![]() |
Ferhat İle Şirin
Dağ yamaçlarında bir seda vardır, Dinle bak içinde bir nida vardır. Ferhat’ın, aşkına, bir yol açtığı O, yolda Şirinin sevdası vardır! .. 12/02/1980 Ankara Müslim Avcıoğlu |
Ferman
Serme bahtını hazan yeline Acılar artar kesilir derman Kaptırma kendini yaban eline Sonra bir fayda eylemez ferman ! .. 17.5.1980-Ankara Müslim Avcıoğlu |
Figan
Yine saplandı kaldı bir noktaya düşünce, Gözlerim daldı gitti, ölü bir varlık oldum. Garabet çöktü içe, ben içte figan buldum, Bu bedene can gelir gülnihal’i görünce.. Oldu gönül bi-çare, dilfigar ta derinden! Giryan olup akıttı, gözyaşı zerre zerre, Kaybetti içindeki ümidini boş yere Bu acıyla kıvranan yürek oynar yerinden! 20.2.1981 Y.T.Ö.O. kütüp. Ankara Müslim Avcıoğlu |
Firuz-u Ferda
Deruni bir bağa bigane olunmaz, Her güzel dilberde aranan bulunmaz Çeşm-i giryan’ından bir firkat esmesin Akan demgüzarın,bırak öyle geçsin. Sevgiyi hissetsen gül ruhun açılsa Sembolü o aşkın, etrafa saçılsa, Hissetsen en güzel ferda da firuzu Gark olsa her yanın bihtere katılsa. 12.2.1981-Ankara Müslim Avcıoğlu |
Gardaşım
Ağlama bak gardaşım Sil gözündeki yaşın Mutlu günler gelecek Bekle onu gardaşım! .. Sil artık gözlerini Bak yüzün kızarıyor Bu kadar ümitsiz olma Bizi nice günler bekliyor 1979 Müslim Avcıoğlu |
Gece Nöbeti
Daldım gecenin karanlığına Karşımda İzmir körfezi. Ufukta parıldayan yıldızlara inat, Bende varım der gibi Işıldıyor. Karşıyakanın lambaları Denize aksediyor. Körfezin hafif imbatı Küçük dalgalar yapıyor Serinliği yüzümü okşuyor. Işıklar denizde yanıp sönüyor Dalgalarla ışıklar kucaklaşıyor Göz kırpan yakamozlarla Bizde buradayız diyor. Bunlar; Benim nöbet arkadaşlarım İzmir’in ışıkları pırıl pırıl, Alay derin uykuda Nöbetteyim! Omuzumda bazen tüfeğim Bazen elimde çapraz Gözlerim İzmir’in ışıklarında Çakmak bakışlarla Kulak pür dikkat Göz kapaklarımda tonlarca ağırlık Görev aşkı tonlarca kaldıraç Hayalde sivil hayat Ulaşılmaz ütopya Tel örgüyle ayrılan dünyalar Belli zaman dilimi ayrı Beden geçmezse bile Hayalim atlar telden Eve varır bir anda Fazla zaman geçmeden Nöbette hazır nazır Bir üç nöbeti En zor nöbet Her gece böyle olsa İnsana gelir nöbet Ay bakıp gülümsüyor Ziyası ruhumla birlikte Karanlığı aydınlattı, Görünmeyen mekanlar ayla birlikte Bizde buradayız dedi. Yemekhane,, tuvalet çeşme Arkadaş oldular Hızlanan rüzgarla İçim titredi Hayal gitti gerçek geldi Tüfeğim çaprazda Dilimde hafif bir türkü tutturdum Geçmeyen dakikalarımı İçimde kinimi susturdum. Uzakta deniz feneri Arada bir göz kırpıyor Körfezin karşısından beni selamlıyor Benimle konuşuyor Hizmetlerini anlatırken “Bben her gece buradayım” diyor. Deniz feneri ile muhabbet erken bitiyor Devriyeler geliyor Deniz hışıltısına ayak sesleri katılıyor Nöbet devri başlıyor Dur! Sedası Bende varım diyor Karanlıktaki sessizliği bozuyor. Nöbetçi tekmil verir Nöbet değiştirilir Zaman geçer Nöbet biter Bu devran böyle devam eder gider. Mekanlar durur İnsanlar gelir gider. Gün ağarır Alay canlanır. Yine aynı gün Neredeydi dün, Sanki bir tekrar İşler hep aynı Her şey saatli Kaçamak olmaz Her kes bir yorgun, Devamlı hasta Nöbetçi uykusuz Tuvalet susuz, Her gün bir çile Çekeriz bile bile Bitecek bir gün Gözler hep ölgün Vücutlar yorgun 21/01/1984 Narlıdere 21/04/2001 Gaziantep Müslim Avcıoğlu |
Gecikme
Ellerim şakağımda bir hayalde miyim ne? Düşlerimde aldandım, bir çukurdayım gene! .. Yeşilleri giyipte kıyafet değişince Her anım bir karmaşa hareketler bilmece Hayalimde subaylık yatardı ta! Eskiden, Bir zaman gecikmesi er olmuşum aniden, Benim gibi nicesi aynı dertlerle yandı Yapılan gecikmeyle er olunmaz sanıldı. İstihkam er alayı şimdiki mekanımız Bedenimiz burada dışarıda canımız. Hayal bir dünya kurduk herkes ayrı havada Kimi içki, kimi mey, kimi başka sevdada! On iki ay er olan Allah’a yalvarmada Onbaşılar çavuşlar bizleri dağlamada! . 21/11/1983 Narlıdere 13/04/2001 gantep Müslim Avcıoğlu |
Geçmişimiz Bir Hiçte
Ne yapılmış bu işte, Ne edilmiş her işte, Beden hep azap çekmiş, Geçmişimiz bir hiçte! . 1998 Gantep Müslim Avcıoğlu |
Gelen Ne
Neden,hep acı karamsar yazarım Güzel gün görmedim ona yanarım Dert arkadaşımdır. Ona kızarım Benim günüm çile, kabullenmişim Geçmişimde mutlu günlerim vardır. Derdimin ortağı bir seven yardır Onu andığımda derdim kaybolur Yalnız geçen günüm bana mezardır, 23/01/1984 Narlıdere 21/04/2001 Gaziantep Müslim Avcıoğlu |
Geriye Dönmek
Mektup yazdım maniden Günler geçse aniden Ömür hızla geçiyor Gençlik gelmez yeniden Moral bekler her insan Günleri tek tek saysan Hiç yaşanmamış gibi Geriye dönüp baksan! , Sevmek sevilmek güzel Kişiyi dertler üzer Dünyayı nasıl sevsin İçini kimler düzer! , Kederlerle arkadaş Dertlerle olduk sırdaş Ömrümüz gider oldu Bulunur belki yoldaş Sılada sevgililer Her gün yolları gözler Bekler delicesine Sevgilisini özler! , Günü güne katarlar Haftaları sayarlar Beklenilen gün gelmez Oturup ta ağlarlar! , 29/05/1984 Narlıdere Müslim Avcıoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:57 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.