![]() |
Mecnûn'un Çölde Çektiği Kahır Ol
Bakışımı terkeden umut olma Her daim canevimde misafir ol Mevsimler dönse de kışa sen solma Aşk iline gönderdiğim sefir ol İstersen sevme beni başından sav İstersen kahret bana kapından kov İstersen affet beni yeniden sev Lakin kalbime dövmeli mühür ol Su isterim pınar olup çağlarsan Bil ki kahrolurum sen ağlar isen Benden başkasına bel bağlar isen Mecnûn'un çölde çektiği kahır ol |
Meltem Misâli
M erhamet et, her dem seni arzu eden gönlüme E smesin ılık rüzgar, dalgalanmasın esmer saçların L eblerindir eriten beni, volkan misali can yakışların T itretir kalbimi, usulca saran mercan bakışların E n bilinmezlere, alıp götürsen de beni ölüme M est eder, denizler kadar coşkun, gece karanlığı saçların M erhamet sevgiden doğar ve yalnız Tanrı'dan dilenir amma İ lk görüşte vurulmuşum sana lakin vazgeçilmezsin sanma S ürmeli kirpiklerin aşk hançeri gibi saplandı canıma A klımı başımdan aldın, alıcı bakışlarla sızdın kanıma L alelerin yaprağındaki esrarı bakışlarında çözdüm İ nan olsun, adını Nurdan harflerle aklıma aşk diye yazdım |
Mezar
Dört yanı toprakla örülmüş duvar Baş ucu geniş, ayak ucu dar Kazanlar bilirler, zor iştir mezar Bir gün kendileri dolduracaklar Dört yandan daralmış bir oda gibi Odanın sonu yok, görünmez dibi Sanki bir bez bebek kutuda gibi Dört koldan tutup da kaldıracaklar Ölenler yeniden doğarmış meğer Kundak olur mezar, suç azsa eğer Cennettir suçsuza gideceği yer Kapanır kapanmaz üstüne toprak Baş ayak, omuz kol tam temas Kalkıp kılabilsem bir rekat namaz Geride kalanlar pişman, yaramaz Yine solar renkler dökülür yaprak Ölüler seslenir mezarlarından Garantiniz var mı yarınınızdan Yolcular dualar edin upuzun Burdadır cevabı kuruntunuzun |
Mualla
Ben mukassi isem, Sen muallasın Ahesterevlik etme Sen ceylansın Gel...! Ateş-i aşkınla ruhum yansın Gül...! Alemin rengi sana boyansın Serâzât taylar gibi bana koşsan Irmaklar ki sessiz çağlar sen coşsan Yağmurlara kardeş, yanakta yaşsan Nilburak olurum, gelirim sana... |
Nazlı Yarim
Benim köyüm dağ başında Ovasından ırmak akar Nazlı yarim mis kokulu İğdelerin gölgesinde Piknik yapar, caka satar Entarisi tülden onun Ruhum gölgesinde yatar |
Ne Kar Ne Zarar
Minik bir serçenin, Kıpır kıpır yüreği gibiydin. Masmavi gözlerinle, Her gece rüyama gelirdin. Demlenen çayın kokusunda, Gül kurusunun derin uykusunda, Hep sen vardın Yüreğimin köşebaşında; Başucumda. Artık yoksun Ne kar ne zarar Önümde yaşanacak, Koca bir ömür var. |
Neredesin?
Bütün şiirler senin için, bütün şarkılar sana Dün gece yine hasretle sarıldım hatırana O billur tenine, o gülen gözlerine kana kana Bakmaya kıyamam, bakmasam dayanamam Aşk insanı ağlatırmış, sular gibi çağlatırmış O bakışlar, o gözler ok misali kanatırmış Sen ki özlemimsin, hasretimin kankardeşi Yokluğunda sevdalar sırra kadem basarmış Akar gözyaşım her gece gören sel desin İçimde binbir umut, canözüm bir gün gel desin Kalbimin doğurduğu güzel, özlemim Kokunu gönder, bir ses ver, neredesin |
Nergis Çiçeğim
Bugün duygularım karma karışık Kader bana bir dargın bir barışık Umudum gözünden yansıyan ışık Sevdamın güneşi nergis çiçeğim Şu gamlı yüreğim sevda yanığı Ayrılık bahtımın dertli tanığı Hüzün, keder olmuş kalbin konuğu Sevdamın güneşi nergis çiçeğim Ben senin sevdana yandım yanalı Vurgun yemiş gemi gibi yüzerim Ağaran saçlarım kızıl kınalı Sevdamın güneşi nergis çiçeğim Ayrılıktan yana hiç ümidim yok Yüreğim hasret denen azığa tok Yokluğunda yedim şok üstüne şok Sevdamın güneşi nergis çiçeğim |
Nihansın Sîne İçre Ey Yâr!
Nihansın sîne içre ey yâr! Durma kalbimi yar, bak ne var. Senden başka bir şey bulursan eğer, Bil ki ben, ben değilim, günahkâr.. |
Özlem Yangını
Senden aldım aşkın cümle tadını Senden gayrısına bakamam ki ben Sevda denizine yazdım adını Fırtına koparıp akamam ki ben Aşkın bahçesinde güller solunca Yalnızlık içime bir kez dolunca Sarı saçlarını rüzgar yolunca Şelaleler gibi çağlayamam ben Seni bekleyişim akla gelince Gonca güller ellerimde solunca Buruk kalbim hasret ile dolunca Sabahlara kadar ağlayamam ben Bitmiş olsa bile sır dolu aşklar İnsan sevdiğini kalbinde saklar Bilirim bu canı teneşir paklar Tütmeyen ateşi dağlayamam ben Bitmez içimdeki özlem yangını Davul bile çalmaz dengi dengini Yaralı yüreğim hasret zengini Sevda kemendini bağlayamam ben |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.