![]() |
BelKi de VeDaLaşMalıYıZ! ! ! ! ! !
Ben, ben’i anlatmadayım. Sen sen’i dinliyorsun gözlerin kapalı. Söylesene biz, neresinde buluşacağız ki mısraların? Teğet geçiyoruz işte. Geçip gidiyoruz ve sen susuyorsun. Titriyor olsa da kirişlerin, elini uzattığın yok hiç. Bu gidişle; Uzayda bilinen, bilinmeyen tüm katsayılar kadar Kendi kara deliklerimizin merkez kaç kuvvetince. Uzağına düşeceğiz birbirimizin. Ona yanarım. Ve sen; istesen de, istemesen de... dokunamayacaksın bile.. hiç birine Çemberin kırık ucundan evrene damlarken göz yaşlarım. Ben Ben’i anlatmayı sürdüreceğim hep senin gecikmiş zamanlarında. Sen sen’i dinleyeceksin nasılsa. Yanlış bir boyutunda, Yanlış bir mekanın. Kaybettik işte! / kazananı yok bu kumarın. Belki de seninle biz---------------- Vedalaşmalıyız. Buluşmak üzere, doğru bir şiirin de, doğru bir asrın. Kavuşmak umuduyla. Tam orta yerinde henüz yazılmamış mısraların. 15/03/2004 kartal Mine Özdemirtaş |
Ben'ce Değer,
Karanlıksa ve küf kokuyorsa eğer; Bulunduğun yer. Tek ve son bir soluk için bile olsa, Camları kırmaya değer. VE Sessiz harfleri yutmaya başladıysa eğer; Kelimelerin tükendiği yer. Tek ve son bir söz için bile olsa; Şansını zorlamaya değer. 08/08/2003 Mine Özdemirtaş |
BeN BeKLeRiM
yelelerini okşayamasa ve ensene dolanamasa da ellerim. sen hiç gitmedin ............ öylece acıyor yerin hep böyle lal kalacak değil ya dilin bir gün elbet çözülecek sevdiğim zaten ne ki? zaman dediğin ......... ben beklerim. 24/01/2005.......... Mine Özdemirtaş |
BeN BiR ÇaM AğACıYıM
Ben bir çam ağacıyım yolun tam ortasında ölümsüzüm / beni vursunlar mazeretim yok. yanımdan o kadar hızlı aktı ki sular üstüne tünediğim kayalar bile aşındılar. yuvarlanan taş yosun tutmaz diyenler dediklerini diye dursunlar takamadıksa kulağımıza rüzgarları küpe diye ve eskiyemediyse köklerimizde yıllar kime ne? / bunun ormana, ne zararı var? ne çıkar bir artı sel daha yüklenecekse yarınlar? ne çıkar susuz kalacaksa özsuyu taşıyan damar ne çıkar şu kalın gövdeye kazınacaksa ayrılıklar. eğer bir gün tükenirse sevdalılar ogün en fazla keserler başımızı parça parça doğrarlar böylece çoğalır sayımız yayılırız bir şaire kalem olur sol yanımız kağıt olsak ne çıkar ama / hele bir dur unutma, kış gelip bastırsa da kar çığ düşüp kapansa da yollar bende hep yeşil kalır sararmaz dallar ben bir çam ağacıyım yolunun tam ortasında yaslanmayacaksan bana / beni vursunlar. 03/01/2006 Mine Özdemirtaş |
Ben Böyleyim..........Ne Edeyim?
Sen bana............ ne kadar yoksun ya Canım? Ben de bir o kadar sana..................eksikliyim. Canını acıtıyorsa eğer.. gülümde ki dikenlerim Senden......................................... Özür dilerim Dolu dizgin duygularla dokunmuş... ilmiklerim Ben böyleyim............................... ne edeyim? İnkarım yok................................... Doğrudur. Sakıncalı yüreklere.......................Bol geldiğim. 14/03/2004 çamlıca Mine Özdemirtaş |
Ben Cezir'leri de Severim.
