![]() |
Sensizlik Sahili
Bırak beni sensizlik sahillerinde Git aradığın debdebeli yaşamlara Sana selamımı getirecektir yorgun kuşlar Sensizlik olmasa yalnızlık çekilesi bir kahır, Başbaşa kalsam her an hayalinde yeter bana Tükettik aşkı muhabbeti bir solukta Güz yağmurlarında kaybettik hayallerimizi Kızıl ufuklar birleşir grubta engin denizlerle Yemyeşil vadiler çoraklaşır sensiz kalan kalbimde Bir sel gibi akar zaman hiç duymaksızın Saniyelerin vuruşuna takılmıştır umutsuz gözlerin Özlemler çığ gibi inerde iner üstüne Altın yapraklar dökülür hatıralar ormanından içine Her ayrılıkta pişmanlık olmaz ya bir sızı kalır yinede Gül bahçem tarumar,bülbül susmuş lalezar yasta Çabuk dön geleceksen,bu gönül hala sana hasta Aşkta gururmu olur sevdiceğim,direnme sevgiye aşka Ha duyguların değiştiyse,sevmiyorsan o zaman iş başka Yokluğun çılgın dalgalarla vurur gönül sahiline Dinle martılarda ayrılıktan şikayet etmede Damarlarımdan ılık akan kan bile isyanlarda Bir hayal gibi süzülüp gidişin hala hatırımda Dönüp zamanı geri almak isterdim ah be anjelika Sana bir demet aşk şiiri kopardım gönül bahçemden Bir buket şarkı derledim senli hatıralardan Dağlara, göklere yazdım altın harflerle aşkımızı Bir hayal gibi kaybolup gitme yeniden Allah aşkına Kapat gözlerini aşkım yeşil yeşil bak gözlerime Seni bu kadar severken, beni nasıl terkettin Sevda çiçeğim dönülmeyen bir yolamı gittin Aşkım,güzelim canım,biriciğim Beni bırakıp böyle boynu bükük Kara toprağa gelinmi gittin Nihat Gülle |
Sevda Ummanı
Mısır'a hayat veren Nil nehri gibisin Huzurum,hem neş'em,tesellim sensin Fırtınalar koparır bir göz süzüşün Sevda ummanına dalar gibiyim Bir cennet vadisi güzel gözlerin Petekten süzülür tatlı sözlerin Kalbimden silinmez senin izlerin Rüya aleminde gezer gibiyim Gülersen güneşler doğar ufkuma Ağlarsan gözyaşın dolar ruhuma Aşkın sihirli yeli eser bağrıma Çığlık çığlığa uçan martı gibiyim Aşkın oklarıyla vuruldum sana Bir garip ahuyum düştüm tuzağına Yokluğun cehennem yakma narına Sonsuzluk yolunda yürür gibiyim Bir kıvılcım yeter seni sevmeye Uğrunda hazırım her an ölmeye Aşkın gönlümde benzer inciye Serenatlar yapan şair gibiyim Karanlık dünyama ışık selisin Aşk sırlarını açan güzel perisin Mehtabım,dolunayım,güneşim sensin Seninle göklere uçar gibiyim Kaynak sularınca tertemiz kalbin Karanfil,menekşe kokuyor tenin Seveni candan eder ılık nefesin Aşkın volkanında erir gibiyim Bir sevgi tapınağı sanki yuvamız Bir duygu sağnağı kutlu duamız Dünya tatlısıdır çocuklarımız Hayatın sırrını çözer gibiyim Yeryüzüne inmiş meleğe benzer Rabbim sevdiğini ne güzel bezer Aşkımın öyküsün(ü) melekler yazar Mahşer'e elele yürür gibiyim Nihat Gülle |
Sevdalı...
Sen olmasan ben olmazdım deli divane sevdalı Uyanmazdım her gece ağlamaklı Sevmezdim yaşamın ızdıraplarını bile Katmazdım gözyaşlarımı senli şiirlere Sen olmasan,güller böylesine güzel açmazdı Menekşeler böylesine güzel kokmazdı Rüzgar esmezdi böyle sevda ülkesinden Yağmurlar yağmazdı gönül aleminden Sen olmasan,sevgi yeşermezdi deli gönlümde Mevsimler ilk bahar olmazdı seven kalbimde Tanyeri ağarırken kapanmazdım gönül seccademe Dualara dalmazdım her seher,yalvarmazdım Rabbime Nihat Gülle |
Sevdireyim Aşkı Sana...
