![]() |
İçtiysem İmansız Mıyım
Bir yanda dört duvar var Bir yanda sönmeyen sevda ateşi Ara sıra içtiysem suç mu Bir yandan karanlık geleceği görüyorum Bir yandan üzerime düşen geçmişimi Tek tük içiyorsam suç mu Bir yandan boş yollara bakıyorum Bir yandan maymun suratıma pencereden Bazen keyfime bakıyorsam suç mu Bir yandan of çekiyorum içimden Bir yandan özlem çekiyorum mutluluğa Bazen sert çekiyorsam suç mu Orucumu her sene sabırla tutarım Kitabımı bağış yapar dua ederim Arada bir atıyorsam imansız mıyım. Fatih Güler |
İki Dev Sevgine Yenilir
Güzelliğin dağları yarar Hanımlığın yüreğimi dağlar Ne yüreğim dağı, Ne de dağ yüreğimi tamamlar İki dev sevgine yenilir Gözlerin gökkuşağını, Kalbin kalbimi çalar Ne kalbim, Ne de gökkuşağı bulunur ilkbaharda İki kayıp aşkına devrilir Saçın rüzgarı, Gülüşün gönlümü savrulur Ne rüzgar, Ne de gönlüm durulur İki büyük rüzgar saygına eser. Fatih Güler |
İlk Çeyrek Yüzyılım
Şekilden sekile giren ağzımla, Tarlaları hatırlatan yüzlerimle, Beyazlanmaya başlayan saçlarımla, İçi sel dolan, Dışı şaşkın bakan gözlerimle, Delilere özenen,çıldıran,durulan, Dar,geniş düşünen beynimle, Aşk için,heyecandan, Mutluluktan,acıdan,öfkeden, Korkudan,yorulmadan çarpan kalbimle, Sessiz sakin dilimle, Yere basmayan ayaklarımla, Yarı felç elimle,boynumla, Çürümeden görevli dişlerimle, Devleri karşılayan karnımla, Midemle,acı Acı çalan kulak teybimle, Suyu bile içemeyecek kadar civciv, Zehirleri bile içebilecek kadar Canavar boğazımla, İlk çeyrek yüzyılımı böyle uğurluyorum Dost bildiklerim. Ağaç yaprakları gibi teker Teker dökülen görünmeyen göz yaslarımla, Karın altındaki dağ gibi gizlenen duygularımla, Hava gibi hep değişen düşüncemle, Hep güneş gibi kaybolan umutlarımla, İste böyle geçti ilk çeyrek yüzyılım Dost gördüklerim. Kamerasız hayallerimle, Hep beni görmek zorunda kalan Dört duvarla, Bir türlü açmayı beceremeyen Gönül bahçemdeki çiçekle, Yıldızsız *******imle, Güneşsiz sabahlarımla, Hep yarınlar için beklentilerimle, Arayacağım,susayacağım özlemlerimle, Beddua edemeyecek kadar dar, Dünyaları isteyecek kadar geniş dünyamla, İlk çeyrek yüzyılımı geride bıraktım Dost sandıklarım. Bana laf çakanlar, Yasak koymaya çalışanlar, İlk çeyrek filmimde Ben rolü aklım ermeyerek aldım, Rolü rahat, Özgür oynamak hakkım değil mi. Fatih Güler |
İnsan Gibi Ol,İnsan
Onursuzsan,onurlu gibi durma Ya köle ol, Yada kendinin defterini sil. Onurluysan,böyle olmaya devam et Dürüstsen,aynaya fazla bakma. Dürüst değilsen, Aynaya gözünü dik Ayna doğru cevabı verir Cahilsen,kötü yollara gitme. Uyanıksan,kendin için değil Çevrenle ülken için uyanık ol Zenginsen,fakirlere yardım et. Fakirsen,kendini acındırma, Hiç direnme Güçlüysen,silahın varsa, O gücü, O silahı haklarını alamayan için kullan. Güçsüzsen,bir şeyler yapmaya çalış Ölülerin arkasından ağlama, Üzülme,üzülürsen, Sadece kendine zarar verirsin,ağlarsan, Onun sevgisi gözyaşın kadar değerlimi Onu hiç unutmamak yeterlidir Hiç bir canlı varlığı öldürme, Eziyet çektirme, Kendinin canına kıyma Sürenin dolmasını bekle Yaslıları,dul ve yetimleri, Sakatları arada sırada hatırlarını sor Erkeksen,kaba kuvvet olma Beyefendi ol. Kadınsan,ahlaklı,hanımefendi ol . Küçüklere sevgi, Büyüklere saygı göster Şunu asla unutma insan, Kainat hakimi Seni bu dünyaya çiçek olarak getirdi Eğer sen Öteki dünyada solmanı istemiyorsan, Öyleyse insan gibi ol,insan. Fatih Güler |
