![]() |
Görmedin
Dünyanın En gelişmiş silahları Topları,tüfekleri Öldürmedi beni Dudaklarından çıkan Herşey bitti dediğin an Bittim,öldüm ben... Dudaklarının Arasında kaldı yüreğim Paramparca oldum Milyonlara bölündüm Kıpkırmızı değil Kar gibi bembeyaz Tıpkı bir şelale gibi Aktı kanım Görmedin,görmedin Şahin Ertürk |
Göze Alamam
Yaşamım boyunca kaybettim Önce,ZEYCAN ımı Kara topraklar aldı elimden Sonra,bir ZİBİDİ yüzünden ZELİHA tarafından satıldım Dolarlara,yatlara,katlara Kurban gitti aşkımız? ZEHRA nın gidişi Daha dramatik olmuştu O gün EGE EKSPRESİ Eti tırnaktan zorla ayırdı Canımın bir parçası İSTANBUL da kaldı Şimdi sen ZÜMRÜT Sen girdin kalbime Gönül bahçemi yeşerttin Yaşamım boyunca kaybettim Artık son olsun diyorum Seni kaybetmeyi Göze alamam ZÜMRÜT Seni kaybetmeyi Göze alamam Göze alamam (Şiirdeki isimler SANALDIR) 25.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Göze Uyku Girmiyor
Merakımdan çatladım Bilmem şimdi nerdesin Hangi yaban koldasın Aylar oldu böyleyim GÖZE UYKU GİRMİYOR (04.12.2006) Şahin Ertürk |
Gözlerime Ceza Verdim
Tahmin bile edemezsin Seni öyle çok sevdim ki Kalbimden çok sevdi diye Gözlerime ceza verdim (25.07.2007) Şahin Ertürk |
Gözlerinde Hüznü Gördüm
Volkan gibi yanıyorsun Mahsun,mahsun bakıyorsun Belli acı çekiyorsun Mutsuzluğu saklamayan Gözlerinde hüznü gördüm (03.08.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Gözlerinde Kaybolmuştum
Okyanusta kaybolmuş Pusulası olmayan Yelkenli gibiyim Gün değil,ay değil,yıl değil Yıllar oldu Mutluluk adasını bulamadım Deniz gözlüm Hatırlar mısın bilmem Bin dokuz yüz yetmiş sekizde Bir sonbahar gününde Eylül ün on beşinde Günlerden perşembe Saat on,on yedide Ben senin Gözlerinde kaybolmuştum (01.08.2008) Şahin Ertürk |
Gözlerinin Hapsindeyim-1
Keşke seni görmeseydim Sözlerine gücensem de Kalplerimiz sürtüşse de Gözlerinin hapsindeyim (30.01.2008) Şahin Ertürk |
Gözlerinin Hapsindeyim
Keşke seni görmeseydim Gözlerine bakmasaydım Ela gözlüm,dünden beri Gözlerinin hapsindeyim (28.02.2007) Şahin Ertürk |
Gözü Dönmüş Aşık
Kanun sökmez artık bana Polis,jandarma dinlemem Gözü dönmüş bir aşığım Ayrılığı uzatırsan Kork artık güzel,kork benden (30.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Gözüm Birşey Görmüyor
Gözüm birşey görmüyor Yat tan,kat tan bana ne Dünya yansa Savaşlar çıksa Depremler olsa Umurumda değil? Sorumsuzum Duyarsızım? FENER DÜNYA Şampiyonu olmuş? CİM,BOM Amatör LİĞE düşmüş? Orhan Pamuk NOBEL ödülü almış? BİN-LADİN yakalanmış Başkan BUSH ölmüş Amerika karışmış SADDAM idam edilmiş IRAK parçalanmış İRAN süper güç olmuş Bana ne,bana ne? Borsa yükselmiş Döviz düşmüş Enflasyon sıfır olmuş Askeri ücret artmış İşsizlik bitmiş Bana ne,bana ne? Hep seni yazıyorum Şiirlerim okunmaz olmuş Sen okuyorsun ya? Yeterde,artar bile bana Takmıyorum hiç birşeyi? Büyülenmiş gibiyim Gazete okumuyorum Televizyon seyretmiyorum Bir hayal dünyasındayım SENİ DÜŞÜNÜYORUM Gözüm birşey görmüyor Varsa,yoksa SEN,SEN (08.11.2006) Şahin Ertürk |
Gözüm Yolda Gelmiyor musun?