Akdeniz’in Okyanus tan ayrılışı gibi........ çizgi nin iki yanında ikiye bölünüyor ve bir türlü bütünleşemiyor değil mi yüreğin? Birinden bir diğerine geçirmeyi asla beceremediğin O bir tek damla içindeki kristal zerrenin hasretiyle; yok olurken, mercan kümelerim bütün kıymetli batıkları çamurla örtüyorsa derinlerim Suçlusu ben değilim. Eğer, ıstırabını duyabilseydin İncisini kaybeden istiridyelerin neden çığlık atıp kabuk kararttığını da anlayabilirdin midyelerin. Madem ki,saçını ıslatmaya bile yetmeyecekti nefesin o halde,bu derin sularda işin ne senin? keşke, Deniz Kızı öyküleriyle bulanmadan önce düşüncelerin rehberlik etmeleri için yunuslarıma tutunabilseydi ellerin. Şimdi....... gittikçe kaybolurken ufuk çizgin kayalıkların da... tek tek sönecek olan fenerlerin Suçlusu ben değilim. Cebeli Tarık ta ki o görünmeyen ve aşılamaz perdede Bir ömrü tüketmeye Zar tutuyorsa elin... yani.. buysa niyetin...beni düşünme hiç bütün okyanusları gözlerime koyar.... usulca giderim. Gelişim med di ya...olsun.... ben cezir'leri de severim. Bir sabah kalktığında; kıyılarını tuza bulamış olursa köpüklerim. ve kumsalda terkedilmiş haldeyse küreklerin O sabah; kararacak olan göklerin Suçlusu ben değilim. 13/06/2004 çamlıca..23.40 Mine Özdemirtaş |
Ben Yine Tutamamış Olacağım Vuslatı
Güneşin eteklerine dolayarak kendini zaman, Yeni bir günü daha başlattı Çamlıca'dan. --------------------------------- Biliyorum ki, Bu gün'de Kirpiklerini kirpiklerime takacak O, 3 notayla saz çalan, kaşının karasını sevdiğim adam. Yüzüme yerleştirecek yüzünü Gözlerimin içine içine bakacak Kendimi seyredip onu gördüğüm aynalardan. Dilime dolayacak adını, Birbirine karışacak çöple saman Kekeleyeceğim hiç durmadan. Özleyeceğim kokusunu Parfümler yaratacağım damlasından Biliyorum ki, bu gün'de Tükenip giden ve Biten günün ardından Ben yine tutamamış olacağım Vuslatı Üşüyen, titreyen,O öksüz kanadından. 18/02/2004 çamlıca Mine Özdemirtaş |
Ben; Beni Alır Giderim
Telaşa hiç gerek yok. Ben zaten kalıcı değilim. Geçerken şöyle bir uğramıştım hayatına. Çok yakında yolcuyum. Bilmeni isterim. Fazla sürmez. Yeniden yerine oturur taşları, Gelişimle bozmuş olduğum düzenin. Sen, seninle kalırsın yeniden. Ben, beni alır giderim. Mine Özdemirtaş |
BeNDe ZaMaN ÇoK
zamanlardan zaman beğendim/bende zaman çok eğer yelkovanım diyorsam öyleyimdir./hiç ötesi yok içimdeki saati ben kurdum. Durursam dostlarım. ya açlıktan ölür akrep / ya da ben / 12 ye toslarım Mine Özdemirtaş |
BeNi HaTıRLa
Bir sabah uyandığında; Artık ben yoksam, Üstelik / Akmıyorsam damarlarında, Minicik bir öpüşle / Son kez Beni Hatırla. Güneş; adımın yansımadığı tepelerden, Yalnızlığımın üzerine doğuyorsa... Ve esen yel sana /yarınları fısıldıyorsa... Ben yenilmişim. / Anla! İnan ki; çıkarsız, / inan ki; hesapsız Ve... hatta umarsız bir kara sevda. Kıl uymayan / Ama; yürekli Yürekli bir kavga / Bittiyse; / kazananı arama. Bil ki... sevildin. / Tarifsiz. Bil ki... kadınındım./ Doyasıya. Sen yoksan... asla! .. O; en derinler / kamaşmayacak bir daha . Bundan başka bir şiir... Bundan başka bir öykü... Yazılmayacak / yıllanmış sayfalara. Eğer ki... Doğruları cezalandırmanın kargaşasında; Yitip gidersek / akılsızca, İki damla gözyaşın parlayıp durursa; Acıyan göz pınarlarında; Yalvarırım / gösterme bana. Aramazken bulduk. Bulmuşken; kaybedersek; / Ağlama. Ben; ben'i esirgemeden, Neyim varsa; karınca / kararınca Verdim sana. Canının içinde bir can, / nefesinde bir nefes olup; Sana karışmak istedim / sen olmak istedim. Yok olmak istedim / Sımsıkı sarılan kollarında. Bir sabah uyandığında; Artık yoksam; / yüreğinin atışlarında; Ve; Düşlerimde baş koyduğum omuzunda. Yerim boşsa, Beni kendi teninin ötesinde... Başka hiçbir yerde arama. Ben; senin çok iyi bildiğin yakarışlarla Kadınlığımı asmışken bıyıklarına, Düşürürsen bir yerlerde; / Beni suçlama. Bak işte, / Bu özlem dolu sabahta Ayaklarımın ucuna; basa basa Ve çırılçıplak / Dolaşıyorum odanda... Sana sarılıyorum / seni öpüyorum usulca Kalbimi bırakıyorum baş ucuna. İstersen; onu sar sarmala O; deli gibi tutkun olduğum erkek kollarınla. İstersen; koyup kuşun kanadına 'İade 'diye yaz./Geri yolla. Darılmam sana. Ben'i; sana bırakıyorum Bir sabah uyandığında / Eğer; Yoksam! Ben'i /Ben'de arama! Bil ki /gitmemişim sevdiğim. /göndermişsin. Bundan sonraki yaşamında; Başlayıp bitecek / Bütün aşklarında Beni hatırla... Mine Özdemirtaş |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:12 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.