İnsanlığı Kaybettik Hükümsüzdür
Saygıyı,sevgiyi,duyguyu, Ahlakı,inancı,doğruluğu, Türkçeyi,laikliği,Atatürkçülüğü, Aydınlığı,milliyetçiliği,gençliği, Hoşgörürlüğü,akrabalığı,dostluğu, Yardımseverliği,dürüstlüğü,anlayışı, İnsanlığı kaybettik hükümsüzdür. Bulanların Türk tarihinin geleneğine, Emeğine,değerine ve geleceğine Başvurmaları önemle rica olunur. Fatih Güler |
İnsanlık N****** Suçluyum
İnancımla gericilikle suçlanıyor, İki dubleyle imansızsam İnsanlık n****** suçluyum Doğruculuktan dayak yiyor, Kimseye yalakalık yapmıyorsam İnsanlık n****** suçluyum Hakaretleri görmezden gelip, Hoşgörülüğü prensip sayıyorsam İnsanlık n****** suçluyum Aşkımı kendisine söyleyemeyip Kalbimi yalnızlığa hapsediyorsam İnsanlık n****** suçluyum Kendimi beğendirmek için Özel gayret göstermiyorsam İnsanlık n****** suçluyum Hapistekilere şiir yazmayıp, Mağdurların yanında oluyorsam İnsanlık n****** suçluyum Şehitlerimize ağlamayıp,üzülmeyip, Onlarla gurur duyuyorsam İnsanlık n****** suçluyum Suçumu itiraf ediyorum Verilecek cezaya razıyım İnsanlık n****** suçluyum. Fatih Güler |
İyi ******* Diyemeden
Bir gün toprak olur yorganımız Bir gün taş olur yastığımız Bir gün sonsuza kadar uyuruz Bir iyi ******* diyemeden. Fatih Güler |
Kağıt Parçası Dünya Düzeni
Kulağıma siren sesi çınladı. Siren sesi karakola çekiyordu Ceketimi kaptığım gibi çıktım evden, En yakın karakola götürdü fordum. Mavi focusun kapısını kapatırken Parfümden farklı koku yayıldı. Kafamı çevirip baktığımda Zeytin gözlü,bebek yüzlü, Esmer genç kız Kınalı saçları omzunda, Elleri kelepçeli yanımdan geçti. Dizlerimin bağları çözüldü, Kalbim çarpmaya,başım dönmeye, Ellerim titremeye başladı. Hiç böyle olmamıştım Yıldırım aşk bu olmayı diye düşündüm. O masum bakışlı suç işleyemez ki, Kesin iftiraydı, Evet,evet kesin iftira. Cepten avukat ablamı aradım Meşgul çalıyordu. Avukat arkadaşları çok diye Babamı aradım açmıyordu. Annemi arayıp babamı sordum Annemde ulaşamıyordu babama. Tekrar ablamı aradığımda çıktı Olanları anlattım Avukatlığını üstlenmeyi kabul etti. Mahkemenin saatini öğrenil öğrenmez Ablamı almaya gittim. Ablam babamı sordu, Sende mi ulaşamıyorsun dedim. Çiçekçiliğe park ettim mavişimi Kıza gül almak için. Gülü alıp arabama bindim. Biner binmez acı bir telefon çaldı, Başhekim acele hastaneye çağırdı Sesi donuktu. Annemi aradım neşeliydi, Babamı aradım Bu sefer kapalıydı telefonu, Mahkemeyi kaçıracak kadar Hiçbir şey yok diyerek Planımı bozmadım. Sanık sandalyesinin arkasına oturdum. Ablam yoktu Hakime de ablamı soramadım. Babamın