Takvimlere bakmıyor musun? Saymasını bilmiyor musun? Tam bin kırk hafta,beş gün oldu Gözüm yolda,GELMİYOR MUSUN? (07.04.2006) Şahin Ertürk |
Gücüme Gidiyor-2
Yine yerden yere vurmuşsun beni Zehir zemberek yine son mektubun Şüphelenmeye başladım kendimden Gücüme gidiyor,bana yaptığın Bu kadar kötümü,zalimmiyim ben? Sen çıkarmadın mı bu ayrılığı Gücüme gidiyor,yalan sözlerin Gücüme gidiyor,bana yaptığın Gücüme gidiyor,beni ekişin Gücüme gidiyor,beni yerişin Gücüme gidiyor,hergün bitişin Senin herşeyin,gücüme gidiyor (06.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Gücüme Gidiyor
Sokaklarda beni yeriyormuşsun Sözde ben sevmeyi hiç bilmezmişim Sana mutlu birgün yaşatmamışım Gücüme gidiyor,yalan sözlerin Gücüme gidiyor,aşkı yıkışın Gücüme gidiyor,bana bakışın Gücüme gidiyor,benden kaçışın Senin herşeyin,gücüme gidiyor Gücüme gidiyor,çamur oluşun Gücüme gidiyor,kirli işlerin Gücüme gidiyor,hergün bitişin Senin herşeyin,gücüme gidiyor Hala sevmeyi öğrenememişsin Hala daldan,dala konuyormuşsun Hala saçmalıyor,çuvallıyorsun Senin herşeyin,gücüme gidiyor (11.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Güneşin Doğmadığı Yer
Ben senin için Herşeyi yaptım Resimler çizdim Şiirler yazdım Herşeyden önemlisi Hasretinden Mum gibi eridim Gözyaşı döktüm Varımı,yoğumu Ömrümü yoluna tükettim Söylermisin İzmirlim Sen benim için Ne yaptın? Beni Güneşin doğmadığı Berbat bir yere Sensiz yaşamaya Mahkum etmekten başka Söylermisin İzmirlim Ne yaptın...Ne yaptın? Şahin Ertürk |
Güvercin Yürekli Adam
Aynı şehrin, Havasını solumuştuk Aynı okulun, Aynı sınıfını paylaşmıştık Sen,sınıfın Dersleri PEKİYİ olan Zeki,çalışkan,güzel Gençlerin Düşlerini süsleyen kızıydın Bense, Laf olsun diye okuyan Fenerbahçe de oynama Düşleri kuran Aklı,fikri futbolda Ve, Sende olan Bileği bükülmez genciydim Sen, ORHAN I severdin Bense,seni… Senin,ORHAN I Sevdiğini bile,bile Başkasını görmezdi gözlerim Düşlerimi, Seninle kurardım Rüyalarımda, Seni görürdüm Uykularımda, Seni sayıklardım Kaç kez,annemin Kim bu SERAP Sorusuyla karşılaştığımı Daha dün gibi hatırlıyorum Sen, ORHAN DAN bahsettikçe Ona hayranlığını, Sevgini,aşkını anlattıkça Damarlarımdaki bütün kan Beynime hücum eder Sinir kat sayım artar Tansiyonum yükselir O an, ORHAN I öldürmek isterdim Beni sevebilme olasılığın Milyonda bir bile değildi, Değildi amma, Delicesine,çılgınca Bir sevdaydı benimkisi Kaç kez, Dilimin ucuna geldiği halde Seni kırmaktan, Kaybetmekten korktuğumdan Seni sevdiğimi söyleyememiştim Her gün benden, Bıkmadan,usanmadan Şiir isterdin Sana, Buram,buram aşk kokan Hasret şiirleri yorumlardım Şiirlerime bayıldığını söylerdin Şiirlerimdeki, Şanslı kızı sorar dururdun Kıskanıyorum onu derdin Kıs,kıs gülerdin, Gülerdin de Ben şaşkın, Güvercin yürekli adam Bu şiirler sana SENİ SEVİYORUM, Diyemezdim Dilim dönmezdi SENİ SEVİYORUM kelimesi Boğazıma düğümlenip kalıverirdi Yutkunurdum Terlerdim Gram,gram erimeye başlardım Amma,yinede Seni seviyorum diyemezdim İşte o an, Bir ŞAİRİN ÖLÜM anıydı Kurşun sıksalar Makine li tüfekle tarasalar Kör testereyle, Boğazımdan kesseler Bu kadar kanamazdı yüreğim Ve bir gün, Çekip gittin yaşantımdan Şiirlerim öksüz, YAŞAM YARIM KALDI Ne, Liseyi bitirebildim Ne, Fenerbahçe de oynayabildim İşte o günden beri 10,800 günden beri Ben hala şiir yazıyorum Belki sen, Artık yaşamıyorsun bile Belki sen, Yaşıyorsan bile Adımı bile hatırlamıyorsun Biliyorum,biliyorum da Ben var ya güzelim Ben var ya Duyguları pes etmeyen Aşkı kirletmeyen Güvercin yürekli adam Yalnızlar rıhtımında Belki bir gün, Çıkar gelir diye Gözüm yollarda Hala seni bekliyorum (26.12.2007) Şahin Ertürk |
