![]() |
Sarhoş Sokaklar
Sevdalar masalmış, hayat düzmece, Ömrüme sığmadı, aşk denen hece. Aydınlık hayali, bana her gece, Doğmasa kendimi, üzmezdim şimdi. Ne kadar anlatsam, sığmaz dilime, Melek de, şeytan da, ağlar halime. Verseydi elini, yorgun elime, Çile batağında, yüzmezdim şimdi. Yoluma çıkmasa, sevmeyi bilmez, Hüzün denizinin, balığı olmaz, Özlem kalemini, elime almaz, Feleğe dilekçe, yazmazdım şimdi. Büyülü besteydi, çınlayan sesi, Ne ateşler yaktı, sıcak nefesi. Gönül aynasında, gülümsemesi, Olmasa bahtıma, kızmazdım şimdi. O da benim kadar, sevseydi eğer, Zavallı kalbime, bin umut doğar, Hasreti dünyamın, dışına kovar, Sarhoş sokaklarda, gezmezdim şimdi. Ayrılık közünü, bastı çıbana, Sevgi cennetinden, sürdü yabana. Vurgun olmasaydım, koymazdı bana, Kafamı bu kadar, bozmazdım şimdi. |
Satılık Köle
Özlem pazarında zincirli köle, Kaç hüzün ederim, bilemiyorum. Ayrılık şeytanı düştüğüm hale, Gülerken onunla gülemiyorum. Hayaller bırakıp, habersiz giden, Seven yüreğimi perişan eden, Azat kabul etmez gönlümü senden, Alıp başkasına veremiyorum. Ömrümün ikinci baharındayım, Onulmaz yaralar sevdadan payım. Dipsiz uçurumun kenarındayım, Kendimi geriye alamıyorum. *******im kâbus, gündüzüm zindan, Vuslatı bekledim, melek kızından. Gönlüme astığın, sevda sazından, Bir umut şarkısı çalamıyorum. Yine alev alev parlattın közü, Yalnızlık kurduna yem oldu kuzu. Yalan gözlerinde doğru bir sözü, Ne kadar arasam, bulamıyorum. |
Sayende
Sevgili gününde çileli bülbül, Şakıyor sevdiğim, senin sayende. Hüzün kumaşını sevdalı gönül, Dokuyor sevdiğim, senin sayende. Gönlüne kâr etmez, sitemkâr sözler, Dalmış hayaline, ağlıyor gözler. Pembe dudağından dökülen közler, Yakıyor sevdiğim, senin sayende. Sırlar vadisinde ırmaklar çağlar, Hasret denizine ömrümü bağlar. Sırtımı verdiğim dumanlı dağlar, Çöküyor sevdiğim, senin sayende. Şeytan fermanını eline almış, Yıkım listesini gönlüme salmış, Sevda bahçemizin içine dalmış, Yıkıyor sevdiğim, senin sayende. Gözünden çektiğim sevda kur'ası, Hasret zindanında hücre sırası. Hüsranla başlayan hicran yarası, Akıyor sevdiğim, senin sayende. Göğsümde saklanan gizli okyanus, İçinde eşini arayan yunus, Yüzerken ağzında, umuttan fanus, Bakıyor sevdiğim, senin sayende. Gönlüme serdiğin, dikenli çalı, Yaralar içinde bıraktı kulu. Bahtıma kasteden feleğin falı, Çıkıyor sevdiğim, senin sayende. |
Sazımla Mızrabım
Korkusuz korsandın, saldırdın bana, Gönlümü çalmanı, önleyemedim. Sen de benim kadar, sevmiştin ama, Sessizce ayrıldın, kal diyemedim. Seninle bir büyü, yakaladım ben, Bozma bu büyüyü, bozma sakın sen, Dedikten sonra da, çekip giderken, Büyün bende kaldı, al diyemedim. Sen bir komutansın, ben de bir erim, Gönül kapısında, nöbet beklerim. Yüreğin sılamdır, gözlerin yerim, Beni bu nöbetten, sal diyemedim. Ne zaman biterse, hayaller düşler, Sevda bulutundan, yağmurlar başlar, Benden gizli gizli, boşanır yaşlar, Sen açık ağlarken, gül diyemedim. Ruhuma pranga, yaparak derdi, Giderken elbet bir, hesabın vardı. Artık senden sonra, gönlümün yurdu, Hüzün kumlarından, çöl diyemedim. Sevdadır hamurum, sevgidir özüm. Ayrılık huysuzu, bahtıma nazım. Kirpiğin mızrabım, gözlerin sazım, Bir sevda şarkısı, çal diyemedim. |
Sen Kal
Gönlünün güzelliği, yüzüne vurmuşsa da, Kalbinde güven yoktur, binbir süpheyle dolu. Anladım, yine yalnız, gideceğim bu yolu, Beni sevda ateşin, çifte kavurmuşsa da. Anlattım anlamadın, söyledim dinlemedin. Gönlünün her yanını, eski yaralar sarmış, Yalancılar elinde, gönül ufkun kararmış, Karanlıktan görmedin, sevda masaldır dedin. Gidilecek tek yol var, sevda yoludur derim. Uzanmışken ellerim, oynamaz bir parmağın. Kıyısına dikilmiş, sevda denen ırmağın, Sen olduğun yerde kal, ben sellerle giderim. |
Sen Olmasaydın
