![]() |
Haikular-10
42 Sen aya bakma Son yağmurlardan kalan Çamurlu suyum 43 Ben hiç görmedim Kanla tarif ettiler Gül nedir dedim 44 Ben aya düş-tüm Gecenin gümüş teni Düş-düşe-düş-tü 45 Seni söylediler Eski söylencelerde Zaman gibisin 46 Dil alev oldu Şiirlerin aczisin Söz küküm kaldı 47 Anlamadılar Pervane bundan yandı Belki de aşk bu |
Haikular-11
48 Gündüzde güneş Gecede yıldızdılar Bizde kaldılar 49 Gece yıldızsız Yaşamak aşksız kaldı Gündüz güneşsiz 50 Deli taydılar Işığı taşırdılar Kapaklandılar 51 Kelebektiler Yanarak yaşadılar Aydınlattılar 56 Yelin yelesi Suyun türküsüydüler Gül kanattılar 57 Çekip gittiler Ötme ey turaç kuşu Hüzün oldular |
Haikular-12
58 Sustur gözlerini Oysa elveda dedin Bakma gidemem 59 Yüzümde güneş Yıldızlar ceplerimde Sensiz körüm ben 60 Gün sende kalsın Ve şarkısı rüzgarın Ay aynan olsun 61 Ses sese küstü Ötme ey bülbül ötme Dil alev kesti 62 Ayrılıktansa Yollar sonsuza gider Farketmez sonu 63 Elveda dedin Arkanı dön ve yürü Dönme gidemem |
Haikular-13
64 O gül dudaklar Bir gün toprak olacak Hadi öpeyim 65 Yıldız yağmuru Gözlerin-ıslat beni Gece sağnağı 66 İlk ay tutuldu Sonra güneş kurudu Sen gelmedin ya 67 Hasrete attın Kalbim camdı kırıldı Öyle bıraktın 68 Aşkı fırlattın Sürüklendi yerlerde Candı kırıldı |
Haikular-14
69 Üşür yüreğim Eğme kirpiklerini Kanlım olursun 70 Tek gerçek sensin Bütün sözler yalandı Ben artakaldım 71 Kalbim-çılgınım Başka dağlar bulalım Yenildik yine 72 Aşkı unutsun Süveyda yerinden vur Kalbim körelsin 74 Ha kağıt gemi Ha ipsiz bir uçurtma Kalbim aşklarda 75 Yurtsuz karınca Kanadı kopuk arı Kalbim aşksızsa 76 Bir dünya düş-ün Çıkmış yörüngesinden Yitmiş sonsuzda 77 Nere gideyim Bu sonsuz karanlıkta Ben benden öte |
Haikular-15
78 Yağmurlu uykum Ey keder yurdum sensin Yıldızlı gecem 79 Gece dem be dem Sen varsan kederlenmem Gökyüzü sim ten 80 Susar tüm sesler Aşkın nağmelerinden Zaman dilinden 81 Ki dudakların Fırtınalara vurgun Al bir sandaldı |
Haikular-16
82 Ömrüm ki yaprak Alnıma güz çizilmiş Kalsam ne yazar 83 Gider güzellik Dökülür tuz olurum Gül-sem ne çıkar 84 Sen içime bak Her yüz eskir zamanla Öze kim bakar 85 An andan kopar Hoşça kal gece gözlüm Can candan kopar 86 Yollar karardı Ayrılık senden yana Gün ortasında |
Haikular-17
87 Ey düşen yaprak Ömrün ayrılık madem Gel beni anla 88 Düşer gidersin Ömrü sararan yaprak Tırtıl kalır ya 89 Kuru ağaçta Kalan umarsız tırtıl Beni sen anla 90 Gidecekti o Ömrü gözlerindeydi Ağlayacaktı 91 Söz kan içinde Yüreği dilindeydi Konuşacaktı |
Haikular-18
92 İnce boynunda Ayrılıklardan kalan Tuhaf büküklük 94 Sözcüksüz söyle Yalnızlık-yaban acı İçine kana 95 Yabancısın sen Yaranı kendin yala Var git yoluna 96 Sen tutun gönül Düş-en bir yaprak gibi Ömür dediğin 97 Kolsuz kanatsız Senin peşinde mecnun Saman çöpüyüm 98 An var karanlık An var ki gecen gündüz Var-yok ömrümüz 99 An andan kopar Ömrümüz ayrılıktır Her daim güz 100 Anlamadınız Bir kelebek yandı da Aşktı yüzde yüz |
Haikular-19
101 Çık rüzgarımdan Karaya vur ey acı Dalgalarımdan 102 Dipsiz kuyuda Delik kova gözlerim Boş döner kalbim 103 Yan efkarımdan Kar acı kara acı Soyun sarımdan 104 Eskiden ben de İçime gül ekerdim Kendi narımdan 105 Yoruldun artık Uçurum sevdalardan Yeter ey kalbim 106 Yalnızım dağlar Yaramı sardı rüzgar Yağmur gözlü yar 107 Damlada ışık İçimi bastı efkar Ömür ah u zar 108 Ateş seliyim Yaramda yanar poyraz Gülü yağmalar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.