Güzel Sözlüm
Okyanus sanki yüreğin Uçsuz,buçaksız sevgin Sıcak sözlerinle Ruhumu,gönlümü Okşayanasın sen Güzel sözlüm Kapıldım sana Şart'mı yanında olmak Şart'mı yüzünü görmek Güzel sözlerinle Aşka,sevgiye Doyurdun beni GÜZEL SÖZLÜM Kapıldım sana (09.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Güzel ve Özel
Kalbindeki yerim ÖZEL Seviyorsun beni GÜZEL Sözün güzel,kalbin GÜZEL Sana karşı,sevdam ÖZEL (22.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Güzele Bak Güzele
Yeni yetme gencecik Selvi gibi incecik Huri sanki Ayşecik Güzele bak güzele Ceylan gibi bakıyor Güneş gibi yakıyor Yüreğime akıyor Güzele bak güzele Manken sıfır yanında Doğruluk var kanında Tıpkı Anzer tadında Güzele bak güzele Zeytin gibi gözü var Baldan tatlı sözü var Yüreğimde közü var Güzele bak güzele (17.07.1978) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Güzellik Akıyor
Akıyor,akıyor Kaşından,gözünden Saçından,yüzünden Güzellik akıyor Akıyor,akıyor Gönlünden,kalbinden Sesinden,dilinden Güzellik akıyor Dinmeyen pınarsın Bal sanki sözlerin Şiirden,kalemden Güzellik akıyor Akıyor,akıyor Senin her yanından Mutluluk akıyor Güzellik akıyor (22.12.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
H a n i
Hani,seninle Bir tas çorbaya Kaşık sallayacaktık Hani,seninle Eminönünde Güvercin yemliyecektik Beykozda Balıkları doyuracaktık Kanlıcada Martılarla konuşacaktık Hani,seninle Zamanı durduracaktık Yaşamı bölüşecektik Hani,hani? Bence seninkisi Bir tür heves idi Oda geldi geçti işte (18.05.2007) Şahin Ertürk |
Haberin Var mı? -1
Sanki saklambaç oynuyoruz Kovalayan ben Kaçan sen Bulunmaz Hint kumaşı değilsin amma Bendeki bu sevda var ya Aşka inanmışlık Sadakat var ya Elimi,kolumu bağlıyor güzel Sen nereye gidersen Ben oraya geliyorum Yüzüme bakmıyorsun Sözümü takmıyorsun Takmıyorsun amma Ben...Ben güzelim Senden başkasını görmüyorum Bir DİLENCİ gibi Bir GÖLGE gibi 30 yıldır peşindeyim Sayende İZMİRLİ oldum Basmane,Konak,Güzelyalı Çiğli,Bostanlı,Karşıyaka Alsancak,Hatay,Bayraklı Sayende İZMİR i ezberledim Girdiğin sokaklara girdim Çıktığın tepelere çıktım Dokunduğun şeylere dokundum Zaman,zaman Senin için kavgalar ettim Her selam verdiğin yüze Kinle,kıskançlıkla baktım Teslim olmadım zamana Teslim olmadım yalanlara Teslim olmadım güzellere? Yetsin artık İZMİRLİM Bitsin bu anlamsız oyun Yolun sonu yaklaştı HABERİN VARMI? HABERİN VARMI? (22.06.2005) Şahin Ertürk |
Haberin Var mı? -2
Acılar kamp kurmuş yüreğime Sensizlikten kıvranıyormuşum Ben çökmüşüm,ihtiyarlamışım Senin bunlardan,haberin varmı? (27.12.2005) Şahin Ertürk |
Haberin Var mı? -3
Beynime yerleşmişsin Kalbime kurulmuşsun Dudağa yapışmışsın Senin haberin var mı? Yemeden kesilmişim Aklıma takılmışsın Günleri şaşırmışım Senin haberin var mı? Hasretle evlenmişim Mevsimi beşlemişim Yaşamı boşamışım Senin haberin var mı? Dağ gibi bir adamı Günden güne eriten Platonik bu aşk tan Senin haberin var mı? (31.01.2007) Şahin Ertürk |
Haddim Değil
Sen Düşler şehrinin Hayal kızı Senin,adın gibi Denizlerin var Taze umutların var Pembe düşlerin var LAYLA ların var Benden,gençsin Güzelsin Soylusun Kültürlüsün Ben kim,sen kim Haddim değil,seni sevmek Haddim değil Ben ki Sen li Hayal bile kuramam Aklından Çıkar güzelim Çıkar bu sevdayı Haddim değil Haddim değil seni sevmek (11.07.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Haddini Bilen Şair
