![]() |
Takvim Yaprakları
Her biri ömürden bir gün Tarihte neler olmuş bugün? Tarihe damgasını vuranlar, Anılacaklar bugün. Sohbet, yemek tarifleri Karasız olanlar için, Eğer birde yolcunuz varsa Bulacaksınız çeşit çeşit isim. Eskilerin takvimleri ayrı Zamanlara göre koymuşlar adları Cemre, zemheri çeşit çeşit isimleri Yeniler bilmez bu terimler Unutma sende bir tarihsin Gününü iyi geçir Günün sonunda sevinsinler Münker ve Nekir..... Gülten Ertürk |
Sonbahar
Dağın tepenin rengi solgun Şimdi ağaçlar hazana ermiş Dereler çaylar hepten durgun Yapraklar yüzünü yere eğmiş Kıyafetinde çeşiti dolgun Sarı, kırmızı tonları giymiş Memleketime sonbahar gelmiş Gülten Ertürk |
Tart
Her şeyi bol sanma Bir gün gelir bulamazsın Her söze hemen kanma Hata yapar anlayamazsın... Gülten Ertürk |
Tatil
Senin deniz tatil neyine derken Sabah yola çıktım erken mi erkan Eşsiz nimetlerden sebeplenirken Okşarken dalgalar ayaklarımı Duydun mu çınlattın kulaklarını Çocukları gördüm ben bile coştum Üç güzel sevimli kızla konuştum Kumlara basarak koştum da koştum Okşarken dalgalar ayaklarımı Duydun mu çınlattın kulaklarını Sahil boyu kumlar incecik mildi. Ne yazacağımı çocuklar bildi. Adımızı yazdım dalgalar sildi Okşarken dalgalar ayaklarımı Duydun mu çınlattın kulaklarını Deniz acıktırdı, yedim ezmeyi Bilmiyorum diye fazla yüzmeyi Yeğledim up uzun sahil gezmeyi Okşarken dalgalar ayaklarımı Duydun mu çınlattın kulaklarını Deniz, güneş yaktı kolum kabardı. İlk önce kızarıp sonra karardı. Belki bedenime şifa yarardı. Okşarken dalgalar ayaklarımı Duydun mu çınlattın kulaklarını Takmadım hiçbir şey neler söylendi Bıraktım kendimi gönlüm eylendi İyi ki gelmişim ruhum dinlendi Okşarken dalgalar ayaklarımı Duydun mu çınlattın kulaklarını Gülten Ertürk |
Tebrikler
Sen onun gözünde farklı bir erdin Hep onu gönülden içten severdin Duaların kabül oldu sonunda Onunla beraber muradına erdin... Gülten Ertürk |
Umut
Sanki pamuk yumağı Gökyüzünde bulutlar Bulutlar kadar uzak Uzaklarda umutlar Sevgin için nefersin Bunu hak eden sensin Yakalamak istersin Uzaklarda umutlar İçimde yanan bir kor Bunu yaşayana sor Ona erişmek çok zor Uzaklarda umutlar Gönül mecnunu bulsa Kalbin huzurla dolsa Hayaller gerçek olsa Uzaklarda umutlar Gülten Ertürk |
Unutamazsın
Yazdıklarını bir hınçla yırttın da Onu kalbinden attın mı sandın? Sen böyle kendini hep aldalttın ya Kendi sözlerine kendin de kandın. Her türlü şeye baş vurdun da Bir işe yaramadı, bunu sen de anladın... Onu hiç bir zaman unutamadın... Gülten Ertürk |
Ümitlerim
Birlik olmak için gamda tasada İmza atmış idik süslü masada Ümitlerim kaldı ne gelir elden Kilitli açılmaz zor bir kasada... 12/12/2006 Gülten Ertürk |
Vasiyetimdir
Alın yazısı bu vakit gelirde Bu diyardan göçüp de gittiğimde Toprağı üstüme örtüp gömünde Vasiyetimdir. Gül dikin üstüme. Gülün kokusu ruhuma işlesin Beni sevenler çevreme dizilsin Ruhum her iki cihanda sevilsin Vasiyetidir. Gül dikin üstüme. Ara da bir uğrayın mezarıma Dua okuyun sağıma soluma Allah razı olsun her uğrayana Vasiyetimdir. Gül dikin üstüme. Mezarımın üstü güllerle dolsun Kırmızı sarı pembe renkte olsun Kelebekler arılar kuşlar konsun Vasiyetimdir. Gül dikin üstüme. Her baharda tomurcuklansın güller Konaklasın gülü seven bülbüller Manevi hazla ötsünler ötsünler Vasiyetimdir. Gül dikin üstüme. Gülten Ertürk |
Ya-Rab
Ölüm, huzur ve çimen kokusu Hepimiz bir ahiret yolcusu Son nefesimizde kelime-i şehadet ile Can vermeyi bağışla Ya-Rab. İçimizde hep merhamet duygusu Yarın ne yapacağız kaygısı Ahirette Muhammed ordusu Olmayı bağışla Ya-Rab. Toprağa yattığındaki huzuru Bir kapı açılıp açılan nuru Kabirde cennetin mis kokusunu Mahşere kadar bağışla Ya-Rab. Mahşer yeri kurulduğunda Herkes sorgu sual olduğunda Günah ve sevap defterimi Sağ elimle almayı bağışla Ya-rab Gülten Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.