![]() |
Gölge çiçeği
Güneş ülkesinin gölge çiçeği İnce, narin, kırılgansın Duygu yüklü yürekli Anadolu’mun en güzel kentindensin Ve şu an gurbetin gurbetindesin Sen yüreğimizden sürgün müsün? Çok duygusal şiir dostusun Benim en vefakar hayranımsın Bıkmadan usanmadan her gün Sabaha karşı üç dörtlerde Şiirlerimi tıklayıp yorum yazansın Seninle konuşamadım kırgın mısın? Sen Munzur’lu gölge çiçeği Sabah iş var çalışma var Bırak artık şu bilgisayarı Bırak artık bu berbat şiirlerimi Yat uyu dinlen sabah oldu Yoksa sen bilgisayara kelepçeli misin? Bir gün gölge çiçeği bir gün Suların ağaçlara yürüdüğü gün Odunlar topladım dağ büyüklüğünde Munzur’da hiç sönmeyecek bir ateş Gücüm yok takatım yok yakmaya Bu ateşi sen yakar mısın? Sen gölge çiçeği sağlıcakla kal Çocuklarına kanat ger şemsiye ol Öperim kara munzur gözlerinizden Aydınlıklara hep mutlu ve umutlu ol Benim hep arkadaşım ve dostum ol Karanlıkları aydınlatmaya var mısın? 31.12.2005 (Gölge çiçeği dostuma armağanımdır) Mazlum Zengin |
Gömelim silahları
Kavga değil, Kardeşlik, barış için yarışalım. Birbirimizi severek, sayarak yaşayalım. Dünyadan, tüm taş kalplileri, Gömelim çukurlara, çok derinlere. Her gün, Yeni şeyler öğrenelim,geleceğimiz için. Çocuklarımızı eğitelim,olmasın nefret kin. Dünyadan,tüm cahilleri,cehaleti, Gömelim çukurlara,çok derinlere. Artık, Savaşların yerini barışlar alsın, Kaldıralım sınırları, güllük,gülistanlık olsun, Dünyadan, tüm silahları, tankları,topları, Gömelim çukurlara,çok derinlere. 23.05.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Gönül bahçem
Gönül bahçemdeki çiçeklerde Hep seni aradım yalnızlığımda Her çiçeğin sana benzerliğini Ayrı sevdim çiçekleri senin için. Ay çiçeğinde gördüm yüzünü Hep gülen, güleç,neşeli Papatyaları gördüm saçlarında Okşadım sevdim senin için. Engerek otunda aradım tenini Beyaz,miski amber kokunu Gelinciklerde aradım yanaklarını Öptüm kokladım senin için. Saç rengini aradım katırtırnağında Sarı, sapsarı en güzel çiçek Menekşelerde aradım gözlerini Baktım uzun, uzun senin için. Kaya gülünde,aradım farını,kalemini Sürdüm elime baktım uzun,uzun Çiğdemlerde aradım hal halını tacını, Ördüm taç yaptım senin için. 10.07.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Görüyormusun?
Baharda açan çiçekleri, Çiçeğe konmuş bir arı kraliçeyi, El ele tutuşup dans eden karıncaları, Görüyor musun? Kepezde ki kepenekli çobanın; Elindeki,dilsiz,dertli kavalını, Koyunlarla, kuzularının kavuşma seslerini, Duyuyor musun? Hasretliğin canıma tak etti, gel artık. Kır çiçekleri gibi tütüyorsun burnumda, Her gün gözüm kapıda,yollarda. Geliyor musun? 26.04.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Götür bizi
Az adımlamadık bu şehrin Yollarını, makadamlarını, Az çiğnemedik çamurlarını, Az görmedik kokuşmuşluğunu. İhanet etti,bu şehir bana, Düşman etti beni bana. Çok hıyanetler, Çok ihanetler gördüm. Karmaşıklığından, Stresinden,bıktım artık Al götür beni uzaklara, Çek çıkar beni tuzaklardan. Ey rüzgar, Aç kanatlarını aç, Götür beni. Küçük bir Anadolu köyüne. Ama ben yalnız değilim Biliyor musun? Sevgilim de var yanımda Ben bir kanadına, Sevgilim ötekine. Çabuk ol rüzgar, çabuk ol, Götür bizi buralardan. Ben,taşı toprağı altın Bir şehir istemiyorum. Ben, şaşaalı bir hayat değil, Sade bir yaşam, Ve sadakat istiyorum. Götür bizi buralardan, götür, Yolu, elektriği, iletişimi olmayan Anadolu’nun binlerce köyünden birine Götür,götür! 22.07.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Götürür
