![]() |
GideceksinGözlerimde bulutlar nemlenecek,
Aklım yüreğime seni gömecek, Yanağımdan göz yaşım dökülecek, Pişmanlığımda senle gidecek. Dağlar bile ağlayacak ardından, Tek umut kalmayacak bana yarından, Sanki kanım çekilecek damarlarımdan, Tamamen yok olacak gözümde zaman. Seni arayacağım yollarda her gün, Ağır ağır yaklaşacak gönlüme ölüm, Kalbimde yeşermeyecek başka bir sürgün, Seninle gelecek peşinden zulmüm. Bulutlar ağlayacak ardından yine, Yalnızlık çökecek birden sevgine, Karanlıklar dökülecek ak yüreğine, Seninle gidecek bu dünya bile. |
GidelimSen nazlı cananım, ben senin delin
Tut elimden, sevgiliye gidelim Kırılmış kanadım, tutmuyor elim Tut elimden, sevgiliye gidelim Bu dünya sevgiyi yaşamak için Sevmek sevilmek var, yalnızlık niçin Güzellik, çirkinlik insanlar için Tut elimden, sevgiliye gidelim Gel nazlı çiçeğim, dinle deliyi Boşver, bırak yağsın yağmur doluyu Elinden içerim, sen ver ağuyu Tut elimden, sevgiliye gidelim. |
Giden
Onun gittiğinde: Gözlerin yollarda sense çok uzaklarda Onu ararsın, belki de sorarsın Özlemin dayanamaz, hasretinse kolay olmaz O hep aklına gelir gelir... Gelir ama o gelmez. Gitti iste bu dünyadan gitti Bir daha gelmez Senin ateşin yanar yanar sönmez Kimse onun yerine tutamaz Çünkü o bir gidendir gider... gider dönmez O gitti bir daha gelmeyecek Senin yüzünü asla göremeyecek Dünya sana bos gelecek Hayatında kimse onun gibi seni sevmeyecek İçin kan ağalar gözyaşların damlar O Bir Gidendir Gider... Gider Gelmez |
Giden Bir Ömre GazelZamanlar iyi kötü yaşanır gider
Sanma bu yol sonsuza uzanır gider Anahtar açmaz olur bir gün kilidi Ne kalmışsa içinde paslanır gider Kişi çıktığı yerden düşer ansızın Bir salıncak boşlukta sallanır gider Bir gün anlar her şeyin boş olduğunu İnsan insanlığından utanır gider Çöker omuzlarına birden gökyüzü Ne bulmuşsa hepsinden usanır gider Dönülmez bir yerinde yaşantısının Her insan bir rüyadan uyanır gider Bir gün gelir ümitler solar çaresiz Sevenler sevilenler aldanır gider Anlarız her gerçeği son dakikada Bir hançer bağrımıza saplanır gider |
Giden Gençliğim
Gençliğimin artık son demindeyim Usulca gidiyor gençliğim elden Târifi olmayan kederlerdeyim Alın yazımmış ne gelir ki elden Günyüzü görmedi şu bahtsız gönlüm Sevdâlı bakan bir çift göze hasret Istırapla geçip gitti bu ömrüm Dağ yüküyle çektim bin türlü zahmet Hiç şansım olmadı sevdâdan yana Kurumuş bir yaprak gibi savruldum Aşkın ateşiyle ben yana yana Çöldeki bir yolcu gibi kavruldum Zaman ellerimden uçup da gitti Uzak diyârlara göçen kuşlarla Sabrım da kalmadı tükenip bitti Ömrüm çevrelendi dik yokuşlarla Giden gençliğim gitti gidiyor Geri gelmeyecek bir daha aslâ Üç günlük dünyâ bu bitti bitiyor Sırtını Cenâb-ı Hâkk'a hep yasla. |
Giden Gider
Gidenden haberi neyleyim dostlar Kalanlar nicedir, o gerek bana Sağların halini sorayım dostlar Giden gitti gayri, ne gerek bana Bayramda, seyranda, sabah akşamda Gönüller alalım fani yaşamda Ne hüzünler saklı akan yaşımda Giden gitti gayri, ne gerek bana Engini dinlersen mutlu olursun Dost hatırın sorsan zengin olursun Sormazsan kaybeder pişman olursun Giden gider gayri, ne gerek sana. |
Giden SevgiliyeNasıl bir gidişti ki bu?
