![]() |
Herşey aslına döner!
Koş! sende koş! aceleye,terleyince durursun! Kolun kanadın kırık,öylemi uçuyorsun? Nasıl olur bilemezsin ,birgün aniden! Kendini; ilk kanat çırptığın dalda bulursun, * Biz neyizki? bir nokta, şu koskoca alemde! Herkes yolunu bulmuş,sanar! sihirli değnek var elimde, Varmı dünyaya kazık atan? aç kalbinin gözünü! Melek gibi insanda ölür, zalim oğlu zalimde, * Bir söyle üç düşün, kabusa dönmesin düş'ün! Mum ola elindeki ışığın! sönsede senin olmayan güneşin, Kendi başına erişsin el'in yeter, zarar vermesin el'e, Şatafatlı olsa ne olur,olmasa ne olur? öbür yana gidişin. 26.10.2002 Berlin Mehmet Göden |
Herşey seni anlatır,
Yazılan herşey seni anlatır Her güzel göz Gözlerini, Yıkılan gurur acını, Ve; içimdeki ismin Hatıranı yaşatır, 20.07.1978 Mehmet Göden |
Herşey senin için!
Söylemedim bilemezler, Ne duyduysam senin için! Gözlerinde gözlerimi, Unuttuysam senin için! Yanimda yoksun! hala ellerim soğuk, Koynumda kalbim üşüyor, Gözlerim takvimde asılı, Ardından sesim kısık, Gittiğin 'e kızıyorsam bilki; Tarihe,yıllara,günlere,saate,dakikaya,sığmayan Özlemimde senin için! Yıllar geçsede alışmak çok zor, Unutmak öylesine? Unutulmak ölümlerden ölüm bana, Bir küçücük çıngı ile içten içe,yeniden Yanıyorsam senin için! Diliyorum varsa neyin! Öyle kalsın eksilmesin, Bende kalan mirasın bu! Atmıyorsam senin için. Berlin 28.03.2007 Mehmet Göden |
Herşeyin hazır!
Gir gönüle bak seninle ne günümüz olacak, Şu kalbime bir ışık ver sevdalara dolarız, Tahtın hazır köşesinde Tac’ın gönlümde kafes, Bilmem ne ömür yeter buna,nede nefes Odalar lavantalı gelincikten yastık, Menekşeden takısı kır çiçeğinden yatak, Kimsecikler giremesin kilit vur kapına, Bilinmeyenden deklem kur, Sen gözünün içine bakabildiğine sor, Hem söylebilmek hemde yaşamak zor, İçinde saklayabilenler bilir, Seni seviyorum demek yürek ister, Yakar derinden sanarsınki bir Kor. 09.05.1987 Mehmet Göden |
Herşeyini al benden..!
Hayalin hep benimle, Sen bil herşeye rağmen, Ellerim boşta, Kalbim..Yasta! Gönülde güzyelleri, yıllar suskun ve dingin. İstersen döngel! -al kalan neyin varsa, ..... sesim çıkmıyor nasılsa. Ne kaldı? ne bıraktın? hepsi bumu? o ömürle yaşanan. ....gün gibi, son bulacak birgün bilirim, demini alıp çıkmışsa zaman. ekim 2006 Mehmet Göden |
Hesabım var..!
Gecede uykumu bölen ne varsa, Çıkardım içimden, bir yana attım, Giydiğim kefen üstüme darsa! Ben kim için? her an, ölüme yattım. ° Boğazımda elin,yoksun yanımda! Ürpertim kalacaksın! damarlarımda, Belki oradanda alırdım ama, Kalbimin emrine uymayacaktım, ° Söylemez rüzgarlar nefesin nerde? Belki çok uzaktasın, belki ensemde! İnadı engeli çiğneyecektimde! Vicdanıma layık olmayacaktım, ° Un ufacık ettin tozuttun bende, Gurbet akşamlarının kilidi sende, Kadeh kadeh içecekdim,her gece, Ömrümün nezaretinde, uyuyacakdım, ° Kim ne anlattıysa yalan ve fitne! Felek bulur arasa koyduğu dertle! Burada olmadı mutlak ahrette, Hesap sorup, cevabını bilmektir ahtım. 09.04,2006 Berlin Mehmet Göden |
Hevesi var,
Gönül kaldırımlarında, döner dururum, Umudumu yaşatan birisi var, Sokak lambası şahit,kaç kere dibinde uyudum, Hala sevgi çukuruna,düşmeye hevesi var, + Kolaymı? bir türlü geçmiyor zaman, Ah! yaşayabilsem,bir an! Yok işte! yolunu şaşırıp üstüne konan, Sanki! som altından kafesi var, + Bu ömür ayıkda değil,sarhoştur yatar, Kalbindeki sevgisine, saraylar yapar, Böyle sürecekmiki? mahşere kadar, Ardında ölümünün,soğuk nefesi var. 2005-Berlin Mehmet Göden |
Hocam..!
