![]() |
Beyitimsi Sözler 1
En Büyük Isim Yüce Rabb'in isimleri icinde en büyük güzel isim, 'rahmet' ve 'acima'dir. A$k ve sevgiyse sonra gelir, cünkü insanlik daha cok acinmaya muhtactir. ---------- Not: Yukaridaki redifle sonlanan kafiyesiz misralara 'Beyitimsi Sözler' adini verdim. Nasil ilham ediliyorsa, ben de o sekilde birakiyorum. Bu sözleri sanatla falan bozmak istemiyorum. Zaten kafiye avciligi yapacak fazla zamanim da yoktur. $air ustalarim, bu sözleri -eger mümkünse- serbest siirle sanatli siir arasi yeni bir tür kabul etsinler. Veya siir disi da birakilabilir. Berlin, $ubat 2006. |
Beyitimsi Sözler 10
Ödül Var Derde Katlanana Allah'tan geldin, yine gideceksin o Allah'a. Büyük ödül var, O'ndan gelen derde katlanana. Berlin, $ubat 2006. Hüseyin Avdic |
Beyitimsi Sözler 100
Çoktur Günahı Anlamadan okuduğun bir Kur'anın, yoktur sevabı. Uygulanmayan bir Kitab'ın, çoktur günahı. Berlin, 13 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Beyitimsi Sözler 101
'Yaratık'mışsın Anlarsın Gerçek kimliğini görürsün; aç kalır, oruç tutarsan. Bir 'Rab' değil, ancak aciz bir 'yaratık'mışsın anlarsın. Berlin, 14 Eylül 2007. |
Beyitimsi Sözler 102
'Oruç'tadır O Ey yeme-içmenin esirleri! Hani sıhhatiniz, hani özgürlüğünüz? Ararsanız onu, 'oruç'tadır o; tutunursanız, kurtulursunuz! Berlin, 17 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Beyitimsi Sözler 103
Hayatı 'Bedava' Sananlar Hakikaten hırsız ve haydutturlar, bu hayatı 'bedava', 'parasız' sananlar. Sen neyi ücretsiz alıp veriyorsun ki, 'ibadetsiz' olsun bu yaşamaklar. Berlin, 16 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Beyitimsi Sözler 104
İnandıktan Sonra Sor kendine: 'Cennet mi, yoksa yok oluş mu istersin öldükten sonra.' Ebedîlik olacaktır isteğin, o da gelir; inandıktan sonra. Berlin, 8 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Beyitimsi Sözler 105
En İyi Diyet En iyi diyet ve reçete oruçtur, zayıflamak isteyenler için. Hem iyi bir binektir o, hafifleyip Allah'a uçmak dileyenler için. Berlin, 9 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Beyitimsi Sözler 106
Sana Yakışır Hayvanî, belki şeytanî yaşayıstır; Allahsız yaşayış. Bırakmalısın bunu, sana yakışır: İnsanî yaşayış. Berlin, 10 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Beyitimsi Sözler 107
'Toplum Baskısı' İyidir 'toplum baskısı', iyiliği emredip kötülükten çekindiriyorsa. Engellenmelidir mutlaka bütün zorbalıklar, hayırsızlığı buyuruyorsa. Berlin, 19 Eylül 2007. Hüseyin Avdic |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:31 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.