Bendeki bu sevda bambaşka dostlar Tutar ellerimden yare götürür Yalanla dolanla giyemem postlar Yürekte sevgimi nere götürür. Sevgim mayalanmış sığmaz yüreğe Sevmelerim mahkum olsun küreğe Aşkın bayrağını çeksem direğe İki yürekleri bir,e götürür. Sevip sevilelim birbirimizi Kimse bozamasın dirliğimizi Kesme nidandaki gürlüğümüzü Uzattım elimi pir,e götürür. Sevgi dostum sevgi her şeyin başı Yürekler bahardır görmesin kışı Her daim düz yürü çıkma yokuşu Nifak sokma sonra pare götürür. Kara yürekleri aklaştıralım Kirli beyinleri paklaştıralım Elleri ellere yaklaştıralım Güzel yollar bizi hare götürür. Mazlum yine coşmuş vurmuş sazına Güneşi karalı kıştır yazına Sazı düzenlemiş öz avazına Türlü şekilleri kare götürür. 21.09.2006.s 09.30 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin |
Gözlerim gözlerinde kalsın
Bırak be güzelim Misafir olsun gözlerim gözlerine Dalsınlar biri birilerinin derinliklerine Kıskansınlar, Bahçedeki güller, balkondaki menekşeler Kıskansınlar, Sevgisizlikten kurumuş yürekler. Bırak be güzelim Gözlerim gözlerinde kalsın. Bırak be güzelim Ellerim sıcaklığını tutsun Karışsın parmaklar biri birilerine Koklanmak, tutulmak isteyen, Papatyalar, nergisler kıskansınlar Gezinsin parmaklarım Engebende, ovanda, bahçende Bırak be güzelim Ellerim ellerinde kalsın. Bırak be güzelim Yüreğim yüreğine girsin Sol yanım zemheri, sağ yan yangında Dokunma, gireyim sıcaklığına Serinlesin yüreğim gölgende Kıskansınlar bizi Güneşteki özgür uçuşan kuşlar Bırak be güzelim Yüreğim yüreğinde kalsın. Bırak be güzelim Sevgim sevgine karışsın Saçlarım saçlarına, terim terine Kıskansınlar Leyla ile Mecnun-Ferhat ile Şirin’in aşkı Tarihler yazsın sevdamızı Hesabımız biri birimize olsun, kimseye değil Bırak be güzelim Sevgim sevgine karışsın. 15.03.2007 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin |
Gözlerin
Gözlerin bir şafak sarısı, Bir yudumda içmek gelir içimden. Gözlerin okyanuslar mavisi, Bir çırpıda geçmek gelir içimden. Kalbin bir zambak çiçeği, Bir hamlede tutmak gelir içimden. Kalbin bir iğde çiçeği, Bir koklamada bitirmek gelir içimden. Yüzün yeni doğmuş bir güneş, Nemrut’tan tutmak gelir içimden. Yüzün bir akşam güneşi, Saatlerce bakmak gelir içimden. 03.06.2005 (`ŞİİR HARMANI`ndan) Mazlum Zengin |
Gözlerine göz koydum
Sabah işe akşam eve gidersin, Yürürsün nazlı nazlı mahzun güzel. Gülümsemen güneş,bakışların ürkek bir ceylan gibi, Gözlerine göz koydum, haberin olsun. Esmer uzun boylu manken de kim ki? Gözler hep takip eder uzaklaşıncaya kadar. Yalnız ben değil herkes aynı ama Yüreğine ben göz koydum, haberin olsun. Allah’ım kurban olayım sana bin kere, Vaktinin bol olduğu bir zaman herhalde, Yaratmışsın özene bezene, ille de boyu Ben yalnız sana göz koydum haberin olsun. 08.09.2000 (‘ŞİİR HARMANI’ ından) Mazlum Zengin |
Gözümden kalbime
Seyyah,mısın dağlar taşlar gezersin? Ela gözlerinle beni süzersin Beklerim beklerim gelmez üzersin Saksıda kurumuş bir çiçeksin sen. Doğada bulunmaz güzelliğin var Ciğerim yanıyor yüreğimde kar Yürekten severim edemem inkâr Kalbim sana yoldur gideceksin sen. Kalbimin kapısı açıktır sana Üzme beni güzel gel artık bana Havale ederim seni Allah’a Gün olur kapımdan geçeceksin sen. Mazlum güzelliğin ellere vermez Saçının telini yellere sermez Her yer güzel olsa başkasın sevmez Gözümden kalbime gireceksin sen. 12.06.2006 Mazlum Zengin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.