Kalemini eline aldıran Kudret, Yüreğine sevgi doldurmuş Hocam, Kendi kendisine çıkan Gül'e ne kıymet! Verilmişki verilsin de hele Hocam. + Yoksulun varlısından,vardırki farkı, Birileri dönderip,duruyor çarkı! Çıkarlara göz kapa, sen yeterki! Bu Dünya Cennetten iyidir Hocam. * Bize kalan sevmek oda ucuzu! Ya mahallenin yollusu, ya bakkalın kızı, Felek vermiş eline gozu,Papazı, Nimetleri haketmeyen,topluyor Hocam, * Yaşamaksa en altlarda bir yerde, Kimse 'gık' diyemez,erkeksen bir de! Güç iktidar onlarda Allah bizdende, Yargıç karar bağlıyor aleyhte Hocam. 11.03.2006 Mehmet Göden |
Hoşçakal...
Ben bir daha Dünyaya gelmeyeceğim, ve; yelkenli direkleri gibi:bir oraya bir buraya, Eğilmeyeceğim! istersen kes Cezam`ı Ha bugün! ha yarın! ne farkeder? Bugün öyle geçti.Geçsin! Yarını belki görmeyeceğim! Fani denir Dünyaya, hani! onca Yaşamışların yaşadıkları! ve:Kim? silivermiş birden; Geceye renk veren Karanlıkları. 15.02 2006 Mehmet Göden |
Irgadın isyanı..!
Sen hiç soğan diktinmi toprağa? Fidan, fide...Meşdele yaptınmı? Ellerin sevdimi toprağı. Kehniyi bildinmi? Çapa nedir,hiç gördünmü? Bilemezsin salon kızı, bilemezsin! Benim sendeki gibi,bakımlı tırnaklarım olmadı, Ellerimden nasırlar,çatlaklar! Gözlerimden yaş, Karnımda: Bebe,başımda dert eksilmedi! Kısrağın,ineğin,tarlanın,herifin derdi. Sevmeye vakit kalmadı..Tarladan çitten başka. Saçlarıma boya değmedi, Kurdela görmedi uçları.. Öylece kır düştü, Yüreğimede,gönlümede! Köreldi gençliğim,yediğim her kuru yavan ekmeğim,aşımla, Kim *******i sarmalardı? ter kokan tenimi! Bu! kötü heriften başka. Sen giydin güzelini, Ben çatalı tanımadım. Tanımadım yemeğime,haram katmayı, Ar,namus,aile üçgeninden gayrı, Ne elime değdi yaban el! Ne okşandı saçlarım hoyratça! Hissimi toprağa ektim, Gül çıktı..! Alınterimden nafakam! Sen eline file değmeden büyüdün, Sofraya gelene, yüz bükdün, Ben zeytini tane ile yedim. Her işim zordu benim, Her yaptığım olağan. İşte benim bu yüzden uzun tırmaklarım olmadı! Cilalı,boyalı,ince uzun topuklu ayakkabılarımda! Seninkine benzemez arzularım, Tabiiki tuhaf karşılarsın! Ben tarlada toprağa çapa vururum! Sen disko 'da,barda yere! Yattığın yatağında kaç iğrenç gece uyuyamazken, Ben rüya görürüm eve geldiğin saatte, Sen koklana koklana atılırsın, Ben yaşlanırım güneşin altında. Sen süslü,püslü salon güzeli! Ben köylü güzeli! Bu hep böyle oldu,hem ebedi,hem ezeli. Berlin.1998 Bütün emeklerini topraktan çıkaran çilekeş kadınlarımıza atfedilmiştir. 1998 yılında bir televizyonun Adanada yaptığı çekimlerde sunucu bayanın kendisine sarılmak isteyen bir ırgatı ittiğine istinaden. Mehmet Göden |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:16 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.