Aşkımın küllerini arıyorum yana yana Gönül pencerenden bakıyorsun bana Aşıklar çeşmesinden iç kana kana Anlatayım aşkı sana Kanat çırpalım sonsuz sevgiye Uzanalım uçsuz bucaksız göklere Selam verip her katta meleklere Yaşatayım aşkı sana Kaf dağını aşalım Binbir vadi geçelim Aşıklar çeşmesinden sevda içelim Tattırayım aşkı sana Has bahçeye girelim Aşk gülünü derelim Her murada erelim Duyurayım aşkı sana Cennetleri fethedelim Sonsuzluğa koşalım Zamanı durduralım Sevdireyim aşkı sana Nihat Gülle |
Sevgiliye çağrı..
Bekliyorum kara kara Soruyorum martılara Gül ekeyim yollarına Gülüm, koş gel kollarıma Yürüyorum ıssız her yer Anıların silik yer yer Bakma alem bana ne der Canım,koş gel kollarıma Seviyorum kara kara Özlüyorum yana yana Yol ver yollar kavuşsun bana Aşkım,koş gel kollarıma Uzamasın gözlerinde Hele bir çık gel kentime Seni eş seçtim kendime Meleğim,koş gel kollarıma Ağlıyorum acı,acı Gel benim başımın tacı Yollar derdimin ilacı Sevdalım,koş gel kollarıma Nihat Gülle |
sonbaharda Kuru Bir Yaprak Misali...
Sayılı nefeslerim bir gün tükenecek Hayat trenim kimbilir hangi ıstasyonda duracak Kimbilir hangi yolcular binecek,hangileri inecek Kuru bir yaprak misali,rüzgarda savrulacak Artık ömrün sonbaharı,yapraklar rüzgarda uçuşacak Bahar dallarımda ümit çiçekleri solacak Hayallerim bağbozumlarında bir bir sökülecek Güneşim karacak,semada yıldızım kayıp gidecek Şiir dostlarım belki arkamdan ağlayacak Bir kaç ahbap peşimden kabre kadar gelecek Bir kara çukura naaşım dualarla inecek Koskoca bir hayat bir anda nasılda bitecek Bir gün ecel çalacak kapımı kimbilir hangi kılıkta Kaçsam kurtulurmuyum bilmem şu mahşeri kalabalıkta Kıymetini bilmedik hayatın,rahatlıkta sağlıkta Alıp ruhumu gidecek azrail,belkide bir solukta Bir gün terk edeceğim bu dar dünyayı Zaten sığamamıştım yere göğe bunalmıştım bayağı Hem yaşlıydı dersiniz,çukurdaydı bir ayağı Birinizin sırasını aldı belkide sizlere bu son kıyağı Gitmeyin dostlarım,yalnız bırakmayın diye hayrkırsamda Toprakla örteceksiniz üstümü haykırıp inlesemde Yarım kalmış şiirlerim güftelerim vardı desemde Perişan sessizce gideceğim,yalvarıp yakarsamda Belki yeniden dirileceğim güne kadar uyurum Kimseye etmem şikayet yarla huzur bulurum Bilinki sevdiklerim andıkça kalbinizde olurum Beni unuttuğunuz gün asıl o gün ölürüm... Nihat Gülle |
Sonsuz sevgi..
Güzeller sevgi için yaratıldı Sevenler sevilenler inandı aşka Aşk sonsuzluğun sırrıydı Sevda denizi coştu sığmadı kabına Aşıklar birlikte kanatlanıp uçtular Aşk ile sevenler nice boyut aştılar Hiç bir şey unutturamadı sevdanın tadını Burak koydu Mevla ilahi aşkın adını Çorak gönüllere düşmedi sevda yağmuru Aklı rehber seçenlerin sevgisizdi hamuru Aşıklar sevda nehrinde akıntıya bıraktı kendini Sevgisizler kürek çekti akıntıya,aşamadı kaderini Sevenler direndiler ayrılık rüzgarlarına Hiç bir şey benzemezdi aşkın nev baharına Güzelliği öz kaynağından almıştı fırtına kuşları Rüzgarların şarkısıyla karışır aşıkların martı çığlıkları Aşktır gözlerin görmediğini güzellikleri görmek Aşktır kelimelerin anlatamadığı coşkuyu yaşamak Aşktır sonsuz hayata yeniden doğmak Aşktır sevda ile her baharda yeniden dirilmek Bir gün kopacaksa kıyamet gelecekse dünyanın sonu Sevgisiz kalmıştır o gün inanın yeryüzü enikonu Güneş bile doğmaktan utanır sevgisizlerin üstünden Mehtap bile sakınır ışığını aşksızların gönlünden Kınamayın dostlarım aşk gönülde bir güneş Aşık olmayan kalpler ya mermerdir yada taş Ruhlar yaratıldığında kimi akıl topladı kimi sevda çiçeği Yüce Rabbin nefesidir,ruhudur sonsuz sevgi Nihat Gülle |
Sonsuza Akan Sevi Irmağı...
