![]() |
Ruhani...
artık aşkımı itiraf etmenin zamanı geldi... itirafcım ise eceldi... Reyhan Tataroğlu |
Rüzgar Postası
(Melek Kamanlı'ya aittir...Teşekkürler) Arıyorum Seni her yerde Geçenlerde sordum sarı çiçeğe Çiçek şöyle bir sallandı Biraz hafif edalandı Rüzgar dedi'Bana bak! ... Dosttan ayrı kalmak yasak Ben postayım,anladın mı Gizledim içimde Cananımı Sana haber getirdim 'O' herşeye karıştı Sevenlerle barıştı Göz ağladı,kalp yırtıldı Yağmur aldı götürdü...' Reyhan Tataroğlu |
Sa/Bitlenmişim...
her çeşit ne/batıları koynumuzda beslemişiz gözümüzde büyütmüşüz başımıza taç ettiklerimizin hepside aslında bitmiş... pireymiş... bir vuruşta yedi dev devireymiş aslı yoklar yaylasına bir de beşyüz koyunu Allah vereymiş gel gör o zaman bizi çiğ çiğ yerlermiş... Reyhan Tataroğlu |
Sade
üşümenin derinliğine düştüm kaçarken alevlerle öpüştüm her taraf mahşer yeri iken ben yalnızlığa dönüştüm Reyhan Tataroğlu |
Saksı...
Üç bardak su,bir avuç toprak Yeşerir yeşerir,dökülür yaprak Reyhan Tataroğlu |
Salavat...
bugün Cuma... bugün Cuma... dualar gelirken dil ucuma rahmetin konarken avucuma bütün iblisler geçti hücuma... |
Salla beni...
Kaç gecedir uykusuzum Kurur dudağım susuzum Yar'dan ayrıyım yurtsuzum Salla beni beni salla Kapanır gözlerim durmaz Kirpiklerim kaşa vurmaz Kıyameti ruhum duymaz Salla beni beni salla Gözlerimden düşer damla Damarlarımdaki akan kanla Ne olur sen beni anla Salla beni beni salla Reyhan Tataroğlu |
Sana özlemim...
Yaşamanın anlamı seninle nefesim Duyarmısın bilmem sessizlikte sesim Ayrılık ölümden sanki bir resim Sana özlemim sen değilsin Bir hayalin kalır bir de kokun Bedenini hissetmem ruhuma dokun Unutulmaktır unutmamdaki korkum Sana özlemim sen değilsin Yakın bana beni benden yakın İçimdeki özgür tutsağı bırakın Kalmadı urgancı gardiyandan farkın Sana özlemim sen değilsin Reyhan Tataroğlu |
Saygı/Sızlar
Sen... Bilmesen de saymayı, bilenler var Hem de +/- sonsuza kadar... Reyhan Tataroğlu |
Sayılı soğan...
Bırak... Sayılı günlerin rahatını Ki... Sayısız günler, saysın hatırını Reyhan Tataroğlu |
Secde/Siz...
Ne olmuş alnıma...kararmış Nur üstüne nur mu ararmış... Reyhan Tataroğlu |
Seç beğen
kuru mu gideceğim yer yoksa yaş mı sarhoş mu ordakiler yoksa ayyaş mı Reyhan Tataroğlu |
Seç seç al
dürüstlük bir erdem dir yanlışlık ise her dem dir Reyhan Tataroğlu |
Seçenekler...
Boş sevdalar dolunca,aşk olur adı Bir başkadır oralarda,Maşuğun tadı Herkes geçemez yardan,Yaradana... Kimi takılır sırata,kiminin atlar atı Reyhan Tataroğlu |
Sefer tası
bu sefer... sırtında bir semer günah biner sevap iner sevap biner günah iner yol uzun... alında ter... dizde fer... kaç sefer atar bu can kaç sefer... Reyhan Tataroğlu |
Seksek...
Yüksek yerlerin ufku yüksek Alçak yerlerin ufku tümsek Yükseklere alçaklardan sürünsek Alçaklara yükseklerden sürülsek Hem yüksek,hem de alçak,bir sürüysek Alçaklarda ki,yükseklerde ki sürü isek Bir aşağı, bir yukarı yürüsek Oynum suyum yok,yoktu desek... Seksek...seksek...seksek... Reyhan Tataroğlu |
Selamsız sabahsız
kaç yolcu geçti... bu handan bir ben miyim hancı herkese selam candan bir ben miyim yabancı Reyhan Tataroğlu |
Selvi...