Nerden düşecektim, çaresiz derde, Gözümde bu kadar, hoş olmasaydın. Yan yana uçardık, en yükseklerde, Kanadı kırılmış, kuş olmasaydın. Sanma bu hasretin elinden bezdim, Özlem gurbetini gözünde gezdim. Sevda şarabını sensiz içmezdim, Ezginler evinde keş olmasaydın. Yürekten sevsen de, hiç sevmesen de, En derin sevdayı bulmuşum sende. İpekten yumuşak gönülsün bende, Elim uzanında taş olmasaydın. Nasıl anlatayım, öyle bir hal ki? Yasımı tutuyor, sevenler halkı. Ben de eller gibi gülerdim belki, Ağlayan gönlümde yaş olmasaydın. Umutlar gönlümü süsleyen yardı, Seninle kesildi, umudun ardı. Kavuran çöllerde ne işim vardı? Leyla odusuna baş olmasaydın. Resmini içerim, içtiğim sudan, Sarhoşluktan aymaz, bardağı tutan. Belki ayılırdım, derin uykudan, Bu kadar doyumsuz düş olmasaydın. |
Sensiz *******
Odamın karanlık duvarlarına, Gözlerini çizer, densiz *******. Kanımın sevdalı yuvarlarına, Sözlerini yazar, kansız *******. İğneli kubbedir, üstümde yorgan, Boynumda yağları damlayan urgan. Sarhoş dudakları buluttan sarkan, Devdir yatağımda, cansız *******. Düşler aleminde bulunmaz dibi, Rüzgârda savrulan yapraklar gibi, Düştüğüm kuyunun zalim sahibi, Sevinçlerden yana ansız *******. Hüzünler ruhumda kılarken karar, Gözlerim her düşte bir hayal arar. Ben ona sorarım, o bana sorar, Sabahı bulamaz, sensiz *******. Zehirli ahtapot, koynuma girer, Dikenli kolları kalbimi sarar, Yalayıp yutmaya sevdamı arar, Yarınlara düşman, dünsüz *******. Zifiri karanlık alnımda kader, Ayazlar çıldırır, yıldızlar gider, Sabahlara kadar ibadet eder, Hüzün mabedimde, dinsiz *******. |
Sevda Türküsü
Canı istedikçe karşıma çıkar, Boynunu bükerek yüzüme bakar, Sevda ateşini gözüyle yakar, Ocak kaşlarına vurgun olduğum. Başına bağlamış ipekten eşarp, Yollar engebeli, uçurumlar sarp, Hasrete sarmışım, hallerim harap, Bensiz düşlerine dargın olduğum Bir sevda şarkısı dudaklarında, Baharın gülleri yanaklarında, Konuk etmez gönül konaklarında, Gönlünden hasrete sürgün olduğum. Melek mi, huri mi, peri mi bilmem, Kalbi bulanık mı, duru mu bilmem, Onun gönlündeki yerimi bilmem, Araya araya yorgun olduğum. Karşımdan baktıkça eritir beni, Hasret tüllerine bürütür beni, Bu sevda yaşatmaz, çürütür beni, Belki de ondandır, durgun olduğum. Elini uzatsa, tutsa elimi, Gönül kovanımdan alsa balımı, N’etsem anlatamam ona halimi, Duymaz kulağına kırgın olduğum. Sevgide dostlukmuş onun bildiği, En büyük ikrammış bana güldüğü, Halime gülerek derde saldığı, Sevdası yolunda kurban olduğum... |
Seven Hayal
Sensiz gönül bahçesini, Yıktığımı sen anlarsın. Ömre sevda akçesini, Döktüğümü sen anlarsın. Akşamın kızıl ufkuna, Dost hüzünler suna suna, *******in doğusuna, Çıktığımı sen anlarsın. Yüreğim bir yaslı konut, Hayallerin orda anıt. Her geceme binbir umut, Ektiğimi sen anlarsın. Gözlerinden gelen çağrı. İçimdeki bitmez ağrı, Her sevgimin sana doğru, Aktığını sen anlarsın. Uzakların uzağına, Ayrılığın tuzağına, Hasreti gurbet bağına, Diktiğimi sen anlarsın. Buğulu kahve gözünden, Sevgiler akar özünden, Sevgilim senin yüzünden, Çektiğimi sen anlarsın. |
Sevgilerin Yalnız Bana
Sen de normal, sen de uygar insansın, Dostlukların dört bir yana olmalı. Sevdasını yüreğime asansın, Sevgilerin yalnız bana olmalı. Biri sana aşk mektubu yazmışsa, Adın ile ünvanını kazmışsa, Satırları şiir gibi dizmişse, Tepkilerin yalnız ona olmalı. Bilmem nasıl, ne zamanda gördüğün, Her sözünü bir sevgiyle yorduğun, Benden bölüp, ona pay pay verdiğin, Sevgilerin yalnız bana olmalı. Seviyorsam kıskanmakta haklıyım. O açıkta, ben kenarda saklıyım. Mantık değil, seven gönül aklıyım, Sevgilerin yalnız bana olmalı. Yıktığını yıkamazdı ordular, Sevgilerin yüreğimden vurdular. Sevdalılar bunu böyle yordular, Sevgilerin yalnız bana olmalı. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:58 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.