![]() |
Maviye özlem
günü gelirde sıkılınca istanbuldan gideceğim denizin yakınlarına sabah kalkınca mavilikleri seyredeceğim özlediğim sakin hayata koşacağım yaşadığım fırtınalı hayatın duruluğunda yaşadığım olayların olgunluğuyla yazın cıvıl cıvıl olan sahillerde kışın sakinliğini ama denizin deliliğini Uzaktan geçen geminin gözden kayboluşunu belki de balık tutarken maziyi düşüneceğim kalbimin derinliklerini dinleyeceğim bir gün mutlaka gideceğim... 13.11.2001 Erol Şen |
Maziyi anmak
Sararmış sayfalara geri döndüm Tek tek sabırla okudum Sayfalar bazen mavi bazen pembe Belki bir Akdeniz gecesiydi Eskiden çok eskiden di Şimdi baktığım sayfalar Kömür karası gibi insafsız Bir o kadar pişman yaşanmışa Umut eder sever diyor kara sayfalar Kara sayfanın sevgisimi olur Allahın tokatı yok dendiği gibi Hala karayı maviye döndürmek Kapatılmış sayfalara geri dönmek mi Gülmek ama hıncın gülüşüyle Bir şarkı çalıyor radyoda Affetmek o kadar kolaymı sözleri İhanetin yaşandığı sayfaları Affetmek yok kitaptaki sayfada Biten gidermiş yitik yıllara Üzerine okunan Fatiha... 30.04.2004 Erol Şen |
Mis kokulu günlerim
Gül kokan günlerime uyandım sabah İçime çekerken güzel kokusunu Sarıldım günün güzelliğine Baharın ayrı tadına uyanmışım Mahmur gözlerim biraz kırpık Güneşe bakmak ne mümkün Bir banyo alayım gönlümce Mis kokulu sabahın aşkına Önüm güneş arkam sebze bahçesi Yeni ekilmiş filizler severken yaşamı Yolumda 4 kare çini içinden geçer 1 km ilersi asma bahçeleri Denizim mis kokar kendine çağırırıken Dalga sesleri ayrı nağmeler hayata dair Yalnızlık bitmiş denizim de ısınmış güne Kucak açmış sevdiği neşeli gülüşmelere Benim penceremden dağlarıma bakarken Bazen yeşil bazende koyumsu renklerle Elbet boşluklar var manzaramda Gün geçip geceye gelene Oturup geceye baktım bahçe manzaraları önümde Pergule yanı hanımeli kokuları Önümde minyatür güllerden bir demet Biraz ilersi çam ve güller Havada güzel bir esinti bahar yanından Gece böceklerinin nağmeleri sessizlikte Gökyüzü yıldız bayramı sevinçlerime Sakinlik ve huzur yaşamın gece içinde 25.05.2004 Erol Şen |
Mutluluk
Yaşamın pencereleri var Bazısı hüzün bazısı sevinçli Bitenin ardına gitme derken düşüncem O kadar haklısın ki demek gelmiş içime Sevinç pencerlerim var hayata Hüzünlere kapalı panjurlar Sevgi sonra dan alınmaz ki Kim öğrenmiş sonradan sevmeyi Kendini kandıranlara sözlerim Gerçek yüzlerini tahmin etmek kadar kolay Sevgisizlerin sinsi içten pazarlıklı hayatı Uzak dursun diye dua ederken günlerce Yürünen yolların güzel çiçeklerine Sevgiyi veren yüreklerin Baharın yeşiline Gölümden kopan sevgi seline Dur diyecek yürek mi var. 31.05.2004 Erol Şen |
Nasihat
Yalnızlık acısını kadehlerde aramak niye İçtikçe dertler bitecekmi sence? Güne gün eklenir çileler çekilir Sevgiye duyulan özlem bitermi söyle Seviyorsan sevgine sahip çıkacaksın Teselliyi geçmişte aramayacaksın Aşkını, gururunu, gönlünü, ömrünü Sevgiliye adayıp mutlu olacaksın Bitti diyorsun biten nedir ki? Sonlar sözcüklerde saklı, gönül dinlemez ki Boşa acı çekme haykır sevgini Sevgiliye sevgini söylemek le dil aşınmaz ki Ela gözlerde buldun mutluluğu Onunla tattın doyumsuz aşkını Bu inat, bu nefret, bu gurur neden Seviyorsun işte saklama aşkını söyle... 20.05.2002 Erol Şen |