Arş-ı ala'ya uzanır dimdik bir baş ile Elif Eliftir Tekbir,Tekbir/den gayrısı sade muhtelif Reyhan Tataroğlu |
Semazen
Gökkubbede açtı gül, dikenleri merdiven Yüreğim avucumda, dualarım eldiven Reyhan Tataroğlu |
Sen ki!
Sen ki! Kalbimin derinliklerinde açan gonca gülün tomurcuğu, kaynağısın Sen ki! Ayaz *******de,ıssız duvar diplerinde yatan kimsesizlerin dayanağısın Sen ki! Sevgiye hasret kalan sıladaki gariplerin gözlerinden damlayan gözyaşlarının dayanağısın Sen ki! ve Sen ki! Bir tanem,uykumun güzeli,bu dünyada beni benim için seven anlayanımsın Sen ki! Umutsuzluk diyarında kıvranan biçarenin,çaresizliğin umut yollarısın Sen ki! Yaralı kuşların kanadı,sarmayı bilmeyen sevgi yoksunlarının kollarısın Sen ki! Kıtlığın,yokluğun,sıkıntıların,darlığın,bereketsiz liğin azlığın bollarısın Sen ki! ve Sen ki Aşk sebebim,yüreğimdeki yangın yerinin sönmeyen ve dahi alevlenen korlarısın Sen ki! Cümlede,parağrafta,makalede,romanda,hadisde,ayette ,sürede,Kuranda, son noktasın Sen ki! Sevgide,şefkatte,merhamette,ihsanda,lütufda,adalet te,rahmette çoktasın Sen ki! Kainatta,dünyada,uzayda,alemde,sonsuzda,herşeydesi n,var olansın,yok yoktasın Sen ki! ve Sen ki! Son durağım,aklın aldığı alamadığı bütün varlıkların sahibi,her şeye kadir olan Allahım Sen ki! Her şeyi ile geniş ve toktasın Ben ki! Ne zaman,sıkıntı,üzüntü,gaflet,dalalet ve hıyanetlikte,dardayım Ben ki! Günah batağında,çirkeflikte,zulmette,şirrette,haksızlıkt a en baştayım,son ayardayım Ben ki! Yılanların kucağında,kurtların,böceklerin,akreplerin,çiyanlar ın ocağında pişmekteyim hardayım Ben ki! ve ben ki! Yarabbi! Bütün bunlara rağmen SENİN affınla,SENİN esirgemenle hala vardayım... Reyhan Tataroğlu |
Sen olunca...
Doğum günüme adını koydum,bitmedi... Ölüm geldi...kaldı...O'da gitmedi... Reyhan Tataroğlu |
Senlik Benlik
ömrünün son demiydi sordu eşi,dostu; ne yaptın bunca zaman nasırlı elleriydi onlara uzanan dedi; biraz senlik, biraz benlik kimilerini aldı serinlik kimilerini derinlik hep bir ağızdan; nasıl yani... senlikti sağa,sola yaptığım yardım benlikti birazcıkta kendime ayırdığım dilledi isem senliği başa kakarak birazcığı ayırdı isem benliğime bırakarak vay halime o zaman akibet hüsran değil ise, ne mutlu bana her taraf gülistan |
Sensin...
Birgün değil,hergün ki hülyam Sensiz yaşamak ise,ölümlü rüyam Reyhan Tataroğlu |
Seri Aşk
açtım gözü gördüm seni al götür sevdana beni hem ruhu hem de bedeni sevdim seni... çok beğendi serseri... Reyhan Tataroğlu |
Sevgili...
Kimse bilmese de gerçi... O nura boyanmış bir elçi Reyhan Tataroğlu |
Sevinç ve Hüzün
Gökten gözüme düştü iki damla Biri tahliye,diğeri yargılandı idamla Reyhan Tataroğlu |
Sılaya Dönüş...
Yer ile gök kavuşacak,hasret giderecek Kim bilir...Vuslatın muradına, kimler erecek... Reyhan Tataroğlu |
Sınırsız...
