![]() |
Hala Evlenmedim Hala Bekarım
''Ben ölürsem evlenirsin'' demiştin Sanma bekarlıktan hemen bıkarım ''Beni unutursun hemen'' demiştin Hala evlenmedim hala bekarım Sensiz çok beyhude çok zalim hayat Yaşamak vermiyor ne zevk ne de tat Allah rahmet etsin nur içinde yat Hala evlenmedim hala bekarım Kollara hiç esir düşmedi belim Aşktan yana tek söz etmedi dilim Kimsenin eline değmedi elim Hala evlenmedim hala bekarım Ben sana sadığın bir ömür boyu Değişmez kalbimin dürüsttür huyu Endişen olmasın sen rahat uyu Hala evlenmedim hala bekarım Dün yine üstüne çiçekler ektim Yaban otlarını çıkarıp söktüm Elim eteğimi haramdan çektim Hala evlenmedim hala bekarım Senden hiçbir şeyi ben saklar mıyım? Bir başka kapıyı hiç yoklar mıyım? Ben senin üstüne gül koklar mıyım? Hala evlenmedim hala bekarım ALİ der; çocuklar senin yolunda Hepsi yükseldiler kendi dalında Ölümünün bu onuncu yılında Hala evlenmedim hala bekarım. Ali Dilki |
Halamaın Gelinleri
Dünyanın işi olsa onlara hep vız gelir Bütün köye örnektir halamın gelinleri Tanrı yardımcı olur ellerine hız gelir Bütün köye örnektir halamın gelinleri Hergün dört beş tencere yemekler pişirirler Lezzetin kokusunu dağlardan aşırırlar Onları tüm görenler hayretle şaşırırlar Bütün köye örnektir halamın gelinleri Birinin adı Ayşe birininki Hatice Eksik olmaz misafir evlerinde her gece Kısacası böyledir onlarda tüm netice Bütün köye örnektir halamın gelinleri ALİ: Bile şaşırır nasıl olur bu sahi İki elti gül gibi geçinirler billahi Kardeş bile bu kadar anlaşamaz vallahi Bütün köye örnektir halamın gelinleri. Ali Dilki |
Hamam Böcekleri
Hep arkamdan atıp tutan ******** Şimdi takıldınız benim oltaya Hepinizi tanıyorum tarifsiz Hamam böcekleri çıkın ortaya Şiirin ' Ş ' sini bilmeyen cahil Yiğitce karşıma gelmeyen cahil Kendinle birlikte yandaşın dahil Hamam böcekleri çıkın ortaya Şiir yazmak avlamaya benzemez Karı kızı tavlamaya benzemez Köpek gibi havlamaya benzemez Hamam böcekleri çıkın ortaya Saklanmayın korkak gibi köşeye Güvenmeyin bir atımlık fişeğe Hepinizi atacağım döşeğe Hamam böcekleri çıkın ortaya Her şeyiniz sahte nerde tapunuz Hep auta gider sizin topunuz Eğer ki yiyorsa nazik poponuz Hamam böcekleri çıkın ortaya Suyum içip ekmeğimi yiyenler Benim eski elbisemi giyenler Gıyabımda bana deli diyenler Hamam böcekleri çıkın ortaya Kuş olup göklere uçtunuz yine Bayramlık ağzımı açtılar yine Sıkıyı görünce kaçtınız yine Hamam böcekleri çıkın ortaya Yılmayan bir asker cesur bir erim Hiç kimseden korkmam yüzülse derim Bir adım Fenasi bir adım Kerim Hamam böcekleri çıkın ortaya ALİ der ki, bu sizlere az bile Daha kötüsünü durma yaz bile Hepinize sövmek caiz farz bile Hamam böcekleri çıkın ortaya. Ali Dilki |
Harama Uçkur Çözmedim
Yan gözle bakmadım elin kızına Bu konuda eşimi hiç üzmedim Kimsenin geçmedim asla ırzına Ben daha harama uçkur çözmedim Ellerin aşkında gözüm olmadı Bir ağır kelime sözüm olmadı Kirli taraklarda bezim olmadı Ben daha harama uçkur çözmedim Dürüstlük yolunda geri kalmadım Yalnız kaldım eve kimse almadım Hiç bir zaman başka kapı çalmadım Ben daha harama uçkur çözmedim ALİ der; ne fırsat geçti elime Kilit vurdum sözlerime dilime Sahip oldum irademe belime Ben daha harama uçkur çözmedim. Ali Dilki |