Ne Desem
Nerden geldim nereye gidiyorum derken Yaşamın ince çizgilerine Gelmiş geçen yaşama Günlük hayata inerken ağır ağır Bazen merdivenlerde bazen yollarda Sürüp giden yaşam savaşına Hayaller elbet olacak yaşama En azından yaşam verdiklerinin umuduna Hakkı yok kimsenin umudu kırmaya İnsanlar değerli bizim için Olmayan tek şey hakka saygı Bir gün olacak derseniz kırmayacağım hayallerizi Sevgiyi paylaşmak lafı güzar olmuş O kadar mı zor dersen bu hale düşürene sor derim Soracak birini bulursan elbet Akıl güzelliklere değil hıyanete Aklımdakiler yaşananlara belki Ama her gün yeni bir sayfa hayallere Seven yok mu karşılıksız var elbette Belki sen görmedin ama var. Bir gün yolun düşerse sevgiye aşka Gören gözlerin görmez olacak bilirim Kapılma demek mümkünmü Dersem aşka sevgiye ihanet ederim. 27.02.2004 Erol Şen |
Nerden bilirsinki
*******in sessizliğinde düşüncelerin yol aldığını O düşüncelerin çıkmazlara bağlandığını Çıkmazların seni ağlattığını Nerden bilirsin ki Dünyada milyonlarca insan yaşadığını ama dünyada kendini yapayalnız hissettiğini Dostlukların bie çıkar amaçlı olduğunu Nerden bilirsin ki Yaşanan sevgilerin aşıklar arasında bile Farkı değerlere farkı yargılara En önemlisi farkı sevgilere bağlı olduğunu Nerden bilirsin ki Sahip olmadan çocuk sevgisini bağını Sahip olmadan hasretin varlığını Sevdiklerine sevgiyi eşit dağıtman gerektiğini Nerden bilirsin ki Beraberken özlemi hasreti sabrı Ayrıyken kederi düşünceyi acıyı isyanı Sen üzülmesin diye sabretmeyi Nerden bilirsin ki 27.03.2002 Erol Şen |
Olmayan sevgili'ye
Seninle başlamak yeni bahara Gecenin yıldızları ve doğan yeni ayı Göğsümde yaslanan sen Aşk nağmeleri sunan ben Bir kuş kadar ürkek Bir melek kadar sevecen Terine tenine dokunmak Acılardan uzak sevilmek Umutların çığlığı martılarla beraber Sevda türkülerini Sana sarılıp dinlemek yada dans etmek Işıklar olmak el ele Şiir olmak dizelerinde Ve seninle olmak Seni seviyorum diyebilmek Senden gelen karşılıkla sevince boğulmak Seni isterim sevgili Ürkek kuşlar gibi değil Sevgisini haykıran dalgalar gibi Sadece seni, sevgini ve gül kokan dudaklarını... Erol Şen |
Öksüz kaldım yine
Güneş ayrı batıyor bu gün Ben yine öksüz kaldım gün batımına Giden günler ömürden çaldıklarıyla Belki de mutlu yaşamın azalmasına Bırakıp giderken akşam vakti benimle Kendime olan herşeyim ben de Sen den kalan olmadıkça Kandırmak boşuna öksüzlüğümü Beraberken yokken varken Çelişkiler içinde son günlerim Yanımdasın biliyorum ama yoksun Bende yokum biliyorum söylemesen de Bugün öksüz kalan ben yarın sen Günler birliktesiz geçse de Elbet birlikte de yaşanacak günler ve ******* Ama hep sen de.... 10.05.2004 Erol Şen |
Ölümün Soğuk Yüzü
ANNEM'E Gecenin sırlar içindeki bitimsizliğinde Biten hayatlara ağlamak varmış yaşantımızda Gün ışığa döndüğünde birde sevdiğinden ayrılmak Onu topraklara emanet etmek varmış Soğuk olan bedene sarılmak son defa Bakmak soğuk yanağını öpmek son defa Nice ömürler tükendi bu ona benzemiyor Yüreğim yanıyor bitimsiz. 19.09.2002 Erol Şen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.