Sevgili... ne dün ne bugün ne yarın nede ertesi gün seni sevmek her gün... bir başka düğün Reyhan Tataroğlu |
Sineklendim
Sineğin kanadının gölgesinde...bu dünya Gölgesinde görülen sinekli bir rüya... Reyhan Tataroğlu |
Son-Uç
Ne çabuk geldin,ne çabuk çaldın kapımı Daha dün gittin hayırlı günler dileyerek Yeni tanıyorum hayatı, eşimi,dostumu,ahbabımı Kah onun,kah bunun yanında zevk eyleyerek Unutursun diyordum ziyaret etmeyi,belkide umarak Çünkü ben öyle yapmıştım,işin kolayı buydu Deliksiz uykular çekiyordum gerçeklere göz yumarak Ne başım ağrıdı,ne dişim,ne de kulaklarım duydu Taa ki ayak seslerini duyana kadardı bu saltanat Öyle kararlıydın ki,elçiye zeval olmaz diyordun Uçacak,kaçacak yerim kalmadı,kırıldı kol kanat Sessizce selam verip,can evime giriyordun Desem ki söz veriyorum hiç aklımdan çıkarmayacağım Telaşa kapılmanın anlamı yoktu,değişmeyecekti sonuç Sultanın gönderdiği emirleri tutup,bir bir uyacağım Burası başlangıç değil,artık burası dünyadaki son-uç Reyhan Tataroğlu |
Son b/Ölüm
Meğer ki... Tadı bir başkaymış Bu sevdanın Bir zalime düşünce anladım Değeri yokmuş Sensiz zamanın Akrebe değil, yelkovana ağladım Artık... Zamanın kurma kolu geldi elime Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ........................ Hep verdin, hiç istemedin Birgün olsun sıra sende demedin Ben yürürken, Sen koşarak geldin Sevdin...sevdin...Sevgiliydin Artık... Sürüngenler acır oldu halime Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ........................... Seni seyretmek... Herşeyde...heryerde.... Aldığım en büyük hazdı...anlayamadım Galiba...gece ve gündüz en büyük ikazdı Artık... Mayasız hamurlar çöreklendi gönlüme Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ............................. Sözlerin... İlham kaynağı idi ruhuma Tuttu zalimin diyarında beni bu humma Ecel fayda vermez oldu korkuma Artık... Her anım Şahadet... Her anım Tevhid-i Kelime Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ........................ Ben Sendeyim... Sen bendesin... Bu zalim ne kadar istemese de, istemesin... Yeter ki Senden bir haber bana ' Gel' desin ' Ya HU! ...Ya HU ' ya karışsın Son nefesim...son nefesim... Artık... Vuslatın adı çıktı ölüme Senden sonra düştüm düşeli bir zalime Reyhan Tataroğlu |
SoN DuRu/MuM'dur
(Durukan'a Sevgilerimle) ''Abi şimdi çok şükür iyiyim Yalnız,biraz boşlukta biriyim'' Derken; Bir an geriye dönüp baktım Umut dolu hayat tablosuna aktım Bir kaç adımda ki evlilik Etmemiş akıllılık,etmiş delilik Demeler arasındaki ingaaa! sesi Kesti soluklanan bütün nefesi Kitabında yazmaz iken muhtaçlık Şeref madalyonu idi,kursağındaki açlık Hem çalışıp,hem de okumaktı amaç Lakin...odunlar eğri,orman yamaç Girdaplar,hastalıklar,binbir telaş... İçersinde yutkunulan yavan yaş... Hızlı hızlı adımlar iken caddeyi Görmez olmuştu,alemdeki maddeyi Çekiştiriyordu,ha bire sigarayı Bozmuştu yine,yanlış ile arayı ''Ne olacak abi''dedi birden Sanki,sesi geliyordu taa kabirden Ölmekle ölmemek arasındaki mücadele Kaç kefenden sıyrılmıştı,dele dele Vermeliydim istediği doğru cevabı Günah çukuruna düşmeden sevabı Dedim''Bir gün gülüp geçeceksin Olsun da,Mevlam gülünü geç eksin'' Güçlükler içerisinde geçirilen zaman Diyor ki''Beni zamana yazaman'' Hani derler ya,kırılma noktası Ramak kaldı,topladı tarağı tası Direnişler dönüşmeden isyana Sallandılar o yana,bu yana...yana yana... Yine galip geldi zalim Susunca muallim,susunca alim Terk edildi yanlışlar diyarı Bozulmadan doğruların ayarı Tamamlanan,yarım kalan tahsildi Kalktı...kara tahtayı sildi Sonunda... İki cengaver,birde yaver Dualarla demlenen,sıcak bir semaver Diyeceğim... Rotanı şaşırma,dümeni çevirme Demir al boşluktan,boşluğa devirme... Reyhan Tataroğlu |
Son gemi
Son bir gemi kalkıyor Bu limandan ağır ağır Sevdim seni sevgilim İster bırak ister çağır Ne günlerdi o günlerimiz Hatırlarmısın ey! sevgilim Fısıltın hala kulağımda Aşk dolu güzel sözlerin Dünya döndükçe inan canım Unutmak mümkün olmaz seni Son sözümü duymak istersen Mezar taşımda oku beni Biliyorum dönmeyeceksin Gittiğin yerden bir daha Ne olur yalvarırım bir tanem Bir kez olsun beni ara İşte o gemiydi beni yıkan Anladın mı şimdi beni Vefasızca gidip bırakan Unuttum artık seni Bir kez beni ara demiştim Aramadın sormadın hayırsız Dönmemeye yeminmi etmiştin Çok geç, çok geç kaldın vicdansız... Reyhan Tataroğlu |
Son gülen...