Havan
Yeter artık yeter Bana Sarmısak vermeyin Birazda Örtülü ödenekten çalanları getirin. Ali Dilki |
Hayatımda İlk Defa
İşler artık yolunda Dertleri koydum rafa Sevgilim var kolumda Hayatımda ilk defa Çileler kaldı dünde Bir heyacan var bende Yüzüm güldü sayende Hayatımda ilk defa Aşk meyi içiyorum Kendimden geçiyorum Sevinçten uçuyorum Hayatımda ilk defa Gönlüm açık bulutlu Gelecekten umutlu Çok mutluyum çok mutlu Hayatımda ilk defa. Ali Dilki |
Hayatımı Kalemime Borçluyum
Yokluğun ateşinde yanıp yanıp söndüm ben Şiirin sayesinde her zorluğu yendim ben Defalarca ölümün eşiğinden döndüm ben Hayatımı şiire kalemime borçluyum Kültürüme güvenip kendimi aşıyorsam Allah'ıma çok şükür bir beden taşıyorsam Eğer ben bu ülkede başım dik yaşıyorsam Hayatımı şiire kalemime borçluyum İçimdeki hislerim aklımı çeliyordu Beni sıkıştırıyor üstüme geliyordu Az daha ölecektim ecelim geliyordu Hayatımı şiire kalemime borçluyum Arkadaşlık yüzünden onulmaz vürüs kaptım İyi niyet kurbanı hep yanlış yola saptım İntihara giderken bir u dönüşü yaptım Hayatımı şiire kalemime borçluyum ALİ der ki, yüreğim tutuştukça tutuştu Zor zabdettim kendimi sinirlerim yatıştı Hızır gibi geldi de imdadıma yetişti Hayatımı şiire kalemime borçluyum. Ali Dilki |
Hepimiz İnsanız
Tanrı’nın indinde eşittir kullar Hepimiz kardeşiz, hepimiz insan Neden kesişiyor düz giden yollar Hepimiz kardeşiz, hepimiz insan Anamız Havva’dır babamız Adem Herkes yaşamalı gelmişiz madem Hemen yapmayalım yargısız idam Hepimiz kardeşiz, hepimiz insan Ali der: Bir şeye hayrımız yoktur Konu komşumuza saygımız yoktur Kimseden ayrımız gayrımız yoktur Hepimiz kardeşiz, hepimiz insan |
Hoca Cami de
Gerçek mümine açılır Baca cami de cami de Nefis bir koku saçılır Yüce cami de cami de İster çıldır ister delir Bizi ancak bilen bilir Bayramdan bayrama gelir Nice cami de cami de İbadete bu bir zulüm Söylemeye varmaz dilim Kimi çalar halı kilim Gece cami de cami de Canımıza yeter oldu Gözümüzde tüter oldu Hep baykuşlar öter oldu Koca cami de cami de ALİ DİLKİ saçın yolar Gözlerine yaşlar dolar Tek başına namaz kılar Hoca cami de cami de Ali Dilki |
Hortumcuya Para Lazım
Beni iyi dinleğiniz İşçi Haydar,memur Kazım İnim inim inleğiz Hortumcuya para lazım Bir komusyon oluşturduk Fakir halkı doluşturduk Onları biz alıştırdık Hortumcuya para lazım Bir otelde rehin kalmış Yine kumar borcu varmış Bugünlerde eli darmış Hortumcuya para lazım Kasabalı köylü çiftçi Gardiyanla polis bekçi Kısacası tüm emekçi Hortumcuya para lazım Duymasınlar avazını Birazcık kıs boğazını Açın kesenin ağzını Hortumcuya para lazım Gazinoda saçmak için Eski şarap açmak için Yurtdışına kaçmak için Hortumcuya para lazım Arif olan anlar sözden Hiç kaçar mı benim gözden Bir ricamız vardır sizden Hortumcuya para lazım ALİ der ki, koptu damar Herkez bize ater şamar Deste deste, tomar, tomar Hortumcuya para lazım. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:14 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.