Nereye gidiyordu bu yolun sonu? Aşkımın, sevdamın karşılığı bu muydu? Olanlar benim sonum muydu? Bana gülüm derdin, çoğu zaman Doğru söylemişsin, gülündüm! Çünkü; gülüm ömrü d azdı Tıpkı benimki gibi.. Askere gidecektin ve korkuyordun Beni burada bırakıp gitmekten Ne yaparım ben sensiz diyordun. Şimdi sıra bende ben sensiz ne yaparım? Zaman geçer mi sanıyorsun? ******* sabah olur mu sanıyorsun? Bu can sensiz durur mu sanıyorsun? Sana olan sevgim tükenir mi sanıyorsun? Benim tek arkadaşım ******* oldu artık! Çünkü o, bana yaşatmıyor ihaneti, acıyı O bana yaşatmıyor insanların yaşattıklarını Ve yine o, bana yaşatmıyor arkaya bakmadan gitmeleri Sen benim her şeyimdin Sen sevdam, göz bebeğimdin. Sen aşkımdın, yaşama sebebimdin. Ama yine de giden sendin, sendin.. Ayrıldığımızda gökyüzü kararmıştı Çünkü o bile üzülmüş, istememiş Gayret göstermişti yağmur tanesi dökmemek Sevdamızı suyla akıtmamak için Herkes anlamıştı da Sana olan sevgimi Sen neden ısrar ediyordun Neden anlamıyordun neden aldırmıyordun.. |
Giden, Adamdırduvardaki resme çok iyi bakın,
sizin için göçüp giden adamdır. utanmayın sakın, kınalar yakın, kahredip, ölümü seçen adamdır. el uzattı size, el vermediniz, koskoca bahçeden gül vermediniz, gülemedi, bir gün göstermediniz, kırk yıl size hizmet eden, adamdır. sizler ustaydınız, o hep çıraktı, çaresizdi, çare o son duraktı, gitti, bu dünyayı size bıraktı, sizin için, çekip giden adamdır. yıllarca gurbetin kahrını çekti, belli ki kalmadı , umudu bitti, neyleyim dünyayı, kardeşim gitti, adamdı kardeşim, giden adamdı... |
GideneSenden ayrıldıktan sonra
Hiç mutlu olmadım ben Hiç yüzüm gülmedi Hiç bir şeye sevinemedim Seninleykende olmadı SENSİZ kende Ama sensizlik daha zor geldibana Daha çok canım yandı Baktığım her yerde sen vardın Sanki aniden kapıyı açıp Ben geldim CANIM diyeceksin Ama gittin gelmedin Gelmezsinde bilirim Ama herşeye rağmen ben seni çok özledim Bana bakışını o güzel gözlerini SENİ SEVİYORUM demeni Canım deyip bynuma sarılışını Her şeyi SENİ ÖZLEDİM |
Gidenin Ardından
İki ayrı dinin iki mübarek günü, İki ayrı bebeğin bir yas günü. Yine dostların matemi düşmanların düğünü, İki ayrı patlama ve yanan yürekler. Gittin o Cumartesi'nin yoğun olan işine, O saatler faciaydı matemin gelişine, Dünyalar odaklandı 09.25'ine, Ve sende gittin sualsiz o vahşetle. Kına yaksın artık o zalim yürekler, Yetim kaldı binlerce masum bebekler, Haydi git dostum melekler seni bekler, Kına yaksın artık o zalim yürekler. Ummana kan düştü duanın ertesinde, Bu yangın dinmedi RAFET'in sinesinde, Sende yerini aldın şehitler arasında, Artık şiir oldun ummanımın mavisinde. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:10 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.