Ağlamanın en güzel yanı Gülmeye yer açmak Gönüllerin Tek/Bir beyanı Nefis mapusundan kaçmak Bir bekleyen var çıkışta 'Hoş geldin''diyecek,Sevgili Saracak,hem yazda,hem kışta Konuşulanlar,hep sevgi dili Başbaşa giderilecek hasret Bilinmeyecek,ne olup,ne bitti Kalmayacak hiç,gam,kasvet Ha geldi...ha gitti... Gülmenin en güzel anı Ağlamayı unutmak Gönüllerin Tek/Bir canı Onu hoş tutmak Reyhan Tataroğlu |
Son perde
yalnızlıklar ülkesi neresi bilir misiniz ara sırada olsa gider gelir misiniz işte oralarda bi hayli yaşadım hatırlamıyorum kaçtı yaş adım susarım duyamam konuşurum duymazlar ne bana uyarlar ne bana uymazlar bakarım görmem görürüm bakmam fark etmem birşeyi birşeyi çakmam bir müddet düşer gözlerime ışık birden bire olur karanlığa alışık an geldi... saatin tıkırtısı kulağımda çınladı koskoca sekiz yıl ömrümden vınladı indi zihnimden bir anda perde şükrederken bir yandan dedim perdeci nerde... Reyhan Tataroğlu |
Son/ra...
Kapanır kapı,vurulur kiliti Kulakları tırmalarken, acı bir inilti... Reyhan Tataroğlu |
Sorma...
ben bir kulum ben bir hiçim nefsime sorar isen ben bir ... Reyhan Tataroğlu |
Söylesene...
Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Ve dahi... Eksiklerim artarken Sağımdaki sağılanı Solumdaki dağılanı Yalanı, talanı... Filanı... falanı... Biri vereni, diğeri alanı Tartarken... Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Günahı sevaba boğacak mıyım .................................................. ................ Ve dahi... İkilemler bire inmezken Nefsimin nârâsı dinmezken Bülbüle gül kokusu sinmezken Avuçlarım dolu dolu diken Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Nefsimi tââta boğacak mıyım .................................................. ................... Ve dahi... Alnım çizgi çizgi kırışırken Prese girmezken beden Var mı ütüsünü kaybeden O benim...ben...ben İblisler arasında sıkışırken Söylesene anne.. Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te İblisleri Rahmana boğacak mıyım .................................................. ................. Ve dahi... Unuturken... Güneşin doğuşunu, batışını Duymazken kuşların kalp atışını Geceyi gündüze Gündüzü geceye katışını Seyrederken... Bir garibin musallaya yatışını Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Ölümü nefese boğacak mıyım .................................................. ................ Ve dahi... Can ile Canan çekişirken Nefes tükenip, ecel pekişirken Yüzler gülüp, yüzler ekşirken İblisler gecikip, dost yetişirken Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Karanlıkları Nûr'a boğacak mıyım Reyhan Tataroğlu |
Suluk
aşkın... susadığım su aşkından öğrendi yüreğim susu içtikçe içerim... kandırmaz bu susuzu Reyhan Tataroğlu |
Susturucu
her seferinde diyorsun ki sus... bilmezmisin ki susmak konuşana mahsus istesemde konuşamam zaten dilim hapis gönlüm mahpus Reyhan Tataroğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.