![]() |
Zamanı Sevindirdik
Zamanlara böldüm seni Bir anın adı saçların oldu O an rüzgarı sevindirdik Bir anın adı gözlerin Ağladık gidişine Dalgın bakışlarla Dönüşünü düşledik Mesela ikindi vakti dudakların Güneşi indirdi denize öperek Kıpkızıl oldu, tutuştu mavilik Bilemezsin nasıl delirdik Sonra ellerin gecem oldu Bir anne şefkatiyle severek Uykuya verdi beni O an huzuru keşfettik Ve rüyamda birleştirdim bütün anları Dalgalandı saçları Gözleri bende Dudaklarını soma Elleri ellerimle karışmış Birlikte seni sevdik Bilsen zamanı nasıl sevindirdik |
Zor İş Kurtulmak Şekilden
Sen, yargılarıyla şair ağlatan kör dil, Kutsal kaideli şiire ersen de kitaptan, Sağır gözlerini kim kurtaracak dardan? Ne bağrında yankısını aradığın ses uyumundan, Ne hece sarhoşluğundan, Adaletsizliğine kılıf aradığın sorgularından; Yıldızlarını ateşe verip, Aydınlanman için indi şiir, gök tahtından. Bu senin bir türlü başa çıkamadığın gerçeklik, Altında ay evlerini ezen greyder gibi ağır, Üstünde kanun hükmünde kararnameler; Bir de ışıl ışıl kutlama *******inde, Soyunduğun dilsiz fukaralık. Zor iş anlayacağın kurtarmak seni, Zaman olunca verebileceği tek anlam, Kim bağışlar ki, sen bağışlayasın şekli. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:05 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.