![]() |
Birde aşkı ben anlatıyım size
Aşıkların gözü sevgiye bakar Biraz anlatması zor gibidir aşk Yakarken söndürür sönerken yakar Suyun içindeki kor gibidir aşk Tohumu toprakta karılır gider Sulayıp bakmazsan darılır gider Aşk bir sarmaşıktır karılır gider Seven bedenlerde sur gibidir aşk Aşk pişirir közler adamı yakmaz Bir kez yapışırsa sökülüp çıkmaz Aşk girdiği yerde pislik Bırakmaz Girdiği bedeni yur gibidir aşk Aşk Allahın mumu odunu gibi Aşk Kevser şarabın yudumu gibi Aşk ki tabiatın kadını gibi İkiden bir vucut kur gibidir aşk Borani yem bindiren o binen o Bu devranı döndüren o dönen o Kaynayan o kaynatan o sönen o Seven bedenlere sur gibidir aşk |
Biri Hacı Bektaş biri Yunus'ta
Bunlar insanlığı bağrına basar Birisi hoş görü birisi sevgi Yer yüzünde kavga dövüşü keser Birisi hoş görü birisi sevgi Birisi kulağım birisi gözüm Birisi düşüncem birisi sözüm Bu dünyada ikisi de can özüm Birisi hoş görü birisi sevgi İnsanları neşe ile dolduran Kırgınlığı dargınlığı kaldıran İnsana insanca kemal bulduran Birisi hoş görü birisi sevgi Birisini bağlar birin çözerim Birisinden okur birin yazarım Bunlar benim sermayemle pazarım Birisi hoş görü birisi sevgi Bu aşık Borani sevdaya hasta Sevgiden mektubun hoş görü posta Biri Hacı Bek taş biri Yunus'ta Birinde hoş görü birinde sevgi Halil Çimen |
Biz sahip çıkıyok kınalı saza
Devranın dönüyor etme temaşa Sabra çile dokunmuyor mah suni Ya kuzgun üleşe ya devlet başa Kimse başın sakınmıyor Mahsuni Bir ömür emeğim ettiler talan Sevgiler sahteymiş hepisi yalan Bir badi sebadır kapımız çalan Bizim eller sıkılmıyor Mahsuni Kam kervanı sinemizden geçiyor Yarasalar kanımızı içiyor Şarlatan şiire küfür sokuyor Bizim kültür okunmuyor Mahsuni Pir sultan Yunus'tan yadigar bize Kimse dokunamaz bizdeki öze Biz sahip çıkı yok kınalı saza Başkaları sokulmuyor Mahsuni Aşık Borani'yem tez unuttular Halk deyince dillerini yuttular Aşkın mabedini taşa tuttular Bizim kale yıkılmıyor Mahsuni Halil Çimen |
Biz sevgi üstüne kıldık namazlar
Ne senedi kaldı ne çeki kaldı Dünyayla hesabı sildim gidiyom Her ne aradıysam kendimde buldum Ben kendi kendimi bildim gidiyom Şerefsize şeref sattı gammazlar Ne edalar gördüm ne deli nazlar Biz sevgi üstüne kıldık namazlar Yobaz sürüsüne güldüm gidiyom Ben sazımı riya ile çalmadım Sevgiden barıştan geri kalmadım Hiçbir zaman nefsin kulu olmadım Gönlümü ortadan böldüm gidiyom Zehirler yuttum ki acı mı acı Ben kendi kendime oldum duacı Kabe bildim dostu sarıldım hacı Böyle bir dünyaya geldim gidiyom Aşık Borani’yem düşmen çabaya Sevgi harmanını taktım yabaya Benden selam söyle bizim obaya İnsan geldim insan öldüm gidiyom Halil Çimen |
Bizde başlamadan öldü yeni yıl
Ne acılar bitti ne çile bitti Eski yıldan beter geldi yeni yıl Zulüm ile geldi bak neler etti Vurdu ciyerimi deldi yeni yıl Uyuz itler derisini sürüyor Gam kervanı sırtımızda yürüyor Vurguncu soyguncu takdir görüyor Sanki halimizden bildi yeni yıl Teraziye oturtmuşlar zorbayı Keyfe göre dolduruyor torbayı Adalet yürekten yedi darbeyi Bizi defterinden sildi yeni yıl Şehidi şüheda başımda taçtır Gazisi perişan yetimiaçtır Bir lokma ekmeğe yiğit muhtaçtır Daha başlamadan öldü yeni yıl Aşık Borani'yem sevgiye koşan Haktan adaletten kalmadı nişan Eskiden aç idik şimdi perişan Baktı halimize güldü yeni yıl Halil Çimen |