Altın sarısı güneşin saçlarını rüzgar tarıyor usulca Ay ışığıyla dalga sevişiyor çılgınca kumsalda Bülbül serenatlar yapıyor güle aşk bahçesinde Gelincik çiçekleri açıyor sevdayla mor dağlarda Bulutlar sevi yağmurları getiriyor her baharda Tüm kuşlar aşk ile ötüyor seher vakitlerinde Kalplere sinen bir rayiha kekik kokulu tepelerde Sevda ile uyanıyor börtü böcekler sabahın serinliğinde Bir sevda türküsü yayılıyor gizemli topraklarda Mor menekşeler açıyor akpak gönüllerimizde Bir sevda rüzgarı esiyor enginlerden delice Aşkın sırlarını fısıldıyor bülbüller gonca güllere Aşk ile,sevda ile uyanıyor ülkemin güzel insanları Bütün yağmurlar gönül vadisine yağıyor bahar sabahları Sevdayla açılıyor tüm eller semaya seher vakitleri Sonsuza akan bir ırmakta yıkanıyor mana güzelleri Nihat Gülle |
Sonsuzluğun sırrı.
Şiir defterimin bu son sayfası misali Ömür güneşimin son ışıkları soluyor ufukta Grubun kanlı yarasını sararken pamuktan bulutlar Yaşamım bir film gibi geçiyor hayalimden tüm serencamıyla Yaşama sevinciyle dopdolu seven yüreğim Yarına ümit ve heyecanla bakıyor sevdalı gözlerim Geçmişim asla rahatsız etmiyor beni Gençliğin ilk yıllarında kasıtsız,bilmeden Hatalarım olmuştur ister istemez Rabbimin sonsuz affına sığınıyorum Ama kalp kırmamaya,gönül yıkmamaya Özen gösterdim ömrüm boyunca Namazı dosdoğru kılmaya çalıştım Gözyaşlarımla ıslak gönül seccademde Bir sığınıştı dualarım,dilenci misali değil Bir bağlılık yeminiydi ibadetlerim Alışılmış sıradan secdeler değil Yaşamak tatlı bir rüya misali bazan Bazanda korkulu bir kabus olsada İnsanca yaşamak içindi kendimle savaşım İnanç doluydu,sevgi doluydu yüreğim Üç günlük hayatta değermiydi ilahi sınırları aşmaya Hep sormuşumdur kendime bu yaman çelişkiyi Seven sevdiğinin hiç sözünden çıkarmı dostlarım O bize şah damarımızdan yakınsa Biz ona bir sevgili kadar yakın olmalı değilmiyiz Oysa,uzak bir gökyüzünde sandık o yüce yaratıcıyı şairin mısralarında gizliydi sonsuzluğun sırrı 'Avazeyi davut gibi sal, Baki kalan gökkubbede Hoşça bir sadaymış.' Kalplere zincir vurulmaz dostum Kır kalbine vurulan tüm bukağıları Kalbinin istediği yere git o asla yalan söylemez Kalpler arasında gizli bir dil vardır Bu yüzden temiz bir kalp asla seni yanıltmaz Seçim hakkı var kaderinde değiştir kaderini ellerinle Sonra tevekkül et sığın yüceler yücesi Rabbine Asla ihanet etme milli,manevi değerlerine Son pişmanlıkla çıkma onun huzuruna Kul,komşu ve yetim hakkına uzanan el unmaz Haramla beslenen vücutta din duygusu kalmaz Ok yaydan çıktıysa asla geri gelmez Ara dostum daima iyiyi güzeli doğruyu Doğruluk en değerli hazinendir senin Sakın kaybetme yaşama azmini ümidini Uçurumdan düşerken bile kendini yes'e kaptırma Yanlış kurgu yapma yazarken kader senaryonu Ağlama,aldatma,aldanma gül ve güldür daima sevenlerini Ömür bahçende hep bitsin aşkın sonsuz iiri gülleri Nihat Gülle |
Söyle Sevda İçinde Türkümüzü..
Söyle sevda içinde türkümüzü, Aç bembeyaz bir yelken Neden herkes güzel olmaz, Yaşamak bu kadar güzelken? İnsan, dallarla, bulutlarla bir, Ayrı maviliklerden geçmiştir İnsan nasıl ölebilir, Yaşamak bu kadar güzelken? Nihat Gülle |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:58 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.