Yükseklerde değil gözüm Kaf dağında uçmuyorum Ustalara saygı duyan Haddin bilen şairim ben Serbestci'yi hor görmeyen Hececi'ye yağ çekmeyen Çok bilmişlik taslamayan Hadddin bilen şairim ben Hep kendime yontmuyorum El sözüne bakmıyorum Dolduruşa gelmiyorum Haddin bilen şairim ben Güçlü kalem poza kızan Yalnız ozan dostu olan Kötülüğe savaş açan Haddin bilen şairim ben Olgunlaştım ham değilim Kalp krıcı kul değilim Riyakarla dost değilim Haddin bilen şairim ben (Boyalı Düşler adlı şiir kitabımdan) (18.08.2003-Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Hadi Bunu Kanıtla
Hocalara gitmiş,adak vermişsin Seviyorum diye,yemin etmişsin Mademki hala,beni seviyorsun Bekliyorum,hadi bunu kanıtla (21.02.2008) Şahin Ertürk |
Hak Ediyorsun
Haksızlık etme kendine Hak ediyorsun sevilmeyi Hak ediyorsun Mutlu olmayı Hak ediyorsun Şiirlere yazılmayı? Ben se Fazla birşey istemiyorum Gözlerine bakabilmek Ellerinden tutabilmek Yeterde artar bile bana? Seninle Demli bir çay muhabbeti Doyurur beni...? Aşka açlığımı,susuzluğumu Giderir benim... Haksızlık etme kendine Hak ediyorsun sevilmeyi Hak ediyorsun güzelim Sen herşeyi hak ediyorsun (24.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Hak Ettiler,Söveceğim
Türklüğüyle övünmeyen Osmanlıyı yerenlere Ermeni’yim diyenlere Hak ettiler,söveceğim P.K.K YI kınamayan Şehidine ağlamayan Yazarlara,aydınlara Hak ettiler,söveceğim Pislik kokan masonlara Emek,çalan fasonlara Haksızlığa susanlara Hak ettiler,söveceğim Demokrasi düşmanına Baş örtenden korkanlara Bozguncuya,hortumcuya Hak ettiler,söveceğim Sanat yaptım sananlara Göğüs şovu yapanlara Aşka mezar kazanlara Hak ettiler,söveceğim Halkla dalga geçenlere Layla’daki seçkinlere Ekrandaki pişkinlere Hak ettiler,söveceğim (03.03.2008) Şahin Ertürk |
Hakim
Ayrılığa yokki katkım Neden gittin,bilmek hakkım Unutmuştur deme sakın Sevgin kalbe,hala hakim (15.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Hakkım Yok
Allaha Şükürler olsun Duygularım hala Pes etmedi amma, Hazan mevsimini yaşıyorum Sonbahar yaprakları Saçlarımda uçuşuyor Oysa sen,sen güzelim İlkbaharda açan Çicekler gibi Yeni açıyorsun Duyguların Yeni,yeni filizleniyor Yeşilin,Mavinin,Pembenin Tüm tonları sende Kar gibi bembeyazsın Pembe düşlerin var Öylesine saf ve temizsin ki Yok güzelim yok Her mevsimde açan Bu yediveren gülünü Sarartmaya Kurutmaya Hakkım yok,hakkım yok (03.06.2006) Şahin Ertürk |
Hala BEBEK Sahilindeyim
Bugün senin şehrindeyim Sana Seramik başkentinden Uçarak,koşarak Sımsıcak yüreğimle Umutlarımla gelmiştim Amma velakin Yoktun BEBEĞİM Yoktun BEBEK Sahilinde BİR HEYKEL GİBİ BİR DİREK GİBİ Kalakaldım oracıkta Simsiyah oldu Sarardı,soldu Kırmızı,Sarı Beyaz güllerim Gün,akşam oldu Ben hala BEBEK SAHİLİNDEYİM Dönemedim BEBEĞİM Seramik başkentine KÜTAHYAMA Hala dönemedim BİR HEYKEL GİBİ BİR DİREK GİBİ HALA BEBEK SAHİLİNDEYİM (19.06.2006) İstanbul Şahin Ertürk |
Hala Seni Gözlüyorum
Kütahya’nın soğuğunda Paşam sultan durağında Sırrı bayır yokuşunda Hala seni gözlüyorum Takvacılar camisinde Şair şeyhi türbesinde Hatip oğlu çeşmesinde Hala seni gözlüyorum Sarı kızın kokusunda Esmer kızın bakışında Kumral kızın saçlarında Hala seni gözlüyorum Yemeğimde,tabağımda Fincanımda,bardağımda Sigaramın dumanında Hala seni gözlüyorum Kalemimde,şiirimde Seyrettiğim dizilerde Sergilerde,dergilerde Hala seni gözlüyorum Kara toprak izin vermez Artık bana gelemezsin Mezarında bekliyorum Hala seni gözlüyorum (29.04.2008) Şahin Ertürk |
Hala Seni Soluyorum
Çok zamansız gittin benden Ayrılığa yoktu neden? Bin on altı hafta oldu Hala seni soluyorum 03.12.2006 Şahin Ertürk |
Halat Koparsa?