adını duyar gibi olunca da Hakime sanığın bayan avukatını sordum Hastaneye kaldırıldı dedi, Babasının katiliymiş dedi O zaman gönlüm yanardağa, Göz bebeklerim buluta döndü. Demek ki siren sesi senin çığlığınmış. Demek ki fordum beni karakola götürmesi, Başımın dönmesi, Dizlerimin bağları çözülmesi, Ellerimin titremesi,kalbimin çarpması Gönlümün papatya tanelerinin azalmasıymış. Meğer kızın üstündeki farklı kokusu kanmış Karıncaya bile kıyamayan babamın kanı. Kağıt parçası para yüzünden beni babasız Koyan vampir duygusu beslenen kızın bir Daha yüzünü bile görmeyeceğim Çünkü babam en değerli mirasını Yani insanlığını bırakarak vampirle, Kötülükle ve şeytanla uğraşacak kadar Ömrümüzün olmadığını öğretti bana. Ya ben sakat,bebek,işsiz,güçsüz olsaydım Sen mi bakacaktın bana kağıt parçasına Kurulmuş dünyanın adalet düzeni. Mezarını açsam ruhuna sarılamam ki, Sana sorular sorsam cevabını alamam ki, Kağıt parçası kadar ömrüm olduğunu, Dünyanın yalan dolan olduğunu bilmesem Ebedi uykuda seni yalnız bırakmazdım ki. Fatih Güler |
Kalbimde Teksin
Seni öyle çok özledim ki Tahmin bile edemezsin. Eğer tahmin etseydin Ara sıra yanıma gelip Kafesteki uçamayan kuşun Özlemini azaltırdın. Eğer tahmin etseydin Özel günlerimde Telefonda sesini duymama imkan sağlardın Uykularım konuşsa Seni rüyalarımda gördüğümü söylerdi sana Hayalimin kamerası olsa Her gün seninle Temiz senaryolar yazdığımı görecektin Sana nasıl değer verdiğimi Aldığın hediye anlatsın, Aldığın hediyeyi dinlersen Kendisini nasıl sakladığımı, Hiç kimse görmeden ona baktığımı anlatsın Vay be yine tekrar bekleriz diyorsun Sen benim cenazeme gelene kadar, Ailemin onurunu ezerek, Bende sürünerek geliriz yanına Merak etme sen ufaklığım benim. Bu dünyada seni beyaz gelinlikle sana tapan, Sana saygı,sevgi sunan, Seni hiç aldatmayan eniştemizle Mutlu bir düğünle evlenmiş görmek Bana o kadar çok huzur verir ki anlatamam. Evlenmeyi düşünsem dahi En son sen olurdun. Düğün için rezervasyon yaptırdım, Pembe gelinlik aldım Meleğimi yani seni bekliyorum Sen acele etme daha gitmedim. Sen anlamıyorsun ama Sahil bile anlıyor beni Sahilin denizi, Kumu,taşı senin adını yazıyor. Sahilin rüzgarı, Denizin dalgası sesini getiriyor. Sahilin yıldızları seni anlatıyor Yani sen her yerde varsın Ama kalbimde teksin. Fatih Güler |
Kalemi Kırılsın
Her şeyi bilip iki satır yazamayın, Hiçbir şey bilmeyip iddia yazanın, Kalemi kırıp yazı bozanın Kalemi kırılsın Vatanıma iftira atıp satanın, Milletimi birbirine düşürüp kaçanın, Yazmadım deyip yalan katanın Kalemi kırılsın. Tilkili maskeyi çıkarmayanın, Lekeli gömleği değiştirmeyenin, Yüreğindeki gerçekleri dökmeyenin Kalemi kırılsın Bastığı topraktan güç almayanın, Doğduğu bayrağın altında ezilenin, Yediği ekmeği görmezden gelenin Kalemi kırılsın Alfabeyi beş kuruşa pazarlayanın, Sağ gösterip sol vuranın, Tozlu kitap okuyup gelişmeyenin Kalemi kırılsın. Fatih Güler |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.