Bizi arsız edenler utansın
Sevgisiz koyup milleti Yarsız edenler utansın Vermeyip temiz niğmeti Arsız edenler utansın Kendileri yeyip doyup Hayaları olmuş kayıp Halkımı aç açık koyup Hırsız edenler utansın Eller gider iken aya Benim halkım kaldı yaya Öğretmeyip edep haya Nursuz edenler utansın İyi anla niyetimi Ağlatma garip yetimi Beni asil milletimi Varsız edenler utansın Dost borani mezarında Kıymeti yok nazarımda Bizi aşkın pazarında Karsız edenler utansın Halil Çimen |
Bizim siteye gelirken
Isıtmıyor insanları şiirlerim Şiir getir diyorlar bizim eve Ya da hiç gelme Görmesen de olur bizi Ya şiir yazarak gelirsin Ya da sevdasız kalırsın Göçmen kuşlar gibi Yanılır da gelirsen Otur bir köşede Mum ışığı gibi Biz sevgiyi paylaşırken Aklına korsan sevmeyi Sevilmeyi ceplerine Biraz da gülmeyi İşte o zaman uğra bize Aile boyu güleriz gülüşürüz Sevgiyi bölüşürüz İstersen gül açar gülüşürüz Halil Çimen |
Bizimki namusla ar dostluğudur
Evliyanın, enbiyanın dostluğu, Gönül yarasını sar dostluğudur. Cahil gelir ise dost pazarına, Aldırma sözüne kar dostluğudur. Arı kendi için yapar balını, Güzel kendi için örer şalını, Bülbül boş beklemez gülün dalını, Gülün kokusuna zar dostluğudur. Bir etmeden kısa ile uzunu, Katamazsın muhabbetin tuzunu, Aşık boşa çalmaz gönül sazını, Telin inlemesi yar dostluğudur. Reva mı insanın bağrını dövmesi? İnsanın insana boyun eğmesi? El alemin beyim paşam demesi? Senin elindeki var dostluğudur. Biz hesap vermişiz dara durarak, Yola gidilir mi gönül kırarak, Ele, dile, bele kilit vurarak, Bizimki namusla ar dostluğudur. Borani nefisten ayrıldık çoktan. Kurtulduk dövüşten, kavga nifaktan. Biz Kevser şarabın içmişik haktan. Sanmayın meyhane bar dostluğudur. Halil Çimen |
Bollukta gemiyi herkes yüzdürür
Gençliğin kıymetin şimdi bilemen Siyah saça kır düşünce anlarsın Keçi cılgasının asvalt olduğun Yüce dağa kar düşünce anlarsın İkiyi bir etmek aşkın kökeni Bilmelisin aşka tohum ekeni Şimdi hesap etmen gülü dikeni Bülbül güle zar düşünce anlarsın Türküler söyleyip dinlettiğimi Vurup sarı teli inlettiğimi Beni kimin drtli söylettiğini Yüreğine har düşünce anlarsın Borani yoksulluk seni üzdürür Ömür boyu boynu bükük gezdirir Bollukta gemiyi herkes yüzdürür Deryalara yar düşünce anlarsın Halil Çimen |
Borani deriden yüzülür gelir
Niçin gamlanırsın divane gönül Kaderde olanlar yazılır gelir Gönder mahkemeyi küpraya derdin Belki leffi mahfuz bozulur gelir İnsan arif ise eseri kalır Aşıklar muradın severek alır Eller yuva kurar şaduman olur Bizim gönül kuşu yozulur gelir Cahile dostluğu eyleme israr Sevgisiz satanlar edemedi kar Hep mi gizli kalır bu sırrı esrar Belki gizli sırlar çözülür gelir Çileye sabırım arştan üstündür Kaderimle felek bana küskündür Ahu figan geziyorum kaç gündür Dertler boncuk boncuk dizilir gelir Boraniyem tutulmuşum tufana Çile çekmek için geldim cihana Çorumlu bana da bulur bahana Borani deriden yüzülür gelir Halil Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.