Belli Beni çekemiyorsun Kıskanıyorsun? Yürüyüşüme, Bakışıma, Duruşuma, Şiirime, Mutlak Bir kulp takıyorsun Acıyorum, Gülüyorum sana. Aynaya bakmıyorsun Kimseyi takmıyorsun Sevmiyorsun? İşi,gücü bıraktın Varsa,yoksa Ben,ben KRİZDESİN Kıskançlık krizinde Çekme Bu kadar çok çekme Çekmeye çalışma Halat koparsa Altta kalırsın Canın yanar Kalkamazsın Ufalanır Dağılır gidersin Benden dost uyarısı Çekme Bu kadar çok çekme HALAT KOPARSA? (25.10.2007) Şahin Ertürk |
Hamiline Değil Sevgim
Sana olan sevgim Sanma HAMİLİNE Kartvizitlik Anlık,günlük Aşklardan değil İnan bana ELA GÖZLÜM Kapanın Tutanın Bulanın olmayacak bu aşk? Büyük puntalarla Adın yazılı kalbimde Haydi durma Al sana veriyorum DOSTUM YAZ SIRDAŞIM YAZ SEVGİLİM YAZ ARKADAŞIM YAZ YAZ,YAZ Sana verdiğim HAMİLİNE olmayan Kişiye özel bu kalbe Yeterki sen de Birşeyler YAZ? (19.02.2007) Şahin Ertürk |
Han Değil Yüreğim
Bir tek sen Sen anlayamadın beni Sevgimi Hala hafife alıyorsun Ya,sevmeyi bilmiyorsun Ya'da dalganı geçiyorsun Unutursun,seversin diyorsun Han değil'ki yüreğim Herkes kolayca girsin Bıktığında,sıkıldığında Basitce çıkıp gitsin? Sana söylüyorum sana Mülkiyeti özel Satılık değil,kiralık değil Han değil güzelim Senin güzelim senin Sevgi dolu bu yüreğim Han değil,sana özel Görmüyormusun? Görmüyormusun? Şahin Ertürk |
Han Değilki Yüreğim
Beni unut diyorsun Yeniden sev diyorsun Han değilki yüreğim Herkes sen gibi gelsin Kolayca girsin,sevsin Han değilki yüreğim (04.12.2006) Şahin Ertürk |
Hangi Kurda Yem Oldun
Mektupların gelmiyor Telefonum çalmıyor Söyle nazlı CEYLANIM Hangi kurda yem oldun? (18.11.2006) Şahin Ertürk |
Hangi Masal Hangi Hikaye
De bakalım güzelim Hangi masal,hangi hikaye Treni'mi kaçırdın? Baban'mı hastalan'dı? Dayın,amcan'mı öldü? Yoksa diyorum yoksa Kar yolları yine tıkadı'mı? Çocuklar,deliler bile İnanmaz söylediklerine Amma ben güzelim Amma ben Tam otuz yıldır Bıkmadan,usanmadan Sabırla dinliyorum seni De bakalım güzelim Hangi masal,hangi hikaye Şahin Ertürk |
Hani Karpuz Kesecektik
Şair dostum Hani,seninle Karpuz kesecektik Fenerbahçe konuşacaktık Şiir soluyacaktık Oldumu dostum Oldumu böyle? Ne, Karpuz kesebildik Ne,FENERİ Şampiyon görebildik Sen Kara topraklar altına Ben Yapayalnız,çaresiz Tek başıma? Zamanımıydı dostum Ölüme Yenik düşmenin Söyle,zamanımıydı? (30.06.2006) Nuri Yıldırım anısına Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:15 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.