorsan, bir gün o seni hiç, ama hiç sevmediğini söylese bile, senin sevginde azalma olmayacaksa ve ölünceye kadar onu aşkların en ölümsüzü ile sevebileceksen; işte o zaman onu seviyorsun demektir. O sana sevmeyi, gerçek aşkı öğretti. Sen onu hep sevecek ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın. O, hiç sen olmasan bile, seni bir parça sevmese bile... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:03 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.