![]() |
Bir defa aklına gelmeseydim eğer
Bunca çirkefliğin içinde Ne zorla büyüttüğüm güzelliklerin tümünü Silip atacaktım bir kalemde Harcayacaktım bu bedenimin ömrünü Güneş görmüş kar gibi tüketecektim. Uğruna direnmeye değer Bir tek sen geldin aklıma Direndim..Direneceğim canım.. Sevda savaşındaki cepheyi Terk edecektim namert gibi Alıp gidecektim başımı Gönlümün olmadığı bir yere Sırra kadem basacaktım Söyleyemediğim duygular misali. Uğruna kalmaya değer Bir tek sen geldin aklıma Kaldım.Kalacağım canım.. Her acemi avcıya Hedef edecektim bağrımı Hediye sayacaktım kalp ağrımı Kırdıracaktım kanadımı kolumu Şaşırıp terse çevirecektim yolumu Kilitlere vurduracaktım solumu. Uğruna dönmeye değer Bir tek sen geldin aklıma. Döndüm.Döneceğim canım.. Unutacaktım konuşmayı gülmeyi Çekilecektim kuytu bir köşeye Sarılacaktım hem şaraba hem şişeye Berbatlığın her halini Yakıştıracaktım benliğime. Uğruna gülmeye değer Bir tek sen geldin aklıma Güldüm. Güleceğim canım.. Ve hep seni sevmek için Seviyorum demeni duymak için Her arzunu emir saymak için Kurtuluş dedikleri sonsuzluğa Vazgeçtim gitmeye Yeniden sarıldım hayata Uğruna yaşamaya değer. Bir tek sen geldin aklıma Yaşadım.. Senin için yaşayacağım cananım...... |
SENSİZ MUTLULUK OLMAZ
Bana mutluluk dileme Sensiz kimle olayım yar Sensiz nasıl olayım can Hangi yıl mutluluk getirir sensiz Hangi mutluluk mutluluktur sensiz Sevdiğim sensen Nasıl mutlu olurum sensiz canan.. M.KARAMELEK |
SENSİZLİĞE SEN DAYAN
Birbirimizi görmeden, Günler geçirelim diyorsun. Yüreğimizdeki gerçek sevgiyse; Özlemeden, hasret çekmeden, Nasıl duracağım? Nasıl dayanacağım sensizliğe? Söylemesi, diren demesi kolay; Gel yerimde ol’da Sensizliğe sen dayan......... Mustafa KARAMELEK |
SEVDİKLERİMDEN İSTEĞİM
Sevdiklerim Bir gün karışırsam toprağa Gözyaşlarınıza gizlendim Üzülmeyin ağlamayın Ağlayıp tüketmeyin Azar azar beni.. Dostlarım Yüreğinize bağlandım Sevgilerinize özlendim Sevin sevdalanın Canlara cananlara Kırıp çözmeyin Azar azar beni.. Canlarım Duygularınızla durulandım Peteklerinize arılandım Sevdaları |
SEVENİ GÖRMEYENE
Bir karınca ezilse üzülürsün Bir güvercin süzülse Kanadında sen uçarsın Yaprak kopsa dalından, hislenirsin Oltadaki balığa iç çekersin Hiç tanımadıklarına bilmediklerine Umut olur açarsın Yar olursun canan olursun da Suçu sadece seni sevmek olanın Rüyasından bile kaçarsın… M.KARAMELEK |
SEVENLER UNUTMAZ
Bana teşekkür etme Her doğum gününü Hatırlıyorum diye Unutanlar hatırlar Ben seni hiç unutmadım ki Aşkını kalbime sahip etmişim Sevdanı gönlümde hiç uyutmadım ki….. Mustafa KARAMELEK |
06.12.2004
Aşk’a açım sevdaya susuz Yıllar var ki duygularım uykusuz Vuslattan yana kollarım umutsuz Varlığın zulüm Yokluğun işkence Gülüşün çile Gidişin ölüm Seviyorum seni Yokluğun kadar Seviyorum seni Bildiğim kadar gülüm Seviyorum seni… |
SİLER ATARIM BİR KALEMDE
Yıllardır sevginle aşkınla yanarım Derdini hasretini çekerim Gördüğünde bir gül Bir gülümse Allah aşkına Geçirme beni sitemin eşiğinden Hem aşkını, hem derdini Siler atarım bir kalemde Ne peşinden ah çekeceğin seven Ne de sevgim kalır.. İnsan olan sevenini hatırlar arada bir Halını hatırı sorar seven aşkına Pişmanlığın eşiğinden geçirme beni Hem aşkını hem ateşini Söndürür savururum bir kalemde Ne duygum, ne de tutkum kalır. Süründür, sür, acıt canımı Nereye kadar gidecek bakalım Senin bu hevesin Elbet yorulacaksın bir gün Kesilecek senin de nefesin Nefretin eşiğinden geçirme beni Hem varlığını hem yokluğunu Unutur giderim bir kalemde Ne Canan kalır ne Karamelek. Mustafa KARAMELEK |
Bir dilim ekmeğe
Şükür ettiren Sana gülmeyi unutturan Kaderine talihine Lanet ettim dün gece Ben senin yerine çocuk Bir rüya gibi Çıkıp geldin gecenin içinden Sonra Göz açıp kapayıncaya kadar Kayboldun karanlık sokaklarda Uzatamadım ellerimi ellerine Şaşırıp kaldım hallerine Yani Demem o ki çocuk Ne yüreğine ne bahtına Yazılan yazın Silinecek gibi değil Ne ışık ne güneş Görünürlerde yok Sen yine seninlesin Tek başına karanlık sokaklarda Ağlayıp inledim haline Ben senin yerine Dün gece çocuk. |
SORARLARSA
Ey yaşam gibi gerçek olan sevdiğim Peşinden yüzlerce şiir döktüğüm Kim o meçhul canan diye sorarlarsa Akıllarını fikirlerini aşkıma yorarlarsa Merak etme düşünme sen seni hiç Üzülme olmayan sevgili üzülme sen hiç Ne onların aklı erer seni bulmaya Nede benim sevdam tükenir seni sevmeye.. Ey adım gibi var olan sevdiğim Eğer sevmenin katları olsaydı Çıkar zirvesinde dururdum Sana eş sana benzer bulabileni İnan aklının ortasından vururdum Değmeseydin böyle sevilmeye eğer Razı olurmuydum hiç aşka mahkumluğa Ve İlkbaharın orta yerinde Razı olurmuydum yaşayan merhumluğa Üzülme olmayan sevgili üzülme sen hiç... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:19 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.